- iPhone topik
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
?
Pont most írtam le, hogy pcx-en közel annyiért vannak a hardverek, mint neweggen és amazonon. Megnéztem, i5 6500, GTX 960, mindkettőnél 2-3 ezer Ft a különbség. Ez meg messze van az € árfolyamával számított+kisker haszonnal megtoldott árnál, ami kb. 10 ezer Ft különbséget jelentene. Ezt kérdeztem, hogy erre mi a magyarázat? Nem látok mást rá, mint amit az előző hsz-ben már említettem. -
törölt tag
Ez nem magyarázat a felvetésére, mivel a 373$, amit említ, szintén jelenlegi ár. Egy jelenlegi külföldi árat hasonlít össze egy jelenlegi hazai árral, korrekt módon, mindegy hogy mikori a termék, és hogy kiegyenlítődtek az árak.
A felvetésére a valódi magyarázat, hogy ő az MSI Gaming 970 LE(!) változatot nézi iponon, a normál az jelenleg 107k ugyanitt. Viszont még így is olcsóbb, mint ha 373€ + kiskerek haszna lenne a számítási módszer, ami 117k + kisker haszon ár lenne. Szóval rendben, hogy szerintetek így zajlik a számítás, de akkor ez miért nem érvényes a jelenleg piacon lévő termékekre? Néha nézem, van amit szinte egy az egyben lehet a jelenlegi külföldi $ árakról váltani forintra. Példa: i5 6500 205$ neweggen, amazonon, átváltva 56.800 Ft, pcx-en ez most 59.000 Ft. Jóval a 205€ (64.600 Ft) alatt van. Szóval én őszintén kérdezem, mert nem tudom, mit nem veszek számításba. Ahogy nézem, csak annyi lehet, hogy itthon a kiskerek jóval nagyobb haszonnal próbálják értékesíteni a megjelenéskor, mint amennyi indokolt lenne a beszerzési árhoz képest. Gondolom ezért esik gyorsan 1-2 hónap alatt az ára a termékeknek.
-
Malibutomi
nagyúr
Meg a HD6xxx es HD7xxx kozott is hatalmas ugras volt, miutan kijott a,12.11 driver a GCN-hez.
A 7970 ghz gyakorlatilag majdnem ketszer olyan gyors volt mint a 6970. A kozepkategorias 7850/7870 verte el az elozo csucskartyat.Valamiert sokan nem emlekeznek 1-2 evnel regebbre vissza, es azt hiszik mert az NV-nek most volt egy jo sorozata a maxwellel, az AMD meg pofaraesett a 20nm besulesevel hogy ez mindig igy volt.
Pedog csak ket generacioval elotte ott volt a Fermi, ami forro volt, zabalt, a termek rajt egy katasztrofa volt (keses, facsavar stb), de az NV marketing miatt meg akkor is sokan vettek. -
SylverR
senior tag
A 9550 nem a 8500 utódja volt, hanem a 9700 butítása. A 8500 közvetlen utódja volt a 9700. De amúgy mind a 9550, mind a 9600 közel olyan erős volt mint a teljesértékű 8500, plusz tudtak SM2-t DX9-cel. 8500 és 9550 4 pixel shadert tartalmaztak, a 9700 meg 8-cat.
Jó kis kártyák voltak azok.
@(#672) Komplikato: Jaja. ATi oldaláról meg ne feledjük a 4770-et... Olcsóért hozzádvágtak egy kisfogyasztású brutál kártyát.
-
SylverR
senior tag
Elég sokszor. Például a 9700 is eléggé durván erősebb volt az elődjénél. Az X800 és X1800-as szériáknál szintén még sorozaton belül is közel dupláztak. Aztán belassult. nVidia oldalon is biztos volt, csak nem merek példát mondani, mert azokat annyira nem tudom. De talán a 8000-res széria.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest