- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Netfone
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
S e t h
nagyúr
Az x kijövetele óta többször leírtam, hogy az árazással és a nyolcas szériával vmi mellément náluk és egyre többen váltanak a környezetemben is iosról másfelé.
Aztán kiderült, hogy nem úgy fogy az x mint tervezték, most meg ez a fiaskó, nem hiszem, hogy 2017 kellemes évként fog megmaradni az emlékezetükben.
Annyira nagy a verseny, hogy egyre több ( köztük neves) gyártó nemtelen eszközökhöz folyamodik, na ez az amit az Applenek nem szabadott volna megengednie magának. -
kchris78
veterán
Az igeret szerint ezt a lassitast viszont mar nyomon lehet majd kovetni az iOS-en. Azert ugy korrektebb szerintem mint most hogy ki kell kovetkeztetni sebessegmeresbol hogy vajon lassit e vagy sem.. Ha nincs kedvezmeny akkor meg nem APRben fog az ember cserelni szerintem..
-
kchris78
veterán
valakinek ki kellene mar debuggolni hogy a fenebe is mukodik a lassito algoritmus... nem tudom vissza lehet e fejteni esetleg, de sok mindent megmagyarazna, kb mindent... mert van akinek meg nem lassul be a telefon akkor se ha idos. ha avultatas lenne mindenkinek lassulnia kellene. nem hiszem hogy egy random eselyt vesz hogy neki most lassul vagy sem... bar az iptables-ben is lehet meghatarozott esellyel csomagot eldobni
.
-
janeszgol
félisten
-
janeszgol
félisten
Oke ez rendben van. De ez engem, mint vasarlot nem erdekel. A ceg iger egy kulso homersekleti mukodest es egy teljesitmenyt (az elozo generaciohoz hasonlitja a termeket, illetve ma mar ritkabban az elso iPhone-hoz). Ezeknek AND kapcsolatban kene lenniuk es nem XOR-ban (kizaro vagy, azaz vagy-vagy). A vevo ezekert fizet. Az 1-2 eves modelleket is emlitette ez a sokeszu bagazs, ami verlazito. Ha csak a >2 eves modelleket erintene, azt mondanam: vegul is ugy is elofizut hosszabbitanak, ugy is vesznek telot, nem erdekes. De igy?
Allandoan arrol szol a fama, hogy a piac hasznanak 90%-a naluk van. Akkor? Minek ez a nagyon agressziv avultatas?
-
janeszgol
félisten
Nagyon sok >2 eves keszuleket lattam, ahol az eredeti akku hozta a gyari ertekeket. Van tabletem is, melyek detto. Szoval ahogy irtad is, total felesleges kapacitasokrol meg feszultsegekrol beszelni.
Meg mindig benne van a telo dobozaban levo leirasban, hogy 0 es 40 fok kozott garantalja az Apple a hibatlan mukodest? Tehat adott ez az intervallum es adott egy teljesitmeny igeret. Ezeknek teljesulniuk kell. Nos most ugy nez ki, hogy valamelyik csorbat szenved. -
Blizzardking
őstag
"Abban tökéletesen igazad van hogy az akku kapacítása nincsen közvetlenül összefüggésben a tartóssággal...."
Az akkut nem úgy kell elképzelni, mint egy poharat, hogy van egy 2000mAh-s aksim, vagy egy 2 decis poharam, és színültig tölthetem. Van két feszültség határ, ami alá- illetve ami fölé nem engedi az elektronika, és ezek a határok nagyon nagymértékben kihatnak az élettartamára. Ha egy nagyobb kapacitású (értsd több anyagot tartalmazó, nehezebb) aksit csak a biztonságos tartományban engednek használni, annak ugyanakkora lesz a kapacitása, mint egy kémiailag hurkábbnak, amit engednek túltölteni és túlmerülni.
Csak az első sokkal lassabban fog degradálódni. Ráadásul a fáradás nem lineáris, ha túllépik a kritikus szinteket, ugrásszerűen romlik a kapacitás.
Ebben az esetben engem leginkább az háborít fel, hogy ezzel a kibaszott irreális árréssel amivel ezek dolgoznak, simán megengedhetnék hogy korrekt akkukat szerelnek bele. Korrekt, ez a jó szó. Az Apple hol korrekt? Se a nyilatkozataik, se a termékeik, se a döntéseik nem korrektek. Lehet linkelgetni a Note7-et, de olyan korrekt, mint ők voltak, még egyszer sem volt az Apple. Most tanulják, csak olyan hülyék és elbizakodottak, hogy csak abból értenek, ami fáj. Itt a topikbn is látható kiknek köszönhetik ezt a kialakult reflexet (átbaszni-arcoskodni-hazudni).
Civilizált cég ilyet nem csinál. Azt gondolják a vevőikről, amit az indiánokról gondoltak az első angol- és francia pionírok, kiszúrják a szemüket üveggyöngyökkel meg pokrócokkal, miközben röhögnek rajtuk. És ezt továbbgondolva, hogy akar valaki trendi lenni egy termékkel, akit először maga a termék gyártója néz hülyének? -
amoledus
aktív tag
-
nobeige
tag
Nagyobb teljesítményű és alacsonyabb fogyasztású elektronika. Nem sokkal alacsonyabb fogyasztás, de a kapacitás is csak kis mértékben csökkent.
Az üzemidő pedig nagyjából ugyanaz.Más.
A lassítás vagy kikapcsolás nem az akkumulátor kapacitásának természetes csökkenése miatt van. Azzal csak az üzemidő csökkenne. Az okok mások, sokszor, sok helyen leírták már. Furcsa, hogy nem olvastad - gondolni sem merek rá, hogy nem értetted meg. -
kchris78
veterán
Azt azert tegyuk hozza hogy az akku puszta kapacitasa es azon kepessege hogy mekkora teljesitmenyt tud leadni / elhasznalodasi sebessege (hany toltesi ciklust bir) - lehet van koztuk osszefugges de direkt kapcsolat annyira szerintem nincs... lehetne az az akksi 1500mAhs is ha megfeleloen vannak tervezve a cellak hogy hidegebb idoben (mondjuk 0 fokig) is birjon leadni annyit hogy ne kapcsoljon ki.. Meg birjon sokszaz ciklust. Ezt b.szarinthattak el szerintem.
Azt is hozza kell tenni hogy a hardver vedelme erdekeben? Nem tudom ti hogy vagytok vele de en nagyon nem lattam olyat hogy alacsony feszultseg miatt ment volna tonkre valami elektronikai dolog.. max restartolgat es adatvesztes kovetkezhet be.
Mindenesetre kornyezetvedelmi szempontbol necces lenne szerintem tenyleg sok(tiz)millio (azert ezekbol joval tobb ment ki mint a note7bol) akkut kellett volna cserelni. De lehetett volna ezt is megfeleloen kommunikalni, hogy akinel ez tenyleg gondot jelent annak ingyenes a csere mondjuk. Szerintem tavaly keves embernel jott elo ez a 6s hidegben ujraindulos dolog de a hirportalok vloggerek ratoltak a hiszti faktort...
-
D4ni
őstag
Én bizonyos iOS sajátosságok miatt kiszálltam az "alma életből" , de ugyanakkor nem szarozom le magát a végterméket, mert vannak benne nagyon jó dolgok (például vakok, és gyengén látókra vonatkozó kiemelt figyelmük ) . A tökéletes az lenne, ha lehetne a zsebemben egy iPhone és valami androidos flagship
Tibee86:
-
amoledus
aktív tag
Érdekesek ezek a nagy hírek....én telefon szervizben dolgozom sok éve, de még nem hallottam ügyfelektől,hogy akku csere után gyorsabb lett volna a telefon,és olyat sem ,hogy valaki magasztalta volna az apple akkukat általában mindenki panaszkodik a kapacitásra . Azt látom ,hogy a legtöbbet almás készüléket javítunk (főleg a 6-os szériából) egyik ügyfelünk telefonja akku szétnyomta a kijelzőt...dátum a sony-n nem internetes kép
-
Hatvan9
senior tag
Jótállás időtartalma mikor lett 6 hónap? Aki pedig ennyire aggódik ezen annak ott az Apple Care is.
Semelyik gyártó akkumlátorra folyamatos nagy mértékű igénybevétel mellett, nem bírja 1 évnél tovább romlás nélkül.
Közben láttam az újabb beböffentéseid de a nettó hülyeségekre kifárad az ember lealacsonyodni.
Nyertél, úgy van minden ahogy mondod. -
Hatvan9
senior tag
Fő problémád az erdő fás történet...még mindig..
Világunk olyan szakaszát éli amiben a társadalom egy nagy darabját egy cyber térben élő közönség alkotja.Ha megnézdnéd az ő készülék használati statisztikájuk az elmúlt pár évben folyamatosan hatalmas mértékben nőtt, ezzel egyidejűleg az iPhone darabszámok is növekedtek, (Kína stb..)biztosra vehető ha nincs ez a funkció ezeknek a készülékeknek az akkumlátora villámgyorsan menne teljesen tönkre, hiszen amikor megindul a romlás hő és nagyfogyasztás kettős hatására még gyorsabbra vált a romlási tempó, akkor pedig ott vagy egy fél társadalommal egy teljesen használhatatlan készülékkel.
A megoldás egyszerű: Lassulást követően akkumlátort kell cserélni, ha pedig zöld szemléletű vagy még inkább ügyelj az akkumlátorra.droid agy..
-
Blizzardking
őstag
"Az Apple nem kezdő gyártó"
Te, ezek annyira hülyék, hogy még egy tervezett elavulást se tudnak előre belőni. Muszáj utólag szoftveresen belemókolni. Ennél még a hatvanas évek ötéves terve is pontosabb volt... Pedig mindent megtettek, megvették a legfosabb dzsunka aksikat amik egy év alatt kifekszenek.
Hatvan9 - először le akartam írni, hogy egy normális oprendszeren milyen lehetőségeid vannak arra, hogy mindezt ellenőrizd saját magad, a gyártótól független programokkal, amiket az megenged használni, mert nem az átverésre és a fanatizmusra építi a marketing stratégiáját.
Mikor valaki inkább megeszi a kutyaszart, amire azt mondták hogy csokikrém, csak hogy ne derüljön ki hogy kajak árQrták, nekem mindig ez ugrik be... -
Hatvan9
senior tag
Mennyi okos...
Minden gyártó ezt csinálja, az Apple stratégiai okokból felvállalja ezt amivel nincs is gond.
Amikor ezeket az órajeleket csökkenti akkor az akkumlátor nem egységes feszültséget ad le így ezzel a módszerrel megkímélheti a további alkatrészek károsodását, illetve kikapcsolás esetében félbehagyott fájlokat.
Ami a hideg idő alatti teljes lelassulást magyarázza, ekkor is ez a funkció lép életbe.
Az iOS csak úgy mint egy emberi szervezet nagyon kifinomult és érzékeny.
Mit csinál az ember amikor hideg környezetbe van hogy megvédje magát?Droid agy..
-
kchris78
veterán
Nagyon kivancsi vagyok mi lehet az igazi indok emogott... De ez az amit nem fogunk megtudni. mindenesetre szerintem eleg nagy port vert ez a dolog hogy ennek LEGYEN valami kovetkezmenye... Legalabbis nagyon remelem lesz. Mert adott esetben egy X eseteben nem allnak meg azok a muszaki indokok amik a 6s eseteben megallnak ha vegiggondolja az ember, ott mar olyan aksit kellett volna beletenni meg egy kondenzatort hogy terhelesnel 1-2 mp loadot kibirjon.
-
kchris78
veterán
nem kell ahhoz hutoben tartani a telefont hogy gyors legyen de garantaltan igy lehet kihozni a maximumot beloluk, ezek alapvetoen nem arra vannak tervezve hogy hosszabb ideig 100%-on porogjenek (fuggetlenul gyartotol ez igaz barmelyik nagyobb teljesitmenyu telefonra, ugy eleg hamar lemerulnenek).
-
kchris78
veterán
Szerintem a leggyerekesebb (de talan ennel egyszerubb: IQ szegeny) az hogy olyan dolgokat is erre vernek ra meg probaljak a mindenfele egyeb konteos elmeleteket erre a dologra raverni. Olyan dolgokat amikhez ennek koze nem lehet.
Le kell verni az apple-on ezt a megoldasi modot az egyertelmu. Mert a legundoritobb ebben hogy amig ez nem derul(t) ki addig nem tudja az ember hogy egy cseretipustol fuggo aru aksicserevel visszagyorsulhatna a telefonja. Nagyon kivancsi lennek hogy konkretan akkor hanyszaz ciklustol is kezd lassulni a telefon (anandtechen vannak konkret meresek ahol szimpla toltesciklust valoszinusitenek hogy azon mulik minden).
Viszont ez csak penzrol szol es gyenge/szar minosegu aksikrol, a note7 eseteben tervezesi hibaval (keves tagulasi hely) fuszerezett aksi ami balesetveszelyes lett. Ezert sajnos nem osszehasonlithato a ket dolog, hasonlo helyzetben az apple sem tehetne mast mint a Samu de ilyen kockazat itt nem all fenn.
-
kchris78
veterán
Eloszor probald meg berakni mind a ket telefont egy 10-20 percre a hutobe es utana gurits egy uj tesztet az AnTuTun. Ha felmelegszik a proci akkor is korlatozza a rendszer a frekvenciat (ugyhogy huto utan az elso meres lesz csak valos kb..). En nem szorakoztam ilyennel de az iPhone topicban tobben jeleztek emiatt nagy kulonbsegeket. Az alkalmazas "bezaras" meg iOSnel semmit sem szamit mert az alap iOS dolog a droiddal ellentetben hogy ott app a hatterben csak kiveteles esetben futhat, es annak van nyoma (pl GPS). Utana meg dugd ra egy gepre es nezd meg hany ciklus van egyik es masik telefon aksijaban, es hany %os az aksi...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 13 128GB Karcmentes Független/2027.01.22.Gar./Akku 100%/p4320
- Iphone 13 128GB Zöld Nagyon Szép Állapotban, Üzletből Garanciával
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest