Apple iPhone 5s - tud ujjat mutatni

Előszó, tartozékok

Rajongók és a céggel kevésbé szimpatizáló emberek szájából egyaránt lehet hallani, hogy ez az Apple már sajnos nem olyan, mint a Steve Jobs vezette vállalat. A jelenlegi alkalmazottak persze valószínűleg a szívükre veszik az efféle vádakat, amire jó példa Phil Schiller odabökése az új Mac Pro bemutatóján. Az én véleményem szerint az Apple még mindig nincs hiányában innovációnak, de az okostelefonok piaca ma már egészen más, mint 6 éve, az első iPhone bemutatásakor volt. Az ösvények már ki vannak járva, a gyártók jól működő, kiforrott rendszerekkel és szoftverekkel dolgoznak, ezért ma már sokkal nehezebb olyat mutatni, amilyet még nem látott a világ.

Apple iPhone 5S
[+]

Az iPhone-okkal szemben persze ettől függetlenül nagyok az elvárások, amiben nyilván szerepet játszik, hogy maga a cég is úgy mutatja be az újdonságokat, mintha azok legalábbis a világ megváltásának részesei és mozgatórugói lennének. Ettől függetlenül sokan csalódottak lehettek a bemutató végén, hiszen a pletykálkodási stádiumban még az "olcsó iPhone" jelzővel illetett iPhone 5c egyáltalán nem lett olcsó, tesztünk tárgya pedig egyenesen drágult is elődjéhez képest. A nagy kérdés persze az, hogy az infláción kívül ezt mi indokolja, de a válasz ennél bizonyára egyszerűbb, az iPhone 5s azért kerül annyiba, amennyibe, mert így is el lehet adni. Hogy egy sima iPhone 5-öt érdemes-e lecserélni rá, azt majd cikkünk végén áruljuk el. Persze azt is hozzá kell tenni, hogy az Apple soha nem állította, hogy egy olcsó készüléket fog piacra dobni, az efféle pletykák inkább a piac elvárásait mutatták. Ennek ellenére tény, hogy sokan kicsit csalódottak.

Apple iPhone 5S
[+]

A VIP-Phone által biztosított készülék a szokásos méretű, fehér színű dobozban érkezett, melyben zsúfoltan, de rendezetten találhatók a különféle tartozékok, melyekből nyilván nincs túl sok. Kapunk egy EarPods névre hallgató, kiváló hangminőségű headsetet, melynek kábelén nyilván található mikrofon és vezérlőgomb is (és egy frankó kis tokban van), valamint jár egy Lightning adatkábel és egy USB-s falitöltő.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés