- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
távcsőves #219 üzenetére
Igen, Gameranger-en keresztül megy a multi, Bfme1, Bfme2 és a kiegészítő, a Return of the Witch King is, hiába lőtték le évekkel ezelőtt a hivatalos szervereket.
Elvileg van egy ilyen megoldás is, dedikált szerverrel, de nem próbáltam, elég a gameranger.
T3A: Online - The Return of BFME MultiplayerMindhez van új, nem hivatalos patch, pl Bfme2 hivatalosan 1.06-nál megállt, azóta 1.09 a legújabb, fél éves tán. Multiban a többség 1.00 vagy 1.06-on nyomja.
Innét le lehet szedni a Bfme2-t redukált méretben, no CD megoldás is van, a dobozos példányomhoz kapott kóddal megy szépen nekem (optikai meghajtóm már nincs).
-
A VGA paletta valóban szánalmas. Sebtiben kéne jönnie Vegának RX 570/580 és RX 560(D) helyére, de jó nagy a csend. Bár már az is komoly fegyvertény lenne, ha lehetne kapni előbbieket normális áron.
A BFME 2 meg érint sajnos. De hogy egy Witcherre vagy Red Alert 3-ra ne figyeljenek oda, az azért durva. -
do3om
addikt
Bár engem egyáltalán nem érint, de azt mondanám nem nagy a baj. (felsorolt játékokat nyomtam régen)
Ennél sokkal komolyabb gondjaik is vannak, pl. 2018 van, és majdnem azt mondható hogy az eddig megjelent VGA paletta siralmas, katasztrófa amit megy, lassan kicsúszik a talaj a lábuk alól. -
távcsőves
senior tag
Teljesen igazad van, most már csak az Nv-nek szólj, hogy újítsa meg a driver kezelőfelületét. Biztos lesz róla cikk itt (Miért is ne lenne?), de ígérem, nem reagálok semmit rá, sem "érzelmesen", sem máshogy. Sőt, azt sem ott fogom kifejteni, hogy szerintem sok/kevés a "vörös" írás/hír esetleg itt, máshol meg inkább "zöld" túltengés van. Szerintem.
Esetleg egy kontakt is jól jönne valakihez az NV-nél, aki több infót szivárogtat, mi folyik a "gépházban". Biztos megdobná a "zöld" írások számát.
-
Nem lehet mindenki számára "független" médiának lenni egy olyan világban, ahol az emberek nagy része csak polarizált gondolkodásra képes.
-
joey04
titán
válasz
kisbalázs #209 üzenetére
nézd egy független oldaltól elvárná az ember, hogy valóban független legyen, de ez Abu írásainál sokszor nem így van, és ezt vérmérséklettől függetlenül mindenki másképp reagálja le. Én csak mosolyok, meg 1-2 kommentben célzok rá, mást meg (érthető módon) jobban zavar. nem kell elküldeni senkit másik topikba.
-
kisbalázs
tag
válasz
#32839680 #203 üzenetére
Köszi a választ, nem tudtam hogy nem fizetettek a moderátorok. Többségébe nem is szólok hozzá de már annyira bicskanyitogató amit csinálnak egyesek és mint mondtam attól hogy normálisabban beszél és megfarol amint valaki komolyabb ember rászól utána nyalizik pár poszt erejéig még ugyanúgy nem a témához szól hozzá és addig is habzott a szája, egyszer kétszer oké de ez már bőven az idegesítő kategória számomra.
még erre reagálnék,
"3. Ha érdekelnek a kártyáddal kapcsolatos dolgok, akkor inkább a szakmai fórumot keresd fel, ne egy cikk alatti fórumot ahol elindulnak az indulatok."Azok mindig állati hosszúak egyszerűen nincs annyi időm de nem hinném hogy ki kellene hagynom a érdekesnek tűnő fórumot csak amiatt mert pár ember nem bír magával ráadásul mindig ugyanazok. Talán inkább nekik kellene felkeresni kártyájukkal kapcsolatos fórumot.
-
válasz
#32839680 #205 üzenetére
Megértem és el is fogadom, nincs ezzel gond.
Az érzelmi részén valóban változtatnom kellene, maximálisan igazad van.
Soha nem tagadtam a VGA-k terén a hovatartozásomat,de ez nem azt jelenti, hogy a másik oldalt becsmérlem, itt se tettem.Véleményt alkotok róla, ez tény.
És ne sértegess -
Na most ehhez annyit hozzátennék, mivel a kollega rólam beszél nagyrészt, hogy moderációt Én kértem ide a fórumban, bármilyen meglepő neki is.Nem egyenlő a trollkodás azzal, hogy valaki véleményt nyilvánít akár a cikkről , akár magáról a termékről, vagy arról aki megírta, akár negatív akár pozitív.
Ráadásul ő is beletartozik azok közül a csoportok közül az egyikbe, amit te is ide leírtál, pont ez miatt került ide ez beírás tőle, mert a negatívot trollkodásnak felfogni könnyebb. ..Attól, hogy valaki elkötelezett, lehet még értelmes vitapartner. Részemről én ki is szállnék, mert a moderáció nem véletlenül jött ide és felesleges személyeskedéssel ezt tovább folytatni. -
kisbalázs
tag
válasz
philoxenia #201 üzenetére
Lenne egy olyan kérdésem bár nem vagyok nagy fórumozó hogy miért engeditek hogy eddig menjen az ügy. Itt jön egy új driver bemutató erre idejön valaki aki fel van háborodva azon hogy a szíve választottja cég miért nem kapott ilyen hosszú cikket? Utána meg egyesével fáradságot nem kímélve javítgat ki embereket hogy mit és mit nem mondott? Nekem ez egy fontos fórum lenne már csak azért is mert olyan videokártyám van aminek ez szól és szeretnék megtudni minél többet hogy mire kell figyeljek és mik esetleg azok amiket még nem tudok. De hogy 150 hsz ből 75 arról szól hogy hisztériáznak mint az óvodában és senki nem szól rá mert nem teljesen alpári a stílusa ez számomra elfogadhatatlan. Kérem hogy tegyetek ez ellen valamit. Ez az oldal érdeke is. Sajnálnám ha egy sima dühöngő lenne belőle mert nagyon rég óta járok ide lassan 13 éve de erre nem vagyok kíváncsi és szerintem sokan mások sem.
-
philoxenia
MODERÁTOR
A felesleges személyeskedő vitatkozást a továbbiakban kerüljétek!
Tudja, hogy róla van szó, akinek szól, remélem.
-
dethroner
veterán
Hozhat ez nekem bármi gyorsulást, előrelépést HD7850-en?
-
Molyzsa
aktív tag
Nah... úgy látszik a Mozilla Firefox böngésző nincs kibékülve ezzel az új meghajtóval.
Youtube videót elindítom, egyből max-ra vágja a GPU clock-ot, illetve a VDDC feszt is felnyomja, és ha bezárom a böngészőt akkor is úgy marad.
Chrome és EDGE böngészőnél nincs ilyen probléma... -
Molyzsa
aktív tag
Hali!
Hát nálam érdekesen működik ez az új dolog.
A múltkor az egyik játéknál bekapcsoltam a chill-t.
Azóta feltűnt, hogy alap állapotban is teker a vga venti. Nézegettem és kiderült, hogy a GPU max frekvencián teker, pedig szinte 0% a kihasználtság.
Most visszaléptem ugyanabba a játékba ahol a chill-t bekapcsoltam, és ugyanitt ki is kapcsoltam. A GPU órajel egyből megmozdult. És most már alapon van ha nincs terhelve.Ettől függetlenül lehet más problémája is van, de ha kínlódik lehet visszaállok a régi VGA meghajtóra.
-
válasz
kisbalázs #166 üzenetére
Kedves Balázs!
Engem is idegesítenek a tudatlan trollok, akik értelmesen fogalmazni sem tudnak és személyeskedéssel érvelnek. Ráadásul beleadnak a számba olyan dolgokat , amit én soha nem mondtam.
A Te kommentedre reagálva:
Nem, Én nem vennék AMD kártyát, de nem azért, mert gondom van velük, hanem azért, mert szeretem az Nvidia kártyákat. Remélni merem, hogy érted a különbséget.
Remélem befizetsz miattam és ezzel is segítek a PH-nak, mert szeretem az oldalt.
Köszi előre is!Üdv,
egy "NV bolond."ui: Köszi a titulust
-
Enigma1945
őstag
sziasztok. hol tudnék ezekről az új funkciókról olvasni? chill stb. köszi!
-
kisbalázs
tag
válasz
szmörlock007 #159 üzenetére
Hagyd ő egy olyan nv bolond aki az amdnek szurkol csak ugye az amd szar de amúgy amd-t venne ha lenne jó kártya de nincs mióta megalakult meg hát amúgy is. Lehet befizettek hogy tudjam tiltani mert alatti idegesítő.
-
Láttál ilyet leírva tőlem?linkeld már be, hol írtam, mert érdekelne.A felület nekem is jobban tetszik, de ezt írtam is.
Ezzel szemben te ezt írtad:
"Azt kell mondjam, hogy az AMD-é jobb"
kijelentésed a felületre igaz lehet, de mivel ezt nem fejtetted ki, egy IT oldalon én a tudást néztem, ami mindkét gyártónál kiegyensúlyozott és nézőpont kérdése..
-
LionW
tag
-
válasz
szmörlock007 #159 üzenetére
Nincs ezzel baj, nem is írtam ilyen dolgot.Ez így korrekt, csak éppen, ha nem is ekkora,de kicsit bővebb összefoglaló elfért volna NV oldalon is 1,5 éve, mikor megújították az experience-t.
A reklamációm erre vonatkozott elsősorban, be is linkeltem azt a 1 oldalas szösszenetet,de nincs ebben ennyi, engem nem is igazán érdekel a dolog, csak megemlítettem.AZt olvasom amit adnak. -
szmörlock007
aktív tag
Csak mert nem értem mi a baj azon, hogy a ph-n megjelent egy hosszabb összefoglaló a driver frissítésről ami a radeon tulajdonosoknak elég hasznos. Nvidia driver újdonságairól is van szó csak nyilván elszórtabban mivel elszórtabban jönnek az ilyen nagyobb újdonságok is. Ebben az esetben talán megoldás lehetne év végén egy összefoglalót írni az nv éves driver fejlesztéséről, persze ez plusszmunka, más oldalakon se nagyon jellemző
Amúgy félre ne érts nem akarok kötözködni csak reagáltam a #143-as kommentedre. Ha félreérthető voltam sry
-
válasz
szmörlock007 #157 üzenetére
Most mi közöm van nekem az Anandtechez? oda írtam és reklamáltam? EZ itt a PH fóruma.Majd ha ott lesz problémám, oda írok.( nem fogok, mert nem olvasom) Belinkelhetném a konkurens magyar kerekedő oldalt, de mindegy is, engedd el...a te igazságod a tiéd marad, az enyém meg az enyém.
-
válasz
szmörlock007 #155 üzenetére
Szerinted ez az igazság. Szerintem meg csak akarat kérdése.
-
Hát tényleg kifizetődőbb, hisz ezt mutatják cikkek. Egyébként egyszer összevethetnéd a kettőt, bár gondolom nem lenne jó vége .
Szerintem meg nv nem fog alkalmazkodni senkihez ilyen téren, 80/20 % aránynál.
A lényeg továbbra is a kártyákon és azok játékban nyújtott teljesítményén van, ezt ők továbbra is jól tudják, mi meg ezért szeretjük őket . A Vega kártyák rejtett tartalékait felszabadító varázslat elmaradt, de ezt jól feledtetik a körítéssel.
Egyébén maga felület sokkal jobban tetszik, mint az NV féle, frissebb és modernebb, remélem inkább ezt veszik át, nem a média csinnadrattát.szmörlock007 : Ha vicces akkor mosolyogj egy jót, örülök, hogy jó napot szereztem.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az NV nem csinál nagyobb frissítéseket. Apránként vannak bemutatva az újdonságok. Ezeknek elég a hír, mert nem lehet róluk 4-5 oldalt írni. Az AMD tudatosan visszatartja a funkcionális újításokat évi egy-két frissítésre, és ezeket nagy médiavisszhang mellett mutatják be.
Azon lehet vitázni, hogy melyik a jobb. Annyi biztos, hogy az AMD modellje lényegesen kifizetődőbb a médiafigyelem szempontjából. Nem lennék meglepve, ha az NV is áttérne rá.
Valószínűleg ez már korábban leesett nekik, csak minden fejlesztési modell mögött van egy jól kialakított fejlesztési struktúra, amit nem szívesen változtatnak meg a gyártók. Előbb ezt kell átalakítania az NV-nek, ha az AMD-éhez hasonló modellre akarnak áttérni. -
válasz
távcsőves #149 üzenetére
ja hát épp ez az hogy shadowplayt már mindenki ismeri, olyan régóta van.Mit nem tud? játékoptimalizálás, stream? felfétel? Linux támogatás?VR?Adaptive sync?WhisperMode koppintás NV től bejött ide is a játék közbeni optimalizálás és fogyi csökkentés, pár hónapja nyomta be NV is.
VUlklan API, Open GL , közösségi funkciók elérése játékok közben 7 hónapja jött be.
experience regisztráció nagy mantra nektek tudom, valószínűleg NV kilopja családi képeket a dokumentumokból.megint megy az oltás 5 oldalon át ezzel szemben itt még 2 oldalas expeience bemutató se láttam , mikor anno kijött. Ennyi tellett: [link]
NIncs ezzel gond, csak ami jár az egyik ( kisebb ) oldalnak az járhatna a másiknak is, mert a végén elhisztizek, hogy NV nél lapátolják be a szenet a gépbe, hogy menjen.
Mint ez az " azt kell hogy mondjam jobb" dolog. aham... A teljesítménynövekedést kellett volna behozni , amit ígértek. -
Nem tudom NV -nek mit kellene letennie az asztalra, hogy egyszer 5 oldalas bemutatót kapjon a Driverje..
-
válasz
Aljasvip #138 üzenetére
Én sosem tapasztaltam a Chill-lel ilyen gondokat. Szóval nem tudom megmondani Neked, hogy a Te gépeden lesz-e javulás, szerintem próbáld ki.
Nekem 1 bajom volt csak vele régen, hogy kevés játékot támogatott ez a funkció. Most meg tényleg működik mindennel, csak néha hiába állítom be a driverben játék profil alól, hogy 60 legyen a Chill alsó része, valamiért a játékon belül az mégis 70 lesz.
De erre is kiváló megoldás az Overlay, amivel játékon belül is lehet a Chill-t konfigolni és ez az apróság sem gond többé. -
Tudnál a Chill-ről írni pár szót? Milyen az aktuális helyzet? (tapasztalatok)
Mondom mire gondolok pontosan: Én anno (júliusban) a World of Tanks-ban azt tapasztaltam, hogy nyugis helyzetben (értsd ülök a bokorban, és várom az ellenfelet) mintha húzná a játékot, nőtt a késés, miközben az FPS 60-ra volt fixálva. Ha akcióba kezdtem (mozogni kezdett a tank), akkor pedig volt egy érezhető döccenés, amikor vissza váltott max teljesítményre.
Számokkal nem tudom igazolni, nem méregettem, mert érzésre annyira rossz volt, hogy 3 próba kör után ki is kapcsoltam.
Te tapasztaltál ilyet? (Ha igen, javult a helyzet?) -
X Factor
addikt
A termék maga, egyáltalán nem rossz. A gond az, h. egyáltalán nem kapni, Így aki igényt tartana rá az is kénytelen 1070/1080-at venni, ha játszani akar.
Másfelől, meg ha épp kapni, pont az általad emlitett készlethiany miatt is, annyit kérnek érte, amennyit nem szégyelnek.
Így viszont elveszti a versenypoziciojat, mert mig 130/160k-ért jo deal(vagy legalábbis megfontolandó, mondjuk egy FS monitor esetén) a vega56/64 páros, akkor 50-60 ezerrel többért már nem igazán
-
A Chill és az Overlay nagyon jó dolgok! Imádom.
-
mike710
aktív tag
#szaramd
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Azért a Guru3D véleménye sem az igazi. Az API támogatásnál csak kisebb részt a hardver az oka annak, hogy az AMD-vel jobban működnek a Vulkan és D3D12-es játékok. Nagyobb részt a meghajtó okozza a különbséget, mivel az AMD-nek sokkal régebbi, így sokkal kiforrottabb a platformabsztrakciós implementációja. Ezt 2014 óta fejlesztik. Az NVIDIA implementációja alig fél éves, volt egy korábbi opció is, de az meg lassú volt, ezért lett lecserélve. Nyilvánvaló, hogy bő három és fél évnyi optimalizálási előnyt nem lehet heteken belül behozni.
A FineWine pedig csupán egy innen származtatott legenda, aminek igazából úgy lenne alapja, ha lefejtenék róla a szoftveres különbségeket, de ezt nem teszi meg senki. -
Termigáßor
aktív tag
Sry skacok! Nem akartam flame wart indítani...
Amúgy nekem bőven elég a HD7950 teljesítménye (amikor sikerül kicsikarni belőle), mert főleg régebbi játékokkal játszom. A Mantle pedig csodát művel vele: A Thief több mint 50%-ot gyorsult tőle. Ha a Vulkan mögött Mantle működik (AMD fronton ha jól értettem így van), akkor ezeknek a kártyáknak még nem áldozott le.
Az a vicc, hogy azért kell lecserélnem egy számomra minden tekintetben megfelelő hardvert, mert képtelenek rendes drivert írni hozzá. -
hajbel
addikt
Dolgozom közben, járkál a főnök. Komolyra fordítva a szót, ott a link, meg lehet nézni. A 7xxx széria teljesítménye sem csökkent annyira, mint a másik oldalé. Ez nemcsak az én véleményem.
-
kvarc
tag
Ha a vega ennyire rossz ahogy jó pár fórumba írják, miért hiánycikk? Tudom, hogy keveset gyártanak de az a kevés is elég lenne ha nem lenne vevő rá. Én azt látom lassan emelkedik az ára de mégis elfogy.
-
arn
félisten
a kollega mondta, hogy nem elegedett a 7970 supportjaval, mert folyamatosan lassul. erre en azt irtam, hogy a masik oldalon 2006os kartyahoz is van win10 drv - te meg jossz a mi mennyit gyorsult linkkel
az 5800 az, amihez van win10es drv, 3800hoz csak win8. a retrogepem kartyajat teszteltem a "modern" gepben, es meglepodtem, hogy siman mukodott win10 alatt.
veled asszem eleg felesleges errol a temarol beszelgetni, mert lathatoan keptelen vagy az egyik es a masik oldal erenyeit es hibait meglatni. szvsz probalj ne a neve alapjan valasztani vmit.
-
Don.Corleone
aktív tag
A driver egész jó, tetszenek az újítások, de van még mit javítani.
-
hajbel
addikt
Pont, hogy az AMD kártyái gyorsulnak még évekkel a megjelenés előtt is, az nvidiákkal ellentétben.
-
GodGamer5
addikt
Ilyenkor sajnálom, hogy már nincs radeonom.
Nagyon szuper dolgokat tud ez a driver, főleg az overlay meg a mobil app.
-
Jack@l
veterán
válasz
Termigáßor #117 üzenetére
Mantle már rég kuka, Vulkán még nem, de nem sokat vesztessz vele a kártyáddal. Gyanítom nem procilimtesek a játékok.
-
Termigáßor
aktív tag
Na igen (egyébként ezt teszem), csak azokkal se Mantle, se Vulkan!
Most úgy csinálom, hogy a régebbi játékokat Win7 alatt futtatom 13.10-es Catalysttal.Win10 alatt viszont gondban vagyok. Az új driverekkel iszonyú nagy a performanciaesés, és a régiek is max 90%-át hozzák a Win7-es teljesítménynek. Próbáltam az új drivereket Win7 alatt is: ugyanúgy szarok.
@(#115) arn
Igazad van. Nekem is elég volt az AMD-s kínlódásból. Legalábbis VGA fronton. -
Petykemano
veterán
Kipróbáltam a chillt.
Crusader kings 2, rx 470
A fogyasztást 60W-ról levitte 40w alá. De zoomoláskor akadozik. -
arn
félisten
válasz
Termigáßor #112 üzenetére
regebbi kartyak supportjaban sose volt jo az amd. nvidianal hihetetlen, hogy beraksz egy 8800gtxet, es siman megy win10 alatt (2006os!).
-
Jack@l
veterán
válasz
Termigáßor #112 üzenetére
Nyugi, a Vegán is 4fps-el kevesebb van a wunderdirverel BF1 alatt. Amit tapasztalsz az irányított elavulás. Vegyél új kártyát, "sugallja" a cég...
A helyedben le*rnám az új drivereket és jól bespájzolnám a jobb régieket, amíg még le tudod tölteni valahonnan. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Melyikre gondolsz?
A DSBR és a HBCC exkluzív cache mód már aktív. A packed math program oldali beépítést igényel, a Wolf 2-ben ez már meg van oldva. Az NGG path állítólag már aktív a Wolf 2-re és a 17.11.4 óta a Prey-re is, de utóbbi nincs megerősítve. A HBCC inkluzív cache mód program oldali beépítést igényel, és úgy tudni, hogy a Far Cry 5 használja majd elsőként, addig még ha aktív is, haszna nincs. -
Termigáßor
aktív tag
Hát nem tudom, hogy teljesít ez a driver az újabb kártyákkal, de a HD7950-nel gyalázat.
Jó, majd cserélek videokártyát (és biztosan nem AMD-re, pedig 2003 óta csak ATi/AMD kártyáim voltak), de addig annyit talán megérdemelnének a régebbi userek, hogy legalább az a teljesítmény megmaradjon, ami volt! De nem: inkább belesz@rnak a képünkbe. Mert nem találok szebb szót arra, hogy az utolsó Catalyst óta negyedére/ötödére (írd és mondd!) esett a teljesítmény a DX9, vagy régebbi játékokban, az újabbakben meg kb felére.
@(#105) Televan
Hát igen, ezzel az üzletpolitikával az AMD (legalábbis a vga részlege) úgy fog járni mint a Matrox. Azaz nagyon jó professzionális kártyákat fognak gyártani, de a gamer piacról kiszorulnak. Legalábbis PC-n. Értem én, hogy ott vannak a korszakalkotó fejlesztések, de a számok mégsem ezt tükrözik. -
atok666
őstag
Ilyen rasszista hozzaallast...
Atok
-
mike710
aktív tag
Én ezt nem értem elégedett vásárlók? Meg ne lássák a trollok.
-
Felraktam, kipróbáltam a felvevő részét, nem annyira rossz. Marad szerintem.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Egy API-t sokféleképpen lehet implementálni. Az AMD például natív implementációt sem írt a DX12 és a Vulkan API-ra, hanem a Mantle PAL rétegén futtatnak egy-egy API-specifikus ICD-t. De a programok futnak. Hovatovább az NV-nek sincs teljesen natív Vulkan implementációja, részben az OpenGL alól hívogatják a Vulkánt. De a programok futnak.
A DX10-et ma már felesleges külön implementációval támogatni, mert képes futtatni a programokat a DX11-re írt implementáció, ezen belül is ennek egy csökkentet szintje. A DX10-es programok tökéletesen futni fognak, és a gyártók megspórolnak egy csomó munkát. Lassan évek óta minden gyártó így támogatja az API-t, emiatt klasszikus értelemben a DX10 már nem létezik a mai rendszereken.
-
Televan74
nagyúr
Sajnos és is a ,,mindenki más jobban jár" csapatba kerültem.150.000 -ért hol kapom meg az AMD -től a GTX1080 teljesítményét? Költői kérdés volt.
Most itt van a monitoromba egy kihasználatlan technika(freesync),de szimplán csak ,,leszarom" kategóriába került nálam.
Nagyon vártam a custom Vega56 -kat,de annyiért amennyiért adják őket, hát köszönöm nem. Ennyire nem vagyok elvakult szimpatizáns. -
Akkor tömören összefoglalva:
- A várva-várt driver számos érdekes és hasznos funkciót hozott. Lehet, hogy van, amelyik még kiforratlan kissé, de ez idővel úgyis javulni fog.
- Teljesítményben marad a status quo - Vega64 = 1080, és Vega56 = 1070 + 5%. Gondolom, a következő egy évben ez még javul további 5%-ot a Vegák javára.Innentől kiesik egy faktor a Vega mellett szóló érvek közül - jelentős teljesítménynövekedésre számítani abszolút nem reális. A FreeSync továbbra is jó érv, ill. ha az árak normalizálódnak (ez is jó kérdés), szimplán szimpátia-alapon is jó vétel lehet a Vega. Sajnos mindenki más jobban jár a zöldekkel.
A műszaki oldal viszont akkor tényleg olyan sötét, amilyennek nyáron tűnt - 55%-kal nagyobb chip-pel sikerült azt a teljesítményt hozni, ami az nVidiának 2016. májusában volt meg. Kár
-
X Factor
addikt
válasz
huskydog17 #45 üzenetére
A Relive kapott mindenféle totál felesleges szemetet Az kerül bele, amire a userek igényt tartanak. A userek 98%-nak fontosabb egy instant share feature, mint az h. vmi opengl cuccban lehessen felvenni.
az OpenGL-t, továbbra sem működnek az ilyen jellegű játékokban,
Pipáld be h. rögzitse a desktopot... aztán go borderless window.
Ha ez valóban így van, akkor miért nem alapértelmezetten aktív ez a feature?
Mert, akkor meg azt irnád, h. mégis mit képzel az AMD h. megmondja neked h. aktiv-e egy feature. Majd te szépen eldöntöd, hogy akarod-e használni avagy se,.
Nekik külön meghajtót készít az AMD? Mióta és miért, erről hol lehet részletesen olvasni?
Gondolom Kina miatt, ott erősen felül reprezentált a 750Ti és lehet konkurenciát akarnak neki támasztani, valami hasonló kaliberű amd karival.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
huskydog17 #68 üzenetére
Nekem mindegy, hogy mit csinálsz, én csak belinkeltem a Vulkan portokat.
Anyagilag senkinek sem éri meg az OpenGL támogatása. Jóval kevesebb játék van rá, mint D3D-re, és magának az API sincs túl nagy jövője a Vulkan mellett. Ugyanakkor a már kész támogatást nem veszik vissza, maximum nem fejlesztik. Tetszik vagy sem, ez van.
-
pomorski
őstag
Köszi a tájékoztatást!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! MacBook PRO 13" Early 2015 - i7 I 16GB I 1TBSSD I 13,3" Retina I OS X Monterey I Cam I Gar
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest