- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Android szakmai topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tibee86
nagyúr
válasz
arkades #19906 üzenetére
Kolléga írása eléggé félrevezető, az "igen" mindenképpen. Oké, biztos elmegy az 5S 3 napot, de javarészt készenlétben 1-2 telefonással, normális felhasználással az 1 nap is necces.
Hiába nagyobb csak ~60mah-val az akku az SE-ben, az újabb hardver energiafogyasztása sokkal jobb, szerintem simán 40-50%-on van még az SE amikor az 5S már kikapcsol.
Egyébként youtube-ra beírod és találsz rengeteg összehasonlítást. -
Tibee86
nagyúr
válasz
tuzpenge #19884 üzenetére
Arra csak úgy siman nem frissítesz, így nyilván nem arra gondolt, hanem a hivatalos legfrissebbre.
Tiger.: Inkább az a kérdés, mit takar az “eléggé nehézkes a feloldas”?
Első generációs touch id, nyár van, izzad az ember, még az újabbak is rosszabbul működnek ilyenkor. -
Tibee86
nagyúr
válasz
C.Brigante #19198 üzenetére
1-2 órája kiadott frissítésnél?
-
Tibee86
nagyúr
válasz
eladogeppc #19077 üzenetére
Nincs rá lehetőség.
-
Tibee86
nagyúr
válasz
C.Brigante #19059 üzenetére
"a kijelzo ido azt jelenti, h annyi idot van a kepernyo megvilagitas alatt, ergo valamit csinalsz rajta, aktiv hasznalatban van a telefon (uptime)."
A kijelzőidő valóban ezt jelenti, csak iOS alatt az 'usage' nem egyenlő a kijelzőidővel. Az 'usage'-ban minden beleszámít, a szinkronizálásokon át a push értesítéseken keresztül a lezárt kijelzővel való zenehallgatásig, a telefonálás stb. -
Tibee86
nagyúr
válasz
C.Brigante #18896 üzenetére
Így előre ezt nem fogja tudni neked senki megmondani. Lehet, hogy cserélik az egészet, de az is lehet, hogy csak kijelzőt raknak bele egy újat.
-
Tibee86
nagyúr
válasz
Scholes9 #18757 üzenetére
Én majd 3,5 évig használtam, igaz ez idő alatt vagy 5x cserélték.
Maradt is volna még egy darabig, de két ok miatt cseréltem, az egyik az üzemidő volt (pedig nem volt egy éves se az utolsó), a másik pedig hogy a beszéd hangszórója szerintem nagyon halk. Vaciláltam nagyon az SE és a 7 között, de mivel már régóta megvolt az 5S így nem akartam ugyanolyan külsőt, így több mint fél év után nem bántam meg a 7-et, főleg mert elég jó áron sikerült beszerezni.
AZ i7 üzemidőhöz hozzátartozik, hogy én még iOS10-en vagyok és nem is tervezem még jó darabig feltenni a 11-et. -
Tibee86
nagyúr
válasz
Hardver Arc #18753 üzenetére
" javult az uj modellekben lényegesen az aksi?!"
Nem is kicsit, 5S-ről váltottam 7-re. 5S kora délután már töltőért sírt, a hetet nem tudom estig lemeríteni. -
Tibee86
nagyúr
Oké, a tiédre erős volt ez a kijelentés. Viszont az biztos, hogy semmiképp nem normális. 3 év alatt 5db 5S-t fogyasztottam el, de egyikkel se volt semmilyen hasonló akku para. Ha lett volna akkor egyből vittem volna cseréltetni/javíttatni.
VoidXs: Ahogy a 6S-nél volt a csere lehetőség, ugyanúgy kellett volna az összes típusnál aminél ilyen problémák jöttek elő, csak az már nagy falat lett volna az Apple-nek.
Az, hogy hidegben kikapcsol egyértelműen akku hiba. Youtube-on fent van Magyarósi Csabának egy videója amiben kicseréltette és azóta nem is csinálja a telefonja. -
Tibee86
nagyúr
-
Tibee86
nagyúr
Mire elég egy iPhone 5s 2017-ben?
Nagyjából hasonló véleményen vagyok. Egyszerűen nem érzem azt, hogy 150-200 ezer forintot megérne nekem az új modell, nem hinném, hogy annyival többet nyújtana. Ami miatt váltani fogok majd egyszer az leginkább az üzemidő és a kamera, ezek felett már nagyon eljárt az idő.7etape: Nekem a gyári kábellel is eljátszotta már nem egyszer, igaz nagyon ritkán csinálja.
-
Tibee86
nagyúr
válasz
kótyagos42 #17169 üzenetére
Le kell hozzá tölteni egy QR kód olvasó app.-ot.
-
Tibee86
nagyúr
válasz
Hulkminator #16976 üzenetére
Látszik, hogy nem használtál még jb-t csak olvastál róla mindenféle rémtörténetet. Elárulom a jb nem egyenlő a warez-zal. Ahogy az appstore-ban is megveszek mindent, úgy a cydiában is fizetek a tweakekért. Így kijelenteni, hogy manápság semmi értelme nincsen elég erős, max neked nincs.
Csak pár példa, ha gondolod nézd meg youtube-on, hogy mit tudnak ezek a tweakek mielőtt kijelented, hogy semmi értelme: NoSlowAnimation, VirtualHome, magyarbillfix, ccsettings, cameratweak3, alarmvolume. Csak hogy párat említsek. Nem véletlen, hogy ha évek óta létező tweak-ek bekerülnek az alap rendszerbe ujjong mindenki, hogy milyen szuper (pl. F.lux).
Garancia nem ugrik, egy restore-val eltűntethető.
A frissítés nagyon jól hangzik, hogy 3-4 akár 5 évig is megkapja a telefon, a gyakorlatban ez azt jelenti, hogy folyamatosan lassítják is ezek az újabb verziók a régebbi telefonokat ezzel is motiválva az embert, hogy vegyen újabbat. Felhasználóként ez szívás, az Apple részéről meg teljesen érthető. -
Tibee86
nagyúr
válasz
galaxys80 #16974 üzenetére
Más az ingerküszöbe mindenkinek... Pont ugyanaz a kategória, mint ahogy minden szoftverfrissítésnél ezren beírják, hogy rosszabb az üzemidő, 1000-ren pedig, hogy megtáltosodott.
Ha neked elég az 1gb ram annak örülök, én annyira nem szeretem, hogy mindent állandóan újratölt. Konkrétan van olyan játék amit addig nem bír megtartani a memóriában, amíg ha véletlenül lezárod vagy elalszik a kijelző és visszakapcsolod azonnal. Ha meg járt a kezedben már 6s vagy újabb iPhone akkor egyértelműen látszik különbség sebességben, memóriában.
Ahogy az enyém is csak egy vélemény, pont úgy a tiéd se több semmivel. -
Tibee86
nagyúr
válasz
Hulkminator #16972 üzenetére
Bocsi, de már túl régóta fórumozok, hogy bárkinek is elhiggyem, hogy tök jó rajta.
JB nélkül én már szerintem rég más rendszert használnék, egyszerűen túl sok az értelmetlen korlátozás az ios-ban. 7-re is akkor váltok majd ha lesz jb a 10-hez.
Én nem mondtam, hogy lassú lenne vagy valami visszafogná, ios8-cal animációk nélkül (amit szintén csak jb-vel lehet kikapcsolni) még a használható kategória, de már ennél a verziónál is viszonylag sokat kell várni mire megnyit valamit, így nem feltételezném, hogy 2 verzióval újabb rendszerrel gyorsabb lenne, főleg ismerve az Apple motiválását az újabb model vásárlására. -
Tibee86
nagyúr
válasz
Hulkminator #16968 üzenetére
Én még iOS8-con vagyok +jb, már a 9-cet se mertem rá feltenni a korábbi tapasztalataim alapján.
-
Tibee86
nagyúr
válasz
C.Brigante #16964 üzenetére
Én már szívesen beraknám a fiókba tartalék telefonnak. Kijelzőben már elviselnék nagyobbat, az akku botrányosan gyenge az 5S-sekbe, 1gb ram csak hajtépésre elég és még sorolhatnám.
Több mint 3 éve használom, azóta ha jól rémlik ez a 6. már. Szerethető telefon, de már kezd eljárni az idő felette.
-
Tibee86
nagyúr
válasz
C.Brigante #16957 üzenetére
Teljesen normális jelenség.
-
Tibee86
nagyúr
válasz
norbiv8 #16845 üzenetére
Nem, max ha szerkesztesz egy olyan háttérképet amira ráteszed.
Blamy: Csak jb-vel lehet eltüntetni. Másik kérdést inkább a mac topikban kéne feltenned. iPhone-on elég sok minden tartozik az "egyéb"-be: "Az Other alá a készüléken tárolt összes személyes adatunk tartozik, így itt foglalnak helyet például a névjegyeink, az üzeneteink, a jegyzeteink, a hangjegyzetek, az emlékeztetők, a naptárunk adatai, a böngésző adatai, és az emailjeink a letöltött csatolt fájlok."
-
Tibee86
nagyúr
válasz
ozeviktor92 #16832 üzenetére
Ha cserélik természetesen ugyanolyan függő készüléket adnak.
-
Tibee86
nagyúr
válasz
ozeviktor92 #16830 üzenetére
Korábban nekem emiatt cserélték, de az Apple egyre inkább áll át a javításra így nehéz előre megmondani. Lehet csak kijelzőt raknak bele újat.
-
Tibee86
nagyúr
válasz
ozeviktor92 #16828 üzenetére
Arrafelé a Bécsi úti iCentre van. Nem hinném, hogy problémáznának mivel típushiba így gondolom láttak már jó pár ilyen kijelzőt. ments le egy fehér képet, húzd fel maxra a fényerőt és tuti látni fogják ők is.
-
Tibee86
nagyúr
válasz
ozeviktor92 #16826 üzenetére
Viheted már jó ideje apr-be is nem kell a telenorhoz. Ha cserélik a telefont és nem csak javítják akkor újraindul a garanciád is.
-
-
Tibee86
nagyúr
válasz
ozeviktor92 #16765 üzenetére
Nem igazán jellemző az ilyen meghibásodás.
-
Tibee86
nagyúr
válasz
Constantin #16707 üzenetére
Erre szerintem nem terjed ki a garancia. Emlékeim szerint a tok dobozára rá is van írva, hogy a bőr tulajdonságaiból adódóan elszíneződhet idővel.
-
Tibee86
nagyúr
válasz
Hardver Arc #16605 üzenetére
Én csak elől használok üvegfóliát, a hátlap meglepően jól bírja egyedül a két kis üvegrész ami karcolódik.
-
Tibee86
nagyúr
válasz
Hardver Arc #16603 üzenetére
Egyik üvegfólia se fog normálisan megtapadni a hátlapon mivel nincs egy síkban.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az iPhone 5 újdonsága külsőre nem sokat változott, de erősebb hardver, fejlettebb kamera, valamint egy Home gombba épített ujjlenyomat-olvasó került bele.
- OpenWRT topic
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mesterséges intelligencia topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Billentyűzet gondom van
- Politika
- EA Sports WRC '23
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest