-
Mobilarena
iPhone 7 összefoglaló és gyakori kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
ckaresz122
tag
válasz
Ed Parker #2842 üzenetére
Nekem 5 napja van matt fekete plus-om. Szilikon tokba van, de itthon kiveszem. Sokat szedem emiatt ki-be. Eddig semmi hiba. Bár amit itt a fotón látok, hogy olyan rücsis a festés, nálam az sem olyan. Nem úgy néz ki mintha kopni akarna. Akinél kopik, megpróbálta körömmel megkapirgálni? Mert látszólag úgy is málnia kéne amilyennek kinéz a festés minősége. Az én makulátlanomon nyilván nem merem megpróbálni 😀
-
-Ben-
veterán
válasz
Ed Parker #2831 üzenetére
Korábban velem is korrektek voltak mindig. i4 -től egészen i6 -ig. 6S óta valami azért változott...... Sajnos. Az is sokat mondó, hogy cserélgetés helyett inkább szervizelgetni fognak a jövőben..
azt gondolom tudod, hogy ezen a bevonat vagy festés mikronokban mérhető, ami nem olyan mint egy autón, ami több rétegű, de ez a kép is szörnyű.
Ez rendben van, de akkor ez most eloxálás, vagy festés?
-
peti_s
addikt
válasz
Ed Parker #2774 üzenetére
Szerintem túl nagy, nekem tegnap előtt jött meg épp ezért az S6 Edge.
Amúgy, egy átlagfelhasználónak ugyanazt nyújtja már mindkettő, de a rengeteg app telepítés még mindig jobban fekszik az iOS-nek, mint az Androidnak, a robotos rendszer mellett viszont a nagyobb testre-szabhatóság van. Szerintem még nem tartunk ott, hogy mindegy melyik rendszer kinek.
-
válasz
Ed Parker #2771 üzenetére
Mindig van valami a másik os-t futtató telóban ami éppen jobb számomra.Galaxy S7 Edge nem volt rossz,sőt nagyon is jó volt,csak meguntam a 6.0.1 deep sleep sz@rságát.
Igazából szeretem mind2 rendszert,mindegyiknek megvannak az előnyei és hiányosságai is,de összességében mára nagyjából ugyanazt hozza mind a 2.
Telóban összességében a legjobb az Edge volt,a legrosszabb az 5X.
S6 számomra kb azt nyújtotta mint az i6s.
A mostani csúcs kínálatból az Edge (vagy a sima) S7 a legjobb (kamera,akku,bővíthető mem,qi töltés,amoled),
de szerintem az i7 se sokban marad el,pont ezért is vettem.
Készenlétben kevesebbet eszik,ips-re kellemesebb ránéznem,végre nincs 16GB,végre vízálló,kamera nagyjából hozza a Edge minőségét (persze nem mindenben),ujjlenyomat olvasó jobb.
Ja és a legfőbb ok:
Szeretem bűvölni az androidot,de akkor amikor én akarom,nem pedig kényszerből (deep sleep hiba),most élvezem hogy csak használni kell a telót mert gond nélkül működik.
Számomra most az i7 nyújtja a legkiegyensúlyozottabb felhasználói élményt,de ha az elmúlt 2 évet nézem,akkor 6s vagy S7/S7 Edge.
Gondolkodtam a Pixelen,de a deep sleep bug miatt egy időre elment a kedvem az androidtól,hiába nincs ez a gond az új droidnál.
Hogy mi lesz a következő?Ki tudja...
A mostani kínálatból nem vonz semmi,majd lehet hogy jövőre.
Bár ha kidobnának egy b20-at tudó Xiaomi MI5S-t... -
-Ben-
veterán
válasz
Ed Parker #2764 üzenetére
Pofás lett. De venni nem fogok...
Kell ájfónra a pénz. Az menőbb
Gixxer: lehet, hogy én is áttérek erre a „gyakori” cserére. Eddig többnyire minimum 1,5-2 évig megtartottam mindet, most áttérek majd a fix 10-11 hónapra. Bár az igazság az, hogy ha volt problémám szifonnal, az szinte mindig az első 2-3 hétben jött ki.
-
peti_s
addikt
válasz
Ed Parker #2675 üzenetére
Nem fogják követni a többiek, elég egy microSD elhagyást nézni az S6 esetében. A 7-be már visszatették.
A lighting továbbra is jogdíjas, ez csak az Applenek éri meg, senki másnak, többek között a usernek sem.
Én bevallom, reméltem már hogy ez fog történni, hogy végre letegyenek valami ütőset is az asztalra.(#2678) zetape7, de nem ők jöttek ki hasonló design-al, hanem a Xiaomi.
-
peti_s
addikt
válasz
Ed Parker #2668 üzenetére
Kevés a fejlődés, egy másik hszben írtad hogy a konkurencia felzárkózott, szerintem a konkurencia 2 éve felzárkózott, most meg már előrébb van. Pár éve még egy iPhone amikor megjelent, innovatív volt, és a "legjobb". Most megjelent a 7 IPS kijelzővel (a felbontással továbbra sincs baj), a konkurenciához képest nem egy acélos kamerával, ami a feuture volt, hogy nincs jack. Nem akarok senkit sem megbántani, de mégis mire gondoltak, hogy a hasonló tudású 6 meg 6s tulajok mind azonnal rohannak váltani?
Fura egy magát innovatívnak tartó vállalatról azt mondani, hogy ideje fejlődni, de így gondolom.
-
-Ben-
veterán
válasz
Ed Parker #2668 üzenetére
Betudható ennek is, de szerintem inkább ott van a kutya elásva, hogy nincs frissítés. Az emberek most se lettek normálisabbak, mint 5-10 évvel ezelőtt.
Ugyanúgy venné mindenki a legújabb modellt, csak nincs mit. Illetve van, de ha semmivel se ad többet, akkor mégis minek? Emlékezzünk csak vissza, mi volt a 2G, 3G, 3GS, i4, i5 megjelenése után? Taposták egymást az emberek, talán volt aki ölt is érte....
(még a vérpistike se veszi meg, mert nem látják 100 méterről, hogy új ájfónnal mászkál...)
-
-Ben-
veterán
válasz
Ed Parker #2660 üzenetére
„Már egyszer írtam neked, felesleges ezekkel ennyire törődni, csak tárgyak.
Használja az ember,kopik, törik, karcolódik.”Ez igaz, csak aztán add is el normális áron, ha kopott, karcolt...
„magával a fugával semmi gond nincsen,ha jól el van dolgozva mint a 7-esen és még egyszínű is.”
Persze, nekem se az antennacsíkkal van/volt gondom, hanem azzal, hogy ocsmányul volt megoldva.
Már az i6 -nál úgy kellett volna megoldani, ahogy az i7-nél tették.
„Én inkább kiegészíteném azzal, hogy az ő vezetése alatt sok dolog nem született meg,amiket ő fszságnak gondolt, kezdve a nagyobb kijelzővel meg ki tudja még mi porosodik ott a raktárban.”
Talán pont ez a lényeg.
Jobs nagyon értett ahhoz, hogy mi az ami tuti kell a népnek és sok olyan dolog nem született meg, ami lehet, hogy jobb is lett volna ha nem születik meg....
-
-Ben-
veterán
válasz
Ed Parker #2655 üzenetére
Ötlet biztos, hogy van, inkább az a kérdés, hogy milyenek. Egyébként is kb 2-3 évvel (vagy akár van az talán 3-4 is..) előre dolgoznak, tehát akár már idén is kiadhatták volna a jövő évi modellt. Persze nyilván nincsenek előre legyártva az i8 -ak, nem erre gondoltam, de a tervek, fejlesztések és eszközök már rég megvannak hozzá. Ettől függetlenül, sajnos úgy tűnik Jobs hiányát nehéz kiheverni... Ezt leginkább először a „fugázott” i6-nál éreztem...
zola96: Tényleg nem értem, hogy mit művelsz azzal a mobillal..
Nálam tok nélkül a Jet Black nincs ilyen állapotban.....
(persze van bársony párna meg sötét vitrin, fehér selyem kesztyű, stb...
)
-
zola96
senior tag
válasz
Ed Parker #2652 üzenetére
De csak a felsőszegmentst képviselik. mindegyik 150k+al kezd, amivel az emberek nagy többsége mégcsak nem is gondolkodik.
Btw, megjött az edge to edge folio. kb hulladék sari gamble is ilyet adnak az tuti.. nem is edge to edge csak sima.. Irni fogok az eladónak hogy ez igy micsoda? Másik, hogy végig tokban volt egyszer se volt lejjetve, mégis az alsó antennacsikon van egy kb 2mm-es nyomodás mintha körömmel meglenne nyomva.
Ez igy wat?! Nem 40ftos műanyag tok ráadásul.. Érthetetlen ez a telefon nekem.. Tul kényes vagyok az ilyenekre legközelebb CAT-et veszek esküszöm és még hőkamera is van rajta sőt 100% vizálló.
-
zola96
senior tag
válasz
Ed Parker #2647 üzenetére
Nincsen ez tény. De az Apple-nél ez azért jön elő, mert csak egy flahsipet gyárt. Mig a Samsungnak könnyű profitálni hisz az egész szegmenst le tudja fölözni. Ez van. Ráadásul szerintem a Jobs-éra vége óta egyre inkább profitorientáltabb Cook vezetése alatt a gyártó. Sajnálon.. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy lassan maga a technologia is lassulni kezd. Más gyártók sem annyira innovativak, szépségtapasz szépségtapasz hátán, lásd curved-display. Számomra..
-
-Ben-
veterán
válasz
Ed Parker #2636 üzenetére
Az újság szerint az Apple éppen azon küzködik, hogyan tudná ellensúlyozni az egyre csak csökkenő iPhone-eladásokat.
Hát komolyan mindjárt elsírom magam....
Tele vannak lóvéval, de pityeregnek.
Tim Cook, az Apple vezérigazgatója bízik az új iPhone sikerében, szerinte az emberek úgy fogadták, hogy azzal nem is lehetnének boldogabbak.
Hát... nem tudom. Kíváncsi leszek az i7 eladásokra, de ha a vártnál jobb lesz, azt is kb. a Note 7 -nek köszönhetik.. Nem tudom mit várnak, háromszor kiadják „ugyanazt” a telefont..
Jövőre kéne még egy 7S. Utána már kellően hányingert kapna mindenki ettől a dizájntól
-
-Ben-
veterán
válasz
Ed Parker #2602 üzenetére
Egyébként igazad van.... Ezen én is sokat gondolkoztam. Rengetegen jönnek azzal, hogy nekik mindenképp Jet Black kell, mert az egyedi és szép. Védeni a karcoktól pedig úgy fogják, hogy tokba teszik.
Lehet, hogy én vagyok a hülye, de ha valaki arra hivatkozik, hogy ez egyedi és szép, akkor miért takarja el egy bumfordi tokkal?
Az úgy valóban nagyon egyedi lesz.... Az persze csak hab a tortán, hogy hosszú távon a tokba „sunyiban” bekerült porszemek szintén karcolják, nem is kicsit.
„Ha meg leszarja az ember fél év után matt feketévé válik”
Lehet pont ez a lényege. Fél év után úgy érzed, hogy „új” mobilod van....
-
-Ben-
veterán
válasz
Ed Parker #2596 üzenetére
Csak fehér selyem kesztyűben lehet megfogni
Ez tetszik..
De az a fehér selyem kesztyű is új legyen, mert ha már bontott, akkor kerülhetett rá porszem, ami megkarcolja a finomra polírozott tükörfényes felületet...
(#2598) zola96: Ez azért érdekes, mert én soha nem tettem egyetlen telefonomra se fóliát és bizony egyiken se volt néhány apró hajszálkarcnál több 1,5-2 éves koruk környékén sem. Pedig rendszeresen törölgettem mindegyiket.. Ez inkább user errornak tűnik innen.
Lehet, hogy mégis van némi por/egyéb valami abban a farzsebben, amit nem szeret a kijelző. 1-2 hajszálkarc előfordulhat, de hogy tele legyen vele ....
lugosi: Háromszor is visszaolvastam, mert úgy olvastam, hogy "eltüzelem"
-
-Ben-
veterán
válasz
Ed Parker #2594 üzenetére
A 32 gigás black elment már rég. Ez egy 128-as jet black. Igen alacsony áron vált meg tőle a tulajdonosa (190eFt) így megérte megvenni. Aztán valószínűleg elüzletelem még novemberben, vagy a családban megkapja valaki, úgyis akarnak a húgomék egy jet blacket. (Még nem tudják, hogy attól is karcolódik, ha ránéznek).
-
joey04
titán
válasz
Ed Parker #2587 üzenetére
nekem még csak ipad végzett ott 26.0 van. lassan kúszik fel a telóra is majd meglesem.
de frissítés előtt is 4g volt nekem az tuti
na telón is maradt. jelentősége nem nagyon van, a t majd küld rá frissítést ha olyanja lesz. nem tudom, lehet modelltől is függ mikor kap frissítést, nekem air 2 van meg se. -
-Ben-
veterán
-
zola96
senior tag
-
-Ben-
veterán
-
-Ben-
veterán
válasz
Ed Parker #2431 üzenetére
azon még a régi szép felület volt, vagy a mostani minimál dizájn?
Úgy emlékszem a régi verziókkal nem volt az ennyire lassú.Már az összesen a „minimál” dizájn van. Még az i4 -re is az iOS 7 a legutolsó OS, amit kiadtak. De természetesen a maguk idejében (i4, i4s) még a régi felülettel kerültek piacra.
5S-től kezdve jött a „csicsamicsa” ...
-
-Ben-
veterán
válasz
Ed Parker #2428 üzenetére
Kevés volt az idő?
Lehet, hogy poénos, de tényleg volt olyan eset, amikor kevés volt az idő a vacakolásra...
Összességében meg baromi idegesítő volt, hogy 10 másodperc elteltével, ha újra megnyitottam egy appot, ismét újra kellett töltenie.
Még egy nyamvadt alap alkalmazást is.....
-
-Ben-
veterán
válasz
Ed Parker #2426 üzenetére
Az i4 a mai napig nagy kedvencem. Ha hasonló üveg és acél kombóval jön az i8, akkor valószínű benevezek rá.
Csak a hardver felett járt el az idő.
Nekem ne mondd.... másfél hétig kénytelen voltam egy 4S-t használni... Azt gondoltam jól megleszünk, majd türelmesebb leszek. Nem jött be.
-
-Ben-
veterán
válasz
Ed Parker #2374 üzenetére
Nem pénz kérdése, pénz lenne rá. Nyilván nem 15eFt -on múlik az életem, ha már kiadtam 250-300eFt -ot egy mobilra. Egyszerűen míg a telefonra nem sajnálom ezt az egyébként nem kevés pénzt, addig egy nyamvadt tokra sajnálnék még 15eFt -ot is kiadni. Nem gyári tokokból is vannak elég jó minőségű, puha szilikonok vagy bőrtokok, viszont nem 15, hanem 4-6eFt. A dolog lényege inkább az, hogy ezzel nem ártok a telefonnak, míg gyári töltőre pl. biztos, hogy áldoznék bármennyi pénzt, ha tönkremenne.
(egyébként engem a tok és fólia kérdés alapból nem érint, semmit se használok)
-
Sasa WRC
csendes tag
válasz
Ed Parker #2365 üzenetére
Először vettem rá ilyen full body foliát, de azt nem sikerült rendesen felrakni és amikor leszedtem akkor le jött vele egy darabka vagyis a folián maradt. Az oldala közepén van az, a többi meg a zsebembe ki be rakástol jött le. semmi folyadékba nem tettem a telefont. az eddigi iphoneokat is ugyanígy használtam. Mondjuk pont ettől a festék lejövés miatt nem vettem a fényes feketét
Azt gondolom, ha most végig tolnám a körmöm az oldalán egy új szint találnék fel. -
-Ben-
veterán
válasz
Ed Parker #2326 üzenetére
Érdekes ez.. általában én is mindig úgy tervezem, hogy eladom 1 év múlva, aztán mire oda kerülök, nem mindig teszem meg.
Kissé hozzám nő a készülék, egy év rövid idő, hamar elszalad. Továbbá 1 év alatt bukok vagy 100-110e Ft-ot, ennyit nem biztos hogy megér az új modell. + az eladással járó macera...
-
-Ben-
veterán
válasz
Ed Parker #2316 üzenetére
Nekem mondjuk nagy a kezem, talán ezért is könyebb úgy fogni hogy biztos legyen.
Az én kezem se kicsi, igaz nem is nagy, de szvsz sok apróságon múlik, hogy kinek mi áll kézre. Egyébként egyszerűen megoldom én ezeket a problémákat. Csak akkor veszem elő a telefont, ha biztonságosan meg is tudom fogni és óvatos is vagyok... ennyi... Kicsit úgy bánok velük, mint egy hímes tojással, de inkább, mint 50 ezres kijelző csere, vagy garancia bukta...
-
-Ben-
veterán
válasz
Ed Parker #2309 üzenetére
Nekem az a problémám, hogy nincs meg i6 óta a telefon „éle”. Nem feltétlenül a mérettel van gond - habár nyilván kényelmesebb lenne 2 mm-rel keskenyebb verzióban a telefon - de egyszerűen a csúszós felület ezzel a „lekerekített” dizájnnal valamiért nem stabil nekem..
A jet black meg főleg. Azt télen, száraz kézzel, tok nélkül elővenni zsebből, táskából egyenlő az életveszéllyel.
A Plust meg hagyjuk is, úgy ormótlan, ahogy van...
-
madgie
titán
-
ben5001
tag
válasz
Ed Parker #2253 üzenetére
Ez igazából nézőpont kérdése.
Azt kell eldönteni, hogy a két készülék közötti árkülönbséget - kinek-kinek - megéri-e az "újdonság varázsa, ereje". Önmagában a differencia elég nagy, ennyiért már telefont lehet venni. Viszont az árakhoz képest már nem olyan látványos a különbség.
Na persze, ez is szubjektív, hogy kinek mi "látványos". Ha most úgy sikerülnek a "dolgaim", hogy le tudom cserélni az 5S-t, csak és kizárólag 7-re cserélem. Remélem, azt is 3 évig fogom tudni használni gond nélkül. -
törölt tag
válasz
Ed Parker #2232 üzenetére
És mondjuk egy eredeti Belkin autós töltő(mondjuk 2.0 Amperes), eredeti Apple lightning kábellel nem rágja meg az i7 Plus akksiját fél év alatt?
Eddig egy nem tudom milyen márkájú, de nem túl olcsó(vagy 7000ft), 2 portos usb töltőm volt, eredeti kábellel, fél év alatt az i6S+ akksiját úgy megette, hogy a végére örültem ha 1 napot bírt...
Naponta 15-20x kiszállok-beszállok a kocsiba, teszem a tartóba, dugom töltőre, 5 percre, 10-re, 1 órára, vagy van, hogy 3x teszem csak fel töltőre, de van hogy 10 percenként leveszem.Valami olyan kéne, ami tudna tolni bele kraftot is és nem enné meg az akksit sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Termékinformáció és gyakran ismételt kérdések az összefoglalóban.
- iPhone 11 Product RED Független 64GB
- iPhone 14 Pro Max 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4337
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- új Pitaka Fusion Weaving MagEZ 4 MagSafe 600D iPhone 15 Pro és Pro Max aramid hátlap tok - overture
- Samsung Galaxy s23 256GB !!! (Snapdragon Gen 2-es SOC) Cream színű gyári gari + carbon szálas tok.
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest