Hirdetés
-
Mobilarena
iPhone 7 összefoglaló és gyakori kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
ben5001
tag
válasz
-secret- #6034 üzenetére
Nem általánosítanék ennyire.
4S-sel "kezdtem a szakmát", 5-tel folytattam. Amikor megvettem az 5S-t, gyakorlatilag azonnal "elvarázsolt" a touch-id. Nem csak azér, mert 0.1 sec alatt feloldotta a telefont, hanem azért is, mert néhány - akkor még elég kevés - alkalmazás nagyon "innovatívan" használta. Nem kell kódokat, jelszókat begépelgetni, csak megérinteni a TouchID-t. Már írtam korábban valahol: a K&H mobil appja példaértékűen használja ezt a lehetőséget. -
ben5001
tag
válasz
whitezo88 #4615 üzenetére
Alapvetően ez így van, viszont nálam az volt a döntő érv a 128GB mellett, hogy a 32GB-os 5S-en 2 év használat után kb. 3 GB szabad hely volt (igaz, soha nem álltam neki takarítani, ahogy esett úgy puffant), és ezt a telefont sem egy évre választottam, reményeim szerint inkább 3-ra. Namármost a fene tudja, hogy - mondjuk - egy év múlva - milyen tárigényű appok, "tartalmak" jelennek meg. (Nálam persze az is befolyásolja a dolgot, hogy nagyon sok szoftver hangszert használok, amelyeknek egy része sampler, rengeteg mintával. 1,5-2GB tárhelyigénnyel. SampleTank, iMPC...)
-
ben5001
tag
Az appok fejlesztőin múlik, hogy milyen nyelvekre "lokalizálják" az alkalmazásaikat.
Amennyire "rémlik", maga az iOS és a "gyárilag benne lévő alkalmazások" tudnak magyarul. A többihez nem sok köze van az Apple-nek. (Nem lehet kötelezővé tenni, hogy minden app a világ összes nyelvére "lokalizálva" legyen,) -
ben5001
tag
válasz
B-L-A-C-K #4013 üzenetére
Na ige, de - ahogy Te is írod - eleve használtan vetted. Márpedig ha a "legújabb, legfrissebb, legszebb" kell, akkor az nincs használtan, vagy csak nagyon-nagyon kevés. Sokáig én is az "előző évi" iPhone-t vettem meg - újként - kedvezőbb áron, és az eladáskor sem buktam nagyot rajtuk. De ha újként veszed, egy évesen nagy veszteséggel adod el. Ha viszont használod 3 évig, akkor - arányaiban - sokkal kisebb a veszteség. Az is igaz persze, hogy nem lesz minden évben "elsőnek Neked" legújabb, legszebb iPhone-od
-
ben5001
tag
Műszaki cikket, pláne telefont - mint ahogy autót - nem beruházási/befektetési céllal vesz az ember. Tudomásul kell venni, hogy nagyon gyors az erkölcsi/műszaki avulás.
Alapvetően ott a legnagyobb a veszteség, ha az ember gyorsan "forgatja" ezeket a "cuccokat". (Na persze, aki milliókkal gazdálkodik, annak mindegy, hogy 3-4 évente cseréli az autóját, évente a prémium telefonját.Gondolom, itt nem sokan vagyunk így.) Szerintem az az "optimális" megoldás, ha az ember megveszi 3-4 évre - autót meg 10-15 évre -, aztán vagy odaajándékozza valami közeli hozzátartozónak, vagy - ha nincs már hely a polcon a "kacatoknak" -, eladja "ócsóért". (Az 5S most kezd nagyon "kikopni", már sokmindent nem tud, de még éppen jól használható.)
Azért is jó az ilyen "csere-periódus", mert nagyon jól érezni a különbséget. Élmény az új teló. (5S-ről váltottam 128GB-os 7-re - nem Jet Black, hanem "sima".) -
ben5001
tag
válasz
B-L-A-C-K #3988 üzenetére
Az utóbbi időben már iTunes sem kell. Hivatalos függetelnítés után IMEI alapján - amikor beteszed az "idegen" SIM kártyá - letölt egy új firmware-t, mint ha szoftver frissítés lenne, és ennyi. (Két iPhone 5 függetlenítése történt az elmúlt két évben.) Azt nem tudom pontosan, hogy mennyi idő, míg maga a független firmware letölthető a telefonra, de pár nap max.
-
ben5001
tag
Elvileg az alábbinak működnie kell:
-
ben5001
tag
válasz
mugencivic #3367 üzenetére
Két dolgot tudok elképzelni:
- Használtként "forgalmazzák", attól függetlenül, hogy bontatlan vadi új. Ugyanis a használt cikk áfamentes.
- Pont az, ami ennyibe kerül, éppen nincs, de van 225.000-ért. (Többször ütköztem ilyen aljasságba. Hirdetik a honlapon, hogy - a te példádnál maradva - 198.000, aztán mikor megrendelnéd, akkor már csak olyanok jönnek fel, amik 225.000-be kerülnek.) -
ben5001
tag
válasz
mugencivic #3374 üzenetére
Igen, a linken is azt írják, hogy i6-tól tudja.
-
ben5001
tag
Igazából én sehol nem állítottam semmit. Tegnap este az 5S-mentésből "visszállítottam" a telót, és ezt tudta ma reggel. Az 5S nem tudta. (Állítólag a 6S-től tudja ezt a funkciót az iPhone.)
Megnéztem, és a Beállítások --> Térképek oldalon van egy ilyen pont: Parkolás helyzetének megjel.Közben megtaláltam:
https://support.apple.com/en-us/HT207227
-
ben5001
tag
Nem tudom, volt-e. Tegnap este kaptam kézbe az iPhone 7-est. Szépen belaktam, minden pöpec, tetszik nagyon!.
Ma okozott egy rendkívül kellemes meglepetést, amit az 5S nem tudott, vagy én nem állítottam be jól azt...
Leparkoltam az autót, kiszálltam, bementem az irodába. Telefonon "notification":
Az autója a következő közelében van leparkolva: ,,,,,,, A helyzet meg van jelölve a térképen.
Ez nekem új, és fantasztikusan jó szolgáltatás. Na például ez egy olyan dolog, amiért nagyon "szerethetőek" az okostelefonok. (Gondolom, nem csak az i7 tudja ezt.) -
ben5001
tag
Miért kell titkosítottnak lennie? (Nem figyeltem, hogy alapból mit hoz létre az iTunes, de én mindig egyszerűen csináltam egy teljes backupot, majd abból "állítottam helyre" az újat.)Ja, már látom.:
If you want to save Health and Activity data from your iOS device or Apple Watch, you need to encrypt your backup: Select the box called Encrypt [device] backup and make a memorable password.
-
ben5001
tag
Milyen verziójú a Windows? Milyen verziójú az iTunes?
Csak mert Windows 7-nél korábbira nem fogod tudni letölteni a tényleges legfrissebbet.Bocs, most látom a képről, hogy MacOS-en futtatod. Akkor nincs ötletem.
Na várj csak: teljes a kavar.
A háttérben a MacOS-es iTunes látszik, de a hibaüzenet Windowsos. Mit ügyködsz, hogy ez így van? -
ben5001
tag
válasz
mugencivic #2435 üzenetére
Horváth Jánosnak javaslom, maradjon a horgászásnál. Mindannyian jobban járunk.
Amúgy - komolyra fordítva a szót - H.J. valószínűleg leragadt a V.V. szinten, ezért fogalma nincs arról, mit jelentenek azok a fogalmak, hogy K+F, termékfejlesztés, gyártásfejlesztés...
-
ben5001
tag
válasz
Ed Parker #2253 üzenetére
Ez igazából nézőpont kérdése.
Azt kell eldönteni, hogy a két készülék közötti árkülönbséget - kinek-kinek - megéri-e az "újdonság varázsa, ereje". Önmagában a differencia elég nagy, ennyiért már telefont lehet venni. Viszont az árakhoz képest már nem olyan látványos a különbség.
Na persze, ez is szubjektív, hogy kinek mi "látványos". Ha most úgy sikerülnek a "dolgaim", hogy le tudom cserélni az 5S-t, csak és kizárólag 7-re cserélem. Remélem, azt is 3 évig fogom tudni használni gond nélkül. -
ben5001
tag
válasz
Lacko84 #2244 üzenetére
6S-ről szerintem nem igazán éri meg váltani, ha "érzékenyen érint" az árveszteség. Jóval kevesebb újdonság van ehhez képest a 7-ben, mint akár a 6-hoz, még inkább az 5S-hez képest.
Persze ha "pénz nem számít", akkor érdemes, mert azért elég nagy lépést tett az Apple bizonyos szempontból. 4 (illetve 2 + 2) mag, "nyomógomb nélküli nyomógomb", minimális designmódosítás...
-
ben5001
tag
Nem akarok belekotnyeleskedni, de a legtöbb helyen azt írják, hogy ugyan sokkal kevésbé "érzékeny" a Li-ion és a Li-polymer akku az "össze-vissza" töltésre, azért havonta egyszer javallott a teljes lemerítés (3-5%-ra), illetve a Li akkuk is hajlamosak a memória effektusra, persze jóval kisebb mértékben.
Érdekes, hogy egyes cikkek azt írják, hogy az a legjobb, ha mindig "kicsit rátöltünk", máshol meg a nagyobb "lemerítést" preferálják. Kiváncsi lennék, hogy mi az igazság.http://batteryuniversity.com/learn/article/how_to_prolong_lithium_based_batteries
-
ben5001
tag
Az 5s akksik hamar halnak
Valószínűleg ez is széria-függő. Az én 5S-em éppen a napokban lett két éves, és az eredeti akksija 24-36 órát bír. Igaz, hogy nem "nyúzásos" használatban, tehát nem játszom, netezek, filmezek egész nap - 5-10 párperces telefonálás, gmail és "normál" levelező "push notification"-nel, iMessage, minimális böngészés.
A wi-fi és a bluetooth folyamatosan be van kapcsolva. Semmi kedvem állandóan ki-be kapcsolgatni ezeket, amikor beülök a kocsiba, vagy beérek az irodába, vagy hazaérek. Amihez tud, csatlakozik magától.
Viszont az is igaz, hogy nem összevissza töltöm. Otthon és munkahelyen is van töltőkábel, amikor olyan státuszban van az akksi (20-40% között), akkor feltöltöm fullra. -
ben5001
tag
válasz
-secret- #2173 üzenetére
Valamit valamiért.
Amúgy örök téma ez, és mindig mindenki próbál "ügyeskedni" a szolgáltatók között, de tény, hogy nagyjából ugyanolyan mobilhasználati szokásokkal minden társaságnál nagyjából ugyanannyit fizetsz. Nincsenek csodák.Ráadásul a Te esetedben havonta 3.000 Ft-tal fizetnél többet azért, hogy "független" legyél. Ez egy évben 36.000 Ft. Két év alatt 72.000. Ha jól utánagondolsz, nem biztos, hogy a függetlenséggel ezt a kedvezményt "kitermeled".
Továbbá: a magasabb alapdíjjal nő a "szabadságod". Melyik a jobb? Ha kifizeted a 6.500-at havonta, és kínosan figyeled folyamatosan, hogy mennyit telefonálhatsz még - ha pedig "túllősz a célon", pillanatok alatt eléred a 10.000.et havonta, vagy azt mondod, hogy kifizeted egyben a 12.000-et, és ezért korlátlan belföldi telefonálás és SMS van, plusz ebben már benne van 4GB NET is? (Ha nem kell a 4GB NET, akkor 10.000 alatt maradsz, és nem kell folyamatosan ellenőrizni az "állást", mert telefonálhatsz és SMS-ezhetsz, amennyit csak akarsz.
Ez most nem rábeszélés akar lenni, inkább csak rámutatok, hogy a szolgáltatók okosabbak, mint a vevők. Pontosan tudják, hogy a legtöbb ember számára elfogadhatóbb a magasabb fix díj a "korlátlanságokkal", mint hogy figyeljenek, számolgassanak...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Számos újítás került az idei iPhone-ba, de a legtöbben valószínűleg arra fognak belőle emlékezni, hogy ez az Apple első olyan mobilja, amin nincs jack csatlakozó.
Termékinformáció és gyakran ismételt kérdések az összefoglalóban.
- iPhone-t használók OFF topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Spórolós topik
- Villanyszerelés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- PlayStation 5
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Flip5 8/256 karcmentes
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- Újszerű, Google Pixel 9 Pro XL 16/256gb, fekete, közel 3 év garanciával, eladó!
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Black Titán - - Apple Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Honor X6b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest