- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- 1520 mAh-val rövidíthetik meg Európát
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Realme GT 5G - versenyképes
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
Új hozzászólás Aktív témák
-
persil
nagyúr
"Akkor ami efölött van, az mind retina?"
Nem, az retinább.Nezd, hulyesegen rugozol. Ez egy fantazianev, amit kitalalt az apple, igy hivjak, ez a neve. Annak, hogy szerinted az csak egy mezei lcd, ehhez semmi koze.
Ha holnap nekiallok kijelzot gyartani es persilglass lesz a neve, az sem fogja azt jelenti, hogy uvegbol van, vagy, hogy mosoporos.
-
Szabi®
addikt
""A kameralencsés zafírüveg handabanda viszont tényleg gáz.""
Ez csak azért vicces, mert pl a Timberland Co. az 50 ezer forintért árult strapabíró óráit zafírral adja 50mm-es tokozásban. ide meg nem fért bele ...
#684 Gáben81 A kis kiterjedése miatt nem karcolódik úgy, kicsi a felület, ez a magyarázat. Ha célzottan mérés szempontjából karcolod, akkor karcolódni fog. Más kérdés, hogy miért hívják zafírnak, ha nem az.
-
talamasca
senior tag
2 napja használom U.S. modell iPhone 14 Pro-t.
Sajnos a telekom eSIM átvitele nem ment probléma mentesen, de telefonos segítséggel (töröltetni kellett a régit) megoldódott.
Mivel jelenleg külföldön vagyok, a helyi eSIM felvétele már gyerekjáték volt. (Azt olvastam, hogy elvileg 8 eSIM tárolható rajta, ebből természetesen 2 aktív lehet)
iPhone 12 miniről váltottam, a kibővült kamera képességeknek nagyon örülök. 🙃 -
Gicz
addikt
Igen, ezt alátámasztom, ha nincs üvegfólia, akkor rengeteg mikrokarcot tud begyűjteni a kijelző, pedig irodában dolgozom, zsebben tartom. MOndjuk ha ez az ára annak, hogy nem annyira kemény is rideg, hogy első dobásra elreped, akkor nekem ezzel nincs bajom. már jóideje úgy csinálom, hogy mire megjön az új teló már ott az üvegfólia, és ahogy veszem le a telefonról a védőfóliát, már kerül is rá az üveg.
Viszont a kamera lencse valamiben biztos, hogy különbözik, mert azon soha nem volt semmi védőm, és soha nem láttam egyik telefonomon még mikrokarcot sem a lencséken.
-
Navaren
aktív tag
A 'ceramic shield' továbbra sem karcállóságban nyújtana többet, hanem a törésállóságot hivatott erősíteni, ha jól rémlik.
Ami kevésbé törik, az pedig rugalmasabb, ami viszont rugalmasabb, az értelemszerűen puhább.
És egyébként ez így is van, nagyon könnyű fóliamentes iPhone-ra begyűjteni valami random karcot, amiről lövése sincs az embernek, hogy került oda.A kameralencsés zafírüveg handabanda viszont tényleg gáz.
-
Gáben81
senior tag
6 éve használok iPhone-okat, fémiparban dolgozom és állandóan nálam van, de soha egyetlen karcot nem láttam a kameralencsén, pedig kényes vagyok erre… kijelzőről nem tudok nyilatkozni, mert ahogy kibontom a dobozt megy fel rá az üvegfólia.
-
persil
nagyúr
válasz
TheBikerider #682 üzenetére
Pedig ott van leirva, hogy gyakorlatilag egy sima uveg es 6-osnal mar karcolodik.
-
-
kchris78
veterán
nem tudom mennyire allja meg a helyet en azt hallottam hogy egy vekony reteg van rajta ami a por hatasat visszatartja. Viszont a tesztelok teljes erovel ranyomott vesoit mar nem. Nem is lehet vastag zafir a kamera elott mert a beeso feny mennyiseget csokkenti - lasd apple watch zafir kijelzo vedelem, anno csak a masodik generacios kijelzo ele lehetett betenni.
-
Szabi®
addikt
Érthető hogy már fárasztó azoknak az ára, akik rég megvették, és használják.
Számomra érthetetlen pl a fejlődés, ami nem indokolja magát az árat. A 14 pro maxnál is kiderült hogy maga a "zafír" csak egy fantázianév, és a kamera védelme sose találkozott vele. Vagy a karcállóság teszt, ami már 7h-s keménységnél karcolja az üveget, pont, mint egy 5 évvel ezelőtti iPhone Xr-nél. Nesze neked ceramic shield ... És eljutunk egy 550$-ból előállított készülékhez, ami itthon 700 ezer ...
Hogy is volt Steve jobs a Harman kardon hangszórókra tett kijelentése ? " -Mindent adunk a géppel"
És hol tartunk ma .... -
kchris78
veterán
nem lehetne hanyagolni ezt a témát? Még mindig ezt kell olvasni??!! Egy pár héten keresztül oké megvolt a sokkhatás de már éppen kezdtük elhagyni ennek a boncolgatását.
-
Ganzer
aktív tag
válasz
kakuk.tamas #670 üzenetére
ez jó
-
Szabi®
addikt
válasz
7Heads Drago #666 üzenetére
Aki viszont kintről hozza, bukja a 3 év garit ... Bár azok meg évente cserélik, úgyhogy tökminde1.
-
nozs23
addikt
válasz
7Heads Drago #666 üzenetére
“Kit erdekel mennyi az euro, en forinttal fizetek”
-
gattolino
senior tag
Nem a drágaságával van gond, mert ez volt a tendencia. Felfelé mennek az árak. Hanem az, hogy sokan már beérik egy régebbi modellel, mert annyira nincs fejlődés
-
7Heads Drago
veterán
válasz
hegedus001 #662 üzenetére
Én Magyarországon élek és ez egy magyar fórum. Akkor mi nem lett drágább?
Az hogy máshol mennyi engem nem vigasztal, meg az se ha valaki külföldről behozva megkerüli a vámot. Ha tényleg jól megy a szekér nem kell sajnálni az a 5-6-900.000 Ft érte. -
Navaren
aktív tag
válasz
Ezt szerintem ne kezdjük újra, sokszáz hsz kellett ahhoz, hogy lecsengjen a sok önjelölt közgazdászprofesszor elemzéskényszere, és végre továbblépett a topik.
-
válasz
Igen, az USA-ban. Máshol igen, pl. UK-ban is 150 fonttal több a PM, mint tavaly. De ezt már ezerszer átbeszéltük.
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
Leonardo91 #658 üzenetére
Tölteni tölti, de nem fogja 15W-al.
A MagSafe = mágneses töltő, ami a telefon hátuljára “cuppan”. Minden más QI töltő.
-
hegedus001
aktív tag
válasz
SkyLine3000 #66 üzenetére
Az megvan ugye, hogy az ipgone nem lett drágább....
-
Gicz
addikt
válasz
Leonardo91 #656 üzenetére
Ezzel max QI töltésed lesz, nem magsafe, 7,5W.
-
válasz
Leonardo91 #658 üzenetére
Biztosan.
-
Leonardo91
őstag
válasz
TheBikerider #657 üzenetére
Ilyenem is van. De akkor magamnak válaszolva tuti hogy tölti
-
válasz
Leonardo91 #656 üzenetére
Nekem megy egy régi Samsung töltővel
[kép] -
Leonardo91
őstag
-
bbendre
őstag
Nekem volt Pixel-em és elmásztak a színek egy kicsit. Be akartam állítani, hogy a gyerek feje legyen rendben és láttam ... azaz pont, hogy nem láttam, hogy ott lenne a menűpont.
De már megszoktam, hogy a Pixelnél a funckiók olyan mint az átjáróház. (Sajnos).
Idén is berendelek egy Pixel-t (7Pro) és meglátjuk milyen lesz.
(Nekem fotozásban Pixel még mindig a top) -
nozs23
addikt
44GB-on vagyok, sok eve iPhone-om van. Kepek/Videok iCloudban vannak, zenek nincsenek letoltve. Azt hozzatennem, hogy csak a jo fotokat/videokat tartom meg. Ugyhogy szerintem siman el lehet lakni a 128GB-on is. Foto legyen HEIF-en, ugy fele annyit foglalnak a kepek minosegvesztes nelkul.
-
Tom5
addikt
Sziasztok.
128 GB os verzioval mennyire lehet ellenni. Teljesen atlagos hasznalat. Kepek mehetnek cloudba. Nm lesz profi videozas és raw fotozas. -
Wesiz
tag
nem hallottam erről, nem téged vonlak kétségbe de nehéz is hova tennem ezt ugyanis a real tone nyilván egy szoftveres dolog, sok fotóssal művésszel stb összedolgozva (elvileg) sokkal pontosabban képezi le a bőrszínt, különösen a színes bőrűek esetében.
egyébként a google pixelek hivatalos insta oldala tegnap is a real tone-t reklámozta úgyhogy ha most vannak is vele bajok az biztos csak időszakos és nem áll kivezetés alatt. -
choco01
addikt
válasz
Leonardo91 #645 üzenetére
iStylenál egy haveromnak is várnia kell még pedig ahogy lehetett másnap megrendelte..
-
bbendre
őstag
Nincs benne a kamerában. Azaz hónapokig nem volt elérhető. Most nem tudom
https://www.androidpolice.com/google-pixel-frequent-faces-defunct/
"On the Pixel 6 and Pixel 6 Pro, Frequent Faces also helps capture skin tones more accurately with Real Tone."https://9to5google.com/2022/07/24/google-camera-pixel-frequent-faces/
"On the Pixel 6 and 6 Pro, Google uses Frequent Faces to “help the camera show skin tones more accurately” as part of Real Tone, while better auto-white balance for recognized people is another benefit."Állítólag a real tone jelenleg nem, alig vagy csak félig meddig működik.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Ugyanaz lesz, mint eddig, majd október végén jön szállítmány, vagy talán már előbb, de ez nem jellemző.
-
Gicz
addikt
válasz
Tavaly én is így jártam, idén az előrendelés első 10 percében leadtam, így a megjelenés napján már nálam volt
-
Gicz
addikt
válasz
Leonardo91 #642 üzenetére
Ez minden évben ilyen. Ha nem rendelted meg elorendelésben azonnal, akkor most már csak ugy tudsz rendelni, hogy pár het alatt megjön. Mire ugy lesz a boltokban normálisan, hogy besétálsz és megveszed az még hónapok.
-
doc
nagyúr
ha a tartozékokat külön gyártják, csomagolják és fuvarozzák a világ minden részére, annak sokkal nagyobb a környezetterhelése, de legalább a gyártónak pluszbevételt hoz.
Ez csak akkor igaz, ha mindenki vesz a telefon melle egy kulon csomagolt toltot. En peldaul nem fogok, de nagyon sokan, akiknek van mar valamilyen (foleg ha USB-C aljzatu) toltoje szinten nem...
-
válasz
Leonardo91 #640 üzenetére
Alza, emag?
-
Leonardo91
őstag
Tudja esetleg valaki hogy jelenleg hol lehet kapni 14 pro maxot ? Se média se iStyle se Euronics eddig, telekommal sincs...
-
bbendre
őstag
@xhege: Mi a csúcskategória fotózásban?
Nem tudom. Már nincsenek kiemelkedő kamerák és megoldások.@Gicz: Teljesen igazad van, de bármelyik 200-300k feletti telefonra igazak az állítások. Egy csomó 4-5 éves telefon is tökéletes gyereket, macskát fotozóni.
Az Iphone sem hoz egyiknél sem többet, ahogy más telefon sem hoz az iphone-hoz képest elönyőket. Szuper a kamera nem kétséges. De nem jelentettek be semmi extrémet vagy extrát mint pl a real tone (amivel a Google egy évig parádézott majd egy szó nélkül eltünt..)
Nincs gond azzal amit tudnak a telefon(ok). Teljesen jók. Egy átlag user számára parádés.
Annyival tudnak többet/mást más gyártók, hogy raknak mindenféle software-megoldást a telefonokba vagy a megapixelekkel "játszanak", esetleg még 3 zoom lencsét. De ettől még egy pont-and-click és már senkisem csalódott amikor meglátja a képeket. Már alig van, hogy "fotózz Te mert nekek a szuper telefonod van."
-
Gicz
addikt
Az a baj h az elvárások brutál irreálisak lettek. Igen szeretnénk nagyobb dinamikartartományt. De nezzük már meg, computational photography-ról beszélunk, már most is nagyobb fotóban a dinamika mint egy fullframe sony-n. Úgy esnek ki a képek a telókból, hogy azt az átlag nem tudná olyanra megcsinálni fullframe milc-el, meg 1 óra lightroomozassal sem.
Ezért én nagyon is elégedett vagyok az új főkamerával, point and shootra, "macskát fotózni otthon" meg a haromszazmilliomodik gyerekfoto a jatszoteren, arra tobb mint tokeletes. Az átlag ugyis arra hasznalja.
ha kell a jobb minoseg akkor ott a 48mpx raw, ami ahhoz kepest h nem kell vinnem a sonyt, obit, tartalek akksit, es mindig ott van a zsebemben, szó szerint kiváló.éjszakai fotozas ugyan ez. Slr-el kellene egy allvany meg 10 sec expo. Meg 1milkioert csak obi h hasonlokat csinalj, es akkor elegedetlenkedünk h a night modban kicsit zajos meg mittomen... mit akarnak az emberek fullframe minoseget a zsebbe 3 kisujjkörnyi ( es akkor az mar mobilos szemmel nezve extrem nagy) szenzorral???
-
bbendre
őstag
Én azt gondolom az Apple lassan, nagyon lassan, megfontoltan lépésről lépésre ad hozzá egyre jobb minőséget. De nincs nagy ugrás mint mondjuk amikor a Google kiadta a Google (Pixel ) kamerát és mindenkinek leesett álla. (persze voltak hibái, de hatalmas ugrás volt az akkori kamerák között). Vagy a Samsung ISOCELL 108Mpx (Ennek is megvoltak a hibái) de akkor is milyen szépen hangzik a 108Mpx
Szerintem az Apple nagyobbat is tudott volna fejlődni és az árhoz valamint a szenzor méretéhez képest inkább erre vártak az emberek. Legyen Astro fotozás vagy valami szuper extra a kamerában. Pl ne égjen ki a háttér vagy az ég. De nem lett ilyen.
Van előrelépés? Igen
Sokat fejlődött? NemVideozásban még mindig verhetetlen, de a fényképekben már nem csúcs kategória. És itt az emberek 99% által használt "point and click" -re gondolok kizárólag. Félre ne érts. Tökéletesen használható és nincs vele gond.
-
doooo
veterán
válasz
Elit3Zotya #630 üzenetére
"Pontosan ugyan ez elmondható kb az összes gyártóról. S22 ultrában leméreteztem a 108mp-es képet 12-re, és az ég és föld kifejezés, nem elég a látvány leírására."
Kétségtelenül így van. Minden gyártó esetén (oda is írtam eredetileg a kommentembe, de nem akartam, hogy már regény legyen a végére, így kitöröltem).
De azért ez még nem jelenti azt, hogy az rendben van, hogy automata, 12 megapixeles módban semmiféle előrelépés ne legyen a korábbi generációhoz képest, ami natív 12 megapixeles volt (és ami már eleve (jó esetben is csak) stagnálás volt 2 generáció óta).
Mindezt pedig úgy, hogy ahogy írod is, a 2x képek kivételesen jók. Tehát van még egy bizonyíték arra, hogy minden adott az előrelépéshez, mégis elcseszték valamiért. -
-
holott ha 48 megapixelről manuálisan leméretezik a képeket 12-re, akkor szinte ég és föld a végeredmény; tehát a szoftver a hibás).
Pontosan ugyan ez elmondható kb az összes gyártóról. S22 ultrában leméreteztem a 108mp-es képet 12-re, és az ég és föld kifejezés, nem elég a látvány leírására.
A nagyobb felbontásnak ami még előnye az a szenzor zoom, amit nem minden gyártó használ valamiért. Mondjuk itt pont egy 3x mellé van, ami annyira nem jó kombó mintha lenne egy 5x zoom.
Ami még az előnye az új modellnek, hogy sokkal kisebb a becsillanás is. -
johnny500
tag
válasz
szupermacs #621 üzenetére
Ez csak egy példa. Nagyon sok film/sorozat/könyv nincs fent kb. sehol sem így azokban az esetekben a torrent marad.
-
doooo
veterán
Pont ma raktam be ezt a linket egy másik topicba, ahol azt próbálta valaki hangsúlyozni, mennyire sokat számít ha felbontás növelése helyett szenzorméretet növelnek, meg az optikákkal babrálnak.
Miután linkeltem ezt, meg leírtam, ami most te is, válasz már nem érkezett.
Az a szomorú, hogy oda lehetne rakni a 14-est is, és 12 megapixelen ugyanilyen eredmények születnének (holott ha 48 megapixelről manuálisan leméretezik a képeket 12-re, akkor szinte ég és föld a végeredmény; tehát a szoftver a hibás). [link] -
arni1
aktív tag
válasz
kakuk.tamas #625 üzenetére
Koszonom mindkettotoknek! @koxx
-
arni1
aktív tag
Gyors kérdés, USA-ban vásárolt i14 pro max-nak lenne valamilyen hátránya MO-n? Ha minden igaz csak esimmel működnek, az nem gond, 4-5g-re gondolok. Illetve a garancia az világgarancia ugye? Cserébe csak 1 év vagy ugyanúgy 3?
Köszönöm!
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
szupermacs #621 üzenetére
disney+ on is fent van (mindenféle nyelven, köztük magyarul)… [link]
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
FіkuszKukіsz #573 üzenetére
Amikor 12-ről váltottam 13 Pro-ra, beléptem az iCloudomba és simán ment az e-sim… Ha factoryt csinálok, akkor se kell generálnom új profilt.
-
domos
senior tag
válasz
aujjobba #612 üzenetére
Ilyesmiben már a 13 PM is nagyon jó volt egyébként: https://logout.hu/bejegyzes/domos_2/iphone_13_pro_max_uzemido.html
-
aujjobba
addikt
Szerdan a Xr-rel 5 oran keresztul navigaltunk, Waze-zel, vegig bekapcsolt kijelzovel, mobilnettel.
Nagyjabol 90%-ra volt feltoltve, a vegere lement 7%-ra.
Harom eves a telefon, 89%-os akkuval.En csak ilyen eletszeru peldakat tudok felhozni, komolyabb meresek nelkul, de a fenti eset utan elegedetten csettintettem az akkut illetoen.
-
persil
nagyúr
"egyből érkezik 3 droidos és próbálja cáfolni, vagy önigazolni."
Akkor azt a harmat le kell szarni, de egyebkent jelen esetben meg csak hasonlo sem tortent vagy ket oldalon keresztul. Szoval a bezzeg a droidosbol csak flame keletkezhet, nem tegnap regisztraltal, te is pontosan tudod."Kíváncsi lennék amúgy fordítva is így van e?"
Sajnos pontosan, szorol-szora, igen."Ha valaki véletlen pozitív dolgot állít jelen esetben pl. a címadó telefonról"
Ezt megforditanam, mert epp az szokott tortenni, hogy ha valaki negativ velemennyel van a cimado telefonrol - markatol fuggetlen - az nem mas, mint a satan es tuzzel-vassal kell uzni. -
Gáben81
senior tag
Bocsi, eddig bírtam szó nélkül. Ha valaki véletlen pozitív dolgot állít jelen esetben pl. a címadó telefonról, vagy csak úgy általában az iPhone-ról, egyből érkezik 3 droidos és próbálja cáfolni, vagy önigazolni. Vagy pl. ha bevezetnek valamit, ami normálisan megvan csinálva, rögtön jön a kiigazítás, hogy ez és ez a kínai telefon előbb csinálta.
Kíváncsi lennék amúgy fordítva is így van e?Erre reflektáltam, úgye szabad? És nem flame-keltés volt, hanem szarkazmus…
Még csak nem is rád irányult. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Egyébként lehet, hogy van valahol valamilyen strapandroid telefon, 10000 mAh-s teleppel, amelyik tovább elketyeg
--------------------Van, pl:
iHunt P15000 PRO Titan 2022
15600mAh Akkuval.[link] <<< Az értékelések alapján nyilván már ölni is lehet a súlyával.
"A telefon robosztus kinézete, és vastagsága meglepő, de az akkumulátornak kell a hely, viszont majd 1 kiló a súlya!"
Új hozzászólás Aktív témák
ma A dinamikus szigettől hangos a start, de a hardver és a kamera oktat.
- Synology NAS
- Kuponkunyeráló
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Yettel topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Futás, futópályák
- Túra és kirándulás topic
- 1520 mAh-val rövidíthetik meg Európát
- További aktív témák...
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB 6GB RAM Dual Sim Független ajándék üvegfólia és tok
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB natural titanium natúr titán független Apple 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS TUF Gaming FX707VI GAMER notebook - i7 13620H 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB W11
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest