Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
California1 #7098 üzenetére
szia,
amiket érdemes figyelembe venni;
- bolti garancia vagy rendes gyártói jótállás
- csak telefon és töltő, vagy rendes/teljes dobozos kiszerelés az említettek mellett fülhallgatóval...stb.
- 0% vagy 27% áfás ár -
tylerddd
veterán
válasz
California1 #7096 üzenetére
Én tőlük vettem, korrekt cég, minden rendben ment. Csütörtökön rendeltem, pénteken itt volt a telefon. Hangsúlyoztam, h nekem gyártói garanciás, bontatlan cucc kell. Érdemes telefonon rendelni, az a sokféle csomag, ami a weboldalukon van, csak összekavarja az embert. Ráadásként nekem tettek egy jó kis ajánlatot, mert a megrendelt 32-es mégsem volt nekik és +15k-ért 64-es verziót adtak. Számlát is küldtek, szóval az a része is rendben van.
-
California1
őstag
Üdv srácok!
Vásárolt már valaki a gsm vonaltól 5S telót?
Ha igen mik a tapasztalatok? -
Ferenc9229
csendes tag
Köszönöm szépen a segítséget!
-
spawn21
veterán
válasz
Ferenc9229 #7091 üzenetére
Vagy ha van otthon wifi. Explorer app, vagy vlc. Filmeket ígyszoktam. De szerintem minden ffájlt tudsz az elsővel
-
jófejsrác
senior tag
válasz
iTools ami úgy működik mint egy total kommander.
-
Tibee86
nagyúr
válasz
Beállítások-adatvédelem.
Safari könyvjelzők között ott van az iPhone útmutató, abból sok mindent megtudhatsz. -
Ferenc9229
csendes tag
Sziasztok fórumozók!
Új iPhone használóként meg szeretném tőletek kérdezni, hogy hol tudom bekapcsolni a navigációhoz (Waze) szükséges GPS vevőt?
Valamint ami így android után nem igazán tetszik, hogy csak uTunes-szal lehet adatokat vinni a telefonra. Esetleg ennek van valami könnyebb, kevésbé körülményes módja?Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv.
Feri -
SonyNex7
senior tag
válasz
tylerddd #7081 üzenetére
14-én rendeltem okt.17-22 között írják de pont belenyúltam a hosszú hétvégébe ,a gond az hogy ami rajta van félig fel jött amúgy nem lenne ennyire sürgős.
Nem harcoskodom
csak tényként írtam...amúgy nem karcolódhat meg a videók alapján, de ha egyszer eladom a telefont letesztelem,de nyilván nem úgy hogy rajta lesz a telon
-
tylerddd
veterán
válasz
tarcsika #7078 üzenetére
Ezekből a külső akkumulátorokból melyek az ajánlott márkák?! Nekem egy 3-4-5000mAh-es elég lenne. 5200-es WayteQ-et (a gyártót ismerem) láttam 6k-ért, ill. MM-ban Maxell volt még egy csomó. Olyat is láttam, amiben lightning kábel beépítve volt + USB csatlakozó, de ezek meg kapacitásukhoz képest drágák voltak, gondolom a dedikált Apple csatlakozó miatt.
-
Tibee86
nagyúr
válasz
SonyNex7 #7079 üzenetére
De neki megkarcolódott, azért ilyen negatív.
Egyébként az enyémen is teljesen hibátlan volt addig, amíg le nem kellett adni garanciáztatni a telefont. Azóta marad az ebay-es üvegfólia, pár havonta úgy is elromlik valami és cseréltetni kell a telót, drága mulatság lenne mindig az Otao fólia. -
SonyNex7
senior tag
válasz
tomcsi23 #7069 üzenetére
Még leírhatom egy párszor ...2 hónapja van rajta az otao,simán zsebben hordom tok nélkül,normál használat mellett,egy mikor karc sincs rajta,míg a hátulján levő 1000ft-os fólia okadek,és félig feljött.
Aki megnezni észre sem veszi hogy rajta van. 0,2mm üveg .teljesen ugyanolyan mint ha gyári lenne,ha meg is tisztítom gyönyörűen csillog az üveg,ragasztása is sokkal jobb mint a sima fóliáé.
Kimondottan ajánlom,nekem minden pénzt megért.(7e felrakással együtt )
Mediadevil fólia remelem megjön hétfő -kedd környéken ...7 munkanap telt el eddig. -
tarcsika
tag
Én találtam megoldást az aksi üzemidejének növelésére! 13000mhA-s PowerBank!
akkora mint egy vaskosabb teló, és kb 8x feltudom vele tölteni az Almámat! :-) "neszenekedmostmerüljle"
-
erdoke
titán
válasz
Szakiii #7074 üzenetére
Haláli igényes lehet egy ma már aprónak mondható telefon seggéből kiálló pendrive...
Egyébként van megoldás, alig több, mint egy plusz memóriakártya ára. -
Szakiii
addikt
Üdv, lenne egy kérdésem. Ha 16 gigas verziót veszem. OTG funkció van? Tehát pendriveot tudok esteleg használni hozzá ha úgy adódik? Vagy bármi más megoldás van?
-
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy ez a családi megosztás dolog a már letöltött, megvásárolt programokra is vonatkozik vagy csak azokra amit éppen megveszek? Egy ismerőst bejelöltem családtagnak. A telefonján az áruházban a megvásárolt tételeknél ott a nevem és az összes programom. Mindegyik mellett az áll, hogy Free. Mikor rányomok elkezdődne a letöltés, de felugrik egy ablak ami angolul van sajnos, de olyasmi lehet, hogy nem engedélyezi a letöltést. Mivel nem megy az angol tudnátok ebben segíteni?
-
tomcsi23
veterán
válasz
tylerddd #7067 üzenetére
Nem sok szmájlit láttam, meg aztán itt bármi elképzelhető.
Jó lesz az x-lambo, karcolódhat ugyan, de jó lesz.Tibee86: tölteni kell, nincs mese. Ha rendesen (ki)használod, akkor merül is. Viszont élvezet használni, szinte bármire jövés-menet közben, ezért vettem. Nem minimál fényerőn, alkalmazásoktól mentesen a szatyorban tartani.
-
Tibee86
nagyúr
válasz
Viktor0610 #7065 üzenetére
Én értem, hogy ha nem teszek fel egyetlen külsős alkalmazást, nem telefonálok, minimumra állítom a fényerőt akkor kevésbé merül, de mi értelme akkor?!
-
tylerddd
veterán
válasz
tomcsi23 #7060 üzenetére
Ne nézz kérlek ennyire hülyének!
Természetesen több videót megnéztem róla, olvastam pár véleményt is, itt is írtak róla. Azt is gondoltam, h karcolódhat, nem is tudom, h feltételezted ezt rólam, h ezzel nem vagyok tisztában!
Az OTAO-t azért néztem ki, h a kijelzőmet megvédje, h az ne karcolódjon össze. Emellett sokak szerint közelebb áll a tapintása az iPhone üvegéhez, mint a fóliáknak (ezt te is írtad most). Illetve elvileg elejtésnél is sanszosabb, h nem törik be a kijelző, ha ez van rajta. Ha az OTAO meg is sérül, a kijelző ép marad.
De szerintem nálam karcmentes marad. Amíg ismeretségi körben többször kellett i5-ön vagy i5C-n fóliát cserélnem, mert sza**á karcolták őket (nem is értem hogyan), addig az enyémek gyönyörű karcmentesek maradtak. Sőt, közel fél évig használtam karc nélkül az i4S-t, amin fólia sem volt. Pedig semmi extra odafigyelést sem kapott: nem tettem mást mellé a zsebbe és nem raktam le soha kijelzővel lefelé. Ennyi.
-
válasz
Viktor0610 #7061 üzenetére
nagyban függ a felhasználói szokásoktól, de akinek az 5s keveset bír, az más platform alatt is nagyítóval keresheti a jobbat, és nem is minden gyártónál találja meg.
nekem is simán kibír bő egy napot - néha kettőt is - sok (~ 8 óra) használattal úgy, hogy leginkább wifi/lte mobilinternetet nyomok rajta, de nem magas fényerőn használom, meg nincs minden rásegítő funkció bekapcsolva, illetve nincs telepítve facebook, messenger, viber...stb. -
-
Tibee86
nagyúr
válasz
Viktor0610 #7063 üzenetére
Se kedvem, se időm egyesével tesztelgetni napokig az eddig is használt app.-jaimat. Így is tiszta lappal indítottam, nem került vissza backup.
iOS6 óta egyre meredekebb a lejtő, amin az Apple halad.. -
-
Tibee86
nagyúr
válasz
Viktor0610 #7061 üzenetére
Örülök a kolléganő örömének, bár ez rajtam nem segít. A hiba nálam, és a legtöbb 5S felhasználónál van akkor.
-
-
tylerddd
veterán
válasz
Viktor0610 #7057 üzenetére
Jah, látom. Ugyanannyi listaáron is, ha nem kell neki SIM, akkor felesleges Dominoval elhoznia és elvileg ingyen cserélik a jelenlegi kártyáját is nanoSIM-re, mert készüléket is visz. Persze ez mind sztornó, ha eddig nem Telekomos volt.
-
-
-
iTomi81
tag
A Telekom-nál 195e Ft az Iphone 5S 64G készülék. Mi a véleményetek? Megéri?
-
-
jófejsrác
senior tag
válasz
tylerddd #7039 üzenetére
Nana, kikérem magamnak, a belecsúszós szerintem igenis vállalható
, - viszont a lenyitható elejű tokoktól én is irtózom - így legalább a telefon megőrzi eredeti küllemét. Az eredeti apple bőrtok nekem is tetszene csak valóban drága, de lehet elgyengülök majd idővel. Abban a bőrtokban rakható valamilyen dokkolóba?
Thx a "hívás kikapcsolás" választ, lehet placebo de hogy kikapcsoltam mintha nem lenne olyan "mértékű" a hívás bug.
-
tylerddd
veterán
válasz
tarcsika #7035 üzenetére
A csupasz érzés a legjobb, de érdemes védeni, én a kijelzőre mindenképp tennék valamit. Mégiscsak egy érintős készülék, az ember ott nem szívesen nézegeti a karcokat. Nekem hétfőn jön meg az OTAO X-Lambo üveg, kíváncsi leszek. A hátuljára sem árt egy matt fólia, észre sem lehet majd venni, mégis védve lesz a karcok ellen. Nekem van egy eredeti, fekete Apple bőrtokom is, ami elég drága, de szintén nagyon igényes cucc. Jó fogást biztosít, masszívabb is, mint egy fólia és előzetes félelmeim ellenére egyáltalán nem "tatás" a bőr miatt (én irtózom az ilyen beletologatós meg lenyitható elejű bőrtokoktól).
Talán a telefon oldalán, az éleken végigfutó, gyönyörűen megmunkált kis sávot félteném leginkább. Azon így ránézésre ha odakoppan valamihez, tuti látszani fog.
-
tylerddd
veterán
válasz
br4adam #7034 üzenetére
Beállítások/iCloud/Fotók: itt érdemes benyomni az iCloud-fotókönyvtár-at, még ha béta is. Nálam eddig működött + Feltöltés a Saját fotóstreambe + iCloud fotómegosztás. Nálam i4S-en remekül működött a fotóstream iPad 2 és retinás mini között is, aztán valami elsz**ódott és mai napig nem megy rendesen ez a funkció. A fent említett iCloud-fotókönyvtár viszont működik.
@ jófejsrác Beállítások/FaceTime/iPhone-mobilhívások, ott kikapcsolod.
-
jófejsrác
senior tag
válasz
tarcsika #7035 üzenetére
Egyelőre én egy bőrtokban hordom amiből ki-be veszem ha használni akarom fólia nélkül. Semmi baja, de üveg fóliát én is rendeltem hozzá.
Más. Nekem is megjelent ez a hívás bug, hogy lezárt képernyőn ha felveszem utána még csörög 1-2 mpig. Másfél hetes a készülék, de eddig nem volt ilyen. Túlélem, de irónikus hogy anno pont emiatt cseréltem le egy androidos telefonom
.
Kikapcsolható valahogyan hogy ha hívnak telefonon akkor az ipad ne csörögjön ki?
-
tarcsika
tag
Érdemes rá tokot és fóliát venni? Vagy nem olyan sérülékeny? Gondolok itt elsősorban a karcokra! Mert ha nem karcolódik könnyen, akkor nem csúfítanám el tokkal!
-
br4adam
aktív tag
Végre az iPad mellé vettem egy iPhone 5St. Kérdés... Hogy tudom azt beállítani, hogy ha csinálok egy képet a telefonon azt lássam egyből az iPad fotóim között? Fotostream be van kapcsolva.
-
-
tylerddd
veterán
Érdekesen alakult ez a Telekomos dolog, meg a lefedettség is. Itthon és ahol dolgozom, már nagyon rég 3G van tökéletes lefedettséggel. Egy tőlünk 5km-re lévő másik településen 3G sem volt eddig. Most, h nagyobb lett a 4G-s lefedettség, ezen a helyen lett LTE, a munkahelyem településén is, itthon viszont csak 3G van. Pedig reménykedtem, hiszen korábban is írtad itt, h az LTE nem szívja annyira. Kár, h ezeket a hálózatokat nem lehet külön kapcsolgatni a rendszerben. Azt se értem, h ez most iOS vagy szolgáltató függő, hiszen korábban linkeltek itt azt hiszem Telenorosok olyan képet, amin látható, h náluk külön kapcsolgatható 2G-3G-4G, bár ez sem mindegyik készüléken, a beszámolók alapján. Ugye függő-nem függő dolog itt nem játszik, mert ha jól tudom, a Telekomon kívül a másik kettőnél nem volt i5S. i4S-en én kinyomtam a 3G-t, mikor nem kellett a nagy netsebesség, mert a maileket vagy akár FB értesítéséket tökéletesen behúzta a lassabb nettel is.
@ Tibee86 Én sem cserélném le, mert ezen kívül maximális az elégedettségem, míg a Z3C-be azért bele tudnék kötni. Meg hát ugye azon nem iOS van, amit én megint csak nagyon kedvelek, ill. a köré épített Apple rendszert, lassan 4 éve.
Egy ellenérv az automata fényerővel szemben, mert most azon van: itt ülök a laptopnál, asztalnál. Kb. 50 fokos szögben látok rá a telefonra (mindig ugyanott van a teló ilyenkor). Jött egy naptáras értesítés, amit full fényerőnél láttam eddig, most fel kellett emelnem a készüléket. Bukta. Nem kaptam sérvet az emeléstől, de ne én alkalmazkodjak már a telefonhoz ...
-
válasz
tylerddd #7017 üzenetére
az dobna még érezhetőt az akkumulátoros üzemidődön, ha 3g helyett lte hálón lógna a telefon, illetve adatforgalmazna, mert a 3g jobban szívja az akkumulátort.
én nagyon örülök annak, hogy a telekom jelentősen megdobta az országban az lte lefedettséget szűk egy hete, és nem csak a jobb sebesség és válaszidő miatt, hanem pont az akkumulátoros üzemidő tekintetében is. -
-
tylerddd
veterán
válasz
Tibee86 #7027 üzenetére
Az a baj, h fizikailag nem fog beleférni abba se sokkal nagyobb. Konkrétan ugyanakkora lesz abban is véleményem szerint. Én a készülékek vékonyságát beáldoznám erre. Pazar, h ilyen vékony az i5S, az i6 pedig még vékonyabb, de az Xperia Z3 Compact-be (ami sokáig versenyben volt nálam az i5S egyetlen riválisaként a méret miatt) egy 2600-as akksi van, miközben 1mm-rel vastagabb az i5S-nél, magasságra és szélességre is elhanyagolhatóan nagyobb. Nem beszélve a nagyobb kijelzőről, amit kényelmesebb is használni.
-
tomcsi23
veterán
Ez a 8.1 ilyen nagyra sikeredett? 3,6 giga helyfoglalás ír rá a telefon. Vagy már ki is csomagolta?
-
tylerddd
veterán
válasz
SpongyaBob #7021 üzenetére
Nem tudom, egyszerűen nem szeretem úgy, ratyi hangulata van úgy a kijelzőnek
Olyan, mintha 50-nel tötyögnél egy olyan útszakaszon, ahol lehetne 90-nel is.
De a mai napon kipróbálom automatán. Az eredmény biztosan jobb lesz, de a fíling ... az nem lesz az igazi
-
SpongyaBob
veterán
válasz
tylerddd #7017 üzenetére
Egyértelmű a full fényerő miatt merül ennyire. Ugyanis a legnagyobb akku zabáló egy telóban még mindig a kijelző.
Tudom más felhasználói szokások, de miért nem jó automatán? Sötétben vagy kevés fénynél nem égeti ki a retinád mikor fullon tolja a szemedbe a fényt a cucc?
5-6 óra óra használati időt hozok ki belőle, előző telóim meg sem közelítették ezt.
-
tylerddd
veterán
válasz
Tibee86 #7018 üzenetére
Az a baj, hogy ha az én felhasználói szokásaim mellett (amelyek szerintem nem kimondottan a "folyton telefont ba**tatós" kategóriába esnek) ennyit tud, akkor mutathat akárki, akármit, nem lesz jobb az akkuidő és nekem sem lesz jobb
Láttam én i5-öt és i5C-t rokon kislányoknál, rohadtul merülnek, mert folyton nyomogatják, de erre azért nem számítottam.
-
tylerddd
veterán
Egy megjegyzés a "bejövő hívásos továbbcsörgéshez": nyomogattam az előbb a telót, jött egy hívás és ahogy a felvesz gombra nyomtam, azonnal megszűnt a csörgés, ahogy a csúszka elhúzásánál is kellene, h történjen.
Más: Kegyetlen merül ez a készülék. Nálam full fényerőn megy, folyamatos 3G (nálunk van lefedettség, nem tudom lekapcsolni, Telekomos vagyok) és wifi, push mindenütt és 15 perces fetch. Helymeghatározás szinte ki van lőve mindenütt, a rendszerszolgáltatásoknál is egyedül az iPhone keresésénél van értelemszerűen engedélyezve. A fenti beállításokból nem engedek, főleg ami az üzenetkezelést érinti. Fényerő minden telómnál fullon ment eddig, ezt sem adnám alább.
Na és akkor: ma reggel lecsekkoltam a maileket, ránéztem Instagramra, FB-ra, volt ugye egy fél perces beszélgetésem, kedvenc oldalaimat is megnéztem (PH és Gamer365) és pillanatok alatt 100%-ról 93-ra ugrott az akku. Készenlétiben ugyanakkor nagyon ott van, lehúzom a töltőről reggel hétkor és ha nem nyúlok hozzá mondjuk 11-12-ig, akkor is marad 100%-on. De ez, h elkezdem használni és gyakorlatilag zuhanórepülésbe kezd az akksi, elég gáz. Ezzel nem lehetne elmenni városnézésre mondjuk egy Google Maps segítségével, mert elvesznék a végén. :/
Azt se akarom elhinni, h az i6 sokkal jobb, mert amennyivel nagyobb annak a kijelzője és a teljesítménye, kb. ugyanezt tudhatja a nagyságrendekkel nem nagyobb akkujával. Esetleg az i6 Plus, ott azért a közel 3000mAh-es akksi nem lehet rossz.
Szóval ez így csalódás, pedig egyébként imádom a készüléket és a rendszert is. De elég cink, h azért nem használhatom a telót, h nehogy befürödjek vele az akku miatt?! Én külön akksit meg akkus tokot nem akarok hordani hozzá. i4S-nél anno nem éreztem, h ennyire merült volna, pedig azt is gyilkoltam rendesen, főleg ugye a vásárlást követően.
-
Tibee86
nagyúr
Amíg kit tudják olvasni a telefonból a serial számot nem kérnek ők se számlát, viszont ha nem, akkor kell hozzá a számla. Jah, és hivatalos, nem ilyen sufnigsm-es papírfecni.
Apple ügyfélszolgálata szerint ez teljesen rendben van, mivel vannak esetek, mikor az Apple bekéri a vásárlást igazoló számlát. -
ahány ház, annyi szokás, érdemes elolvasni minden apr kapcsódó szabályozását, mert eltérőek, arról nem is beszélve, hogy az apple ügyfélszolgálat más és más illetései sem egyformán tudják, szóval az a biztos, ami papíron van. a telefonos információ nem mindig mérvadó.
másik hivatalos apr; link -
Vangelis
félisten
válasz
Adorjanksz #7010 üzenetére
-
Clain
tag
"Szervizünk dímentesen vállalja a világgaranciával értékesített, rendeltetésszerűen használt Apple berendezések (kizárólag Magyarországon is forgalmazott típusok) teljes ügyintézését és javítását, amennyiben a gép vásárlását igazoló számla rendelkezésre áll." iSTYLE
akkor ezek szerint még sem elég maga a készülék ? -
Clain
tag
válasz
Adorjanksz #7010 üzenetére
Viszont akkor az angol /UK/ független telefonokkal nem lehet probléma ezek szerint !?
-
Adorjanksz
tag
A külföldi - nem eus - készülékekkel óvatosan kell azért bánni, a világgarancia nem teljesen igaz, tudniillik, szerettem volna Amerikából rendelni egy készüléket, az apple Magyarország álláspontja az volt, hogy a következőket tudnom kell: csak apple storeból - megbízható forrásból vásárolt készülék esetén lehet érvényesíteni a garanciát, de azt is csak abban az esetben, ha a magyar szerviz engedélyt kér a kintiektől a készülék garanciáztatására. Arra, hogy "honnan" tudja az ember, hogy hol vásárolták, elég az IMEI szám..abból megmondják, hogy van -e sansz az engedélyre..
-
munkaállomásra teljes mentés itunes alatt, vagy a felhőbe (icloud) utána szintén az itunes segítségével visszaállítás/restore, próba tiszta rendszeren, ha a hiba nem adott - kivéve a hívás fogadása után csörög/rezeg még 1 - 2 másodpercig, mert az marad -, akkor mentés visszaállítása, jobb esetben utána sem lesz hiba, de ha nincs szerencséd és a teljes mentés hordozza a hibát, akkor csak az segít majd, ha a visszaállítás/restore után nem állítod vissza a teljes mentést, hanem csak például icloud alól a névjegyzéket, naptárat...stb, de nem mindent, hanem csak azokat, mik nem vihetik tovább adott problémákat.
-
Rossi
addikt
Beismerem némi logika van abban amit írtál...
És pontosan mi a menete egy restore-nak esetemben?
8.1 alatt iTunes biztnsági mentés számítógépre (opcióként itt csak az alkalmazások mentése választható), aztán telefonon összes tartalom, beállítás törlése, majd visszaállítás iTunesban?
Minden kép, kontakt, sms, iMessage, e-mail, e-mail fiókok, stb. visszajön?
-
tylerddd
veterán
Ez messze nem mókolás. A felsorolt hibák pedig inkább egyediek (a hívásfogadáson kívül), nem számolt még itt be senki hasonlóakról, ami megint csak azt bizonyítja, h egy restore valószínűleg helyretenné. Egyébként én hetessel kaptam a telót pár hete, de iTunes-on keresztül tettem rá a 8-at. A 8.1 viszont ráfrissítéssel ment fel.
-
Clain
tag
Sziasztok,
remélem nem alap kérdés, de mi szükséges a gyári független iphone-ok garanciáztatásához ?
hallottam olyat ,hogy elvileg már semmilyen dokumentum, mivel imei alapján működikilletve azt hogy melyik országban vásárolt a telefon,hogy tudom kideríteni ? /gondolom a külföldön vásárolt készülékeket ,magyarországon nem szervízelnek/
köszi az inókat
-
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az iPhone 5 újdonsága külsőre nem sokat változott, de erősebb hardver, fejlettebb kamera, valamint egy Home gombba épített ujjlenyomat-olvasó került bele.
- IPhone SE(2022) 64GB Aktiválatlan! ÚJ! Független! 12 Hó Jótállás!
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 8GB I 480GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest