Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
szia,
az 5s többlete; ujjlenyomat-olvasó, újabb/jobb "chipset", jobb cpu, jobb gpu, jobb kamera, dual led/dual tone, nagyobb kapacitású akkumulátor, jobb akkumulátoros üzemidő, illetve kiküszöbölve a sima 5 esetén mér adott problémák; kopó/sérülékeny keret, problémás főkapcsoló, liluló kamera...stb.
-
nandow
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy pontosan milyen különbség van az 5 és az 5s között?
Üdv!
-
cyberkind
félisten
És az mitől van hogy egy számot mindenáron a Podcast-hoz rak be az iTunes, így nem látom a zenék között.
-
válasz
tylerddd
üzenetére
így igaz, ott csak "közvetítenek", mint forgalmazó, ha náluk lett vásárolva, tehát a vásárló velük áll direktben szerződésben.
sanyi15; változó, annak függvényében, hogy (számukra is) egyértelmű a hiba, vagy (szerintük) bevizsgálást igényel...stb, de jobb esetben csak néhány nap, bár volt már példa 1 - 2 hétre is.
az apple kapcsolódó ellenőrzője által kiírt információ olyan szempontból nem mérvadó, hogy nem regionális, tehát ha például usa szolgáltatós a készülék, de attól még független, akkor itthon problémákba ütközhet a garis ügyintézés, de csak nem lesz ilyen gond.
nem emlékszel, gyártói jótállással adták, vagy csak a saját boltijukkal? -
cyberkind
félisten
Nektek nincs valami új U2 album, amit állandóan szinkronizál a telóra?
Hogy kell azt törölni, csak idegesít.
-
sanyi15
csendes tag
Sziasztok!
A kijelzőmön van egy nagy sárga folt, még 1 hónap garanciám van, hol tudom legaranciáztatni a készüléket? A telefon független, gsm-en keresztül vettem bontatlanul, amikor még nem volt kapható itthon. -
válasz
cyberkind
üzenetére
amikor az itunes elindítása nélkül csatlakoztatom fel a telefont a notira, akkor a képeket lehet oda és vissza másolni, mert az a mappa megjelenik a meghajtók között.
total commander alá van bővítmény - bár már régebbi -, de a figyelmeztetést tessék figyelembe venni; link -
válasz
cyberkind
üzenetére
Esetleg akkor, ha külön appot használsz zenehallgatásra és képnézegetésre. Ezekben ugyanis szokott lenni wifi transfer lehetőség és simán böngészőből feltöltöd a zenét, filmet. De ha vezetékkel kötöd rá a telót gépre, akkor iTunes-on keresztül is egyszerűen betallózod az appba a fájlokat, nem kell lejátszási listát csinálni.
-
cyberkind
félisten
Ezt az iTunes dolgot, ilyen zene meg képmásolásnál se lehet kikerülni?
-
Corto
csendes tag
A kártya microSIM verzióját használtam külföldön is. Azt mondjuk nem tudom, hogy ez kártyához, vagy számhoz kötődő szolgáltatás?! Az online felületen nem láttam semmi olyan lehetőséget ahol a roamingot külön választhatnám.
A hálózatválasztás alapból automatikusan volt, de próbáltam úgy is hálózatot találni, hogy kézire raktam, akkor 3 helyi hálózatot is látott. A Vodafonet ki is választottam, de semmi nem változott. :/
-
Corto
csendes tag
Üdv,
kicseréltettem egy már használatban lévő Vitamax SIM kártyát, nanoSIM-re, hogy hazalátogatásomkor használhassam a telefonban. A készülék német, szolgáltatói, de a szolgáltató leírása szerint is független.
Ahogy megérkezett itt kint raktam be az új kártyát, kérte a PIN kódot - majd később azt is engedte, hogy megváltoztassam.
Viszont a telefon azóta is csak a keresés és a nincs szolgáltatás "lehetőségek" között vergődik (velem együtt...).
A mobil adathálózat beállításoknál a vodafone adatok jelennek meg, szóval a hálózat megtalálásán kívül (a magyar vodafone-t persze nem is fogja itt...), mindent engedett.
Ezek a dolgok jelenthetik azt, hogy a telefon nem független, mert erős némettudásommal valamit félreolvastam (bár más, nem Apple készülékem is van tőlük, és az valóban független), vagy az a gondja, hogy a német vodafone hálózat így elsőre nem esik jól a magyar vodafone SIM kártyának?Nagyon köszönöm a választ - ha Valaki találkozott már ilyen problémával!
-
Asbee
veterán
Hogy kell olyan restartot csinálni, hogy esetleg valami beakadt folyamat kimenjen? Idle eléggé merül most pár telepítgetés után. Köszi.

-
spawn21
veterán
-
SonyNex7
senior tag
-
Cyberpunk
félisten
Kösz.
akkor most már csak el kéne dönteni melyik legyen. a másik dilemma a 16 vs 32 GB. Néha jól jönne a 32, de 20k a difi AppleStore-ban, onnét veszem. -
Cyberpunk
félisten
Sziasztok. Most veszek i5S-t, két szín van, amin agyalok. A szürke/fekete, vagy az arany/fehér. Tetszik a szürke, és inkább afelé hajlanék most, uncsi a fehér előlapot bámulni, 1 évig volt ezüst/fehér i5-öm.
Na szóval mennyire problémás ez "kopás" szempontjából? Itt már nem jellemző az, ami még a fekete i5-öket sújtotta? -
Zozzy94
tag
Valaki vásárolt már az isamurai-tól?Ha igen mik a tapasztalatok? Ha arra kerülne a sor,hogy valami gond van a telóval akkor nyugodtan elfogadják az isamurai-os garit vagy fanyalognak majd?

-
206 cc
senior tag
Sziasztok!
A Sygic navigációról szeretnék én is érdeklődni.Mitől van az hogy ha jól értelmezem a teljes Európa az 28 dodó de Kelet-Nyugat vagy Közép Európa az meg 70-80 dodó áron van fent???...mit kell erről a teljes Eu-ról tudni, miért ilyen olcsó vagy kell még megvenni hozzá térképeket?? -
cyberkind
félisten
A Skype meg a Facebook nincs magyarul?
-
-
SonyNex7
senior tag
-
Noxy
veterán
-
Noxy
veterán
válasz
SonyNex7
üzenetére
Nyugodtan meg veheted a Sygic-t. Nem jár le, sőt nem csak a térképeket frissíti, hanem a maga a program is frissül, ha kiadnak egy új verziót.
Én kipróbáltam az összes navit, amit Phonera fel lehet rakni, és arra jutottam, hogy ez a legjobb.
A POIplaza-ról meg lehet frissíteni a speedcam adatbázist, meg az egyéb érdekesebb POI-t. [link] -
SonyNex7
senior tag
Megvan az Otao lambo üveg.Egy szó :brutális.Ha hosszú távon beválik ettől kezdve csak ilyet veszek.
Sygic navigációt szeretnem megvenni de tudom hogy az élettartam licenc csak a következő frissítésig tart.
Ez mit jelent pontosan,honnan lehet tudni meddig fog szólni a licenc ?Ha lejár akkor ujra meg kell venni vagy olcsóbban frissithetek? -
válasz
Cathrine
üzenetére
jellemzően mindig refurbished példányt adnak, szolgáltatós (akkor még t-mobile) iphone esetén találkoztam néha olyannal, hogy nem felújított darabot adtak cserébe, de az is ritka...
általában semmi gond a refurbished példányokkal, kicserélik a mozgó, kopó, elhasználódott alkatrészeket, akkumulátort...stb, illetve elvileg be is vizsgálják azokat a felújítás után, legfeljebb olyat olvasni az iphone témában, hogy valaki kicsit karcos keretű telefont kapott, mert a telefonban mindent kicseréltek újra, csak a ház maradt a használt. -
Cathrine
tag
Azt elmagyaráznád, hogy ez a refurbished készülék hogyan működik? Minden garanciális csere esetén ilyen készüléket kapsz? Vagy milyen feltételek mellett jár a teljesen új, bontatlan csomagolású készülék?
Nekem van egy pixelhibás iPadem, amire azt mondta a csaj az iStore boltban, hogy már azzal az egy pixelhibával javítják/cserélik. De ha jól értem, és csere esetén csak egy refurbished készüléket kapok, akkor inkább nem szeretném ezért a jelentéktelen hibáért bevinni.
A készüléket a Media Marktban vettem.Úgy látom a méret ellenére viszik mint a cukrot.
-
Cathrine
tag
válasz
mondomén
üzenetére
Ez szerintem simán mehetne a tékozló homárra.

Ezt velem is megpróbálták eljátszani még karácsonykor az iPad-el. A pasinak még hallottam is némi értetlenkedést a hangjában, mikor kerek-perec közöltem vele, hogy márpedig a szétfogdosott, agyonhasznált demo-darab nem kell.
-
cyberkind
félisten
Tudnátok ajánlani ilyen külső akkumulátort, amire rálehet dugni a telót buszozás meg hasonló közben hogy töltse?
-
-
mondomén
őstag
válasz
Krisz79
üzenetére
teljes áron vettem kotta újat. másik boltjukba átmentem, ott még volt 1 db szürke. de kérdeztem mennyit engednének a demóból (kíváncsi voltam). háát semmit, mert ez már így is jó ár, hisz 1 napja még 220 volt az ára. de mondom mindenhol 185, apple levitte az árakat. erre csak hümmögött a srác.
-
mondomén
őstag
hát az mm-be én soha semmit sem fogok vinni garancia miatt. még akkor sem, ha így tuti újra indul... megyek almárium próba, az a biztos. ja azt nem is mondtam, hogy teljes áron szerettek volna eladni nekem egy bontott, füles nélküli, illetve egy demó darabot is.
vicc az a brigád (mármint mm). -
válasz
mondomén
üzenetére
hazai forgalmazó, akikre a hazai jogszabályok vonatkoznak, így ha cserélik a készüléket, akkor újra fog indulni.
ilyenkor az a javasolt, hogy akivel szerződésben állsz - adott esetben mm -, oda kell vinni garanciális ügyintézéskor, intézniük kell - bár sok más bolt sem szeret foglalkozni ilyesmivel, pedig kellene, hiszen az ügyfél azzal áll direkt szerződésben, akitől vásárolt -, és ha esetleg probléma adódna, akkor simán átvihető jogilag a dolog. -
mondomén
őstag
kicsit ráparáztam miután vettem és bevittem istyle-ba. le lett csekkolva, minden rendben vele, de a srác mondta, hogy nem fog újraindulni az 1 év , mivel külföldről lett behozva. volt is a dobozon egy matrica.
akkor azt mondod mégis újra indul? áfás számla, meg a vevő szolgálaton kitöltött jótállási jegy persze van.
[link] [link] -
válasz
mondomén
üzenetére
apple store útján is kaphatsz olyat, azzal nincs is gond, mm esetén (is) az a lényeg, hogy kivel szerződtél, és az alapján milyen számlát és jótállást kaptál.
a nagyon hozzáértők leharapják a fejem a megfogalmazás miatt, de az érthetőség kedvéért erősen sarkítok; az mm a lácolata által beszerzi kintről, de amit itt magyarországon hoz forgalomba, arra kifizeti rá az itteni jogszabályok által előírt "illetékeket", áfa, jogdíj...stb, ilyentén honosítja a készüléket, amire így már érvényesíthető minden hazai jótállást...stb meghatározó jogszabály.
nem általánosítva ugyan, de sok gsm üzlet nem teszi meg a fent leírtakat, így a vásárló harcolhat velük, ráadásul velük áll dirtekt szerződésben, így a gsm boltos számlát aztán mutogathatja a hivatalos viszonteladóknál/szervizekben, a kötelező folyamatok - gyártói jótállás esetén - lefutnak (kijavítás/kicserélés), de a többi hazai vonatkozású rész, ami kedvezőbb, mint a készülék eredeti forgalmazója által adott, illetve arra vonatkozó, szépen elillan...
a másik oldalt viszont valahogy elfelejtik feszegetni a gsm boltban vásárlók, hogy miért aránytalanul olcsóbban vették a készüléket az apple store hazai rendeléséhez, vagy a hivatalos hazai viszonteladók áraihoz képest...
értem én, hogy az ár is fontos szempont, de a különbözet sokszor jár kompromisszumokkal, akkor azt is el kell viselni. -
a gsm bolti uk verzió, de gyártói gyártói garis pont úgy gariztatható a hivatalos hazai viszonteladóknál, de annál nem indul újra az egy év jótállás.
a media mark pont úgy számodra, mint az apple store útján itthonra rendelt, illetve bizonyos esetekben jobb is, például céges áfás számla igénynél, és mind a két módozat jobb, kevésbé kompromisszumos, mint a gsm bolti gyártói garis, de külföldről származó készülék.cyberkind; az nem, csak ha megnézed a térképen, hogy hol fényképezted, és letölti a kapcsolódó részletet a térképhez, vagy feltöltöd a képeket valahová...stb.
amennyiben már ios 8 van fent, úgy elég korrekt módon ellenőrizhető és konfigurálható, hogy mik férjenek hozzá a mobilinternethez; beállítások -> mobiltelefon -> mobil adatforgalom
ios 7 alatt is lehet állítani, de nem olyan részletes a kimutatás.Paloczi95; este tudok segíteni, ha addig ráér neked.
-
revis
csendes tag
GSM boltba UK változatot lehet venni 1éves apple garival. olcsóbban,mint apple store-ból. Ez az UK változat mit takar pontosan gariztatás szempontjából? Ennél nem indul akkor újra? Ezt is ugyan úgy be tudom vinni baj esetén vmelyik viszonteladóhoz? MediaMarkt-ba is meg lehet venni a készüléket, ugyanannyiért,mint apple store-ból , Itt újra indul a gariztatás vagy tér-e el valamiben? Bocsi a sok kérdésért,de nem szeretnék rosszul járni és inkább többször megkérdezem,minthogy ebből legyen bajom. Kérlek osszátok meg velem a tudásodokat ilyen téren. Köszönöm

-
válasz
Paloczi95
üzenetére
azonosító alapján megmondják az illetékesek, illetve neten is vanna ilyen oldalak, bár valahol csak fizetős formában.
a modell nem feltétlenül mérvadó, nekem az 5s a1457 és telekom függő, de van ilyen modell függetlenben is és más szolgáltatósan is, arról nem is beszélve, hogy nem csak ebben az országban van ilyen, hanem adott régióban.cyberkind; adatforgalom a térképhez...stb kell, magához a pozíció meghatározásához nem.
-
cyberkind
félisten
Ez a helymeghatározós dolog mennyire fizetős?
Vagy ha van mobilnetem, 500-as akkor nem lényeg? -
válasz
petrson
üzenetére
az eleve független - nem szolgáltatós - lehet usa származású is, intézni szokták, amit én is írtam; nem vállalják például EU-n kívüli szolgáltatók által értékesített készülékek esetén, és bizony sok gsm üzletben találkozni usa...stb szolgáltatós, de amúgy független készülékkel - és bár már 6 hónapja írtam ezt, de azóta is sokan belebuktak ebbe, hogy nem ment a garis ügyintézés megfelelő papír...stb hiányában.
-
zbotond
csendes tag
Tiszteletem!
Kérdésem az lenne, hogy megéri egy ilyen telefonra benevezni? A hibák amiket produkál mennyire gyakoriak vagy esetleg csak bizonyos kiadások között fordul elő?
Új hozzászólás Aktív témák
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Xbox tulajok OFF topicja
- VR topik
- Okos Otthon / Smart Home
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- További aktív témák...
- Iphone 12 Green (64GB) eladó!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3996
- Honor Magic 4 Pro 512GB,Újszerű,Dobobzaval,12 hónap garanciával
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R7 3800X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman T3 Plus CM 650W
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3481
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

De így is elég, zenére meg Spotify-t használok rég, igaz megy offline-ba is onnét zene.