Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• söncö

tag

válasz Hatvan9 #311 üzenetére

Már ne is haragudj meg DE.

Mikor hallottál olyan marhaságot ,hogy az iPhonok azért robbanak fel mert egy b@szás nagy akkut tettek bele és tervezési hiba miatt nem fér bele/el.
    SOHA. Samuéknál legalább a jószándék vezérelt. Viszont a dobozaikban szétnyíló iphone8-akról a viccesen kicsi akku óriási helybe préselés miatt biztosan olvashattál egy karcsú cikket.

iPhone 6 volt az elöző telefonom és igenis rohadjon az Apple ,veszek 200 ezrekért egy telefont ami gyakorlatilag fél év után "összenyomorodik". Jó volt szép volt de fél évente cseréljek benne akkut 25-30 ezrekért. Hol van ez a prémium kategóriához.

Most nemrégiben vettem egy s8+. Kettő hónap használata után úgy vélem, az Apple lejtőn van. Kifogyott a varázs és ilyen "prémium" kategóriával nem fog sokáig gurulni a szekér.

Se védeni se támadni nem akarom az almát. De ez a fanyarú igazság.

• ForRedGlory

félisten

válasz Hatvan9 #292 üzenetére

:D

"Minden gyártó ezt csinálja, az Apple stratégiai okokból felvállalja ezt amivel nincs is gond."

Milyen stratégiai ok visz rá erre egy gyártót pont karácsony előtt? Érdekelne az álláspontod... (bár ha műszaki okokra célzol és nem markatingre, akkor még értem is valamilyen szinten... bár a (#294) Hatvan9 hozzászólásod alapján "Az összes 2017 ben árult okostelefonok akkumlátora romlik 1 év alatt." már érzek bizsergést az erőben. Evidens, hogy romlik az akku az idő előrehaladtával, de miért is emeled ki a 2017-es évet? A 2016-os nem romlik? :DDD

Amúgy nyilván mindennek romlik a minősége, ami használva is van, de a mértéke nem mindegy...

• amoledus

aktív tag

válasz Hatvan9 #324 üzenetére

Ez a par kep bejarta az internezet oke nagy szenzacio clickbeat letudva ,de kerdezem hany darabot lattak ebbol a magyarorszagi szervizesek vagy barhol a vilagon , es hany elfustolo,rossz pupos stb. Apple Akkut ? Én pl. Note 7et meg egyet se pedig volt nem 1db mas szervizek fonokeinel...de mind1 ugylatom senki nem tud olyat mondani amitol nem az apple lenne neked az abszolute no1 az egyertelmu problemak ellenere

• QwErTy42

addikt

Jobb, mert beismerték a hibát és teljesen korrekten jártak el. Nem sunnyogtak.

• Csapo83

aktív tag

Basszus te ilyen hülyének születtél vagy tanultad valahol? :W

( Nem szokásom így nyilatkozni valakiről főleg ha nem ismerem de ez már nagyon kibukott belőlem )

• Csapo83

aktív tag

válasz Hatvan9 #315 üzenetére

Látom megint kevered a szezont a ( ezt most inkább nem írom le )-al....

Leírom és lassan hogy megértsed!!!
    Nem azzal van itt most az elsődleges gond hogy az akku elhasználódása miatt a készülékek készenléti idelye lecsökken mert ez egy technológiai tény és elfogadja mindenki!

A gond az hogy az Apple a romló akkukal indokolja a teljesítmény drasztikus korlátozását.

Mivel harmadszorra sem válaszoltál a kérdésemre így arra következtetek hogy semmi tapasztalatod nincsen iPhone fronton csak beszélsz valamiről amiről csak hallottál!

Az iOS-ben van egy funkció amit úgy neveztek el hogy "Alacsony töltöttségű mód" ez egy kapcsolóval aktiválható/deaktiválható! A logikus lépés ha már gyengül az akkud és nincsen szükséged a teljes teljesítményre akkor azt bekapcsolod ->a telefon korlátozza a teljesítményt és a háttérfolyamatokat -> és te meg örülsz hogy tovább húzza az akku.

Sajnos amit te csinálsz az már személyeskedés és okoskodás és ami a legrosszabb ebben hogy miután semmi szakmai tényt nem tettél eddig le az asztalra így csak okoskodásnak tudható be.

Személyeskedésben nem vagyok partner, a szakmai párbeszédre meg sajnos úgy kell megítélnem hogy alkalmatlan vagy vagy csak nem vagy hajlandó.

• Somatom

veterán

válasz Hatvan9 #309 üzenetére

Sztem nincs ilyen készülék. A kérdés az, hogy az Apple ezt nem tudta? Itt nem az a probléma, hogy gyengül az akku teljesítménye, hanem az, hogy ezzel nem kalkuláltak. Illetve úgy kalkuláltak, hogy a user évente akkut cserél, vagy megveszi az aktuálisan új modellt.

• Csapo83

aktív tag

Kérlek szépen mások nevében is hogy ha mondasz valamit akkor az meglapozott szakmai hozzászólás legyen és ne a belédsulykolt marketing rizsa.
    Amiket mondasz vagy hiszel azokon aki egy kicsit is otthon van a dolgokban csak nevet. Ha szeretnéd szívesen elmondja itt pár ember hogy hogy is néz ki egy akku működése vagy hogy milyen már régen használt módszerek is vannak amikkel az elektronikai ipar kezeli a "kiugró csúcsokat" immár több tíz éve (erre hivatkozol te is hivatkozva a szent Apple kinyilatkoztatásra).
    A fizikát megb@sznin nem lehet, tények és törvények vannak. Az olyanoknak mint te meg lehet magyarázni a hülyeségeket de nem mindenkinek.

Tényleg nem akarok ellenségesnek tűnni veled és kioktatni de 15 éve vagyok a szakmában és jó lenne ha szakmai érveket hoznál fel az én szakmai érveimmel szemben!

• Csapo83

aktív tag

Moegövetlek csak 20.000Ft az akkucsere!!!!!!!!!!!!!!!!!

Amúgy meg pont ne a Note 7-el példálózz!
    Egyrészt ott elismerte a Samsung hogy hibáztak és visszahívta az összes telefont és ezzel együtt kártalanított mindenkit, másrészt tanult az esetből és változtatott a készülékekbe épített akkukon.

Az Apple is rég tisztában van ezzel a gonddal és mit tett? Kisebb akut tett a nagyom teljesítményű telefonba...

A kérdésemet harmadszorra teszem fel! Milyen Apple termékkel kapcsolatos SZEMÉLYES tapasztalatod van amire alapozva alkotsz véleményt?

• Csapo83

aktív tag

válasz Hatvan9 #309 üzenetére

Romlik ez normális de nem úgy hogy korlátozni kell a telót mert ellenkező esetben tönkremegy!!!!

• Csapo83

aktív tag

válasz Hatvan9 #301 üzenetére

Reggeli kávé és levelezés letudva most akkor jöhet egy kis "szakmázás"!

Először is mielőtt személyeskedésbe kezdenénk szeretném tisztázni veled hogy nem rossz szándékkal igazítalak ki, hanem mert olyan mértékű nálad az agymosás hatása hogy az már segítséget igényel!

"Világunk olyan szakaszát éli amiben a társadalom egy nagy darabját egy cyber térben élő közönség alkotja."

Ezt akár még tényként is kezelhetjük, de talán pont emiatt kellene a gyártóknak így az Apple-nek is ehhez alkalmazkodnia!

"Ha megnézdnéd az ő készülék használati statisztikájuk az elmúlt pár évben folyamatosan hatalmas mértékben nőtt, ezzel egyidejűleg az iPhone darabszámok is növekedtek, (Kína stb..)"

A növekedés tény hisz főleg az ázsiai térségben a dinamikus fejlődésnek hála egyre többen vesznek "Okos" telefont. Viszont ha megnézed akkor a "fejlődő" piacokon a legnagyobb eladási számokat az aló illetve középkategóriás Androidos készülékek produkálják! Az Apple legnagyobb felvevőpiaca a saját rajongóik közül kerül ki akik ha megjelenik bármi új almás kütyü akkor rohannak megvenni. Szintén TÉNY és statisztikailag kimutatható hogy az "ÚJ" iOS felhasználók száma stagnál de inkább csökken még ha lassan is.

"biztosra vehető ha nincs ez a funkció ezeknek a készülékeknek az akkumlátora villámgyorsan menne teljesen tönkre"
    Így is jóval több a gond velük mint az elfogadható lenne! Ennek két fő oka az alultervezés és az ebből következő avultatás! Az Apple-nek ebben már van tapasztalata hisz volt már ilyen húzásuk még 2003-ban ( azóta elfeledett iPad akku botrány ).
    ( Hozzáteszem hogy nem hinném hogy CSAK az akkuval van a baj! )

"hiszen amikor megindul a romlás hő és nagyfogyasztás kettős hatására még gyorsabbra vált a romlási tempó"
    Na erre most fel fogod kapni a vizet mert az Androidra hozok példát! Párom Samu S7-E telefonja olyan brutális használatnak van kitéve hogy az valami frenetikus, többet simogatja a telefont mint engem. Akkor vettük meg neki amikor megjelent. 2016 március környékén. Méretre kb akkora mint az én i7 Plus-om kijelzőméretben azt felülmúlja, akkukapacítást csak irígykedve nézem és amikor én a második napon töltőért nyúlok ő még lazán kiröhög hogy megint lemerülök.

Elárulok még egy csepp titkot! A fizika törvényei az Androidra is vonatkoznak csak ott megtanulták azt kezelni! ( Az Apple sem hülye csak ők NEM IS AKARJÁK KEZELNI illetve tudomásul venni ).

"akkor pedig ott vagy egy fél társadalommal egy teljesen használhatatlan készülékkel"
    Huh ne ez megint ütős beszólásod volt!
    Az iOS 2016-os piaci részesedése ha jól emlékszem akkor 14-15% között volt eladások tekintetében ami azért nem a fél társadalom! Nem hiszem hogy a 2017-es évben nagy változás lett volna.
    A másik gondom ezzel az érveléssel hogy eleve baromságot mondasz! Nem használhatatlan csak nem az amiért fizettél! Egy 1 éves "PRÉMIUM" készüléknél milyen elhasználódásról beszélünk??? Az i7 szerinted elavult régi készülék? Itt most nem a 3-4 éves telefonokkal van gond hanem az 1-2 éves készülékekkel!
    Én és sokan mások is azért vettünk egy vagyonért Apple terméket mert időtálló és megbízható ( VOLT ). Most ezt az időtállóságot vette el az Apple. Ha ezt kivesszük a képletből akkor már egyből sötétebb az a ragyogás amivel az Apple vonzza a tömegeket!

"A megoldás egyszerű: Lassulást követően akkumlátort kell cserélni, ha pedig zöld szemléletű vagy még inkább ügyelj az akkumlátorra."
    Te normális vagy??? Azért veszek egy telefont negyed millióért hogy utána 6-12 havonta újabb 30 ezerért cseréltessek akkut? Basszus a filléres kínai vackokban is többet bír az akku.
    Eszedbejutott már hogy nem csak "Trendi" csajok, pasikák használnak iPhone-t hanem pl olyanok is akik dolgoznak vele? Hogy figyeljek pl én jobban az akkura? Nem játszom a telefonon, nem filmet nézek a telefonon, zenét ritkán de hallgatok, és fotózni is csak annyit amennyit muszáj.

Kérdeztem már egyszer de nem láttam a válaszodban. Te milyen telefonkészüléket használsz és honnan vannak ezek a tapasztalataid?

• papp54

aktív tag

Kérlek ne égesd az Apple közöséget olyan válasszal ami tisztán kivehető hogy Applefan mondja. Iphone-os vagyok én is de láttom én is hogy gyengébb minőségű akksikat tesz bele az Apple a telefonjaiba évek ota,de nem ezért van Iphone-unk hanem mert biztonságosabb a droidnál, gondolok itt a virusokra,adatlopokra. Könnyebb egyszerű kezelés is szempont. Ökoszisztéma se elhanyagolandó de az Apple se tökéletes ebbe példa erre airdropon ha kontaktokat akarok átküldeni csak egyesével lehet. Szóval az Apple se külömb az androidnál csak kicsit más. Nekem felsorolt okok miatt vagyok inkább Apple-ös.

• Csapo83

aktív tag

válasz Hatvan9 #301 üzenetére

Nem akarlak megbántani de nálad sikeres volt az “Apple féle agymosás”!

Sajnos amit írsz az nem védhető technikailag. Egy brutál hardver mellé betenni egy nevetséges akkut ami ráadásul még minőségileg sem egy világszám egyszerűen a termék szándékos avultatása, főleg hogy az akkucsere indokolatlanul drága is.

Vagyunk itt páran akik egy kicsit konyítanak a dolgokhoz és amiket írsz azokon csöndben mosolygunk.

Most keltem csak fel de igérem neked hogy amint megkávéztam és elintézem a reggeli melót kifejtem neked hogy miért is írsz olyan baromságokat hogy az iPhone kiesik a kezemből amikor azokat olvasom....

• Somatom

veterán

válasz Hatvan9 #296 üzenetére

Önmagát működteti, csak rosszul. Legalábbis az akku nem bírja azt, ahogy az OS működtetné a készüléket. Ha jól lett volna tervezve, akkor nem kellett volna utólagos frissítéssel ilyen drasztikus önkorlátozást bevezetni. Persze, abban igazad van, hogy akinek telik majomra, annak legyen pénze banánra is. Aki nem akar korlátozósdit, az cseréltessen évente akkut. Egy prémium terméknek prémium fenntartási költségei vannak.

• rikxjeee

tag

"Amikor ezeket az órajeleket csökkenti akkor az akkumlátor nem egységes feszültséget ad le"

:)) :DD :C

• Blizzardking

őstag

válasz Hatvan9 #296 üzenetére

"Az iOS amire az iPhone épül, egy önmagát működtető os, nem egy buherálásra kitalált csotrogány"

Önfejlesztő prototípus? A vége az lesz, hogy elhagyja a hangszóróját az a mondat is, hogy "Most már tudom miért sírtok" :DDD

Amúgy az hogy letöltesz az áruházból egy appot és felrakod, majd leolvasod a grafikont amit kiír, az "apple aggyal" nagyon nagy buherálásnak számít? Semmibe nem szeretnélek belehajszolni...

• Csapo83

aktív tag

válasz Hatvan9 #294 üzenetére

Basszus ne legyél már ennyire...

Ha elkapnak kocsilopásért a rendőrök a bíróságon nem védekezhetsz azzal hogy Gazsi meg kettőt lopott!!!

Kit érdekel hogy mit csinál más gyártó???

Akkor hozzunk be más példákat is????

• Csapo83

aktív tag

Nem akarlak megbántani de ugye az uzsitáskád is Apple termék?

"Minden gyártó ezt csinálja, az Apple stratégiai okokból felvállalja ezt amivel nincs is gond."

Minden gyártó ezt csinálja?
    Más gyártók is megérik a pénzüket de ez amit az Apple csinál mindenen túlmegy! Nem tudom mire gondolsz de jó lenne pár olyan példa ami ehhez fogható és szeretném ha leírnád azok következményeit is!

Stratégiai okokból felvállalja???????
    Komolyan így gondolod vagy csak megetted ezt a rizsát? Nem felvállalták hanem kénytelenek voltak beismerni!

Nincs is gond?
    Milyen telefonod van?
    -Ha iPhone és érint a dolog, akkor gratulálok hogy megetted a marketing rizsát!
    -Ha iPhone és MÉG érint a dolog, akkor majd később fogsz hüppögni!
    -Ha pedig nem iPhone készüléked van akkor szerintem nem kéne ebben így állást foglalnod, legalábbis nem ebben a stílusban!

"Amikor ezeket az órajeleket csökkenti akkor az akkumlátor nem egységes feszültséget ad le így ezzel a módszerrel megkímélheti a további alkatrészek károsodását, illetve kikapcsolás esetében félbehagyott fájlokat."

Más gyártók ezt valahogy mégis meg tudják oldani pl azzal hogy nem alulméretezett akut tesznek egy "prémium" termékbe!

"Ami a hideg idő alatti teljes lelassulást magyarázza, ekkor is ez a funkció lép életbe."
    Basszus ez már tényleg hihetetlen hogy megpróbálod megmagyarázni hogy a hideg ( és itt nem -20 fokról beszélünk!!! ) az iPhone készülékekre hat csak, máshol mégsem érezhető ilyen drasztikus hatása!

"Az iOS csak úgy mint egy emberi szervezet nagyon kifinomult és érzékeny.
    Mit csinál az ember amikor hideg környezetbe van hogy megvédje magát?
    "
    Na ezen majdnem leestem a székből!
    Ha így teszed fel a kérdést akkor elbizonytalanodtam a válaszon....
    Ha én hidegben vagyok akkor felöltözök! De nem értem hogy ez hogy jön a telefonokhoz.... Kössön nagyim egy kardigánt az iPhonomnak???

"Droid agy.."
    Lehet hogy többet használok Apple termékeket mint te (fő telefonom i7 Plus, munkagépem iMac, hordozható notim pedig MacBook Air ( de lehet hogy nem), viszont az biztos hogy iOS, OSX, Android és Windows is napi használatú nálam szóval szeretném azt hinni hogy ezt nem rám érted. Egyik platform sem tökéletes és nem is vagyok elfogult ( ha az lennék akkor nem lenne szükségem ennyi különböző rendszerre hanem csak egyet használnék )

• Ati007

őstag

aham persze..... akkor is kifizetetted volna a prémium árat ha előre elmondják hogy 1év múlva ez jelentkezik?
    Akkor végül is mitől prémium minőségű az iphone ha 1-1,5 év alatt ennyire leamortizálódik :F

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés