Hirdetés
- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Be is futott a Honor GT Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cannabis7
senior tag
Én nem az almás oldalon állok, (nincs bajom magával a termékkel, az ár érték arannyal, es a korulotte kialakult jelenséggel igen)
Viszont ezzel az allitassal, hogz nekik nem jo az iphone, hülyeséget írtál, mert már jó ideje iphone az elsődleges telefonos esport eszköz, igaz h vszleg a 120 hz-sek.Egyebkent android vonalon is vannak olyan sima telefonok, optimazllizalt rendszerek amelyek hozzák azt a simasagot es megbizhatosagot (ezzel mondjuk tudnék vitatkozni az iphone esetében), a sok idegesítő apple faszsagok nélkül is.
-
nuke7
veterán
-
doooo
veterán
-
doooo
veterán
Az nem vagy, de azért a képernyőt használod néha... ide-oda csúsztatod rajta az ujjaidat, meg ilyesmi.
Tehát használod a 120Hz-et.
Szegény Apple... akkora marketinget szentelt ennek az új "fícsörnek" (hozzáteszem, jogosan, mert valóban ég és föld), erre te meg azonnal félredobod az egészet.
Ha kéne választani, hogy mi a legnagyobb érvágás ebben a méregdrága modellben (ami lehetőleg a legtöbb potenciális vásárlót érinti), akkor erre voksolnék. -
bedibazsa
senior tag
Én megvettem ezt a 14 Plust, rettenetesen elégedett vagyok vele, nem érdekel a 60hz sem, az előző telefonomban is az volt. Az iPad-em 120hz-es, de valóban nincs akkora különbség, hogy én 250 fontot kiadjak pluszba' a 14 pro maxért. És még 40 grammal nehezebb is. Az üzemidő pedig világbajnok. 550 fontot nagyon is megért ez a teló. Van, akit nem érdekel a képfrissítés, a 100 wattos gyorstöltés és a zoom kamera - ez lennék én. És - spoiler alert - a tavalyi proci is gyors.
-
nuke7
veterán
válasz
ForRedGlory #130 üzenetére
Nem vagyok kompetitiv mobil FPS játékos, ők valóban ne iPhone-t vegyenek, de szerintem ők nincsenek olyan sokan…
lol.
-
ForRedGlory
félisten
"Figyi én a 120hz-es iPad Pro és iPhone 60hz között nem láttam a különbséget, egymás mellett használtam őket, szóval ez a hz mánia hidegen hagy…"
Akkor nincs több kérdésem. Aki nem látja a különbséget, annak valóban lehet egy kategória a 4 éve iPhone a csúcs androidoddal. lol.
-
nuke7
veterán
válasz
ForRedGlory #128 üzenetére
Gyakorlatilag bármelyik.
Figyi én a 120hz-es iPad Pro és iPhone 60hz között nem láttam a különbséget, egymás mellett használtam őket, szóval ez a hz mánia hidegen hagy…
A cikkben is írják, hogy nem igazán észrevehető ez a különbség még 120hz-es telóról váltva se, szóval 🤷♂️
Biztos vannak kompetitiv mobil játékosok - nekik tuti nem jó az iPhone, mert állítólag magasabb képfrissítéssel könnyebb jobb eredményt elérni játékokban. De aki nem kompetitiv mobil gamer, annak kb. Szerintem mindegy. -
nuke7
veterán
Legutóbb akkor volt csúcs iPhone-om, amikor kijött az 5s.
a durva az, hogy egy 2-4 éves iPhone-t simán össze lehet hasonlítani egy csúcs droiddal és ez a nem mindegyGyakorlatilag olcsóbban megkapod Apple-től ugyanazt a “simaságot”
Arról nem is beszélve, hogy normális méretben (5,5” alatt) nincs is csúcs droid…
-
-
nuke7
veterán
Ha összehasonlítod a két platformot akkor viszont egyértelmű, hogy melyik “simább”
Az ilyen trollokkal meg nem kell foglalkozni amikor objektiv mérések mutatják, hogy veri a mezőnyt a hardver és szinte minden mobil fotós elismeri a pro-k képességeit
aki azt mondja h Mac kell, hogy tudd használni tényleg nem tudja h miről beszél.ha reális kritikát mondana, pl. Nem tud élni értesítő LED nélkül vagy always on display nélkül azt elhiszem, de az meg már egyéni preferencia…
-
válasz
#74992384 #122 üzenetére
Azért ezzel kicsit vitatkoznék,a fő iphone-os topikban főleg az ios16 óta azért vannak panaszok bőséggel,de már korábban is lehetett találkozni ilyesmikkel,csak kevesebbel.
Hála égnek én a szerencsésebbek közé tartozom,nem sok bajom volt és van vele.
Szóval ez 10-ből 10x dolog kissé túlzás. -
törölt tag
válasz
#64638144 #76 üzenetére
Szerintem vegyél egy iPhonet.
Ugyanilyen voltam, mint te, rageltem minden fórumon, miközben igazából csak úgy éreztem valószínűleg, hogy valamiből ki vagyok hagyva, de aztán vettem egy iPadet, utána egy 11 Pro Maxot, igaz azóta telefonról visszaváltottam Samsungra, mert cégest azt kapunk, amivel elvagyok, de legközelebb, ha saját pénzből kell vennem, biztos újra iPhonet fogok venni.
Szóval megértettem, hogy miért szeretik. Azért, mert 10ből 10x minden úgy működik, ahogy kell. Érdemes ezt megtapasztalni.
-
-
badacsony
őstag
-
-
evR
aktív tag
válasz
Luck Dragon #115 üzenetére
Big respect a Lumia miatt. Jo par pihen a fiokban. Egyet tervezek rendbe rakni. De nincs szaki hozza sajnos.
-
k-adi
nagyúr
válasz
Luck Dragon #115 üzenetére
az én lumiám már nyugdíjba vonult a p9 váltotta anno de nagyon szerettem azt a telót...
-
-
k-adi
nagyúr
"Le a kalappal, ha valaki 5 évig használja a mobilját, pláne ha még annál is tovább."
nekem már megvan az 5 év
egy huwi p9 formájában
már egy ideje le akarom cserélni, de nehezen döntök ebben mire kéne... amennyire eldrágult a droid vonal, egy pillanatra elgondolkoztam, hogy átállok a sötét oldalra egy iphonenal, de most az árfolyam is a földbe állt, meg nem igazán jön be az ios... pedig próbáltam már megbarátkozni vele egyszer -
doooo
veterán
válasz
janeszgol #110 üzenetére
Mindig tudni lehet, hogy mire számíthat a vásárló. Veszel egy S22-t, akkor 4 főverzió, plusz a többi. Nincs itt mit imádkozni (amiről az előző kommentedben írtál). Az a lista, amit a főverziók előtt kiadnak, az azoknak szól, akik ezt nem tartják számon (az ott leírt dátumok meg rendszeresen jóval előbb elérkeznek).
-
-
doooo
veterán
válasz
Felesbandi #99 üzenetére
4+1. 4 főverzió, plusz egy év security és/vagy kisebb frissítések (meg ha valami fontos van, akkor ezen kívül is adnak javításokat; 7 éves S6 is nemrég kapott).
Le a kalappal, ha valaki 5 évig használja a mobilját, pláne ha még annál is tovább. -
komi77
senior tag
Komoly piaci rést töm be ez a telefon, az ára meg csoda
-
törölt tag
13 Pro Max a jobb vétel, viszont biztos lesz vevője ennek is: nagy, de könnyebb az acélos pro-nál, 8 Plus-ról vagy X-ről váltók, akit nem érdekel annyira a kamera vagy pro motion kijelző.
kb. ahogy ennek a videónak a végén elhangzik, kinek szól ez a Plus
Mini remélem még visszatér, nekem az is megfelelne ha 3-4 évente kiadnának egyet. Főleg úgy a következő SE valószínűleg XR alapra épül, tehát pingpong ütőkből lesz több is a kínálatban. A remélt új minit pedig hívhatnák úgy iPhone Classic. Sok embernél azt hallja mini, azt hiszi sokkal rosszabb, pedig nem.
-
Somatom
veterán
válasz
Felesbandi #100 üzenetére
Sajnos, ez így van. Nagyon bosszantó, hogy a Google biztoság címén úgy szüntet meg ficsőröket, hogy semmilyen alternatívát nem kínál. Ezt én nem nevezem fejlesztésnek.
-
janeszgol
félisten
válasz
Felesbandi #99 üzenetére
+1
Ja es meg annyit, ha kijon egy iOS verzio, mindenki egyszerre frissitheti. Droidon szinte imadkozni kell, meg olvasni a sokszor egy teljes evre szolo update tervezetet.
-
ForRedGlory
félisten
válasz
Felesbandi #100 üzenetére
Engedd már el, mert sosem fog eltűnni innen.
-
Felesbandi
senior tag
"Még Android 9 -en vagyok, bár a telóm szeretne frissülni 10 -re. Csakhogy a 10 -ben a külsős alkalmazásoknak le lett tiltva a közvetlen SIM hozzáférés."
Azért ez is 10/10 hogy a frissitessel meg funkcionalitast is buksz. Előző telommal hasonloan szivattak meg launcher ugyileg, az volt a legnagyobb gyomros talan. -
Felesbandi
senior tag
Az egyik oldalon 5-6 evig kapod a foverzio frissiteseket, a masikon meg kapsz 2-3 foverziot a többi csak security update. A ketto nagyon nem ugyanaz. Ha az utolso foverzio frissitessel bepakolnak neked par bugot (ahogy velem legutobb történt) azt a security update-ek nem fogjak mar kiszedni. Az olyan esetekrol nem is beszelve, hogy sok Android keszulekkel azt játsszák be, hogy pl 2 honapja kint van a 13as droid de ok kiadjak 12essel, amit nemsokkal utana frissitenek 13ra es ezzel 1 foverzio frissítés le van tudva.
-
doooo
veterán
Egyébként van egy jó hírem azoknak, akik a Minit hiányolják: a 13 Mini továbbra is gyártásban van.
-
doooo
veterán
válasz
#74992384 #94 üzenetére
Mondjuk ha bekapcsolva is megnézi őket valaki (bármennyire is laikus az illető), akkor az egyetlen, valóban azonnal észrevehető dolog a 60 és 120Hz közötti különbség (és akkor már ott a kisebb, de láthatóan "gyorsabb" Pro, amin ugye még egy kamera is van, meg dinamikus sziget, meg AoD... és máris nem olyan csábító ez a Plus).
Szerintem ez is a legnagyobb érvágás ebben a modellben (meg igazából a kicsiben is (ami mellett meg árulnak sima i13-at, meg i12-t is, olcsóbban, gyakorlatilag ugyanazt nyújtva)). -
törölt tag
Túlságosan a magyarok pénztárcájából, szemléletéből és a tech érdeklődésű emberek specifikáció ismeretéből indulsz ki.
Bemegy egy amerikai átlagember az Apple Store-ba, megnézi őket: Ez az új iPhone. Nagyobb mint a sima. Jobb a nagy képernyő? Ja. Vagy inkább Pro Max? Talán annyit nem költ telefonra, nem azért mert nincs, hanem mert másra költi a difit inkább. Megoldja olcsóbban. Na ő a 14 Plus vásárló. Lövése sincs, hogy hány GB ram van benne, vagy, hogy A15 vagy 16 a processzor. Nem tudja, hogy 60Hz-es a képernyő, azt se tudja, hogy mi az az amoled meg Hz. Instázni fog rajta, meg nézi a GPS-t hazafelé és boldog lesz az új iPhonejával.
-
doooo
veterán
Mindent leírtam. És nem, valójában nem lényeges, mert teljesen irreleváns a jelenben a cikk témája is, meg annak a hamis fényben való félremagyarázása is. Mind a múlté. Érvként, vitában/eszmecserében többé nem lehet felhozni ilyesmit (találni kell helyette más érveket). Ezt is leírtam.
-
válasz
ricsike_p20 #86 üzenetére
Én személy szerint egész jókat szoktam szórakozni
-
doooo
veterán
válasz
#86564352 #70 üzenetére
"Samsung won’t even release security updates to the Galaxy Note 9"
Nagyon szépen átírtad a cikk címét (nem ütközik ez valami szabályba?). A laikus azt hinné, hogy egy egy éves mobilt hirtelen, a vásárlókat becsapva, teljesen dobott a cég a frissítési listáról.
De a valóság az, hogy ez 4 éves készülék, amire az első naptól kezdve tudni lehetett, hogy meddig fognak érkezni a frissítések (2+2 év).
Viszont ami a legjobb az egészben, ez az utolsó S/Note, ami ennyit kapott. Sőt, tavaly óta meg már 4+1 év a garantált időszak (ennél több ideig meg senkinek nem lesz szükségre ilyesmikre, de tényleg senkinek).
Tehát végleg leáldozott ennek a "haha Androidon sosem kapnak frissítést" kifogásnak. Végleg. El is felejtheted örökre. Meg mindenki más is. -
Metilalkohol
csendes újonc
válasz
#64638144 #76 üzenetére
Ha nincs értelme minek írod?
Mindenki felnőtt ember, el tudja dönteni mit szeretne, mit enged meg a pénztárcája. (Félrevezetitek az embert? Pont a mai jól dokumentált világban?!?!) Nincs olyan, hogy tökéletes termék, mindkét oldalnak van előnye és hátránya is.
Nem mondom apple oldalon is vannak véresszájúak, de azért a zöme nem ilyen, szóval kevesen mondják hogy az iphone a legjobb, vagy hogy évente cserélnek.
-
g4mer
senior tag
válasz
ricsike_p20 #86 üzenetére
akkor nem gyűlne össze annyi komment, hogy "addikt" legyen valaki
-
Tibee86
nagyúr
Szerintem ez annyira nem mókás, inkább szánalmas és szomorú.
Gondoljunk bele, hogy ezeknek az embereknek milyen élete lehet a valóságban, ha az okoz nekik örömöt és szórakozást, hogy olyan telefonok topikjaiban próbálják előadni azt, hogy az ő telefonjaik mennyivel jobbak amik picit se érdeklik őket.... Szörnyen el lehetnek nyomva, ha kénytelenek ilyen helyeken kiélni magukat.adamklark: Van, csak valamiért az Apple hírek/tesztek alatt nincs moderáció, vagy csak nagyon kivételes esetekben. Az oldalnak az a jó, ha minél több hsz van egy cikk alatt, ezért is megy mindegyik alatt ez.
-
adamklark
senior tag
erre nincs valami fórum szabály egyébként? nagyon unom hogy bármilyen gyártó termékéről van szó jönnek máris a csamcsung meg ájfos szintű hozzászólások amelyek semmit nem tesznek hozzá a topichoz. még nem is az hogy saját véleményét fejti ki, hanem csak ezen élvezkedik hogy terjeszti a feszkót.
-
válasz
#64638144 #76 üzenetére
Miért nem mész inkább a samsung topikodba hittéríteni? itt senkit nem érdekel. Neked nem felel meg, rendben szia. Amiket felsoroltál mindenféle fícsörök, nincsenek a telóban, de az óra tudja, ha meg a samsungot ilyen hájend csodakütyü akkor örülj neki és használd, az emberek 99,5%-a leszarja.
somatom: te pedig mindig betalálsz ezekbe a topikokba és rendre hangoztatod, hogy neked nincs ez meg az meg amaz. A maradék 99%-nak meg van. Ezért amiket te hozol fel az tényleg rétegigény, vagy minden 3.user kamionos?
Kár volt a mini vonalat kinyírni, ilyen specifikációkkal ennyiért...sokkal értelmesebb választás a 13 pro/max széria, ez konkrétan semmit nem tud felmutatni.
-
István971
tag
igy van
-
Adee_91
aktív tag
Számomra végtelenül mókás és egyben szánalmas is,hogy az androidos hittérítő egylet milyen szorgalommal és energiával képes minden apple cikk alatt előadni ugyanazt az unalmas fikázást…
-
törölt tag
Nem is idézgetek, mert nincs értelme, az alma felhasználók általános megitélése, hogy minden droid szar, a használói pedig hülyék, irigyek és nincs pénzük ájfonra, ezért fikázzák. Ezt szeretném tisztázni.
Először is, az összes ájfon topik teli van azzal, hogy "ezt meg ezt hogy lehet megcsinálni, milyen alkalmazás kell hozzá".
Tehát az szemenszedett hazugság, hogy az ájfon tulajoknak minden úgy jó, ahogy van. Csupán ha egy funkciót nem tud megcsinálni, akkor megrántja a vállát és azt mondja: "jó, de akkor is ájfonom van és kész". Mindeközben eskü alatt vallja, hogy a további élete elképzelhetetlen applewatch nélkül.
A másik dolog, hogy ha az ájfon az sokáig frissül, meg nem kell semmi fícsör mert elég rajta fotózni messengerezni meg tiktokozni, akkor mi a bánatnak kell minden évben új telefon? Ezeket a funkciókat a 10 éves ájfon is tudja és 10 évvel ezelőtt ugyanezt a süket dumát toltátok, hogy az ájfon a világverő fotós telefon.
Azt elfogadom, hogy nektek megfelel, mert semmire semmi igényetek. Nekem az a bajom, hogy azt terjesztitek, hogy annyira jó az ájfon, ami egy nagy kamu. De azért félrevezetitek az embereket. Ez a baj. Kutyát nem érdekli, hogy egy ájfon önmagában semmire nem jó, csak ha veszel mellé okosórát 200-ért, törcsikendőt 8000-ért, meg mekbukot 500 000-ért és appletévét, hogy tudd használni a telefont. Ez persze direkt van így csinálva, hogy vásárolj vásárolj vásárolj és boldogan meg is teszitek. Csak jön a gyanútlan ember, vesz egy ájfont a szavatokra és otthon szembesül vele, hogy a billentyűzet szar, a zenelejátszó fos, a fotók alkalmazás semmire nem való.
-
Somatom
veterán
válasz
moleculez #73 üzenetére
Ez jogos lenne, ha a termék nem mobil ... lenne és a cikk nem egy mobil .... nevű oldalon jelenne meg. Nos, én itt, Európában élek mobil életet. Kinek az igényeihez kéne igazodjon egy mobil számítógép, ha nem egy mobil életet élőéhez? Miért hívják okostelónak, ha köztudottan egy ökoszisztéma része és a teljes funkcionalitásához kell egy számítógép is? Amit számítógéphez kell csatlakoztatni a működéséhez, azt perifériának hívják.
Az, hogy belém állnak egyáltalán nem érdekel. Ha vki a készülék helyett engem elemezget és azt feszegeti, hogy én miért írok ide, az számomra azt jelenti, hogy a konkrét témában nincsenek tényekkel alátámasztott ellenérvei, így csupán ez a vagdalkozás marad számára. Az ilyenekre nem reagálok, erre a szintre nem alacsonyodok le.
-
-
moleculez
veterán
Tényleg nagyon sajátos felhasználási szokásaid vannak, amit én el tudok fogadni, viszont ezen a szűrőn keresztül vizsgálni minden új terméket nem túl szerencsés. Értem én, hogy neked a te felhasználásodhoz kell (vagy nem) vásárolni, viszont a korrekt megítélés szerintem az lenne (függetlenük a jelen cikk tárgyától), hogy "xy termék nagyon -tetszőleges tulajdonságok, jelzők ide-, de sajnos nekem nem megfelelő". Vagy ha tényleg gyenge a termék akkor objektíven kritizálni annak teljesítményét, megejelenését, etc.. . Ezzel szemben jelenleg minden ami számodra nem használható, az nem jó. Függetlenül attól hogy sok millió/milliárd usernek pedig jó.
Kicsit olyan ez, hogy egy hasonlattal éljek, mint pl leszólni bizonyos testalkatú nőket (legyen az magas/alacsony/telt/vékony stb), hogy az csúnya. Jómagam esztétikusabbnak találom a teltkarcsú alkatot, viszont soha nem mondanám azt hogy vékony a csúnya. Az van, hogy nekem nem az tetszik. Másnak viszont az a favorit.
Szóval szerintem ezért állnak itt beléd gyakran, mert a hsz-eid ezt sugallják, és bár én értelek és megértelek nem mindenki olvassa kontextusban az írásaidat.
-
bedibazsa
senior tag
Hogy legyen idevágó téma is, ma megrendeltem egy kék 128-asat, délután veszem át, jó lesz kisebb kijelző után a nagy.
-
Somatom
veterán
válasz
#86564352 #70 üzenetére
Security update? Láttad az aláírásomat? Még Android 9 -en vagyok, bár a telóm szeretne frissülni 10 -re. Csakhogy a 10 -ben a külsős alkalmazásoknak le lett tiltva a közvetlen SIM hozzáférés. API híjján így nem férnek hozzá az egyes kártyák adataihoz, tehát nem tudnám, hogy az egyes kártyákon külön-külön mennyi a roaming adathasználatom. Ez viszont számomra fontos infó, ezért nem engedem a telót frissíteni.
De, ha már említettem, megkérdem, hogy dual SIM használat esetén az iPhone tudja mérni külön az egyes kártyák roaming adathasználatát? -
törölt tag
Új iPhone készülékek topikjában általában meg kell várni az első 100-200 hozzászólást, amíg az androidhuszárok kitrollkodják magukat, utána lehet a célközönségnek normálisan beszélgetni a mobilról.
Szerencsére senki nem tart pisztolyt a fejedhez, hogy iPhone-t vegyél, maradj nyugodtan az Android készülékednél. Itt senkit nem érdekel szerinted mi nem jó az iPhone-ban. Képzeld észrevettük, hogy nincs benne SD kártya.#67
Te sem vagy célközönség, felfogtuk az összes iPhone topikban ahova beírsz, hogy te nem vennél almás kütyüket, akkor feleslegesen magyarázod itt a Samsung és Huawei kütyüidet, a kutyát nem érdekli itt. Rákerestem erre a Talkband izére. Úgy tippelek, ha az Apple is csinálna ilyen MacGyver izét, keresnél rajta más fogást amiért fikázhatnád csak azért mert almás. De azt sem érted, hogy almás pályán van telefon, óra, airpods, úgy beszélgetsz kényelmesen ahogy akarsz.
Elég vicces, hogy folyton az árral jössz, aztán bevallod három év után fiókba teszed az Android cuccaid buktával és nem érdekel az értékvesztés, miközben akit leszólsz "luxus" iPhone user, három év után is kap pénzt a készülékéért, ami a támogatási ciklus felénél se tart.
Ellentétben a tieddel: Samsung won’t even release security updates to the Galaxy Note 9 -
evR
aktív tag
Nf.
-
Somatom
veterán
Ez a házimatekon múlik. Én nem vagyok kalmár típus, nem szeretek idiótákkal egyezkedni (tudod, "mennyit engedsz a feléből, tésó"). 3-4 évre veszek telót, aztán kütyüs fiók (a Nokia 6210i óta megvan az összes telóm, kivéve az SGS 1, amit elloptak). Szóval nem igazán érdekel az értékvesztés. Sztem a rendszeres ráfizetés és a 3-4 évenkénti leírás között matekban nincs nagy különbség. Legalábbis nálam belefér ennyi bukó.
-
g4mer
senior tag
válasz
#64638144 #55 üzenetére
Őszintnél szólva engem pont nem érdekelt a maszkos történet, 4 számot beírni nem volt nagy kunszt, amikor fizettem a kasszánál, vagy megakartam nézni valamit. Nyilván más lehet, ha valakinek a munkáltatója kötelezte maszk hordására.
500k magyar értéktelent forintot én se fizetnék érte, annyiért egy macbookot kaptál konkrétan, nem a belépőszintű plus iphonet.
Ha most kéne vennem valamit nagyon elgondolkoznék, hogy mi legyen az. Én nem vagyok fanboy, azt veszem ami pont megtetszik / jónak találom.
Ahogy nézem a samsungokat mostanában kb kiszórják ilyen-olyan kedvezményekkel, aprón 200akért árulnak új s22-ket, amíg a 13as iphone használtan is 280k-ról indul. Ami azért nem kis különbség.
Remélem sokáig bírja a 11-em
-
Somatom
veterán
Nem. Nézd meg a linkemet! A Talkband lényege, hogy az óra egyben egy kipattintható headset is. Jelzi a hívást, kipattintáskor pedig automatikusan fogadja. Fülbe rakva nem kell Knight Riderkedni (ami sztem ultra gáz módja a telefonálásnak, főleg közönség előtt). Imádom ezt a kütyüt. Az egyetlen hátránya számomra az, hogy nincs benne NFC a mobil fizetéshez.
-
“Sajnos, az Apple füleses watchot sem gyárt, ezzel meg nem tudom, hogy menne-e iPhone -on a híváskezelés.”
Ezt a “füleses watch” dolgot nem teljesen értem.
Csak mert az Apple Watchon fel is tudod venni hívást,sőt ha az kell Michael Knight-osat is játszhatsz,mert van benne mikrofon és hangszóró is elég régóta.
Tőkéletesen megy a híváskezelés.
Vagy nem egyre gondoltunk? -
Somatom
veterán
válasz
Felesbandi #60 üzenetére
Nekem az SGS 2 óta minden telóm ablakos/becsukós tokban van. A Note -hoz a gyári ClearView tokot használom. Azt nem tudtam, hogy iPhone -on ilyen plexin keresztül kezelés sincs.
Mondjuk, azt nem is nagyon használom, mert a hívásokat a Talkband -emen kezelem. Sajnos, az Apple füleses watchot sem gyárt, ezzel meg nem tudom, hogy menne-e iPhone -on a híváskezelés. -
törölt tag
Én azt is el tudom fogadni, hogy valakinek elég az, amit az iPhone tud. Bár nem nagyon tudom felfogni hogyan lehet élni multifunkcionális vágólap nélkül.
Csak konkrétan iPhone-on minimális változások vannak és mégis évről évre drágább minden modell. Valamint ha azt nézem, hogy te a 4 éves modellt vetted 230 000-ért ami nem csak szoftveresen, de hardveresen is több szolgáltatást nyújt mint most egy i14, akkor nem jövök rá, hogy mi kerül 500 000-be egy mai iPhone-ban. Vagy ha leveszem az inflációt, akár 400-ba? Mert ok, gyorsabb egy szintetikus tesztben a processzora nyilván, mint a Note 9-nek, de mire használják ott azt a nagy erőt? Hogy 6 internetlap helyett 15 is nyitva lehet újratöltés nélkül? Vagy mire?#Felesbandi
Paksi Péter kolléga nem csak a MAME emulátorral jön (amit minden nap használok), hanem bármilyen más szoftverrel jöhettem volna. Jövök hát a Google fordítóval. Az van iOS-re is. Úgy lehet iOS-en fordítani, hogy megnyitod a programot, beírod az idegennyelvű szöveget és lefordítja. Androidon meg bárhol fordítok vele zenelejátszóban egy kínai zene címét, vagy oroszt, olaszt, nem kell baromkodni. És mindezt ceruzával, a TikTokbam, email-ben, bárhol. Naponta minimum 5X használom. Nem pedig egy évben 3X. Az, hogy te kit láttál nyitogatós tokkal, az egy dolog, nekem az ismerőseim 40%-a nyitogatós tokot használ. Nekem a ledes tokból 2 is van két különböző színben, ennyire nem használom. Kamerát én is használom, csak nem videózásra és nem is profi óriásplakát készítésre tükörreflexes gép helyett, így tökéletesen jó a 4 éves technika. Nem kell jobb.
-
Felesbandi
senior tag
En speciel vilag eletemben Android parti voltam (raadasul eleg eroteljesen), most tertem at eloszor iPhone-ra. Fel se tunt, hogy nincs benne tobb ablakos mod vagy egyeb megoldas multitasking-ra. Tudod, hogy miert? Mert a budos eletben nem hasznaltam egyiket se. i13 Minin (amihez hasonlo meretu droid nincs) meg eleve eszembe se jutna.
Tetszik nekem alapvetoen a Note szeria, ha nagy kezem lenne meg hivogatna is, de be kell latnom, hogy pl. a tollat csak bohockodasra hasznalnam. Ahogy az emberek 90 szazaleka... Akkor akkora hatrany a hianya? Igen, annak akinek kell. Mindenki masnak meg tok mindegy.
Aztan PaksiPeter kollega meg jon a MAME emulatorral, pulzoximéterrel, legnyomas erzekelovel, TV-s DEX-szel meg a kapacitív érintésvezétlésű led smart-tokkal (az elmult 7 evben nem lattam senkit nyitogatos tokkal) mint baromi fontos dolgokkal amiket az emberek 99%-a biztos nem hasznalna egynel tobbszor, de a videozasi kepessegek meg persze ugyse szamitanak, mert O csak evente 2x hasznalja... Ezt megis hogy vegye komolyan barki?
Barkit megkerdezel az utcan, hogy mi a 3 legfontosabb dolog szamara egy mobilban, a kamera 99%, hogy benne van. Neked, Peternek es (a ROM-olgatos blogot iro - ergo szinten teljesen mas igenyu) Blizzardking-nek lehet, hogy ezek az igenyeitek es hasznaljatok egeszseggel a keszulekeiteket. Csak nem kell lenezni meg velemenyezni masokat, mert Apple cuccaik vannak. Nem mindenki azert veszi meg, mert marketinggel megetetett idiota.
Meggyozni nem akarlak titeket, hogy miert lehet jo barmilyen Apple cucc, mert egyertelmuen nem nektek vannak kitalalva, de en speciel ThinkPad + Android combo-rol atterve MacBook + iPhone-ra egy jo ideig vissza se nezek. Pedig amikor anno TP helyett MacBook-ot toltak a kezembe hisztiztem miatta 1 hetig... Utana kovetkezo helyen mar gondolkodas nelkul azt kertem.
-
Somatom
veterán
Pont erről írtam. Egy Note 9 -et össze lehet hasonlítani egy 10 -zel, 20 -szal, stb., de egy iPhone -nal teljesen értelmetlen. IPhone összehasonlításnak csak ökoszisztémán belül van értelme. Ezért lényegtelen, hogy 2018 -as, vagy 2022 -es a telóm egy új iPhone -hoz képest. Az enyémben 2018 -ban is volt floating megjelenítés, többablakos mód, DeX, stb., az iPhone -okban most sincs. Persze tudom, ez is rétegigény.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Blizzardking #56 üzenetére
Gondold át a gondolatmenetedet...
Android vonalon nem ez van? Ha véletlen nem ez lenne, akkor nem lett volna Note 9, 10, 20, 21, 22 és tsai.
Mit magyaráztok félre vagy mit értünk mi "másképp gondolkodók" félre?
-
Blizzardking
őstag
Értem. Szóval ami újabb az biztosan jobb is. Tuti így van mert ezt mondják az apple bemutatókon! 👌
Biztos nem arról van szó hogy ért hozzá, és a 4 éves telefonja a seggébe teszi a vadi új bekorlátozott divatcikkeket.
Apple tulajoknak bármit, konkrétan tényleg bármit be lehet adni. Egyet nem szabad, olcsón adni. Azt nem értenétek. -
törölt tag
Persze, hogy nem használja ki az átlag felhasználó, mert nincs neki. Ami nincs, azt nyilván nem tudja használni, ahogy én se tudom azt a funkciót használni, hogy az iMessage programban 15X nyomok szivecskét, akkor valami cuki animáció jön elő. Nos ha ezt összevetem mondjuk az íriszszkennerrel, ami áldás volt a Covid idején, hogy maszkban és kesztyűben is tudtam fizetni a kasszánál, hát nem kérdés, hogy mi a hasznosabb (számomra). Nyilván a tinilány meg inkább a szivecskés animációra esküszik, legalábbis ha rajta kívül más is használja az iMessage programot. Most meg csak kényelmi funkció, hogy mikor pörküttes vagy vizes a kezem, akkor is tudok telefont oldani.
Ezt nem így kell elképzelni, hogy naponta 12X használom a stylus pent távolsági exponálásra, de amikor kell, akkor tudom használni. Viszont ha ápgrédelnék 5 kilóért ájfonra, akkor semmi nem lenne, tehát lefelé váltanék és még fizettem is. Viszont ha Samura váltok, akkor csak az íriszszkenner lenne mínusz.
Abban viszont igazad van, hogy nem sok újat tudnak manapság felmutatni, ezért nem is váltok.
-
janeszgol
félisten
En nem akarom fikazni Somatomot. Jobban ismeri a telefonokat, mint itt az atlag.
Somatom: amit te szeretnel, az osszessegeben lehet soha nem lesz meg itt. Igy csak flame keltes inkabb az itt leted. -
bedibazsa
senior tag
Szinte az összes angol Apple Storeban elfogyott az összes szín - 128gb. Lehet, hogy jobban fogy.
-
g4mer
senior tag
válasz
ricsike_p20 #38 üzenetére
ez pontosan így van. nem akarok polizitálni itt, de ha belegondolunk 10 év alatt 280ftról 420 ft lett az euró, azaz kb most 320k lenne kb ez a telefon, ami még így is eléggé sok a magyar KSH átlagbérhez képest.
-
Szerintem jó alternatíva ez a méret és tán-tán nagyobb sikere is lesz mint a Mini vonalnak . Bár ezt majd meglátjuk .
Üzemidőre viszont nagyon kiváncsi leszek , egyre több YT videó kerül fel meg írásos teszt , lassan körvonalazódik , hogy mire is képes . -
A Molyember
tag
Szerintem ez a Somatom gyerek annyira magányos a kis kamionfülkéjében, hogy a sok válasz reményében muszáj telesírnia az összes Apple topikot, hogy mennyire szar neki és mennyire nem felel meg az igényeinek. Így legalább valaki hozzászól a hosszú út során! Inkább szedne fel valami útszéli prostit minthogy itt szajkózza ugyanazt a baromságot amit már mindenki jól ismer…
Kíváncsi vagyok, ez a Plus, hogy fog fogyni a Minikhez képest, szerintem az Apple ezzel itt teszteli a vizeket, hátha a nagyobból többet tudnak eladni, ami megfelel a várakozásaiknak. Aztán kitudja? Ahogy Felesbandi is mondta, lehet, visszatérnek a Mini vonalhoz, ha látják a számokat.
-
Oldman2
nagyúr
Megnéztem, az istenített Galaxy Note készüléke 2018-ban jött ki.
2022-ben arra büszkélkedni, hogy nekem egy 2018-as készülék is elegendő, kicsit ellentmond az őáltala képviselt elvekkel.
Mi van a modern, mostani készülékekkel, azok miért nem megfelelőek?
Mert elvesztek funkciók mostanra?
Részemről széles mosoly...
-
Oldman2
nagyúr
-
k-adi
nagyúr
Ehelyett a mini kellene inkább
Felesleges ehulladék -
Somatom
veterán
válasz
janeszgol #40 üzenetére
Pontosan ezt mondom én is. A teljes értékű működéséhez ezek is kellenek. Csakhogy egy részük nehézkesebben hordozható. Tehát aki a "telóján él", az nem tudja 100% -osan kihasználni azt.
Másfelől megközelítve egy önmagában sem olcsó iPhone önmagában még kevés a teljes körű használatához. Ezért is fura egy iPhone tudását, árát az ökoszisztémán kívüli eszközéhez hasonlítani. -
janeszgol
félisten
válasz
ricsike_p20 #38 üzenetére
Na most lehet hulyeseget irok, de USA-ban egy atlag 1-2 szobas lakas berlese kb 800 es 1500 usd kozott van. Persze ez terulet fuggo is.
Szoval ez olyan, mintha nalunk 150 ezer ft kornyeken lenne az uj iPhone ara. -
ricsike_p20
tag
Kész élvezet beleolvasni az ilyen fórumokba.. Igaz, külföldön, de "csak" építőiparban tevékenykedem, gyerekek, a főnököktől kezdve lefele az utolsó segédmunkás, sofőr, festő-mázolü-gányoló mind 12-es, 13-as iphone-t használ, én lassan a saját kezemben látok csak S szériás galaxy-t... Meg kellene már érteni, hogy ez CSAK otthon cikk (ott is csak bizonyos körökben..), máshol meg a reggeli kávéval egy szinten álló jelenség.
-
moleculez
veterán
válasz
bollokcs80 #15 üzenetére
Egyetemista vagyok (bár hím), és roszabb vagyok: 14" M1 Max + iPad Air 4 (második kijelzőként - sidecar) kezemen AW, innen gondolom egyértelmű az iPhone, fülemben AirPods Pro, mindezt egy londoni starbucksban.
-
Tibee86
nagyúr
"Ezért írtam korábban, hogy az almás topikokban erre válaszolják azt, hogy rétegigény.
"
Kicsit sértettnek is tűnsz emiatt, vagy úgy gondolod, hogy a te okostelefonnal kapcsolatos elvárásaid nem egy igen szűk réteg lenne csak? A saját világodon (fülkéden) túl is lehetne látni néha. Nekem pl sok kamionos ismerősöm teljesen jól elvan Apple cuccokkal, nekik mások az igényeik, pedig ők is mobil életet élnek.
Én csak azt nem értem, ha van az igényeidnek megfelelő eszköz, akkor miért kell ezeket a köröket minden évben egy csomó almás topikban lefutnod újra és újra. Ahogy írtam is, teljesen jogosak lennének az elvárásaid, ha valaha is állította volna az Apple, hogy az okostelefon arra lett kitalálva ami a te elképzelésed róla. -
törölt tag
-
Somatom
veterán
Ezért írtam korábban, hogy az almás topikokban erre válaszolják azt, hogy rétegigény.
A kábeles adatmásolás szükség, ha nincs net. Aki mobil életet él, az óhatatlanul belecsúszik ebbe.
Attól, hogy a teló szolgáltatja a hátteret, nem muszáj a teló kijelzőjét nézni. Pl. szállodákban is szokott lenni tévé, csak rá kell dugni a telót HDMI -n.
Torrentre a NAS a céleszköz. Van is egy Syno -m otthon. A teló a távoli kezeléséhez kell, de ugyebár az Apple ezt is korlátozza.A "nincs szüksége csúcstelóra" egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne vehetné meg. Ezt hívják luxusnak.
-
Somatom
veterán
válasz
bollokcs80 #29 üzenetére
No, igen. 1" -os szenzor, ami "nem úgy" 1" -os, 200mpx egy gombostűfejnyi lyuk mögött, stb., stb.
Az "androidos oldal" viszont nem jó definíció. IOS = Apple, de az Android egy nyílt forráskódú szoftver, amiből minden gyártó azt farag magának, amit akar. A Google -féle sem "AZ" Android, hanem csupán egy ugyanolyan fork, mint bármely más gyártóé és sztem az a helyzet, hogy némely gyártó rég lelépte a Google -t. -
Tibee86
nagyúr
" mert nincs PC -m, meg laptopom, hanem én valóban a telón élem az életem, ami meglehetősen mobil élet (rendszeres külföld, roaming, tehát korlátozott felhő hozzáférés). Szóval pont az a felhasználási mód, amire elvileg ezek az eszközök ki lettek találva."
Ezek csak a te igényeid egy okostelefonnal szemben, ha mondjuk az Apple állította volna valamikor, hogy erre lett kitalálva az iPhone, akkor jogos is lehetne, de szerintem nem tette. Másoknak teljesen más igényei vannak egy okostelefonnal szemben. Nekem pl eszembe nem jutna telefonon filmet/sorozatot nézni, vagy torrentezni, vagy kábellel bohóckodni adatmásolásnál. Attól még okostelefont használok, mert ez a fényképezőm, a zenelejátszóm, a gps-em, a kommunikációs eszközöm, ezzel fizetek a boltban, a számlákat erről intézem, stb stb.
"Egy átlag felhasználónak minek csúcsteló?"
Mert miért ne? Akár azért mert jobb képet tud vele lőni, vagy mert 1 órával tovább nyomkodhatja, vagy csak szimplán mert megteheti és szereti a kütyüket. Szerintem senkinek semmi köze hozzá, hogy ki mire, miért és mennyit költ. Én se vennék 500-600 ezerért telefont, de még 300-ért se, de van aki meg a nettó 300 ezeres fizetésével rohan minden évben megvenni a legújabbat. Véleményem van róluk, de az olyan mint a segglyuk, mindenkinek van, csak senki nem kíváncsi a másikéra. -
Somatom
veterán
Ezt kétlem. Amikor almás topikokban rákérdeztem ezekre a hiányolt ficsőrökre, akkor az volt a válasz, hogy azokra ott a Mac, meg a felhő. Nekem pont azért kellenek a #8 -asban írt ficsőrök, mert nincs PC -m, meg laptopom, hanem én valóban a telón élem az életem, ami meglehetősen mobil élet (rendszeres külföld, roaming, tehát korlátozott felhő hozzáférés). Szóval pont az a felhasználási mód, amire elvileg ezek az eszközök ki lettek találva.
-
g4mer
senior tag
Az általad leírt prok nagy részét se használja ki az átlagfelhasználó.
Amúgy sincs nagy fejlődés már a mobil piacon, a hajtogatható telefonokat leszámítva milyen újítások vannak minden évben, ami az átlagfelhasználót érinti?
Kicsit jobb kamera, kicsit gyorsabb rendszer, ennyi, a legnagyobb újítás iphoneoknál, hogy új szíeneket dobnak ki -
antim
tag
válasz
bollokcs80 #15 üzenetére
A múltkor pont egy ilyen asztaltársaság ült mellettem. Minden apple rajtuk és a bölcsész lányok lelkesen magyarázták egymásnak Marxot, Habermast, blabla...
Az egyetemek elhülyítik a jólétben felnövőket, így áll helyre az egyensúly. 😃 -
Felesbandi
senior tag
Azert latom a szokasos Apple (es vasarloit) fikazo hsz-ek itt is szepen megjelentek...
Remélem, hogy nagy bukó lesz ez a teló. Úgy némileg több esélyt latnek a Mini vonal visszahozasara.
-
bedibazsa
senior tag
Az angol apple storeban, ha beszámíttatom a mostani iPhone-om, akkor £600 lenne ez a 14 plus, az nem rossz ár szerintem. 12 pro után hiányzik a nagyobb kijelző, de a 14 pro max tök felesleges nekem, plusz nehéz is. Azért van ennek a telónak is létjogosultsága. Azért ennyi pénzért dugják fel maguknak a 60hz kijelzőt. A végén felcsesz az egész cég és Pixel 7-et veszek.
-
Rodi 4.80
senior tag
A gyereknek is SE-t vettem, a legjobb kisméretű telefon, ha vigyáz rá még 2 év múlva is érni fog valamit. 🙂
-
bollokcs80
Korrektor
Azért Pesten járva, sokak kezében látok 12-13-akat (van, hogy Pro-t is). Nem irigység, csak érdekes, hogy a jelen gazdasági helyzetben és árak mellett is ennyien veszik.
Az meg külön mókás, mikor ül az 20 körüli egyetemista lány és előtte a Macbook, karján Apple Watch és közben nyomkodja az Iphone-t... -
doooo
veterán
Ez tűnik a legrosszabb ajánlatnak az idei palettában. Gyanítom nem is fog túl népszerű lenni (a másik háromhoz képest), max. Amerikában, ahol olcsóbb (persze a többi is az, így azokhoz képest ismét rossz ajánlat).
-
válasz
LurkerSheik #6 üzenetére
Akkor mostmár biztosan rájuk fog!
-
SkyLine3000
addikt
Jók megkérik a plusz tárhely árát. Jó vastag bürke van az orcájukon.
-
törölt tag
Tehát 500 000-ért kapnék egy telefont, ami ugyanúgy 128/6-os lenne, mint amit már 4 éve használok, csak nem lenne:
- magyar swype
- írisz szkenner
- beépített stylus pen bluetooth fotós távirányítóval
- pulzoximéter
- légnyomásérzékelő
- rendszerben is fordító szótár
- sd kártya bővítés
- 3.1 USB
- TV-re vezeték nélkül kilőhető asztali DEX mód
- használható NFC
- nem játszhatnék a kedvenc MAME játékaimmal
- Type C
- kapacitív érintésvezétlésű led smart-tok, amin kinyitás nélkül tudok hívást fogadni, zenét vezérelni és eseményeket elutasítani és nyugtázni.De! Cserébe lenne:
- cuki emoji pack ami a fagyos bugos Samsungon nincs
- lightning csatlakozó, ami miatt vehetnék kábelt a kocsiba, meg a munkahelyre
- baleset esetén automatikus segélykérés ami csak az USA-ban használható
- iMessage amit egyetlen ismerősöm nem használ, mert mikor iPad-en rájuk írtam iMessage-n meg se nézték amit írtam, de Viberen azonnal válaszoltak
- Super videorögzítési képesség amit egy évben 2X használok és olyan szituban, ahol mindegy a minőség
- néhány eltávolíthatatlan bloatware ami iPhone-on nincs is de mégis van viszont a Samsungot megszóljuk érte
- 10.000 Forintos törcsikendő vásárlási lehetőségem.Ezt még át kell gondoljam
Ugye nem sértődtök meg? Csak próbálom viccekkel oldani az amúgy feszült politikai helyzetet 😄.
-
ForRedGlory
félisten
120 Hz-es kijelző mellett értelme is lenne. Ennyi pénzért egy ilyen “fost” beletenni…
-
Erre már én is azt mondom, hogy Remélem rájuk rohad
-
Straw
senior tag
Már nem tudom hol, de azt írták hogy az előrendelési adatok alapján, a mini szintjén vagy kicsit alatta is van. De majd kiderül 1 negyedév múlva amikor tényleges adatokat is látunk majd.
-
Ennyiért?
Erős kétségeim vannak.
Akinek tepsi kellett és meglátta az árazást a bemutató napján,az jobban járt ha azonnal lecsapott egy 13 Pro Max-ra.
De még most is jobb opció,Mediamarktban még mindig van raktáron 128-as 490k-ért.
Ez szerintem még annyira sem fog fogyni mint a Mini,legalábbis amíg lehet raktáron találni 13 Pro Max-ot,de aztán majd idővel úgyis kiderül. -
Hát kíváncsi leszek, hogy jobban fog-e fogyni, mint a Mini széria.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Október 7-től megvásárolható az iPhone 14 Plus Magyarországon és további negyven országban.
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Tőzsde és gazdaság
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 106 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest