Hirdetés
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
BlackBerry Z10 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
milanmylo
aktív tag
Sziasztok! Tegnap törtnt egy kisebb baki... Kirántotam a zsebemből a telefont és pókhálósodott egy része a kijelzőnek. A kijelző maga jó, de érintésre nem reagál.
Tudtok valaki jó szakit aki foglalkozik kijelzőcserével? Esetleg jobban megéri így eladni alkatrésznek? 
Előre is köszi! -
MIFtIli
aktív tag
jó kis telefon, hogy folyamatosan mindenki a szoftver frissitessel/wipe-al/regi verzio visszatoltessel van elfoglalva

lehet hogy a 10.5 már jó lesz.. -
Coc@s
őstag
válasz
lovace
üzenetére
Addig is ITT a 10.3.1.2726.
És a Bitcasan már van 2744-es könyvtár is, igaz még üresen.
-
lovace
aktív tag
-
hampidampi
őstag
válasz
kalmanahos
üzenetére
Keres rá arra, hogy "rezgés bug".
Vagy olvass vissza kettőt. -
kalmanahos
tag
másnál is van olyan, hogy hívásnál felvétel után még 2-3 másodpercig rezeg?
-
DeusHun
őstag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Ismétlődésszámra gondoltam.
Én is napi többször telefonálok a rezgésbug ezek közül 1-2 alkalommal jön elő. A hangerős dologgal 0 alkalommal találkoztam.
S olyan is volt, hogy letették mielőtt felvettem volna, de csak jelezte, hogy elmulasztott hívás, minden további nélkül. -
Történt, hogy csörgött a telefonom. Ritka ha nem veszem fel úgy, hogy ott vagyok amikor lerakják. Satu, inex jobbra, kesztyű bukó, teló előkap és épp láttam amikor letette az illető. Darabosan elkezdett a csengőhang menni, a kijelzőn foltokban eltűnt a bejövő hívás kép, majd megnémult, végül kikapcsolt a kijelző. Felmerült a kérdés, hogy ez egy BB csinálta? Hát nem gáz? Sztem nagyon.
Rezgés bugom rekordja 2 nagyon hosszú rezgés, belefér egy mondat is mire befejezi a kis bzija.
Ha a 10.3.2-vel nem oldják meg elkezdek gondolkodni, mert vannak határok. -
Ceftriaxone
aktív tag
válasz
Polarstar
üzenetére
Köszönöm !

Az Ultimate back up, azt hogyan kell ? (elnézést, ha naiv a kérdés...de még nem kerültem ilyen helyzetbe)
Az appok egy része mondjuk androidos (részben Play-es) , de amúgy az sem lenne végül katasztrófa (csak jelentős időveszteség
) ha nem tudom őket átvinni, mert csak egy fizetős van köztük , a Google Play-es Sygic, de az meg a saját accountjával vihető tovább . -
válasz
Ceftriaxone
üzenetére
Hagyd a fenébe az ilyen-olyan biztonsági mentést!
Ultimat BackUp és kontakotk, sms-ek, képek videók jegyzeteket át tudod menteni.
A programokat a World tárolja. Elvégre onnan szedted le.
Átmész másik gépbe - be a World, úgy is frissíteni kell mindent, a benti programokat meg leszeded és ennyi.
Ultimat backup ment memkarira is. Imádjuk is érte!
Ha ebből a gépből kiköltözöl, akkor Biztonsági adattörlés! Jelszó és szavakat a másik gép szépen megtanulja. Ott úgyszintén tudsz törölni a szójegyzékben majd. Vagy! Eleve be sem kapcsolod a szótanulást. -
válasz
ddsteel
üzenetére
Az EDGE is 2G hálózat.

Valószínűleg azért váltogatja, mert vagy olyan helyen vagy, ahol van EDGE, de éppen csak észlelhető, vagy miközben változtatod a helyed, akkor kikerülsz az EDGE hatóköréből, vagy pedig éppen egy árnyékolt helyre kerüsz be. (persze rádiós értelemben árnyékolt, nem a napfény elől.
) -
Ceftriaxone
aktív tag
Sziasztok!
Mivel készülékcsere lesz,
...kérdésem lenne:hogyan kell az appokat átmenteni egyik BB 10 készülékből egy másik BB 10 készülékbe ?
SD kártyán átvinni, és a BB ID beazonosítja,
vagy biztonsági mentés, és BB ID beazonosítja, vagy hogyan ?
(amúgy hozzátenném, a biztonsági mentés sehogy sem sikerül, mindig megkérdezi hosszas küzdelem után , hogy csatlakoztatva van a telefon, miközben ide-oda másolom a fájlokat meg médiaformátumokat...
...? ! )Ja és tudja valaki, hogyan lehet szót TÖRÖLNI a prediktív javaslatokból a szótárban ? Nem díjazom hogy elvileg ultratitkos jelszavakat is bedob a javaslatok közé...
.. Sajnos még nem találtam meg a szelektív törlés lehetőségét , de nem szeretnék minden tanult szót kitörölni. -
ddsteel
aktív tag
válasz
kalmanahos
üzenetére
De mitől változik, hogy néha ez, néha csak gsm? Ha kicsi az e, az azt jelenti gondolom, hogy elvileg edge-t keres, de nem talál, tehát nyilván számlázni sem fog. Kikapcsolni lehet valahol? Nincs rá szükségem.
-
ddsteel
aktív tag
Tudja valaki hogy néha miért van gsm felirat a térerő-indikátor mellett és néha miért kis e? Tudom, hogy a kis e azt jelenti, hogy edge-velpróbálkozna, de nem tud. Nincs mobilnetem, adatforgalom mindig kikapcsolva. Csak elvi síkon érdekel, mert következménye ugye nincs. Nem állítgatok semmit, én arra gyanakszom, hogy wifihasználat után változik, de akkkor sem mindig....
-
ViZo72
tag
válasz
Cannabis7
üzenetére
Pár tipp amit erre az esetre olvastam:
- Amikor töltés közben bekapcsol, ne várd meg, hogy magától kikapcsoljon, mert akkor újra megpróbál majd visszakapcsolni, hanem Te kapcsold ki és hagyd töltőn hosszabb ideig (mondjuk 1 óra hosszára legalább).
Persze ehhez az kell, hogy legalább annyi időre működjön, hogy kikapcsolhasd manuálisan.- Ha van kéznél a gyárinál erősebb töltőd (pl. 1,5-2Amperes) próbáld meg azzal.
(Elképzelhető, hogy az többet tölt rajta rövid idő alatt és az elég lesz, hogy átbillenjen a "határon" és ne kapcsoljon ki újra.) -
Cannabis7
senior tag
nem tudom feltölteni az 1-es Z10-em.
Lemerült fullra, rádugom bakapcsol, 7%, aztán kikapcsol és kezdődik elölről....
Szerintetek mi a teendő?
Tudom h a 10.3.1 miatt va, de hogy lehetne megoldani külső akksitöltő nélkül (ugyanis az nincs kéznél )
-
Ceftriaxone
aktív tag
Baj van a telóval ...

Ha a hívott fél nem hallja, amit a hívó mond, míg az pontosan érti azt, amit a másik fél mond , az azt hiszem nem túl jó jel...
.
Érdekes: a hangszóróra kapcsolva viszont megy oda-vissza a hang...
Továbbá a telefon (mikrofonja? ) iszonyúan be tud gerjedni és sípolni...
Ez most mikrofonhiba?

Ha az lesz , mit javasoltok:1) Elég egy mikrofoncsere ?!
2) Vagy egy teljesen új cserekészülékkel jobban járunk ?
(még nincs egy hónapos a vételtől számítva) -
ViZo72
tag
válasz
Polarstar
üzenetére
Amit az általam beszúrt képen láttál azok nem az általam használt szolgáltatások, hanem az app által kezelt szolgáltatások listája.
Én ezek közül csak a Google Drive-ot és a Onedrive-ot próbáltam, az OpenDataSpace-t nem használom.FTP-t most kipróbáltam, azt saját maga kezeli.
-
NTibike
csendes tag
Helló!
Jött ma egy fura üzenetem a telóra!Limited ceo suite jakara
másnak is jött ilyen? -
lovace
aktív tag
Lehet.
Én csak a józan paraszti eszemmel abból indultam ki, hogy eredetileg a 10.3.1 is tavaly őszre lett beharangozva, végül február végén jelent meg. Nem ismerem az időpontot, amikor elkezdték fejleszteni, de feltételezem minimum 1 évet rászántak.
10.3.2 nagyon kezdetleges változatát - ha jól rémlik - nyárra ígérték. Abból ősz lesz, végleges változatból talán jövő tavasz. Szvsz jobban járnának a felhasználók is, ha inkább a 10.3.1-et csiszolnák használhatóra, úgy jobban "ráérnének" még a 10.3.2-re és nem az lenne, hogy azzal is kapkodni kell, mert sz@r lett a 10.3.1, adják ki minél előbb. Persze értem, így se veszik kárba az egész, mert ott a blend, a diktálás, az assistant az amazon appstore... stb., amik majd mennek az újba is, de ezen még nagyon érződik, hogy nincs kész...
Na mindegy, nem rinyálok. Ha nem lesz zökkenőmentes a rendszer 1 hónapon belül megy vissza a 10.2.1, utána már nem fogok ezen háborogni.
Csak hát az előzmények miatt nem szívesen fogok bele rendszerfrissítésbe/downgrade-be. Sajnos mint írtam, nekem nem olyan zökkenőmentesen ment, mint neked/nektek szokott, ezért is nyavalygok annyit a hivatalos javítások után. -
room303
tag
válasz
ViZo72
üzenetére
Pont a PlayCloud-ot akartam javasolni én is, nekem is nagyon tetszett, de végül én a Box mellett döntöttem, úgyhogy nincs rá szükségem. Viszont azt gondolom, simán megéri azt a 600 pénzt, főleg, hogy ezzel is támogatjuk a BlackBerryt és azt a pár lelkes fejlesztőt, aki hajlandó értelmes appot készíteni BB-re.
-
APippo
tag
válasz
ViZo72
üzenetére
Persze tudom miről beszélsz, nem is szállok veled vitába, csak ahogyan mondtad én is az ingyenes alternatíva híve vagyok. Így, hogy ha nem is egy original alkalmazást használok hanem droidosat pláne furán jön ki. Nem azért mert sajnálom rá a pénzt, mert egy hamburgert is megveszek ennyiért, hanem azért, mert annyit egyébként sem használom telefonról a felhőt, hogy úgy érezzem megéri megvenni egy ilyen alkalmazást. (Ellenpélda ott a TuneIN Radio Pro ami annyival tud többet a nem fizetős változattól, hogy fel tudsz vele venni és nincsen benne reklám, de azt napi szinten használom nem is keveset és hiába BB erre nem találtam hasonló minőségű alternatívát. )
-
ViZo72
tag
válasz
APippo
üzenetére
Felhős tárhelyekhez én a BB Worldből a Playcloud-ot használom.
Többféle tárhelyet is kezel, pl.:

Igen, ez is fizetős: Kb. 5-600 Ft, az aktuális árfolyamoktól függően.
Ez 2 tábla csoki ára, 1db hamburgeré vagy 2-3db lottószelvényé.
Sem a csoki sem a hamburger nem tart sokáig, a lottóért meg többnyire nem kapunk semmit cserébe, mégis gondolkodás nélkül kifizetjük, ha úgy hozza kedvünk...Talán aki nincs benne a témában az nem is gondol bele (esetleg fogalma sincs róla), hogy a szoftverfejlesztés nem kevés tudást és munkát igényel, gyakorlatilag csoda, hogy egyáltalán vannak ingyenes szoftverek...
(Persze ami látszólag ingyenes az sokszor máshogy keresi meg a pénzt a fejlesztőnek, lásd. pl. google szolgáltatások...)Nem akarok vitát generálni (főleg nem mások zsebében turkálni) inkább csak felhívni rá MINDENKI figyelmét, hogy sok esetben itt nem súlyos tízezrekről van szó, hanem pár száz Forintokról.
Ennyit talán megér, ha hasznos az adott alkalmazás számunkra, főleg ha előtte sokszor van lehetőség kipróbálni a korlátozott tudású vagy reklámokkal teli ingyenes verziót.
(És akkor még a keresgélésre, próbálgatásra fordított időről nem is beszéltünk...)Egyetértek, ha van jól használható ingyenes alternatíva -és ebben sajnos az Android platform erősebb-, nyilván érdemes azt használni, én is azt teszem.
Viszont nem sajnálok 500Ft-ot egy hasznos alkalmazásra, ha éppen arra van szükségem. -
válasz
APippo
üzenetére
Én a OneDrive-hoz szereztem minden féle promóciót.
Pl. csináltam Dropbox fiókot, belinkeltem, és adtak érte 100 GB-ot.
vagy pl. 20 GB-ot azért adtak, mert van Windows Phone mobilom.
de másik 100 GB meg azért járt, mert valami Bing-es hivatkozásra rákattintottam.Szóval most összesen vagy 250 GB-om van

meg majd ha lesz Office 365-öm, akkor ahhoz lesz 1 TB. -
APippo
tag
válasz
szotyika77
üzenetére
Igazából én az androidos alkalmazásaim közül amit nem tudtam semmilyen formában pótolni az a drive (főként mert promóban van még két tonna tárhelyem jövő nyárig
) A lényeg én úgy oldottam meg, hogy az androidos Astro-t tettem fel amazon appstoreból (10.3.1 gyárilag tartalmazza) és ott beállítottam, hogy kezelje a driveot válá semmi extra kunszt nincsen hozzá. (ES-t szerettem volna de azzal nem jött össze). Persze vannak a BBW-ben is külön alkalmazások amik kezelik a driveot de azok fizetősek (legalábbis nem találtam ingyenes alternatívát
) Ha nem fontos a drive akkor van alapból a telón onedrive kliens az megér egy próbát. A gmailt fentebb ecsetelték plusz a többi droidos programot is. 
ui.: üdv itt, én nem bántam meg, hogy váltottam droidról egy jó hónapja.
-
válasz
DeerDawe
üzenetére
Hát, ahhoz az kéne, hogy valaki (pl. a fejlesztő) megírja az appot natívba, BB 10-re.
szotyika77: Befolyásolhatja, mert arrafelé más frekvenciákat használnak.
Nézz utána, hogy a T mit használ az LTE-hez, és hogy a telefon mit támogat.
Sajnos ezeket nem tudom fejből, 100 % biztonsággal. -
Most jön le a Telekom által kiadott 10.3.1.1779.
-
DeerDawe
tag
Tudja esetleg valaki, hogy lehet-e "házilag" androidos alkalmazást portolni? Gondolok én itt arra, hogy ne az Android-lejátszóban fusson, egyből megnyíljon, ne kelljen fekete képernyővel várni, ilyesmi.

-
válasz
szotyika77
üzenetére
Azt nem a Hub-nál, hanem az e-mail fiókban tudod beállítani, mivel a spam-szűrés alapvetően az e-mail kiszolgáló feladata.
(másrészt nem tudom, hogy a Hub rendelkezik-e pluszba szűréssel.
)Én Outlook-ot használok, és ott működik rendesen a dolog.
(Meg úgy általában véve a Microsoft cuccok működnek rendesen. Ez alól talán az Office az egyedüli kivétel.) -
válasz
szotyika77
üzenetére
A Gmail fiókodat be tudod állítani a gyári e-mail appba, ami utána szépen be fog épülni a Hub-ba.
Google Drive helyett én javasolnám a OneDrive használatát.
Egyrészt teljesen multiplatform, így gyakorlatilag bármilyen OS-t használsz, vagy fogsz használni a jövőben, akár PC-n, akár tableten, akár mobilon, a OneDrive ott lesz.
A Google sajnos inkább csak a saját platformjaira koncentrál.Másrészt a OneDrive gyönyörűszépen beépül a gyári fájlkezelőbe, így gyakorlatilag úgy működik, mintha egy SD kártya vagy egy Pendrive lenne!
(Hozzátenném: ilyen még a Microsoft saját platformjában, a WP-ben sincs! Szóval ez komoly feature.)
A Google Maps és a YouTube megy hibátlanul a böngészőből, ha pedig mondjuk gépen Firefox-ot használsz, akkor annak az Androidos változatát tudod itt is telepíteni, hogyha fontos a Sync számodra.
Más most így hirtelen nem jutott eszembe.
De ha megírod, hogy mit hiányolsz még, akkor szívesen megpróbálok segíteni neked
-
lovace
aktív tag
válasz
szotyika77
üzenetére
Ha esetleg frissíteni szeretnéd alaposan járj utána, hogy egyáltalán szükséged van-e rá. Nekem a blend és a diktálás nagyon tetszik, de ezeken kívül sokkal gördülékenyebben működött a 10.2.1. Lehet, hogy érdemes várnod vele!
sz.balazs.95 ++++1
-
-
lovace
aktív tag
válasz
szotyika77
üzenetére
1. BBW
2. Amazon Appstore (ha már 10.3.1 van a gépen)
3. ENNEK a topicnak az 1. hozzászólásában még le van írva pár módszer androidos alkalmazások telepítésére -
válasz
szotyika77
üzenetére
Már megint miről beszélünk? Vegyél androidot.
Amúgy mit vettél? Rem nem STL100-1-et? -
szotyika77
aktív tag
Sziasztok! Hétvégén sikerült megvennem egy ilyen BB Z10-es telefont. Nagyon szuper és imádom használni. Viszont szeretnék rá egy pár appot, pl: Gmail, Google Drive. Honnan tudnám őket beszerezni?
Előre is köszönöm a segítséget!

-
Ceftriaxone
aktív tag
válasz
marcedli
üzenetére
Szia!
nyilván ez is ok -legalábbis erre hivatkoznak. De aligha merész föltételezés: a Google nem töri agyon magát a konkurencia javáért...sőt , a "don't do evil " céget most igencsak vizsgálják erőfölénnyel való visszaélés, megkérdőjelezhető piaci eszközök használata , kvázi a náluk hirdetők finom (?!) bezsarolása stb. miatt, ami egy nagy, és profitorientált cégnél persze egyáltalán nem meglepő, de pont azért ne gondoljuk, hogy valami nagy szentek.A baj az, hogy az Amazon is egy tőlük független android-forkot futtat, szóval itt is előállhat a Google azzal , hogy alacsony a piaci részesedés, és technikailag ez milyen iszonyúan különbözik az ő androidjuktól meg mit tudom én mi...
(...annó a wp-és YouTube kliensnél is elég szívatósra és mesterkéltre sikerült a visszautasítás.)(Amúgy a Google helyzete szerintem nem mindenben olyan jó, mint sokan hiszik az android diadalmenete láttán: konkrétan a kínai android nincs a kezében, és a Google-talan kínai android esetleges korlátlan terjedésének Ázsiában valószínűleg csak az szab határt, hogy a legtöbb ázsiai ország, -és Oroszország- Kínától is fél, bár az USA-t sem szereti.... )
-
DeusHun
őstag
Ahoy!
Arra van valakinek valami tippje, hogy ha beállítom, hogy Gmail-ről ne csak a Beérkezett mappát frissítse a telefon, hanem további kettő-három másik tartalma is legyen szinkronizálva, amit én hoztam létre, azok miért nem jelennek meg? Ha rákeresek akkor kidobja, hogy van levél, de egyébként nem jelenik meg a HUB-ban. A HUB -> Beállítások -> E-mail-fiókok -> GMail-es címem -> Fiók szerkesztése -> Mappabeállítások szerkesztése résznél a mappa mellett ott a pipa.
Ha bal oldalt kiválasztom a fiókot majd felül a kis nyílra koppintok a mappáknál ott van a zöld szinkronizációs ikon. -
válasz
kalmanahos
üzenetére
Ahogy tudjuk - sehogy....
Utáljuk is érte. Most nem mondom, hogy egy jobb fülű ember hallás után simán begépeli, hogy mit hívtál...
Ellenben a tárcsázás előtt (pl terroristák törtek be a tejboltba és haza kell szólni anyunak, hogy késel...
) rakd rá a némítást - és ennyi! 
-
kalmanahos
tag
Sziasztok, hogy tudom beállítani, hogy a tárcsázó gombjainál ne legyen billentyűhang? A normál profil aktív, értelemszerűen fontos, hogy a telefon szóljon is közben...
köszi! -
marcedli
tag
válasz
Ceftriaxone
üzenetére
Ezt rosszul tudod...
Egyszerűen azért nem frissítették, mert nem érte meg külön fejleszteni, nincs akkora penetráció. Ahogy a BB-t is leállították, vagy a Symbian klienst is.Egyébként a WP-t nem szüntették meg, csak felfüggesztésre került, bármikor újraindulhat, ha megéri nekik. Ez piaci kérdés...
-
1779
Koppintás hang ami minimumon is hangot ad. Na pár napja random hol ad hol nem.

-
APippo
tag
válasz
halitibi01
üzenetére
Ami azt illeti ezek megvannak a telefont fel is ismeri ez a nyamvadt windows és ki van kapcsolva a háttértároló mód de másolni istennek sem tudok mert állandóan megáll. Ha egy megás képet akkor is ha egyszerre egy 1,2 gigás filmet akkor is. Elindul egy darabig és megáll. Próbáltam már mindent, újratenni a drivereket, másik kábel másik USB másik gépet is de nem nem akarja. Ha bekapcsolom a háttértárat akkor meg csak az SD kártyát látja.
Egyedül a rendszert nem tettem még újra (win7) de mivel másik gépen is próbáltam (igaz az win8 és új telepítés szóval kétlem, hogy a régi droidos driverek kavarnának be) és így sem ment akkor kétlem, hogy ez segítene. -
-
válasz
halitibi01
üzenetére
szép kis Windows malőr.
-
APippo
tag
válasz
halitibi01
üzenetére
Szintén zenész, én meg nem tudok rá normálisan zenét másolni mert vagy ótvar lassan akarja, vagy egyszerűen megáll valahol 1 és 0% között... Csináltam én is mindent de valamiért nem szereti. Úgyhogy ebben ketten vagyunk tipp jöhet nekem is

-
kovi831
aktív tag
Kijött már Z10-re valami frissebb rendszer?
Az első 3.1-esnem jött be, de azt meg nem nagyon tudom elviselni hogy mindig figyelmeztet, hogy van újabb.Másik kérdés:
SMS és üzenet írás közben hogyan lehet kikapcsolni ezt az "automata szókezelőt"?
Nem igazán szeretem hogy néha a törlés gombot kell használnom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4170
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus VG27AQL3A 27 180Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- 156 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Tudtok valaki jó szakit aki foglalkozik kijelzőcserével? Esetleg jobban megéri így eladni alkatrésznek? 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

) ha nem tudom őket átvinni, mert csak egy fizetős van köztük , a Google Play-es Sygic, de az meg a saját accountjával vihető tovább .

)
...? ! )

)