Hirdetés
- Megjelent a OnePlus 13T
- VoLTE/VoWiFi
- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 90 - modellalkat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Felesbandi
senior tag
"Még Android 9 -en vagyok, bár a telóm szeretne frissülni 10 -re. Csakhogy a 10 -ben a külsős alkalmazásoknak le lett tiltva a közvetlen SIM hozzáférés."
Azért ez is 10/10 hogy a frissitessel meg funkcionalitast is buksz. Előző telommal hasonloan szivattak meg launcher ugyileg, az volt a legnagyobb gyomros talan. -
moleculez
veterán
Tényleg nagyon sajátos felhasználási szokásaid vannak, amit én el tudok fogadni, viszont ezen a szűrőn keresztül vizsgálni minden új terméket nem túl szerencsés. Értem én, hogy neked a te felhasználásodhoz kell (vagy nem) vásárolni, viszont a korrekt megítélés szerintem az lenne (függetlenük a jelen cikk tárgyától), hogy "xy termék nagyon -tetszőleges tulajdonságok, jelzők ide-, de sajnos nekem nem megfelelő". Vagy ha tényleg gyenge a termék akkor objektíven kritizálni annak teljesítményét, megejelenését, etc.. . Ezzel szemben jelenleg minden ami számodra nem használható, az nem jó. Függetlenül attól hogy sok millió/milliárd usernek pedig jó.
Kicsit olyan ez, hogy egy hasonlattal éljek, mint pl leszólni bizonyos testalkatú nőket (legyen az magas/alacsony/telt/vékony stb), hogy az csúnya. Jómagam esztétikusabbnak találom a teltkarcsú alkatot, viszont soha nem mondanám azt hogy vékony a csúnya. Az van, hogy nekem nem az tetszik. Másnak viszont az a favorit.
Szóval szerintem ezért állnak itt beléd gyakran, mert a hsz-eid ezt sugallják, és bár én értelek és megértelek nem mindenki olvassa kontextusban az írásaidat.
-
“Sajnos, az Apple füleses watchot sem gyárt, ezzel meg nem tudom, hogy menne-e iPhone -on a híváskezelés.”
Ezt a “füleses watch” dolgot nem teljesen értem.
Csak mert az Apple Watchon fel is tudod venni hívást,sőt ha az kell Michael Knight-osat is játszhatsz,mert van benne mikrofon és hangszóró is elég régóta.
Tőkéletesen megy a híváskezelés.
Vagy nem egyre gondoltunk? -
törölt tag
Én azt is el tudom fogadni, hogy valakinek elég az, amit az iPhone tud. Bár nem nagyon tudom felfogni hogyan lehet élni multifunkcionális vágólap nélkül.
Csak konkrétan iPhone-on minimális változások vannak és mégis évről évre drágább minden modell. Valamint ha azt nézem, hogy te a 4 éves modellt vetted 230 000-ért ami nem csak szoftveresen, de hardveresen is több szolgáltatást nyújt mint most egy i14, akkor nem jövök rá, hogy mi kerül 500 000-be egy mai iPhone-ban. Vagy ha leveszem az inflációt, akár 400-ba? Mert ok, gyorsabb egy szintetikus tesztben a processzora nyilván, mint a Note 9-nek, de mire használják ott azt a nagy erőt? Hogy 6 internetlap helyett 15 is nyitva lehet újratöltés nélkül? Vagy mire?#Felesbandi
Paksi Péter kolléga nem csak a MAME emulátorral jön (amit minden nap használok), hanem bármilyen más szoftverrel jöhettem volna. Jövök hát a Google fordítóval. Az van iOS-re is. Úgy lehet iOS-en fordítani, hogy megnyitod a programot, beírod az idegennyelvű szöveget és lefordítja. Androidon meg bárhol fordítok vele zenelejátszóban egy kínai zene címét, vagy oroszt, olaszt, nem kell baromkodni. És mindezt ceruzával, a TikTokbam, email-ben, bárhol. Naponta minimum 5X használom. Nem pedig egy évben 3X. Az, hogy te kit láttál nyitogatós tokkal, az egy dolog, nekem az ismerőseim 40%-a nyitogatós tokot használ. Nekem a ledes tokból 2 is van két különböző színben, ennyire nem használom. Kamerát én is használom, csak nem videózásra és nem is profi óriásplakát készítésre tükörreflexes gép helyett, így tökéletesen jó a 4 éves technika. Nem kell jobb.
-
Felesbandi
senior tag
En speciel vilag eletemben Android parti voltam (raadasul eleg eroteljesen), most tertem at eloszor iPhone-ra. Fel se tunt, hogy nincs benne tobb ablakos mod vagy egyeb megoldas multitasking-ra. Tudod, hogy miert? Mert a budos eletben nem hasznaltam egyiket se. i13 Minin (amihez hasonlo meretu droid nincs) meg eleve eszembe se jutna.
Tetszik nekem alapvetoen a Note szeria, ha nagy kezem lenne meg hivogatna is, de be kell latnom, hogy pl. a tollat csak bohockodasra hasznalnam. Ahogy az emberek 90 szazaleka... Akkor akkora hatrany a hianya? Igen, annak akinek kell. Mindenki masnak meg tok mindegy.
Aztan PaksiPeter kollega meg jon a MAME emulatorral, pulzoximéterrel, legnyomas erzekelovel, TV-s DEX-szel meg a kapacitív érintésvezétlésű led smart-tokkal (az elmult 7 evben nem lattam senkit nyitogatos tokkal) mint baromi fontos dolgokkal amiket az emberek 99%-a biztos nem hasznalna egynel tobbszor, de a videozasi kepessegek meg persze ugyse szamitanak, mert O csak evente 2x hasznalja... Ezt megis hogy vegye komolyan barki?
Barkit megkerdezel az utcan, hogy mi a 3 legfontosabb dolog szamara egy mobilban, a kamera 99%, hogy benne van. Neked, Peternek es (a ROM-olgatos blogot iro - ergo szinten teljesen mas igenyu) Blizzardking-nek lehet, hogy ezek az igenyeitek es hasznaljatok egeszseggel a keszulekeiteket. Csak nem kell lenezni meg velemenyezni masokat, mert Apple cuccaik vannak. Nem mindenki azert veszi meg, mert marketinggel megetetett idiota.
Meggyozni nem akarlak titeket, hogy miert lehet jo barmilyen Apple cucc, mert egyertelmuen nem nektek vannak kitalalva, de en speciel ThinkPad + Android combo-rol atterve MacBook + iPhone-ra egy jo ideig vissza se nezek. Pedig amikor anno TP helyett MacBook-ot toltak a kezembe hisztiztem miatta 1 hetig... Utana kovetkezo helyen mar gondolkodas nelkul azt kertem.
-
Oldman2
nagyúr
-
Tibee86
nagyúr
"Ezért írtam korábban, hogy az almás topikokban erre válaszolják azt, hogy rétegigény.
"
Kicsit sértettnek is tűnsz emiatt, vagy úgy gondolod, hogy a te okostelefonnal kapcsolatos elvárásaid nem egy igen szűk réteg lenne csak? A saját világodon (fülkéden) túl is lehetne látni néha. Nekem pl sok kamionos ismerősöm teljesen jól elvan Apple cuccokkal, nekik mások az igényeik, pedig ők is mobil életet élnek.
Én csak azt nem értem, ha van az igényeidnek megfelelő eszköz, akkor miért kell ezeket a köröket minden évben egy csomó almás topikban lefutnod újra és újra. Ahogy írtam is, teljesen jogosak lennének az elvárásaid, ha valaha is állította volna az Apple, hogy az okostelefon arra lett kitalálva ami a te elképzelésed róla. -
Tibee86
nagyúr
" mert nincs PC -m, meg laptopom, hanem én valóban a telón élem az életem, ami meglehetősen mobil élet (rendszeres külföld, roaming, tehát korlátozott felhő hozzáférés). Szóval pont az a felhasználási mód, amire elvileg ezek az eszközök ki lettek találva."
Ezek csak a te igényeid egy okostelefonnal szemben, ha mondjuk az Apple állította volna valamikor, hogy erre lett kitalálva az iPhone, akkor jogos is lehetne, de szerintem nem tette. Másoknak teljesen más igényei vannak egy okostelefonnal szemben. Nekem pl eszembe nem jutna telefonon filmet/sorozatot nézni, vagy torrentezni, vagy kábellel bohóckodni adatmásolásnál. Attól még okostelefont használok, mert ez a fényképezőm, a zenelejátszóm, a gps-em, a kommunikációs eszközöm, ezzel fizetek a boltban, a számlákat erről intézem, stb stb.
"Egy átlag felhasználónak minek csúcsteló?"
Mert miért ne? Akár azért mert jobb képet tud vele lőni, vagy mert 1 órával tovább nyomkodhatja, vagy csak szimplán mert megteheti és szereti a kütyüket. Szerintem senkinek semmi köze hozzá, hogy ki mire, miért és mennyit költ. Én se vennék 500-600 ezerért telefont, de még 300-ért se, de van aki meg a nettó 300 ezeres fizetésével rohan minden évben megvenni a legújabbat. Véleményem van róluk, de az olyan mint a segglyuk, mindenkinek van, csak senki nem kíváncsi a másikéra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Október 7-től megvásárolható az iPhone 14 Plus Magyarországon és további negyven országban.
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Old Skies teszt
- Opel topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mini PC
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 PRO
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 Széria
- Samsung Galaxy S22 Ultra - 128 gb, fekete, guess tok, szervizelendő
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, 86% akkumulátor, 12 hónap garancia!
- Új, bontatlan Samsung S24 FE, S24 128GB//256GB - Samsung garancia
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G
- Apple iPhone 13 Midnight 128gb - 91%-os Akkumulátorral - Karcmentes kijelzővel
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest