- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Kiszivárgott reklámanyagok a Samsung Galaxy S25-ről
Új hozzászólás Aktív témák
-
baal-amiga
senior tag
-
Peat76
őstag
válasz stifi82 #8442 üzenetére
Hát ez így ebben a formában nagyon jóóó vétel...
Lassan 4 éve nyüstölöm...kapott nem keveset, télen nyáron ezzel futok..aksi 89%..sosem csalódtam benne...
Kiváló készülék, persze már nem mai darab..LG 65" OLED EVO C4 + PlayStation 5 Pro 3TB, XBOX Series X 2TB, Nintendo Wii U + 2 Playstation 3 FAT CECHC03, CECHC04, Iphone 14 Pro Max 256GB+AW7 Cellular+Airprods Pro 2, csakis a futás miatt! Csak azért is kiírom, attól még nem vagyok prosztó!
-
tboldi
nagyúr
válasz stifi82 #8431 üzenetére
Vannak alapvető különbségek a két rendszer között, más filozófia van mögöttük. Tudom, nem mindenkinek megy az átállás olyan könnyen, de meg kell próbálni elengedni a Windows-os berögződéseket, akkor talán kevésbé lesz szenvedős a váltás.
Én 2016-ban vettem meg az első Mac-emet, azóta párhuzamosan használom a két OS-t asztali PC-n, ThinkPaden* és MacBookon, de ha mindenképp egyet kellene választanom, akkor hamarabb válnék meg az Ablakoktól. Már csak az Apple-only programok miatt is, mint pl. Pixelmator vagy Tot.
*Az X230-on mondjuk újabban Linux Mintet használok, de mindegy, Windows 10 is van rajta.
[ Szerkesztve ]
-
Gyufaaa
veterán
válasz stifi82 #8431 üzenetére
Tény, hogy megszokott windows rendszerkezelés után ráülni kapásból OSX-re furcsa és nehézkes, többször @nyázós, de ha hozzászoksz a kezeléséhez olyan mint az IOS kezelése. Annyira egyszerű, hogy már fáj... Sokszor belebonyolódtam a váltáskor egyszerűségébe, mert nem a megszokott windows módszerrel kellett egy egyszerű másolást elvégezni például. Ha egeret is használsz mellé minimális mértékben tér el. Amit én különbségként érzek viszont a javára ennek is a stabilitása és támogatottsága. 2017ben vettem a MACBook Air-t. Azóta sem volt szükség újratelepítésre vagy "mahinálásra". Frissítéskor szoktam megszokásból újraindítani. De kikapcsolva sincs. Itt normálisan működik a "sleep" mód. Csak lehajtom vagy felnyitom és tolom vele az ipart. Én már nagyon megszerettem.
-
Peat76
őstag
válasz stifi82 #8385 üzenetére
Megjelenés napján vettem...aksi 89%
Öreg veteránok még maradunk egy darabigLG 65" OLED EVO C4 + PlayStation 5 Pro 3TB, XBOX Series X 2TB, Nintendo Wii U + 2 Playstation 3 FAT CECHC03, CECHC04, Iphone 14 Pro Max 256GB+AW7 Cellular+Airprods Pro 2, csakis a futás miatt! Csak azért is kiírom, attól még nem vagyok prosztó!
-
tboldi
nagyúr
válasz stifi82 #8272 üzenetére
Igen, csak a hivatalos szervizpartnerek (iStyle, iCentre, Almárium Pro, Care Center, más nincs az országban) férnek hozzá az Apple gyári alkatrészrendelő rendszeréhez, mindenki más vagy utángyártottat, vagy bontottat fog belerakni, bárhogy is hirdeti magát.
Nekem a győri Almárium Próval van nagyon pozitív tapasztalatom, egy 7-esben cseréltettem aksit, kifogástalan munkát végeztek.
-
trobi28
addikt
válasz stifi82 #7864 üzenetére
Hol látod ezt a biztonsági mentést, iClodba?
Nekem az XS-re ott 1.6 gb. Te állítod be, hogy miről kérsz mentést. Minnél több dologról kell, annál nagyobb lesz a mentés mérete. Megnéztem, ha csak pár fontos appot hagyok meg, akkor kb 400 mb lesz a mentés. Én is csak wifiről beállításokban frissítek.Boldogok a tudatlanok, akiket nem terhel gondolat súlya!
-
trobi28
addikt
válasz stifi82 #7861 üzenetére
Én ezt nem is értem
Van itthon pár Apple eszközöm, tegnap frissült majdnem az összes (MAC, Watch, iPhone, iPad), de mind probléma nélkül lefutott a frissítés és használom boldogan. Azt sem tudom, hogy mi az a 3utools, jó hallottam róla de életembe egyszer sem használtam.
Fotókra: én sem fizetek elő plusz tárhelyre az Apple-nél de van még ingyenes tárhely, Google. Igen, hallottam róla, hogy jövőre fizetős lesz, de addig még használható. Ha már nem lesz ingyenes opció, akkor majd én is előfizetek valamilyen szolgáltatásra, vagy használom az itthoni NAS-omat, majd meglátjuk.[ Szerkesztve ]
Boldogok a tudatlanok, akiket nem terhel gondolat súlya!
-
trobi28
addikt
válasz stifi82 #7792 üzenetére
Ha rám hallgatsz, csak gyári akkumulátort szereltetsz bele és hivatalos márkaszervízben
Elims: nem ismerem ezt a márkát, de a gyárinál jobb nincs. MAC-nél hallottam már 1-2 márkáról, amit istenítettek, aztán meg ment a panasz a fórumon, hogy az újonnan beépített akkumulátor rosszabbul teljesít, mint a kiszerelt használt.
[ Szerkesztve ]
Boldogok a tudatlanok, akiket nem terhel gondolat súlya!
-
Elims
veterán
-
Elims
veterán
válasz stifi82 #7788 üzenetére
Ha minden kötél szakad,vedd meg [Ezt] ,ez teljesen megbízható+ [ezt]
Ha csináltál már hasonlót,nem lesz gond.Én biztos,hogy ezt fogom tenni.
Nem a spórolás miatt.. Az istyle-ban 26e Ft.Ott gyárit raknak bele és a saját anyagukkal ragasszák vissza.Viszont megfrissítik a rendszert és azt én nem szeretném.
Cseréltem már több iphone-ban (is) akksit,szerintem ez is menni fog.Nem vagyok profi szervízes,így nekem kb.1-2óra lesz a csere,de megbízható akksi lesz benne,nagyon jó ragasztóval leragasztva (a kijelző) és ami a legfontosabb,marad a rendszer.Ha van egy kis ilyesféle tapasztalatod,vágj bele,ne cseréld le rögtön egy androidra.
-
Elims
veterán
válasz stifi82 #7785 üzenetére
Így már csak két dolog maradhatott.
Vagy vmi olyan programot használsz ami pörgeti a processzort és attól merül (nálam volt egy pár hónap csr racing 2 időszak,függője voltam,szezononként 4millió fölött,az pikk-pakk leszedte a feltöltést) vagy max.körüli fényerőn használod.
Mindkettő nagyon tudja befolyásolni. -
telefon6310
tag
válasz stifi82 #7785 üzenetére
Érdekes, mielőtt én is megvettem a XS-t, néztem videókat, olvastam rengeteg tesztet és az akkumulátort mindig ócsárolták. Féltem is tőle. Direkt online vettem meg, hogy 14 napig vissza tudjam küldeni, ha bármi probléma lenne.
Viszont amióta használom rájöttem, hogy tökéletesen elég nekem ez az üzemidő. Soha nem volt még, hogy 100%-ot elhasználtam volna egy nap alatt, pedig már közel 1 éve megvan a telefon.
Ez nagyon felhasználásfüggő. Ha elkezdek vele videót rögzíteni vagy netán játszani, olyan, mintha valamivel még pluszba szívnák lefelé a százalékokat, de ez gondolom más telefonnál is így van. Redmi Note 7volt előtte, 4000-es akkuval, ami nem bírta sokkal több ideig, mint az iPhone, holott másfélszer akkora telep volt benne.
Tény: aki hard user, annak nem ez a készülék való... -
Elims
veterán
válasz stifi82 #7779 üzenetére
Nézz rá erre:
beállítások --> adatvédelem --> helymeghatározás --> rendszerszolgáltatások (legalul)
és ott a legalsó,állapotsori ikont kapcsold be.Alapból ki van kapcsolva.
Ha bekapcsolod látni fogod fent ha vmi használja a gps-ed.
Én kikapcsolgattam ami számomra fölösleges:Szerk.: Ugyanígy a mobilnet-nél is.
Kapcsold ki azoknál az alkalmazásoknál,amiknél fölöslegesen van bekapcsolva.[ Szerkesztve ]
-
Elims
veterán
-
Elims
veterán
válasz stifi82 #7767 üzenetére
Nem használod véletlenül a 3utools programot?
Sms üzenetek.
Hogyan lehet kiíratni az üzeneteknél az időpontot,x üzenetet hány óra hány perckor kaptam.
Kiírja,de több üzenet van egymás után elés csak a legelsőnél írja ki.
Pl.: puttózáskor (5-10húzásnál) nem tudom,hogy mikor küldtem el.A sorsolás szám után utána tudok nézni,de jó lenne látni a sms-eknél. -
telefon6310
tag
válasz stifi82 #7765 üzenetére
Ez engem is érdekelne, bár szerintem nincs olyan, hogy bizonyos százalék alatt már hibásnak vélik és cserélik.
Persze a nagy többség még mindig azt állítja, hogy ez az iOS által kiírt akkuállapot semmit nem számít, de én még mindig abba a kisebbségbe tartozok, aki szerint valami támpontot azért csak ad. Ezek szerint a te esetedben is már érezhető a romlás, pedig “csak” 10%-ot esett. -
telefon6310
tag
válasz stifi82 #7558 üzenetére
A Blitzwolf lightning kábeleket tudom ajánlani mindenkinek. Tökéletes, megbízható minőség, nem gagyi fos tűzveszélyes aliexpresszes hulladék. Van sima meg szőtt kábel is. Előbbi 2500, utóbbi 3500Ft környékén kaparintható meg külföldi webshopokból. Én új kora óta csak azzal használom. Nem olyan merev, mint a gyári, sokkal kényelmesebb a használata, könnyebb megfogni a fejét. A gyári kábel híresen szar, hamar tönkremegy, ha hajlítgatják :-) Egyébként ha csak bedugja az ember a telefonba, lerakja, utána meg nem összecsomózva elrakja a fiókba, kutya nem rágja szét, görgőssékkel nem hajtunk át rajta napi 5x, akkor szerintem még 100 évig is jó lehet (elméleti síkon).
-
MODERÁTOR
-
tboldi
nagyúr
válasz stifi82 #6718 üzenetére
Ezzel a konkrét termékkel nincs tapasztalatom, de van egy Sony kábelem, ami hasonlóképpen működik, nincs vele gond.
Illetve szombattól lesz a Lidl-ben is ilyesmi. Egy egyszerűbb Lightning kábelem van tőlük, az is hibátlan, úgyhogy gondolom, akkor ez a fajta sem lehet rossz.
[ Szerkesztve ]
-
anderledani
őstag
válasz stifi82 #6694 üzenetére
Az akkor van ha 5x gyorsan megnyomod a power gombot... le lehet nyomni hogy mégse, máskor figyelj oda.
hangerő felt megnyomod. Utána hangerő le-t megnyomod. utána nyomva tartod a home gombot (közben be fog jönni a kikapcsolási képernyő) amíg az alma logó megjelenikiPhone 13 Pro 128GB << iPhone XS 64GB (2019.03-2021.10) << iPhone 6S 64GB (2016.02-2019.03) << Samsung Galaxy Alpha (2015.10-2016.02) << Xiaomi Mi3 64GB (2014.11-2015.10) << Sony Xperia SP (2013.11-2014.11) << LG Optimus Black (2011.12-2013.11) << Nokia 6303 << Sony Ericsson V630i << Alcatel OT757
-
Peat76
őstag
válasz stifi82 #6631 üzenetére
Nekem a teló 2018 szeptemberi, akkumulátor állapot 96%!
LG 65" OLED EVO C4 + PlayStation 5 Pro 3TB, XBOX Series X 2TB, Nintendo Wii U + 2 Playstation 3 FAT CECHC03, CECHC04, Iphone 14 Pro Max 256GB+AW7 Cellular+Airprods Pro 2, csakis a futás miatt! Csak azért is kiírom, attól még nem vagyok prosztó!
-
stifi82
aktív tag
válasz stifi82 #6647 üzenetére
Közben ezt találtam: A2097re: Az A2097 az európai és ázsiai piacok számára készült globális változat. Megtalálható olyan országokban, mint az Egyesült Királyság, Spanyolország, Oroszország, Olaszország, Franciaország, Szingapúr, Tajvan stb. A modell nem támogatja a CDMA hálózatokat.
-
-
anderledani
őstag
válasz stifi82 #6530 üzenetére
Én bevinném iStyleba. Ha elég határozott vagy kicserélik, még akkor is ha ez nem hiba hivatalosan.
iPhone 13 Pro 128GB << iPhone XS 64GB (2019.03-2021.10) << iPhone 6S 64GB (2016.02-2019.03) << Samsung Galaxy Alpha (2015.10-2016.02) << Xiaomi Mi3 64GB (2014.11-2015.10) << Sony Xperia SP (2013.11-2014.11) << LG Optimus Black (2011.12-2013.11) << Nokia 6303 << Sony Ericsson V630i << Alcatel OT757
-
anderledani
őstag
válasz stifi82 #6498 üzenetére
Nekem 6S után csalódás volt hogy mennyire kevés a különbség. Ami lenyűgözött viszont az a sztereo hangszórók és talán a kamera.
a Face ID, főleg ios 13 előtt lassabb volt mint a touch id.iPhone 13 Pro 128GB << iPhone XS 64GB (2019.03-2021.10) << iPhone 6S 64GB (2016.02-2019.03) << Samsung Galaxy Alpha (2015.10-2016.02) << Xiaomi Mi3 64GB (2014.11-2015.10) << Sony Xperia SP (2013.11-2014.11) << LG Optimus Black (2011.12-2013.11) << Nokia 6303 << Sony Ericsson V630i << Alcatel OT757
-
Gigicuci
senior tag
válasz stifi82 #6439 üzenetére
Ez a telefon valami eszméletlen penge szerkezet.Nagyon szerettem használni, rövid idő alatt teljesen hozzám nőtt. Ezért voltam nagyon-nagyon szomorú amikor ma elvitték, de nem tudtam mit tenni: a szemem nem bírta az oled kijelzőt. Könnyezett, és búgott a fejem tőle, főleg sötétben. Próbáltam becsülettel megszokni de nem ment... ez van. Járt tőletek valaki így?
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 13 Pro 128GB Független Kék Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 84%/p3976
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bontatlan Honor 200 Smart 4/256GB telefon eladó
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független 2025.07.30 Apple jótállás