-
Mobilarena
BlackBerry Z10 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.balazs.95
veterán
bug:
bekapcsoltam a HDR-t, akartam készíteni egy képet, erre kifagyott a kamera app.
Mondom, oké, bezárom, majd újra megnyitom.
Na mi fogadott, amikor újból elindítottam: "A kamera alkalmazás nem indítható"
Szóval kénytelen voltam a Lumiámmal fotózni.
Ez a hiba másnál is előjött már?
[ Szerkesztve ]
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
Pavlo
aktív tag
Az STL100-1 variánsnál jelentkező töltés anomáliával kapcsolatban van egy kis észrevételem:
Ha feltöltöm a telefont a töltő adapterrel, akkor a készülék kedve szerint 87-94% töltöttségi szintre dolgozza fel magát. Ha ez után rádugom számítógépre, akkor egy két perc után felugrik 100%-ra ha fut a BlackBerry Link. Nem tudom ez miért jó, de így van.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz l.sebestyen #33197 üzenetére
Fizettél érte a BBWorldben?
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
KSparrow
őstag
Arra mi lehet a megoldás, hogy ha netezek a telefonon, közben zenét hallgatva ( mind a kettő a gyári app), akkor a hangerő véletlenszerűen leugrik nullára? Nem is feltétlenül kell hozzá a net, vagy a füles, ha ki van hangosítva, akkor is csinálja. Rettenetesen idegesítő, hogy amikor hallgatni akarom a zenét, elhallgat, de megy igazából. Z30, legfrissebb sw.
+1: hogy tudok saját hangszínt hangolni?Nokia kérdéssel forduljatok hozzám nyugodtan! S22u, Mobilmementók
-
akosxyz
senior tag
Bugokról jut eszembe a rezgőbug. Amikor felveszem még rezzen egyet a telefon és valóban elég bosszantó tud lenni. Forradalmi dolog: Kikapcsoltam a rezgést és tádám máris nincs rezgőbug Én úgyis a hangra figyelek fel,nem arra hogy rezeg, szóval nekem ez teljesen jó opció volt Azért remélem a következő frissítésnél ezt orvosolják. Ha már van rezgőmotor akkor had rezegjen
-
-
Coc@s
őstag
válasz sz.balazs.95 #33190 üzenetére
Nyilván anélkül is vannak bugok (miben nincsenek?), de a saját tapasztalatom, hogy akkor kezdenek az igazán észrevehető problémák jönni, amikor fölmennek a droidos cuccok és e is kezdem használni őket.
Értem én, hogy miért erőltetik a droidot, de az biztos, hogy nagyon sok problémának pont ez az okozója.18 éve itt
-
Coc@s
őstag
-
sz.balazs.95
veterán
válasz sniper112 #33187 üzenetére
"csak amit a Google ad ki telefonokat érdemes venni"
Szerintem ez csak a Nexus 4-ig volt igaz.
Onnantól inkább az LG az, ami az Android csúcsát képviseli szoftveresen, mivel van olyan stabil, mint egy Nexus, de mellette nem a sivár Holo UI-t használja, hanem a gyártói extrákat is tartalmazza.
ON:
A BlackBerry-vel kapcsolatban nagyon remélem, hogy tényleg így van, ahogy írod.
Nagyon jó lenne, ha visszazökkennének a normál fejlesztési tempóba.Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
sniper112
aktív tag
válasz sz.balazs.95 #33186 üzenetére
jól működik egyébként de még sok sok fejlesztés áll előtte úgy mint a 7 es verziónál is tény hogy próbálnak úgy fenn maradni hogy androidos appot is tudjál futtatni mivel az már meg van írva csak egy api kell hozzá és kezelje mivel mindenki androidot használ szinte de jó irányban mennek szerintem csak várni kell sajnos . amíg ezek dolgok összefonódnak. droidból meg sok van azért fagynak le indulnak újra lassulnak be abból csak amit a Google ad ki telefonokat érdemes venni mert arra jönnek rá frissítések másra nem nagyon. itt azért jó mert folyamatosan fejlesztik a bb -det akármelyiket is vetted.
[ Szerkesztve ]
-
Coc@s
őstag
-
sz.balazs.95
veterán
Én mondjuk azt veszem észre, hogy mintha a BlackBerry próbálna folyamatosan spórolni a BB 10 fejlesztésén, és emiatt maradnak benne bugok.
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
Coc@s
őstag
válasz sz.balazs.95 #33182 üzenetére
Nekem még minden droidos telefonom újraindulgatott időnként - és a gyári OS-ekkel.
A BB-imre meg mindig föltettem a legújabb leak-eket, ill. fölteszek rá 1-2 droid appot (mert azokhoz ragaszkodom) - ami ugye "rá van erőltetve" a BB-re, és igazából ezek okozzák mindig a galibákat.
Amikor friss rendszernél békén hagyom a BB-t a droidoktól (persze csak 1-2 napig szoktam max. ), soha nem volt semmi gondom a BB-vel, ami jelentős lett volna.
De amint rákerülnek a droidok, jönnek a problémák is.18 éve itt
-
sz.balazs.95
veterán
válasz Cannabis7 #33181 üzenetére
Igen, bár van benne azért némi igazság, mert a BB 10 sem olyan atomstabil, bár az Androidnál azért jobb.
De ez inkább a memóriakezelésnek tudható be, mintsem a rendszer általános stabilitásának.
tl;dr: Egy Androidos telefon nem forrósodik és indulgat újra, vagy legalábbis én nem tapasztaltam még ilyet.
-
Cannabis7
senior tag
válasz sz.balazs.95 #33180 üzenetére
Ez nem trollkodas, hanem irónia
Legalábbis remélem h így gondoltad :d mert egyébként viccnek is rossz
-
sz.balazs.95
veterán
-
Coc@s
őstag
válasz California1 #33178 üzenetére
Merülést nem tudom, most hétvége van, teljesen másképp használom.
Stabilitás? Milyen kérdés ez? Nem android telefonról beszélünk kérem!
Egyébként működik. Ennyi![ Szerkesztve ]
18 éve itt
-
sniper112
aktív tag
válasz California1 #33176 üzenetére
én felfrissítettem és ahogy a crackberryn is írták kevésbé merül le a telefon.
-
Cannabis7
senior tag
Keresek eladó Z30-at.
Ugyanitt eladó t-mobilos Z10, 3 hónapja kaptam újat a szervízből, az akksija 1 éves, kijelzője karcmentes, a jobb alsó sarkán kis sérülés.[ Szerkesztve ]
-
Coc@s
őstag
válasz l.sebestyen #33171 üzenetére
Tőlem lehet olyan készülék, amit droiddal (IS) kiadnak, de csak IS.
Én spec. nem tudom, mit vennék, ha nem lenne BB. Tényleg.
Lehet, akkor nálam is az iOS lenne.18 éve itt
-
Hav3l
tag
válasz l.sebestyen #33171 üzenetére
Egyetértek veled, ha nem lesz BB10-el normális telefon akkor nálam is csak az IOS jöhet szóba
-
anyucika
tag
-
solties
tag
válasz sz.balazs.95 #33153 üzenetére
Ezt úgy oldottam meg, hogy a légkondi szellőző elé raktam a telefont. ( ez csak akkor megoldás, ha kivitelezhető). De faszán hűti a telefont, és a képembe sem jön a hideg.
-
Coc@s
őstag
-
Pavlo
aktív tag
válasz sz.balazs.95 #33163 üzenetére
Köszi!
-
Pavlo
aktív tag
Ha 10.2.1-ről frissítek 10.3.1.1779-re és nem tetszik, lehet downgrade-elni 10.2.2-re?
-
KSparrow
őstag
válasz sz.balazs.95 #33158 üzenetére
Kocsiban a passzív-aktív hűtés az az, ha kitartod az ablakon, majd leviszi a hőmérsékletet a huzat!
Nokia kérdéssel forduljatok hozzám nyugodtan! S22u, Mobilmementók
-
California1
őstag
válasz sz.balazs.95 #33158 üzenetére
Nem azért van okostelo hogy a netet kikapcsoljam :-)
[ Szerkesztve ]
-
KSparrow
őstag
-
Coc@s
őstag
válasz sz.balazs.95 #33153 üzenetére
csakhogy pl. a WAZE-nak kell a mobilnet, azzal WAZE a WAZE.
18 éve itt
-
PHenis
senior tag
válasz California1 #33152 üzenetére
Használsz megyek primo-t, leveszed a fényerőt navi közben, veszel ilyet: http://m.ebay.com/itm/251374422234?nav=SEARCH&varId=550305720683
Megérkezel, becsattintod, visszatölt. Én így szoktam.
-
sz.balazs.95
veterán
válasz California1 #33152 üzenetére
mivel az áramfelvételt nem tudod növelni, így a fogyasztást kell valahogy visszaszorítani.
Pl. Ha lehetséges, akkor a navigálás alatt mellőzni kell a mobilnetet.Illetve valamilyen módon segíteni kéne a telefont a nagyobb mértékű hőleadásra.
Erre mondjuk így most hirtelen nem tudok ötletet adni - mármint olyat, ami kivitelezhető is lenne.Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
California1
őstag
válasz sz.balazs.95 #33149 üzenetére
Értem én,csak azt nem tudom felfogni, hogy hogyan lesz megoldás a töltésre? :-)
-
KSparrow
őstag
Srácok! Feltettem PowerAMP-ot Z30-ra, de nem lát egy zenét sem, és nem látja a 'music' mappát. A program a rossz,A bb teszi elérhetetlenné a mappát, vagy mi lehet?
(#33150) Pavlo: reméljük.
[ Szerkesztve ]
-
sz.balazs.95
veterán
válasz California1 #33148 üzenetére
Nem érted.
Valószínűleg a maximális áramfelvétele a telódnak valamivel 1 A fölött van.
Ez azt jelenti, hogy teljesen mindegy, hogy 1,5, 2, vagy 20* A-s töltővel töltöd a telót, ugyanolyan tempóban fog tölteni.
*na jó, ebbe mondjuk nem vagyok biztos.
-
California1
őstag
válasz sz.balazs.95 #33145 üzenetére
Ertem,tehat ha kicserelem egy olyanra ami 1,5A-os akkor van esély rá, hogy töltse is.?
-
PHenis
senior tag
Nekem a z10 waze-el Bp-Miskolc alatt 30%-ra merült. Nem online navival kb tartja a töltést, min fényerő mellett talán elérhető, hogy töltsön is. Én már régen kiszerencsétlenkedtem magam ezekkel a szivargyujtó töltőkkel. Ebayről rendeltem egy dc-dc stepdown convertert. 5V 5amper :-) De amúgy tényleg nem vesz fel annyi ampert a Z10 sajna.
-
Coc@s
őstag
válasz sz.balazs.95 #33145 üzenetére
Kb. így van ahogy írod.
A Z10 kicsivel 1A fölött vett föl eddig max.
Amikor már ne tölt mert forró, olyankor a WAZE-vel együtt kb. 700mA-t fogyaszt !!!
És igen, manapság alig van olyan helyzet, hogy ne érje nap.@California1:
Szóval annak a LEAP-nek nem is rossz az a fogyasztása!
Tulajdonképpen egy 1A-s töltő is elég a LEAP-nek szerintem, a 2-es meg tutira.
Maga a telefon nem vesz föl több áramot, nem a töltő nem tudja leadni!Más:
Most tettem föl a 10.3.2.2204-et.
Meglátjuk...[ Szerkesztve ]
18 éve itt
-
sz.balazs.95
veterán
válasz California1 #33144 üzenetére
Biztos van, de nem is ez a hangsúlyos, mert ha 2 A-t sem képes felvenni a telefon, akkor tökmindegy, hogy 2 vagy 3 A-es töltővel próbálkozol.
egyébként tippre 1,2-1,5 A-t tud max felvenni a teló. de ezt meg kéne mérni, hogy pontos képet kapjunk a dologról.
Na igen, a forrósodás egyszerű: Megy a proci, a net, a GPS, GLONASS, a képernyő is, szóval kb. minden, ami hőt tud termelni.
És ennek fejében még a nap is süti jó eséllyel.Komolyan nem értem, miért nincs olyan szélvédőre cuppantható tartó, ami aktív hűtéses.
[ Szerkesztve ]
-
California1
őstag
válasz sz.balazs.95 #33142 üzenetére
Nincs ettől erősebb vagy komolyabb szivarostoltő? Amúgy nem értem mert a phableteket se lehet tölteni?
A harombetus navi app (i...g@) az nem ennyire durva mint a waze? Az 5S telomat ugyanebben a szituban megérkezés után alig bírtam megfogni :-)
[ Szerkesztve ]
-
Coc@s
őstag
válasz California1 #33141 üzenetére
Akkor a LEAP még istenes a Z10-hez képest.
A WAZE egyébként is megkergeti a prociját és melegszik, de most a kánikulában pillanatok alatt 45-50 fokos a proci és utána leállítja a töltést, közben is egyre csökken a töltés. Nekem szerintem 180 km alatt le is merülne a Z10.18 éve itt
-
sz.balazs.95
veterán
válasz California1 #33141 üzenetére
Azért, mert a GPS, illetve a folyamatos helymeghatározás eléggé szívja az akkut.
Bár az azért tényleg túlzás, hogy 2 A kevés legyen legalább a visszatöltéshez.
Viszont könnyen lehet, hogy a Leap annyit egyszerűen nem képes felvenni.Szóval szerintem nem sok mindent tudsz csinálni vele.
-
California1
őstag
Srácok kis segítség kellene! Igaz nem Z10rol van szó de majdnem :-).....
Szóval Leap teloval navizok (waze,) és hiába van fent szivarostöltőn akkor is merül valamennyit.
KB 180km alatt -15% :-( belinkelem a Samsung szivarostoltot, legyszi nézzétek rá milyet kellene vennem
,hogy töltse rendesen. Előre is koszonom. -
joeypapa
tag
válasz agyarka #33138 üzenetére
csak az első jöhet szóba, mert mac-en csinálom. viszont a probléma az, hogy a telefon belső memoriáját nem mutatja a program, tehát nincs min elvégezni a keresést!
erre van otleted? (ha usb háttértároló módban van, akkor a memóriakártyát mutatja)
"Censorship tells the wrong story..."
-
agyarka
aktív tag
válasz joeypapa #33137 üzenetére
Elvileg mind a 3 kimondottan BB hez van. A külső tárlat sokkal többel el lehet érni. Én még nem használtam őket, ezért csak az elveket ismerem. Sima törlést csak HDD ról állítottam vissza. Többszörös felülírással nem volt dolgom, de azt a BB is csak a biztonsági törlésnél alkalmazza.
-
KSparrow
őstag
válasz ddsteel #33134 üzenetére
Nekem is 10.3.1.1779 van, egész megszoktam az "egy rezgés felvételkor"-t. Meg csengés előtt is rezgett egyet, tök jó volt. Most a Z30 a frászt hozza rám: abban nincs ilyen gond, és a két hangszóróval olyan betyár hangosan csörög, kiugrok a bőrömből.
viszont két napja kereste frissítést a telefonon, és nem adott ki újabbat, mint a fent említett verzió (stl-100-2).Nokia kérdéssel forduljatok hozzám nyugodtan! S22u, Mobilmementók
-
Niarn
tag
válasz sz.balazs.95 #33118 üzenetére
sz.balazs.95:
jogos. én is ezen vacilláltam. tehát olyan újdonságot frissítést nem tartalmaz a 798, ami miatt érdemes lenne váltani.. köszi
-
Pavlo
aktív tag
válasz hyperspace #33110 üzenetére
@hsrasus
@hyperspace
@szilos
@l.sebestyenKöszönöm a válaszokat, most próbálom szilos által javasolt megoldást. Majd írok, hogy mi a helyzet.
-
l.sebestyen
senior tag
próbáld meg laptop USB ről, arról általában feltölt, de ez az stl100-1 sajátja, együtt kell vele élni...
mondhat bárki bármit, soha nem lesz tökéletes vannak próbálkozások, de ez nem szoftver, hanem hardver hiba nézz utanna a crackberryn. ott is írnak az stl100-1 ről mostoha gyerek[ Szerkesztve ]
-
szilos
csendes tag
A 10.3.1-s szoft már 100 %-ig feltölti,talán már a 10.2.2. is. Előtte érdemes a következő akksi kalibrálást megcsinálni.
1. teló kikapcsol
2. akksi ki
3. teló akksi nélkül rádug számítógépre
4. így marad 30 percig
5.Azután akksi be,de még rádugva a gépre
6. ha nem kapcsol be,akkor bekapcsolás
7. feltölteni 100 %-ig , ha elsőre nem megy,akkor lehúz ,újra rádug,fel fog az menni végig10.3.1 alatt ezután mindig 100-ig megy majd és 99 %-t is látni mikor merül,ebből is látszik,hogy szoftveres a bug....
Ráfogják a procira, de eddig a szoftig alig töltött 100-ig,most meg mindig.
Családban 2 ilyen példány van,tudom miről beszélek.
Csak,hogy rossz hírem is legyen, 20 % alatt minden százalék ajándék és bármikor kikapcsolhat.... -
KSparrow
őstag
válasz sz.balazs.95 #33114 üzenetére
Nekem a legelső BlackBerry z10-em fehér stl-100-2 volt. Céges. Lehet kapni, de szerintem a szín a legkevesebb. A fehér is gyönyörű, nekem a fekete is szuper volt.
-
Orgi
addikt
Miért ne jelent volna meg az stl100-2 fehérben? Nekem is az van...
-
PHenis
senior tag
válasz sz.balazs.95 #33118 üzenetére
Mi a baj a navigációval?
-
sz.balazs.95
veterán
válasz bbubby00 #33116 üzenetére
Egyébként nincs komoly gond a telefonnal.
a melegedés meg inkább a 100-1-es modellre jellemző, a -2-esre tudtommal nem.Viszont vannak felhasználási körök, amiben végszegény a BB.
Ilyen pl. a navigáció, vagy a böngészős funkciók.
Niarn:
Szerintem ami jó, azt nem kell "megjavítani".
[ Szerkesztve ]
-
Niarn
tag
sziasztok
a kérdésem az lenne, a 10.3.2.798-at érdemes feltenni? nekem 10.3.1.1779 van fent, érdemes feltenni az újat?
nincsenek bugok, minden remekül működik.. legnagyobb örömömre.
van esetleg az újjal probléma? mik a tapasztalatok?köszi
-
bbubby00
őstag
Naggyából az az 1000másik izgatja a fantáziám
Lehetséges, h nemfogom tudni megszokni :S[ Szerkesztve ]
Eladó Mazda MX5 széles választékban: https://www.facebook.com/hasznaltmx5
-
sz.balazs.95
veterán
válasz bbubby00 #33112 üzenetére
Ilyen jellegű hibák (tudtommal) nincsenek a BB10-ben.
(van helyette 1000 másik )Egyébként nem lesz túl kicsi a Nóta útán?
Gyurvagyi:
Tutira fekete, mivel az STL100-2 nem jelent meg fehérben.
[ Szerkesztve ]
-
bbubby00
őstag
Sziasztok.
Éles váltás elé nézek. Jelenleg Note3at használok, és erre a kis csöppségre esett a választásom.
Kinézetre csakis a fehér jöhet szóba! Viszont ez lenne az első BB mobilom. Vásárlásnál mire kell figyelni? Esetleg priviben dobhattok pár darab ajánlott készüléket innen vagy másik oldalról.
Kérdésem lenne, hogy ezzel lehet normálisan telefonálni? Mert a note3 képtelen rá, van amikor nem lehet hívást kezdeményezni, elszáll a mikrofon stb.
Van hívásrögzítés funkció, ez fontos lenne nekem.
Köszi előre isEladó Mazda MX5 széles választékban: https://www.facebook.com/hasznaltmx5
-
Coc@s
őstag
válasz hyperspace #33110 üzenetére
De nem biztos, hogy a legújabbat. Még a hivatalosakból sem mindig azt akarja telepíteni.
[ Szerkesztve ]
18 éve itt
-
hsrasus
aktív tag
Szia,
Voltak akku problémák, és azok elsősorban az STL100-1-es verziót érintették.
nem mondanám, hogy van sztandard megoldás, de ha rákeresel a fórumban találsz pár ötletet, amelyek valakinél működtek. érdemes ezeket kipróbálni, mielőtt hozzányúlnál a szoftverhez.üdv:
hs[ Szerkesztve ]
-
teo77
őstag
válasz hyperspace #33106 üzenetére
Ismerem az oldalt, köszi....
Nexus 7-2013 - root, cwm, 4.4.4 /Honor 7, Marshmallow(Budapest)
-
Pavlo
aktív tag
válasz hyperspace #33106 üzenetére
iOS-ről váltottam, még új vagyok a témában. A BB Link-ben találtam olyan opciót, hogy: Szoftver újratöltése.
Ez a művelet frissíti is a legújabbra az oprendszert, vagy csak simán gyalul róla mindent és megmarad a jelenlegi?Egyébként találkoztatok itt ezzel az akkus problémával?
-
hyperspace
őstag
Pavlo: pedig vagy az, vagy garancia, ahol szintén azzal kezdik, hogy új szoftvert raknak rá.
[ Szerkesztve ]
ha azt mondom neked van igazad, nekem van igazam... :)
-
teo77
őstag
Sziasztok!
Eladom a másfél éves Z10-emet! Androidra térek vissza.
Nagyon jó állapotban van, kutya baja. Októberig él a garancia rá. Gyárilag független. Tartozékai megvannak. 100-2 modell. Ára: 37e. Nem alkuszom, ennyit simán megér. Minden megvan hozzá.[ Szerkesztve ]
Nexus 7-2013 - root, cwm, 4.4.4 /Honor 7, Marshmallow(Budapest)
-
Pavlo
aktív tag
Segítségre volna szükségem.
Adott egy körülbelül 2 hetes újonnan vásárolt Z10 (STL100-1) 10.2.1.3062 OS-sel.
Nem képes 100%-ig feltöltődni az akku, most már ott tartunk, hogy 87%-nál megáll.Mit lehet tenni? Ha megoldható, nem szeretnék szoftvert frissíteni.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 Pro 128GB - Sierra Blue + Sok Kiegészítő
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Hibátlan Karcmentes Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titánium 98% ! 1 Hó Nemzetközi APPLE GaranciA
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest