Asus Zenfone 2 - agya, mint egy planéta

Bevezető

Kétszer néztem végig a Zenfone 2 bemutatóját, egyszer a CES-en, egyszer pedig Párizsban, ez utóbbi volt ugyanis az európai premier. A francia fővárosban két fontos információ hangzott el: mindjárt kapható lesz a készülék, és megtudtuk, hogy mennyiért. Ezen a bemutatón három modellről esett szó, a ZE500CL a legcsirkébb darab, gyakorlatilag a tavalyi Zenfone 5-ről beszélünk, a ZE550ML már 5,5 hüvelykes, HD felbontású kijelzővel bír és az Intel Atom Z3560-as chipsetje hajtja meg 2 GB RAM társaságában, és itt van nekünk a ZE551ML, amely már Full HD-s.

Jonney a szokásos formában
Jonney a szokásos formában [+]

Ebből is két verzió létezik, de a típusszám ugyanaz. A gyengébbik kivitel a Z3560-as processzort és 2GB RAM-ot tartalmaz, a csúcsgép, az itthon is forgalomba kerülő Z3580-as SoC-vel és 4 GB RAM-mal érkező variáns, amire az Asus szerényen csak Hercules néven hivatkozik. Nos, ez a masina jutott el hozzánk is, nagyon kíváncsiak voltunk rá, mert az odáig oké, hogy egy ilyen bemutatón csak szemérmetlenül dicsérgetik az éppen porondon levő terméket, de azért az ember szeret inkább a saját szemével meggyőződni ezek igazságtartamáról.

ASUS Zenfone 2 ZE551ML
[+]

Az Asus régóta próbálgat jelentősebb szereplővé válni a mobilos piacon is, időről-időre van néhány jól eltalált modelljük, de eddig nem arról szóltak a hírek, hogy letarolják a piacot. Most viszont fordulhat a kocka: az előző Zenfone sorozatból is elsóztak egy rahedlit, főleg az ázsiai piacokon, a mostani szériától pedig ennek a sikernek a többszörösét várják, ami nem alaptalan remény. Volt már itt Padfone, ami rétegtermék tudott csak lenni, volt Fonepad, ami a maga korában elég vicces volt 7 inches kijelzővel, korábban a Windows Mobile köré is összedobtak néhány frankó gépet (P525, anyone?), de a Zenfone 2-es hozhatja meg az áttörést a klasszikus, európai és amerikai piacokon, noha ehhez versenyképes árazásra is szükség van.

ASUS Zenfone 2 ZE551ML
[+]

Kezdjük is ezzel az ismertetőt: a nálunk vendégeskedő, 32 GB-os belső tárhellyel felvértezett gép bruttó 140 ezer forintért rajtol el, ami majdnem a csúcsmodellek szintje. Rengeteg remek okostelefont lehet ennyiért venni, mondjuk az LG G3, a Sony Xperia Z3, Huawei Ascend Mate7 is elérhető ennyiért, és ezek azért ismertebb masinák, gyakorlatilag a tavalyi csúcsszéria tagjai. A Zenfone 2-nek tehát olyat kell villantania, ami meggyőzi a potenciális versenyzőket arról, hogy az Asus komolyan vehető versenyző és — előrebocsátom — ilyet tud is mutatni a termék. Ám hibák is akadnak, de pont ezért születik ez az anyag, hogy a kedves olvasó el tudja dönteni, hogy megéri-e neki a Zenfone 2 kapcsán elgondolkodnia egy esetleges vásárláson.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés