- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Fotók, videók mobillal
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
Egyelőre "kilóra" bemásolva feherzaj45 kolléga anyaga, köszönjük neki!
Új hozzászólás Aktív témák
-
viano
aktív tag
Ezt a szájtépésen túl tudod valami mással is igazolni?
Ezek szerint eddig véletlenül sosem sikerült Z3580-asra kattintanom, (tekintsünk most el a szándékos, vagy véletlen elírásoktól) mentségemre szolgáljon, hogy elsősorban nem a kínai választék érdekel, de azért ismerem az ázsiai kíínálatot is, már ami élvezhető nyelven elérhető.
"Mindig is volt CN verzióban minden változat"
Ez egy hatalmas bullshit.
Bocs, de ezzel csak azt igazolod, hogy nem vagy képben.
Még most, igy sincs kínaiban minden változat, mint ahogy olyan piac sincs, ahol egyszerre minden változat kapható lenne, mert az ASUS legfőbb gondja a kapacitáshiány.. . . és emellett sokszor piacra szabják a speckót, ill. túlságosan is szabad kezet adnak a megrendelőknek.
Így olyan alváltozatok is vannak, amik még az ASUS honlapján sem szerepelnek, csak többé kevésbé pontosan, az adott ország, adott nyelvű ASUS lapján.Kínában persze biztos olyan is van!
-
viano
aktív tag
Persze, hogy "felment" az ára, mert ez már nem az.
Legjobb tudomásom szerint a CN verziós Z3580-ast még csak most kezdik árulni, tehát bevezető szakaszban van a termék, ennek megfelelő árazással.
Eddig minden CN-verzió a Z3560-as csippel jött (1,8GHz), még a Deluxe változatok egy része is.De ezek a dolgok az ASUS-nál mindig piacfüggőek is és szériánként is változhatnak, pl. a ZE550ML elég gyorsan háttérbe került és ahelyett lettek a "kínai" verziók.
Amiből igazi WW-s is akad, még Európában is.
Remélem érthető és világos.Szóval szerintem mostanában már a gyakorlati választék is közelíti az elméletileg lehetséges variációs számot.
A régi Z3560-as CN verzósokat már 200€ alatt is lehet kapni, kérdés, hogy fogják-e ezeket gyártani a továbbiakban.
Most még bőven kapni, 16 GB-vel már nem érdemes venni, mert ugyanannyiért 32GB-s is akad. -
maggi1886076
addikt
Egyenlőre nem te arazod be a használt készülékeket, hanem a piac. Lehetsz elfogult, akkor sem ér annyit.. Többet adtam el, mint te.
A másik meg az, hogy ez egy topik, abba szólok bele, amibe szeretnék, pajtás. Zárd rövidre ezt, mert már unalmas a vergodesed.
Légyszíves ugord át az írásaimat, mert nem vagyok kíváncsi a véleményedre. Köszönöm -
jano_77
nagyúr
Viszont abban igaza van a másik oldalnak, hogy ha Nektek ennyire nem tetszik, nem jön be a kamerája a telefonnak, akkor miért vettétek meg vagy miért nem adjátok el a **csába?!?
Vannak, akinek megfelel a minden napos képekhez és elégedettek vele - közéjük tartozom én is - és vannak, akik meg hiper-szuper fotósnak képzelik magukat és éppen Ők, azaz Ti, hasonlítják egy DSLR géphez! Telefonhoz képest elfogadható a kamera és tudja azt, amit tudnia kell!
Add el a telefonod, ha nem tetszik.
jaaaa....(#4750) maggi1886076: ez Rád is vonatkozik!(#4751) Sebestyen01: úgy rémlik, hogy márciusra jelezték a 6.0-t
-
gusthy
veterán
Most mér, tényleg nem ennek van a legjobb kamerája
Ami a korábbi véleményemet illeti, az arra vonatkozott, hogy a legtöbb felhasználó egy sokkal jobb kamerával se fog jó képeket készíteni, egyszerűen azért, mert nem ismeri a fotózás elemi szabályait se. Aki meg igen, az ezzel is tud jókat lőni. Persze egy G4-gyel meg még jobbakat.
-
jolti05
őstag
A valamit valamiért elv itt is érvényesül. Ha nem találok jobb ár-értékű telefont a ZF2-nél, akkor nincs más választásom, csak szokni a gondolatot
zolikaDB + e-newsee: Lehet sosem kerülne rá sor, hogy kábellel csatlakoztatnám bármihez is, de szeretem, ha ez a lehetőség adott. Már hárman nem tudjuk, hátha valaki megválaszolja ezt a kérdést
-
e-newsee
addikt
Egyébként a legtöbb webshopra igaz, hogy ha megnézed az értékeléseket, a negatívak zöme a reklamációk kezelése, és az ügyfélszolgálat. A legtöbb pozitív meg azért pozitív, mert megrendelte, megkapta, boldogan használja. Én ezért nem is írok semmilyen véleményt, ha magával a vásárlással nem volt gondom. Hiszen az a dolguk, hogy rendben kiszállítsák. Ha ezt megteszik, az nem piros pont, csupán a munkájuk elvégzése. Ha a kötelező feladatukon felül cselekednek valami jót, akkor megy a pozitív értékelés. És itt nem olyanra gondolok, hogy nem működött, jeleztem, kicserélték, hanem olyanra, mint amikor rendeltem egy fúrót, és nem volt a dobozban tokmánykulcs. Felhívtam őket, megnézték, mit rendeltem, a csaj elment, megnézte, hogy egy másik dobozban van-e alapból. Volt benne, postázták ingyen. Fel sem merült bennük, hogy én kamuzok, és két tokmánykulcsot szeretnék.
-
Sebestyen01
őstag
Nekem mind autos toltovel mind a gyarival, mind a parom toltojevel vajsiman csatlakozik a telefon nem szorul, ez szerintem nalad egyedi problema mint sem globalis... a gps nekem gyorsan talal jelet, es nem veszti el, szerintem nincsen vele gond, mukodik ahogy kell.... allando 4g-n hasznalom, igy nalam nem alternativa a 3g hulyeseg, mondjuk nekem ww version van, igy nem is erdekel a 3g!
A programok valtasa nalam semmennyire nem lassu, es egy hetes cucc is onnan indul ahol abbamaradt...
Aa ww verzios telefonoknak ugyan csak 32gb a hattertar, viszont az is hasznalhato mindenre
Ja es a programok 95%-a mara mar kompatibilis x86-al!
Csak par helyreigazitas, mert azert valamiben nem ertunk egyet, de persze a velemenyeink lehetnek kulombozoek, es ez igy jo!Ja szerintem a kijelzoido az altalad felsorolt hasznalat mellet jo!
-
kekkola
senior tag
Én sem rugózom. 112k-ért vettem (nem tudom mennyiért pörögnek a CN-ek, nálam az alapból nem volt opció), nekem megér ennyit az, hogy minden hálózaton (frekvencián) menjen, legyen 2 év gyári garancia és ezekkel ne kelljen szarakodnom: "Próbálom ráhegeszteni a legújabb OTA frissítést, de egyelőre nem jön össze manuálisan..."
-
viano
aktív tag
"Az emberek nagy részének nincs szüksége a B20-ra."
. . . mert szinte mindenki budapesti és még Telekomos is
. . . és a Vodafonosokkal mi van? ha már ennyire kened a témát.
Mit mondjak erre?Egyébként nem rugózás, csak próbál az ember segíteni azoknak, akik telefonvásárlás előtt állnak, mert éppen itt, a fórumon derült ki, hogy valaki úgy adott/ad telefonvásárlási tanácsokat a legpörgősebb topikban, hogy a leghalványabb sejtelme sem volt az LTE-vel kapcsolatos dolgokról.
Még csak annyit a témához, hogy nem feltétlenül akkor kell egy funkció, ha szükség van rá, hanem ad némi biztonságot, ha változnak a körülmények és ott van tartalékban. (Nem rég még az LTE sem volt fontos.)
Ettől függetlenül mindenki döntse el maga, hogy spórolni szeretne vagy más szempontok alapján dönt,de nem a legszerencsésebb, ha valaki képtelen a saját helyzetén túl is látni és valótlan dolgokat állít.
-
viano
aktív tag
Annyit kell még hozzátenni, hogy ez a legfontosabb LTE frekvencia,
. . . nemcsak Mo-on, hanem Európában is.
A korábban kiépített városi területeket kivéve, mindenhol ezt használják.
Tehát lehet, hogy sokakat a lakóhelyükön nem érint a dolog, de ha utaznak, akkor már megérezhetik az LTE Band 20 hiányát.
Ezenkívül van olyan szolgáltató is (Vodafone), amelyik kizárólag ezt használja.
A közös T-Mobile - Telenor (vidéki) hálózat is ezen a frekin épül.Ha valaki hosszabb időre vesz telefont, akkor szerintem már nem szabad B20 támogatás nélküli készüléket megvenni, de használt eladásnál is értéknövelő ill. csökkentő tényező és egyre inkább az lesz.
-
Cynicelectro
aktív tag
Drága barátom!
Nagyon szépen köszönöm a megtisztelő szavakat. Biztos vagyok benne, hogy te az élet minden területén kitűnően brillírozol, nagyon irigyellek ezért téged, meg persze a modorod miatt is. Úgy gondolom, a fórum, egymás segítésére jött létre, neked ez úgy gondolom nem jött át, de sebaj.
Egyébként, mindent úgy csináltam, ahogy a leírásodban van, a végén mégsem ajánlotta fel a frissítést pedig be volt másolva a gyökérbe. Sideload-al fel tudtam tölteni, de magától nem ismerte fel.
És nyugodtan megvethetsz de egyik programnyelvet sem tudom használni, de ettől még teljes az életem. -
-
gusthy
veterán
Valóban.
Amire én gondoltam, az azok a romok, amikkel ezek a kínai szállítók adják a telefonjukat, tenytény, hogy az nem "gyári", viszont aki ismeretek nélkül megveszi a telefont, annak gyárinak fog tűnni, így értettem.A jelek szerint ezekben viszont bőven lehet malware.
-
gusthy
veterán
Az ESET nem azt vizsgálja, hogy gyári vagy se, és ha jól értem, ezek a mókolt kínai romok mindenféle vacakot tartalmaznak amellett, hogy ki van szedve belőlük egy csomó fontos dolog, pl. maga a frissítési lehetőség (gondolom, főként azért, hogy nehéz legyen megszabadulni tőle).
-
Joe.36
addikt
Vannak hibák.....Véletlenszerű újra indulás... az a bizonyos kék halál... behal a rendszer és csak újra telepíteni lehet... Nem jönnek rá frissítések... Gyorsan lemerül... Én a Speed shopban vettem. Kicserélték, az is ezt csinálta, egy nap türelmet kértek, majd vissza adták a pénzt...
obligat
Nem tudtam... ők se tudták...
-
Joe.36
addikt
Én sokat telefonálok a munkám miatt, nekem megéri, + az összes Tmobilos mobil és vezetékes számot ingyen hívom. Ingyenes az sms is. Nagyon sokat futárkodom a belvárosban, nincs se LTE se GPS gondolom, ez a telefon eddig messze a legjobb ezen a téren. Olyan műholdakat is lát amit sok telefon nem tud.
-
Joe.36
addikt
Én is Tmobilos vagyok, Budapesten használom nagyrészt, és környéke, nekem nagyon gyors és pontos a gps, meg is lepődtem, komolyan... Én LTE használom és stabil, nem hagy ki, nem szakad meg 2 sim kártyával használom, és egyszerűen hibátlan, tökéletes.
1 sim Tmobil LTE
2 sim Telenor 2G
-
Cynicelectro
aktív tag
Az ebay-en vásároltam, hivatalos forrásból, külön kiemelték, hogy új WW rommal szállítják. Megnéztem és WW-s van rajta. Csak biztos forrásból (PlayStore) telepítek és az ismeretlen források sincs bepipálva.
Az Atom pedig valóban jó de arra gondoltam, h. a mobilos prociknál, mindennek dedikált vezérlése van, kamera, GPS, Rf stb. amit a proci HW-esen szabályoz (mindennek saját "adatvonala" van) Pl. videofelvételt HW-esen dekódol direktbe, amíg az Atom csak SW-esen tudja.
Természetesen ezek nem egetverő hibák, én sem válok meg töle emiatt, csak nem vagyok hozzászokva, nem is szeretném mókolni sem. -
madrac
senior tag
Na jó, csináltam egy tesztet, és arra jöttem rá, hogy az itthon lévő USB kábelem amit eddig használtam ilyen célokra, annyira nem passzol a telefonba. Elég érdekes. Mert a géppel összekötve nekem is folyamatosan eltűnt majd újra kapcsolódott, így az adb se látta. Viszont ami a töltőhöz van USB kábel, és jó nehezen lehet beledugni, azzal nincs kontakt hiba. Az adb reboot bootloader parancsra pedig újraindulás után bejött a bootloader képernyő.
(#2842) Joe.36 : root és pl Titánium nélkül nem igen lehet rendszer programokat fagyasztani, max pár ilyen sallangot. lehet unroot-olni is...
-
obligat
senior tag
Én egy ilyesmi "ablakmentes" tokot raktam rá. És kiváló. Az ablakkal az a bajom, hogy ott előbb-utóbb beleakad valami a kijelzőbe. A MOFI termékei meg strapabíróak. A hátránya meg az, hogy az eleje műbőrbe ragasztott acél, szóval iránytű használata a tokkal túl egyértelmű.(mindenmerre észak van)
-
lovi27
addikt
Azért nem működikaz az OTA, mert nem elég a CN romot WW-re cserélni, a CN romhoz való recoveryt is ki kell cserélni egy WW-s romhoz való recovery-re! Nem próbáltam.
Info a BL nyitáshoz:
Ha valaki a gyári Asus appal nyitja a bootloadert számoljon a következőkkel: " Unlocking your device using the official APK sends a notification to ASUS that your device is now unlocked, out of warranty, and will not have OTAs pushed to it."Ők ne is várják az OTA frissítést...
-
madrac
senior tag
Annyival egészíteném ki a leírást, hogy ha jó a sejtésem és jól néztem a gyári oldalról letöltött rom zip-ben lévő frissítő script-et, akkor valószínűleg még sincs szükség a 3 rendszer image előzetesen, külön telefonra írására, mert ez egyébként is megtörténik, mert az 1 Gigás rom zip-ben ezek is benne vannak igazából.
Vagyis, ha már WW-s változatú rom van a kínai verziós telón, akkor több mint valószínű, hogy elég csak rámásolni a gyári oldalról letöltött 1 Gigás rom zip-et a belső tárhelyének gyökerébe. Utána lehúzva a számítógépről a telefont, fel is fogja elvileg ajánlani, hogy frissítést talált és hogy megcsinálja-e. A belső tárhelyen tárolt addigi fájlok, képek stb. megmaradnak frissítés után is. A telefon legyen előtte azért feltöltve legalább 50%-ra... -
Joe.36
addikt
Hát engem nagyon zavarna ha zörögnének a gombok, vinném vissza kicseréltetni, igen a kijelző nagyon jó szerintem is.
gusthy
Nekem nagyon megfelel a gyári rendszer, gyors, stabil, szép, illik a telefonhoz, és egyedi is a stílusa, nem cserélném le, jönnek rá a frissítések rendesen, remélem megkapja majd a 6.0 is.
-
Joe.36
addikt
Engem nem zavar hogy nem világít, csak megszoktam, és fura volt hogy ez nem, de meg lehet szokni szerintem is. Nekem 2 Honor 4X em volt, 2 nap alatt, Speed shop ban vettem, ha benne volt mind a 2 sim és alvó állapotban volt, 3 percenként újra indult a telefon, kicserélték, és a másik is ugyanezt csinálta, kivéve ha töltőn volt....bevizsgálták a szervizükben, és végül elnézést kértek, és vissza adták a pénzt.
Kijelző szerintem továbbra is nagyom jó, automata, élénk mód, maxra téve engem már zavar is a fényereje, napfényben is jó, tökéletes betekintési szög. -
twollah1976
őstag
A Knox szerintem azért lett belerakva, mert az egységsugarú wannabe rooterek hegyekbe, halmokba téglásították a telefonokat, utána meg ártatlan tekintettel hívták a szervizt, hogy "reggel be akartam kapcsolni és nem működött".
Azt azért ismerjük el, hogy több ezer, esetleg tízezer készüléknél az már jelentős kiadás egy cégnek, hogy az önhibáján kívül kell feleslegesen garanciáztatni a készülékeit.
Arról nem is beszélve, hogy a téglásított telefonokból az jön le az embereknek, hogy a Samsung az szar.
Erre válaszul jött a Knox ami ha 0x0 akkor garanciálisan javítják, ha meg nem akkor a kedves tulajdonos buherálta a telefont.Ez ugyan olyan, mint a készülékek egyik csavarján található "Warranty Void If Removed" matrica, csak ez hardveres.
Nincs ebben semmi sátáni dolog.
-
gusthy
veterán
A fényerő és az olvashatóság közt szoros összefüggés van.
És valóban, nagyon sokan kimérték, hogy 310 körül van.
Egyedül a Toms hardware járt utána alaposan, ők felraktak egy fényerőállító programot, és rájöttek, hogy van még benne további 100 nit, és ahogy picivel fentebb említettem, egy 400 nites kijelző már messze nem rossz. (és most már a gyári sw is hagyja feltekerni ennyire). -
gusthy
veterán
Sajna ez az az eset, amikor a mért értékekkel nem felesleges vitatkozni, bár tény, hogy nagy butaság volt az Asustól, hogy visszavette a fényerőt eredetileg.
Ami a gombokat illeti, ha valakinek nagyon muszáj, akkor tud rá soft key-eket csinálni, van rá egy csomó app a play áruházban, igaz, root kell hozzájuk. Az is igaz, hogy egy Highscore end telefont nem jó érzés, hogy mókolni kell, de egy LG - t vagy egy Samut is kell bizonyos dolgokhoz, ami alapvető kéne, hogy legyen. -
-
anonym1s
őstag
Nincs ilyen telefonod es kijelented hogy az alacsony fenyero teny? Nekem ilyen van es azt mondom a fenyereje eleg. Ez a teny.
A oneplusone-t meg azert dicserik. a tulajok, mert szegyellik beismerni, hogy a szokasos kinai minoseget kaptak mint a doogee, mstar, vkworld es tarsai, csak tripla aron.
Gsmarena-n beleolvastam a oneplusone hozzaszolasokba. Csak az utolso oldalt olvastam de mar ott harman szidtak, es soha tobbe nem vesznek oneplus cuccot. A xiaomi mi3-nal is hasonlo velemenyeket olvastam, es ha beleolvasnak a legujabb nagyon intenziven futtatott kinai hozzaszolasaiba, gyanitom hogy ott is hasonlokat olvasnek.
Ja, ez utobbinak letv a neve vagy mi a franc. -
-
motoflug
őstag
Fako kijelzo, a gombjai meg az egesz kulleme számomra a régi droidos telefonok világát idézte. Persze ezek kikerulhetok lehettek volna, ha meg tudom nyomkodni előtte. Kézben fogva, megnyomkodva rájöttem, hogy nem tudnam magaménak érezni. Ez persze az én véleményem, mivel kb. nem lehet rosszat olvasni róla. Az asus szoftvere, külseje, kb. mindene szimpatikusabb nekem, remélem igy is marad.
-
-
-
e-newsee
addikt
A T-Mobile-nál elvileg a régi típusút 4G képesre és a normál SIM-et kicsire díjmentesen cserélik. Én mindkettőt intéztem, egy dolgot kérdezett a csaj, hogy a készüléket, amibe teszem, náluk vettem-e. De nem ellenőrizte le, csak gondolom meg kell kérdezni, mert előírás. Persze nem biztos, de nálam ez volt. Amúgy ha az ember 4G-t akar, nem nagyon van más választása, mint fizetni, ha a szolgáltató kéri. Egyébként a regisztrációs oldalon ott van, hogy "A SIM kártya csere és annak kiszállítása belföldön díjmentes!"
-
Sebestyen01
őstag
De lesz garija, es nem fig szopni a frissitesekkel... Egyesek azert nem olyan filleresek es talan ennyit a sajat kenyelme meger... Vagy ide csak diakmunkasok irnak 40k fizezessel hogy mindenki ugy sporol hogy ennyit se bir ki? Ertem en hogy minimalber meg faxom, de akkor venni kell egy nokia 3310et es orulni hogy lyuk van a seggen es szelel, nem almodozni... Komolyan minden nap olvasni ezt a filleteskedest mar szanalom!
Új hozzászólás Aktív témák
- Jövedelem
- Milyen egeret válasszak?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Tőzsde és gazdaság
- 3D nyomtatás
- Xbox One
- További aktív témák...
- IPHONE SE3 2022 64GB TÖKÉLETES ÁLLAPOT , NAGYON JÓ AKKU,GARANCIA, ÜZLETBŐL
- Vivo x200 Pro 16/512GB (Új)
- Kopottas állapotban lévő Apple iPhone 14 256GB 84%-os akkuval kábellel, dobozzal, fekete színben
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMTÁS! Dell Optiplex 7050 SFF asztali számítógép - i7 7700 16GB RAM 256 SSD Intel HD 630 Win10
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest