Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
válasz
kchris78 #426 üzenetére
Nekem mondod? Az Android egy katasztrófa lett. ICS -től egy nyomorult Linux shellparancs automatizált futtatásához is root kell. 2.3 óta a GPS sem kapcsolható automatizáltan root nélkül. Az Apple BT billentyűzetemre sem áll rá magától root nélkül. 4.1 -től a Wifi, és a mobil adatkapcsolat sem kapcsolható automatizáltan. Egy nyomorult képernyő érintés emulációhoz is root jog kell. 1024 alatti portszámot nem oszt ki root nélkül, tehát a Win, Linux kompatiibilis SMB szerverhez (443 -as port) szintén root kell. 4.1 óta a Wifi, és a mobiladat sem kapcsolható automatizáltan root nélkül. Lassan ott tartunk, hogy ha nem rootolsz, akkor egy butafont vettél. Ezek IOS alatt out of the box működnek?
-
Somatom
veterán
Ez aztán a hasznos válasz a felvetéseimre! Az igen/nem -el előrébb lennék. Nekem tök mindegy, hogy Androidot használok, IOS -t, Linuxot, vagy Win -t. Csak az számít, hogy megfeleljen az elvárásaimnak. Legutóbb azért vettem Z sorozatú Motorola -t, mert egy adapterrel HDMI -n ki tudom adni a képernyőt monitorra, és ezáltal egérrel, és billentyűzettel (ami egyébként eredeti Apple) PC -ként is tudom használni. Nem sokkal később a Samsung is kihozta a DeX -et. Ha ilyen lehetőségek iPhone -on is adottak, akkor nekem az is megfelel. De, tudomásom szerint egy NTFS meghajtó lekezelése nem megy iPhone -on.
-
Somatom
veterán
No, ez új. Ha egy iPhone -ra OTG -n (illetve vmi Lightning - USB adapteren) rádugok egy NTFS háttértárat, azt csont nélkül lekezeli, és utána lejátsza a fájlkezelővel átmásolt mkv konténeres, vagy wmv kiterjesztésű állományokat? Anno én próbáltam webszerverrel streamelni iPhone -ra, de ha nem kompatibilis mp4 volt a kiterjesztés, akkor felejtős volt a mutatvány, mert a Safari beintett.
IPhone -on lehet Webdav szervert futtatni? -
Somatom
veterán
Félreérted. Én összességében értettem a lehetőségeket. Számomra elfogadhatatlanok az IOS környezet korlátozásai, mert én mobil életet élek, nekem a telóm a PC -m is egyben. Nekem az iPhone túl "buta". Tegnap pl. egyik kollégámtól kaptam filmeket NTFS háttértáron. Az új, céges Tabletbe pedig pendrive -on költöztem, mert nem adhatom meg a Google fiókomat. Az öreg telóm nem bírta a pen -t, úgyhogy végül hotspoton konfigoltam egy Webdav szervert, és úgy másoltam át a szükséges cuccaimat. Ezek a megoldások IOS -en felejtősek jailbreak nélkül. De, sok barátom használ elégedetten iPhone -t. Viszont, ha náluk elkezd lefagyogatni a cucc, akkor ott is lőttek az IOS környezetnek.
-
Somatom
veterán
Sajnos, már nem az a szempont egy telóvásárlásnál, hogy melyik gyártó nem b@sz át, hanem az, hogy melyik b@sz át kevésbé.
Amikor bejött a KNOX, akkor azt mondtam, hogy számomra a Samu felejtős. De, aztán a többi annyira kutyaütővé silányult, hogy a Samu KNOX -ostól is bevállalható lett.
Az iPhone -nal a megbízható működésért, a konstans felhasználói élményért cserébe vállalja az ember a börtönt. De, ha oda az élmény, akkor ki akarná börtönbe záratni magát? -
Somatom
veterán
válasz
Blizzardking #411 üzenetére
Nincs ebben semmi különös, mindenki fantáziált már arról, hogy milyen lenne más bőrébe bújni. Axl Rose meg Brian Johnson akart lenni, de legalább úgy sántikált (szó szerint) a szerepében, mint Tim Cook az övében.
-
Somatom
veterán
Sztem az nagyon kevés, hogy elengedik az alkatrész hasznát, és beszerzési áron adják. Szüntessék meg a szándékos avultatást! Azaz, ne korlátozzák a teljesítményt, és úgy legyenek kellően stabilak a készülékek! Ha elismerték a konstrukciós hibát, akkor az onnantól nem csak a még garanciális eszközöket érinti (a jótállás érvényesítéséhez a vevőnek már nem szükséges a bizonyítás, mivel a cég elismerte a hibát). Lehet, hogy ez néhány típus teljes cseréjét jelenti. Bocsi, Apple, van ilyen! Sajnos, bele kell nyúlni a külföldön adómentesen felhalmozott pénzhegybe, aminek lehet, hogy ezáltal a hóhatár alá fog kerülni a csúcsa. Szegény, szegény Apple!
-
Somatom
veterán
-
Somatom
veterán
Önmagát működteti, csak rosszul. Legalábbis az akku nem bírja azt, ahogy az OS működtetné a készüléket. Ha jól lett volna tervezve, akkor nem kellett volna utólagos frissítéssel ilyen drasztikus önkorlátozást bevezetni. Persze, abban igazad van, hogy akinek telik majomra, annak legyen pénze banánra is. Aki nem akar korlátozósdit, az cseréltessen évente akkut. Egy prémium terméknek prémium fenntartási költségei vannak.
-
Somatom
veterán
válasz
Chevalier #249 üzenetére
Sztem nem erről van szó. Nem megfelelő minőségű akkukat használtak. Az akku elért egy bizonyos elhasználtságot. Mondjuk, 40% -ig volt merülve. Ekkor valami CPU igényesbe kezdett a user. Az akku hirtelen nagy terhelést kapott. Ettől kritikus szint alá zuhant a feszültség, a töltésszabályzó beavatkozott, és kikapcsolta a készüléket. Ezt orvosolják azzal, hogy ilyen körülmények esetén korlátozzák a prociteljesítményt, hogy ne zuhanjon meg az akkufeszültség. Az más kérdés, hogy nem így kéne orvosolni a problémát, hanem megfelelő minőségű akkura cserélni a mostanit.
-
Somatom
veterán
válasz
#78600448 #246 üzenetére
Teljesen jól elvagyok vele. HDMI -n valamiért nem megy ki a hang, de jacken, vagy USB -n ki tudom küldeni, úgyhogy hangfalakkal az is működik. Egyébként a többablakos módot, és az átméretezhető ablakokat meglepően jól összehozták. Nagyon kevés alkalmazásnál van vele probléma.
-
Somatom
veterán
válasz
st3v3np3t3r #244 üzenetére
Ez sem igaz. Jelenleg a PC -men X86 -os Androidot használok (RemixOS), de előtte voltak ARM (Rockchip, Amlogic) alapú miniPC -im is. Ezeket használtam Linux és Android alatt is. Ugyanakkor X86 -os telóra is van példa (Asus ZenFone).
-
Somatom
veterán
válasz
st3v3np3t3r #242 üzenetére
Jelenleg nincs anyósom. Csak jó példának gondoltam a hardverösszehasonlításhoz. Írhattam volna azt is, hogy ha ráülök egy PC -re, vagy egy 450 -es táskafonra, akkor le tudnék rajtuk szánkózni a jeges hegyoldalon. Sajnos, egy modern okostelóval ezt nem tudom megtenni, mert túl apró a fenekemhez. Egyértelmű, hogy egy PC sokkal több dologra használható, mint egy modern okosteló.
-
Somatom
veterán
"Úgy gondoom, hogy egy számítógép még mindig sokkal több mindenre használható mint egy telefon."
Van benne igazság. Pl. sokkal biztosabb eredményt ad, ha a PC -m esik "véletlenül" az anyós fejére a másodikról, mintha a telóm. Áhhh... semmire sem jók ezek a mai telók. Túl könnyűek. Bezzeg egy régi, 450 -es! Na, az szó szerint ütős cucc volt. Ahelyett nem kellett PC -t használni.
-
Somatom
veterán
válasz
st3v3np3t3r #236 üzenetére
Hmmm... Eddig úgy tudtam, hogy az iPhone is ugyanúgy 64 bites ARM architektúrát használ, mint az Androidos telók többsége.
-
Somatom
veterán
válasz
st3v3np3t3r #228 üzenetére
Ezzel nem foglalkozom, mert szubjektív. Ha keresel mondjuk havi másfél millát, akkor sztem nincs különösebb jelentősége annak, hogy egy iPhone X, vagy egy Note8 280 -ba, vagy 320 -ba kerül. Minimálbérből mindkettő messze túlárazott.
-
Somatom
veterán
válasz
st3v3np3t3r #226 üzenetére
Az S5 -höz képest az S6:
Nem cserélhető akkus.
Nem vízálló.
Csak USB2 -es a portja.
Nem bővíthető memóriás.
Persze, hogy bebukott vele a Samsung. Szépen lekommunikálták, hogy miért hagyták ki a tárhely bővíthetőséget. Aztán hogy, hogynem, az S7 -ben visszatért a mikroSD. Hát nem fura? A Note sztem más tészta. Az egyértelműen egy olyan hiba volt, amit elkövetett a Samsung, de nem szándékosan, és amikor kibukott, akkor bevállalta és megtette a szükséges lépéseket. Nézd meg, hogy hogyan reagált rá a piac! A Samsung tanult az S6 -ból, a Note8 -cal próbálta kielégíteni a piac igényeit, és sztem sikerült is. A Note7 bukása ellenére az eladások szárnyalnak. Követem a topikját, és nekem egyértelműen az jön le, hogy bár ez a teló sem hibátlan, de a felhasználók általánosságban nagyon elégedettek vele. Sok ex iPhone tulaj is van köztük. Szvsz. a Samsung általánosságban most helyes úton jár, és van még a tarsolyában néhány innovatív ötlet, ami túlmutat a jelenlegi Androidon. Gondolok itt pl. a DeX -re, vagy a Linuxos project -jére. -
Somatom
veterán
válasz
st3v3np3t3r #224 üzenetére
A fanatikus droidmániások ugyanúgy vakok. Többször felvetettem már Androidos topikokban, hogy egy-egy új, "ünnepelt" Google-diliről szóló cikkben nem ártana a szakértők, fejlesztők véleményét is publikálni. Egy-egy új Android verzió bemutatásánál nem csak a megnyíló lehetőségeket említeni, hanem azokat a kapukat is, amik becsukódnak a fejlesztők előtt. Természetesen ezeket a korlátozásokat "kizárólag a felhasználók érdekében" vezetik be. Pár héttel ezelőtt is volt egy bepróbálkozás, de szerencsére akkora felháborodást és tiltakozást váltott ki a fejlesztőkből, amitől még a Google is meghátrált.
Gyártó részről ott van példának a Samsung. Az S6 -nál bepróbálkozott azzal, hogy ráerőlteti az akaratát a vásárlókra, de az eladások ráébresztették, hogy ehhez ő is kevés.
Az Apple sem mehet tartósan szemben a piac elvárásaival. -
Somatom
veterán
válasz
st3v3np3t3r #220 üzenetére
Ha csődbe menne az Apple, az csak egyszer generálna ilyen forgalmat. Így viszont folyamatosan lehet róla cikkezni, fórumozni.
-
Somatom
veterán
válasz
st3v3np3t3r #217 üzenetére
Az senkinek sem lenne jó, ha csődbe menne az Apple. Sztem a kormányzat sem hagyná. Nagyon hasznos nekik egy ilyen amerikai cég. Pl. egy külföldire nem tudna az NSA nyomást gyakorolni backdoor beépítésére. Ennek a CPU korlátozós ügynek is vannak pozitív vetületei. Nézd meg, hogy csak ezen az oldalon hány kattintást, hsz. -t generált! Növeli az oldal forgalmát, látogatottságát, ezáltal a bevételeit, és az értékét is.
-
Somatom
veterán
válasz
buvartacsko #207 üzenetére
Mit csodálkozol ezen? Nem ismerős a szitu?
Almaisten megmondta, hogy nincs konstrukciós hiba, hanem a user fogja rosszul a telót. Ha ő megmondta, akkor az úgy van és punktum. -
Somatom
veterán
Tényleg nem tudom, hogy mire érted, amit írtál. Ha általánosságban értelmezem, akkor a példám az lenne, hogy zavar az, hogy kevés a nyugdíj és egyszer érinteni is fog, de melóznom kell és sem időm, sem energiám nincs arra, hogy utcára vonuljak a nyugdíjasokkal. Az iPhone vásárlásra vonatkoztatást már vázoltam. Az meg, hogy egyesek körültekintés nélkül vásárolnak, nem tudom, hogy miért kéne érdekeljen.
-
Somatom
veterán
Aki minden évben megveszi az új modellt, annak nem lesz teljesítménykorlátozós akkuproblémája. Azért ne vegye meg, mert aki a régebbi modellekeket tovább használja, annak problémája van? Az Apple azt akarja, hogy minden évben vegyék meg az új modellt. Ő ezt megteszi, és ennyi. Gondolkodik, előrelátó, és ezáltal nincs is problémája. Akkor ő rosszul csinálja?
-
Somatom
veterán
"akkor miért tűrik el addig, amíg csak mással csinálják."
Mert ha mindenki, mindenki nyűgjével foglalkozna, akkor nem maradna idő megkeresni a napi betevőt. Szóval, az ideális világért harcolás a gazdagok kiváltsága. Nekik viszont így is jó ez a világ. Évente megveszik az aktuális új iPhone -t, és nuku akkuprobléma.
-
Somatom
veterán
Szerintem meg igen. Több topikban is olvastam, hogy iPhone fanok elhagyják a márkát. Sztem ez teljesen rendben van. A Samsung is azt hitte, hogy irányíthatja a piacot, amikor kijött az S6 -tal. Aztán az eladásokból rájött, hogy nem így van, és az S7 -ben gyorsan visszahozott néhány ficsőrt (pl. mikroSD). Az Apple -re is ráfér egy hasonló pofon azért, hogy észhez térjen. A per kimenetelétől függetlenül az Apple mindenképpen vesztese ennek a szitunak.
-
Somatom
veterán
válasz
sohajda90 #66 üzenetére
Azért azt ne felejtsd el, hogy az iPhone egy Androidos telóhoz képest butafon. Dual SIM, mikroSD, OTG, szerverek futtatása, stb., stb. Ezekhez a ficsőrökhöz kernel és OS szinten is szoftveres alkalmazkodás kell. Minél kevesebb a feature, annál kisebb a szoftveres hibalehetőség, és annál könnyebb optimalizálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Több mint 1 milliárd dollárnyi részvényüket adták el az NVIDIA belsős emberei
- World of Tanks - MMO
- Autós topik
- Kompakt vízhűtés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iGO Primo
- Milyen légkondit a lakásba?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged