- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Újabb koreai forrás ír Exynosra épülő Galaxy Z Flip7-ről
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Lenovo P70-A téma összefoglaló
Fontos információ, hogy a Flashtools használata során SOHA ne nyomjatok a FORMAT-ALL opcióra!
Flashtools használata előtt MINDIG legyen mentés. Bővebben az összefoglalóban található leírás hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Karavik
veterán
P70-en nem MIUI-t használok, hanem s139-et, de ettől függetlenül kipróbáltam Mi2S telómon, amin legfrissebb Lollipop alapú MIUI7 6.1.28 dveloper ROM fut. A MyProfile app ikonját megjeleníti a status bar-on, viszont nem változik az ikon a kiválasztott profilnak megfelelően (normal, sleep, outdoor...stb), tehát statikus. Notification shade-ben is statikusan jelenik meg az app ikonja, de itt szövegesen is jelzi a választott profilt (normal, sleep, outdoor...stb).
-
ncc1701
veterán
válasz
Packersbay #9096 üzenetére
Igazából nem merül annyit, csak időnként helyesbít az akku töltöttség %. Mondjuk havonta. Ez vmi bug lehet a telefonban. Ha az akku feszültségét nézed, akkor láthatod, h nem változik. Nekem ugyanahhoz a kapacitás értékhez tartozik 53-71% között bármi, gondolom ez a többi p70-el is így van.
-
válasz
Packersbay #9096 üzenetére
Akkor ott vmi alkalmazás eszi az aksit
Egyszerű , belépsz az Akkumulátor menüpont alá, és megnézed milyen szoftver használta sokat a készüléket.
-
szaszab
aktív tag
A default security app-ban max monthly/daily data usage limitet lehet megadni.
Cserébe megtaláltam. A download manager-ben kell a "Download size limit"-et unlimited-re állítani. Default 100 MB volt megadva (nálam).Van egy-két unlogikus húzás ebben a MIUI-ban. Avagy inkább kevésbé felhasználóbarát...
-
-
szaszab
aktív tag
Nos, így hétfő reggel az összes beállítást átnyálazva a MIUI-ban, nem találtam erre vonatkozólag semmit.
Azt esetleg meg tudnátok mondani, hogy ha a MIUI alap fényképező appjában kikapcsoltam a kamerahangot (Camera sounds: off), akkor miért ad ki hangot? A google camera alkalmazásban meg nincs is ilyen beállítás.
Egy-egy lesifotónál kellemetlen, amikor a kutyám felfigyel rá, és bemozdul a kép. Tudom, használjak rendes fényképezőgépet, de az általában a szoba másik végében van.
Esetleg ötlet, hogyan küszöbölhető ez ki? -
válasz
szaszab #9084 üzenetére
Ezt ki lehetett küszöbölni az egyik biztonsági beállítás módosításával. Emlékszem, hogy nekem is bökte a csőröm, kerestem is egy darabig mire megtaláltam, hogy hol lehet kikapcsolni ezt a funkciót.
@Duliee: azt be lehet állítani MIUI-nál, hogy az értesítő sávon egy programhoz tartozó ikon megfelelően jelenjen meg? Konkrétan az a problémám, hogy a MyProfiles programnál a különböző profilokhoz, különböző ikonokat rakna ki az értesítő sávra, hogy tudjam a telefonra ránézve, hogy éppen mire van állítva. Na ez MIUI-nál nem működik, mindig egy alapértelmezett ikont helyez el, ami minden profilnál ugyanaz.
-
Tinuszka
tag
válasz
Packersbay #9086 üzenetére
állíts be szuper energiatakarékosságot éjszakára, nekem éjjelente 1%-ot merül
-
Packersbay
tag
Használja valaki esetleg a béta időképet?? Valami miatt egy éjszaka alatt 15-20% -ot merül az akku ami sztem sok egy kicsit. Most feltettem a gsam battery programot hátha kiderül mi szívja ennyire az akksit. Èn erre tippelek...
-
-
-
válasz
krixx83 #9079 üzenetére
Szerintem ne frissíts...
S139-el ugyanolyan használati szokások mellett kb. 20%-al alacsonyabb az üzemidő. Mondjuk én 5.1 AOSP 32 bithez nézem.
Szerintem megy vissza nekem is az... Ráadásul ezt az S139-et nem sikerült rootolnom sem (led alkalmazás fagyasztásmiatt, hogy mindenre jelezzen a led). -
ncc1701
veterán
-
Tinuszka
tag
válasz
krixx83 #9073 üzenetére
Attól is függ, mire akarod ráengedni. Az s138 esetében az emberek nagyrésze hibaüzenetet kapott, nem ment fel rá az update. 4.4.4-re viszont az esetek többségében gond nélkül felmegy.
Amúgy meg az s139-est is lehet már rootolni.
Viszont a legjobb tényleg az, ha visszaolvasol, és utána döntesz, volt pró és kontra is.
-
krixx83
tag
Sziasztok!rég jártam erre! Érdeklődnék,hogy van már valami fejlemény az OTA frissitéssel kapcsolatban? Érdemes már rá engednem a telóra? P-70A_s139_151214_16G_L_ROW ezt akarja rámerőszakolni
-
csanaszb1
csendes tag
válasz
csanaszb1 #9070 üzenetére
Sziasztok,
bocs, a második link rossz volt, csak 1x lehet 1 hozzászólást újból szerkeszteni?
Itt nincs előnézet, mielőtt véglegesen elküldöm?
(a böngésző /Firefox/ sorából másoltam változás nélkül a teljes link-et a "Link" ikonnal feladott ablakba, de ennek ellenére nem működik sokadszorra sem)
Ezért bocsi, de csak szövegként rakom be a linkeket, az biztosan működik.(Nem nem az Automate-t akartam linkelni, azt csak olvasgattam. Bár érdekes dolognak látszik, de most arra nincs időm, ez az SD írás lenne fontos.)
Akkor újból a kérés:
Nekem sehogyan sem sikerül ez az SD kártya írásjog változtatás:
http://winaero.com/blog/unlock-external-sd-card-writing-for-all-apps-in-android-4-4-kitkat
A gond az, hogy semmivel nem tudom a "platform.xml" file-t írni. (Totalcommander, Root Explorer, EZ Commander, ES-Explorer...)
A Root-ot ezzel állítottam be ideiglenesen, ami működni látszik: (az ADB consol-on ott a # jel)
http://mobilarena.hu/tema/re_az_uzemidore_megy_ra_a_lenovo_p70/hsz_264-264.html
Mi lehet a hiba?
Nem elég ez az ideiglenes root ehhez?Köszi, üdv: Csanaszb
-
csanaszb1
csendes tag
Sziasztok,
kérem segítsetek!
Nekem sehogyan sem sikerül ez az SD kártya írásjog változtatás:
[link]
A gond az, hogy semmivel nem tudom a "platform.xml" file-t írni. (Totalcommander, Root Explorer, EZ Commander, ES-Explorer...)
A Root-ot ezzel állítottam be ideiglenesen, ami működni látszik: (az ADB consol-on ott a # jel)
[link]
Mi lehet a hiba?
Nem elég ez az ideiglenes root ehhez?Köszi, üdv: Csanaszb
-
Akkor ez nem fog menni.
Hagyjuk ra, nekem nincs otletem, s139 nalam kuka... Aki tud mas megoldast leirja, en ignoralom a temat.
Itt probalkozas nelkul nem lesz semmi.. En nekem otlet ninc
Ezt a linkelt videot nezted8422-es hozzaszolas[link]
Youtbe ,google, minden.. Probalkozz
-
-
-
válasz
Graphics #9061 üzenetére
Értem, de mivel eddig nem ment download módban a dolog, kezdtem azt hinni, hogy nem download módban kell csinálni.
Azt hittem ,hogy mivel egy romból lenne telepítve a recovery, ezért kellene a firmware upgrade-t használni.Meg azt nem értem, hogy aki másnak működött, nálam miért nem megy?
-
DOWNLOAD
Nem tudsz firmware-t cserélni, ha a reco van bepipálva...
Üti egymást a két dolog
De ezt is leírtam már fentebb...
megteszem újra ,mert a szavaim nem érnek el mindenhova...
FIRMWARE UPGRADE : RENDSZER CSERE
RECOVERY /FELTÖLTÉSE/ : DOWNLOAD
Csak fordítani kellene...
Azt hittem a szakirodalom a témaösszefoglalóban korrekt pedig
Plusz Te magad is leírtad: [link]
Recot töltesz át.. Attól mert a scatterben több minden van , végül csak a recovery lesz pipálva. Ha csak simán recos scattert tallozól be, akkor is csak ennyi van bepipálva..
-
Meeeegvaaaan a megoldas!!!
Anno én a 32bites AOSP-ből léptem tovább.
A feladat egyszerű, ennél a rendszernél volt TWRP-m, letöltöd, betallozód a flashtoolsba, viszont kiveszed minden előtt a pipát és csak a recoverynél hagyod meg. ez egy 32bites Sevensmax reco lesz
Ennyi
-
-
Hát ez nem sikerült... Fekvő droid "nincs parancs" felirattal
-
-
Recoveryk: [link]
-
válasz
Graphics #9048 üzenetére
Köszi
Kezd összeállni a kép. Nem jó TWRP-t töltöttem le. Amit leszedtem az csak egy img és Flashify-al telepíthető.
Szóval leszedtem 2.8.7.0-ás Sevenmax TWRP-t, ebben van scatter file is. Kétféle is van benne egy CN-es és egy ROW-os.
Gondolom a ROW-osat kell betallóznom majd Flashtools-ba.Tehát akkor a következőt kell tennem.
1. Flashtools indít.
2. Download fülön betallózom a TWRP-hez lévő ROW-os scatter file-t.
3. A legördülő menüt hagyom Download only-n.
4. Megynomom a Download gombot.
5. Telefont rádugom kikapcspolt állapotban a PC-re.
6. Ha végigment, akkor elindítom recoveryben a készüléket (vol UP + Power), miután lecsatlakoztattam a PC-ről.
7. TWRP-ben nyomok egy rebboot-ot, és ha kérdezi, hogy rootoljon-e, akkor azt mondom neki, hogy igen.
8. Play-ről telepítek egy SUperSU-t.Jól írtam le? (elég egy igen, vagy egy nem
)
-
@Duliee: köszönöm
Igen, de kerestem, de nem találtam
Ez lenne a menete?
1. Flashtools indít.
Download fülön maradok. És itt el is akadtam.
Tallózak-e be scatter file-t? Ha igen honnan, hiszen a TWRP az egyetlen img file-ból áll (lenovo-p70-cn-twrp-2.8.4.0-recovery.img).
Hogyan tovább?
Nem szeretnék téglát gyártani
-
-
Nem jutottam előrébb...
S139-nél az engineering módban nincs usr2root, így nem tudom adbn keresztülk a TWRP telepíteniFlashtools-szal lehet csak TWRP-t telepíteni?
-
Melyik apk-t kell jegelni, hogy működjön a led rendesen?
Twrp telepítést megtaláltam
-
-
válasz
Graphics #9038 üzenetére
Oké
1. Hogyan tudok csak TWRP-t rakni Flashtool-szal a készülékre? (Melyik menüpont, stb.)
2. Melyik TWRP-t rakjam rá?
3. Ha TWRP-ben újraindítom, akkor elvileg megcsinálja a rootolást, ugye? Kell még valami hozzá?
4. Ezek után melyik appot kell jegelni Link2SD-vel?Köszönöm
-
-
-
válasz
ncc1701 #9028 üzenetére
Nincsenek ilyen beállítási lehetőségek, ahol mondtad.
Gravitybox-ot én sem erőltetem most, mert root nélküli megoldást keresek. Ha esetleg visszaálsz 4.4.4.-re, akkor majd megírnád a tapasztalataidat? S134-re tervezel visszaállni?
Nem Garvity Screen-re gondoltál merülés ügyben?@Beg: melyik AOSP van a készülékeden? 32, vagy 64 bites?
-
-
-
-
Sziasztok!
Ígértem, hogy megírom a tapasztalataimat az S139-es romról.
- eddig gyors, stabil. Néha kicsit feloldás után "beröcög" az alkalmazástár megnyitásánál, de nem zavaróm Lehet, hogy lassan ébred fel, vagy a Nova launcher miatt van, nem tudom,
- a LED sajnos csak elmulasztott hívásra és SMS-re jelez (nem örülök neki, de egyelőre ezen túllépek),
- üzemidő szerintem jó lesz, de még nem volt teljes feltöltés,
- kijelző, mintha szebb lenne. Tudom, hogy ez elvileg nem lehetséges, de látványra mégis élesebbnek tűnik.
- automata fényerő állítás mintha jobban működne, mint az AOSP 32bit 5.1-en.
- a lassú Wi-Fi kapcsolat helyrejött egy újraindítást követően, azóta nem jelentkezett a probléma.Összességében azt mondom, hogy rendben van. Nem estem hanyatt tőle, de legalább nem is okozott eddig kellemetlen meglepetéseket.
Ettől függetlenül lehet, hogy még ki fogom próbálni a 64bites AOSP 5.1-et és a MIUI-t root nélkül. MIUI nagyon tetszett, lehet hogy adok neki még egy esélyt, csak félek, hogyha visszaveszem SU-ban a root-ot, akkor nem fog tökéletesen működni...
-
szaszab
aktív tag
válasz
Gyurmasina #9011 üzenetére
Ha a telefon beállítások / hívás vagy a beállítások / biztonság menüjében nincs feketelista, zaklatásszűrő, híváskorlátozás vagy zárt hívócsoport opció, akkor max azt lehet megtenni, hogy ha nem rejtett számról van szó, akkor beírni a számot a telefonkönyvbe, és a "ne vedd fel" / "nyomd ki" szöveget megadni névnek. Rejtett számmal ugye ezt sem lehet megtenni.
Pl. híváskorlátozás és zárt hívócsoport már a Nokia 3210-esben is volt. Kellett hozzá a PIN2 kód.
-
-
szaszab
aktív tag
válasz
Tinuszka #9010 üzenetére
Az A2010 mobilarena tesztjéből kimásoltam a konklúzió idevágó részletét:
"...Alternatíva viszont van bőven, a Doogee X5 és X5 Pro igazán jó választás ennyi pénzért, de szürkeimportosan már egy Microsoft Lumia 535 vagy egy LG Leon 4G is bezsákolható ezért az összegért.
...
...hiszen a fenti négy készülék összességében sokkal jobbnak bizonyul nála." -
Tinuszka
tag
Nem p70 de Lenovo... Haver kérdi, hogy A2010 vagy A1000? Mondtam neki, hogy egyik sem. "De ha mégis?" ... Szerintetek?
-
szaszab
aktív tag
válasz
Gyurmasina #9008 üzenetére
Ez szoftveres beállítás, a telefon nem kommunikálja a szolgáltató felé, tehát csak készüléken lévő szabály lesz belőle. Nekem legalábbis a másik okostelefon ilyen irányú beállításait (fekete lista) nem hozta át a P70-re.
-
Gyurmasina
csendes tag
Bocs az offért de itt vagyok itthon.
Fekete listára tett szám marad a listán, ha a SIM kártya buta telóba át lesz helyezve. A kártyán vagy a készüléken van a szabály a tiltásról. Nem találtam hozzá fórumot.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Kínában jelent meg a gyártó újdonsága, melynek a kellemes specifikáció melletti legnagyobb vonzereje a 4000 mAh-s akkumulátor lehet.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ford topik
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- GTA VI
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest