Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
válasz
kchris78 #426 üzenetére
Nekem mondod? Az Android egy katasztrófa lett. ICS -től egy nyomorult Linux shellparancs automatizált futtatásához is root kell. 2.3 óta a GPS sem kapcsolható automatizáltan root nélkül. Az Apple BT billentyűzetemre sem áll rá magától root nélkül. 4.1 -től a Wifi, és a mobil adatkapcsolat sem kapcsolható automatizáltan. Egy nyomorult képernyő érintés emulációhoz is root jog kell. 1024 alatti portszámot nem oszt ki root nélkül, tehát a Win, Linux kompatiibilis SMB szerverhez (443 -as port) szintén root kell. 4.1 óta a Wifi, és a mobiladat sem kapcsolható automatizáltan root nélkül. Lassan ott tartunk, hogy ha nem rootolsz, akkor egy butafont vettél. Ezek IOS alatt out of the box működnek?
-
-
válasz
kchris78 #384 üzenetére
(#385) ForRedGlory Miert mit kellene meg csinalni ? Nekem nincsenek almatlan ejszakaim mint itt egyeseknek, mert kijott egy ilyen hir, majd egybol nyomjak itt a keresztes hadjaratot, mitha ettol nagyobb kolbi logna a naciban !? HA lesz PER ott majd ugy is fizetni fognak. Reszemrol ennyi
-
Csapo83
aktív tag
válasz
kchris78 #380 üzenetére
Ezen én is gondolkodtam és ez is a tervezési vagy szériahibára utalna szerintem. Ahogy fentebb részleteztem a feszültségtabilizáló IC illetve a mobilokba épített kondik hibája, rossz tervezése tökéletesen magyarázna mindent. Leírtam azt is hogy ilyenkor hogy is történhet a SOC lassítása.
Technikai oldalon elég csökkenteni az SOC feszültségét és ezzel már le is korlátozzuk a maximálisan elérhető órajelet. Ezek a korszerű SOC-k mint ahogy a PC-s CPU-k, GPU-k is nem folyamatosan a csúcs frekin dolgoznak hanem dinamikusan változnak. Logikus hogy ha alacsonyabb feszt engedélyezünk akkor csökken az elérhető órajel. Ha a fesz szabályzó nem képes már a működési feszültséget stabilan adni akkor le kell csavarni a fogyasztókat, ha a kondikkal van baj akkor pedig az impulzus szerű “tüskék” okozhatnak hirtelen halált és ez okozhat pl azonnali kikapcsolást, rendszer összeomlást adatvesztést. Ezekhez az akku kapacításának túl sok köze nincsen és az állapotuk is csak közvetve befolyásolja.Az a baj hogy mivel az Apple nem köt olyan dolgokat az órunkra mint pl a SOC működési feszültsége így számolgatni sem nagyon lehet pedig nagyon hamar kimérhetné egy jobban felkészült középiskolás is hogy vajon ez mennyiben is akkuhiba...
-
törölt tag
válasz
kchris78 #273 üzenetére
Bár ez is igaz.
Csak azt sajnálom, hogy azt miért lassítják le, ami még lehet, hogy elbírná? Annyi az előny, hogy legalább az Apple erről be is számolt, nem titkolta. Kitudja, a háttérben mit csinálnak az eszközeinkkel.....Azt rendesen elcs*szték, hogy kis telepű aksit raktak bele az iPhone-okba, ezért szerintem kevesebb az élettartama.
-
Csapo83
aktív tag
válasz
kchris78 #335 üzenetére
Abban tökéletesen igazad van hogy az akku kapacítása nincsen közvetlenül összefüggésben a tartóssággal....
Bár ha jobban belegondolunk akkor mégis csak van összefüggés amit meg is próbálok kifejteni ha valamiben tévednék akkor javítsatok ki...Adott egy termék ( most ne nevezzük almának nahem pl körtés telefonnak ).
Az adott telefont X kapacítású akkuval szerelik ami egy adott időintervallum alatt pl egy év ( az egszerűség kedvéért tételezzünk fel egy napi 1 töltést X kapacítás esetén ) 365 ciklust jelent.Ha az adott készülékbe szerelt akku élettartama pl 365 ciklus akkor átlag használat mellett ez egy év használatot jelenthet.
Ha a körtés cég technikailag meg tudja oldani egy 2X kapacítású akku beépítését akkor azonos használati szokások mellett adott időintervallum alatt csak fele annyi töltési ciklus szükséges ami így kisebb elhasználódással jár.
Azt ugyebár tudjuk hogy más cégek azonos méretű készülékekbe számottevően nagyobb kapacítást tudnak beépíteni és így az elhasználódás ott is jelen van de a kisebb töltésciklus szám miatt ez csak lassabban illetve később jelentkezik.
A másik dolog ami nekem sántít az Apple érvelésében az egy olyan régi megoldás amit amióta az eszem tudom mindenki használ és nem csak telefonoknál hanem minden akkuval működő kütyüben.
Amikor a készülék érzékeli hogy az akkufeszültség közelít ahhoz a szinthez amikor már nem garantálható a stabil működés akkor erre figyelmeztet, menti az adatokat, bezárja az alkalmazásokat és szépen kikapcsol.
Az hogy ez az Apple-nél 40%-on történik egy szoftveres hiba szerintem hisz akkor nem 40%-ot kéne írnia hanem 1-2%-ot a töltésindikátornak. Ennek a kivédése egy az akku állapotát figyelembevevő dinamikus kijelzéssel meg lehetett volna oldani. A felhasználó ilyenkor csak azt látta volna hogy a telefon egyre gyorsabban merül szóval ideje lenne akkut cserélni. Ha így történt volna akkor nem lett volna különösebb felháborodás hisz mindenki tudja hogy az iPhone nem a kimagasló üzemidőről híres.
-
-
Csapo83
aktív tag
válasz
kchris78 #289 üzenetére
Egy biztos teknikailag megoldható hogy egy hasonlóan erős SOC ugyanakkora vagy kisebb készülékházba bekerüljőn számottevően nagyobb akku társaságában hisz erre rengeteg példa van az ellenoldalon...
Egyszerűen ez a módszer tökéletes a készülék avultatásához...
Magyarázkodni lehet de megmagyarázni nem!
-
Csapo83
aktív tag
válasz
kchris78 #284 üzenetére
Az Apple nem kezdő gyártó így a termékeiket ismerve TUDNIUK KELL hogy mi az átlagos ciklusszám egy adott időszakra.
Azzal is tisztában kell lenniük hogy a beépített akku mit bír!
Amikor jöttek az első akkuhibák akkor korrektebb lett volna azt mondani hogy " Vegyél fel jelzáloghitelt és cseréltess egy vagyonért akkut mert ez a szar ennyit bír " és nem kiadni egy szoftveres javítást utána meg verni a mellkasukat hogy " De ügyesek vagyunk ezt megoldottuk! "
Ha gyenge minőségű szart tettek bele akkor cseréljék ki ingyen mindenkinek normális minőségűre... ( nem a hulladékért fizettünk átlagosan negyed milkát, hanem egy minden tekintetben prémium termékért!!! )
Ha ez nem megoldható akkor pedig húzzák be fülüket farkukat és találjanak ki valami kompenzációt!A gusztustalan az a dologban hogy biztos már rég tudnak erről a dologról de semmi nem utal arra hogy pl az iPhone 8 vagy az iPhone X tervezésekor bármit is tettek volna ez ellen.
Előre látom a hisztit amikor hamarosan megkapják ezt a kis gesztust az iPhone 8 és X tulajok is.....
-
Csapo83
aktív tag
válasz
kchris78 #279 üzenetére
Pihentetett ( szóval nem túlhevült ) telókkal készültek a mérések, a háttérbe futott alkalmazások kivédése érdekében pedig HARD resetett kapott mérés előtt mind a két telefon. Az Akkuciklust még nem néztük meg ( de meg fogom ). De ez akkor is durva különbség ha azt nézzük hogy pár hónap van a két telefon között.
Abba meg bele se menjünk hogy ha veszek egy vagyonért egy iPhone készüléket akkor akkor azt ne kelljen a hűtőben tartanom hogy gyors legyen. ( Bár ebben komoly innovációt érzek, biztos így születik meg az Apple Okos hűtő
)
-
Csapo83
aktív tag
válasz
kchris78 #278 üzenetére
Több millió darabból pár volt ilyen elvetemült és cserélték mindet illetve vissza is hívták a komplett szériát.
Apple oldalon is volt több hasonló eset csak pár cikk:
Ezek csak kb 5 perc netes keresgélés eredményei.....
Ezekről nem nagyon esett szó csak a Samsunk Nonte 7 fikázásáról....
Azt is nézzük meg hogy mit tett a két cég:
Samsung: Amikor kiderült a hiba és már nem volt más hátra visszahívta az összes eladott Note 7 készüléket és kártalanította a vásárlókat....
Apple: Mindenki tudja hogy régóta gond van az akkukal ( hirtelen merülés, kikapcsolás, és még sorolhatnám ). Megoldásuk szoftveresen ÁTVERIK titokban a fogyasztókat.
Van Samu és Apple telóm is és valamiért most nem az Apple a kedvencem ( A kedvenc telefonom jelenleg a cégesnek használt Vodafone Smart Platinum 7-es
)
-
Csapo83
aktív tag
válasz
kchris78 #273 üzenetére
Szerintem itt most nem az androidot kéne fikázni. Van Droidos telefonom is és iPhone telefonom is szóval nem lehet azt mondani rám hogy elfogult lennék.
Undorítónak tartom néha ezt a gyerekes mutogatást a Fanok részéről mind a két oldalon!
Most is az Apple fan beszól hogy a Samsung ebben meg abban szar és ugyan ez van fordítva ha ott derül ki valami hiba.
Mindenesetre a Samu hozzá állása szimpatikusabb volt amikor volt a Note 7 akku balhé.
Azt kéne kideríteni hogy ez a lassulás minek köszönhető igaziból....
Ha tényleg az akkuk miatt akkor minimum garanciaidő növelése az akkukra és nem olcsóbb hanem ingyenes csere!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Macska topik
- BestBuy topik
- Fotók, videók mobillal
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite Fekete + fülhallgató
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- iPhone 13 128GB Megkímélt Független/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4321
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest