Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz erdoke #123 üzenetére

ahogy írták is, mások az igények. szerintem lehet egy kisebb képernőyn is sorozatot nézni, de szigorúan olyan fajtát, ahol nem a képen van a hangsúly (pl. Yes, minister; Friends; stb). persze az új Start Trek filmet nem ekkora megjelenítőn szeretném először látni, de van, amire bőven jó.
    meg péládul én a laptop mellé nem vennék már egy netbookot is, mert feleslegesnek tartom, annyi különbség nincs a kettő közt. viszont egy laptopot sem dobok azért csak úgy be a táskába, mert ahhoz még nehéz a 14"-os is (sajnos 12-esre nem volt/nincs pénzem). ilyenkor jó a telefon. és engem sem érdekel a gps például. ha ettől pár ezerrel olcsóbb lenne a készülék, akkor simán lemondanék róla, csak most divat, hogy minden telefonban legyen, ahogy a kamerát is betették mindenhova.

• joey04

titán

válasz erdoke #124 üzenetére

még csak nem is hasonlítanak a szokásaink... én már rég óta úgy válogatok telefont, hogy egy netbookot kiváltson. Olyan kell amit bárhol és bármikor elő tudok venni, utcán, buszon, tényleg bárhol. Egy pillanat alatt el tudom tenni, méghozzá a zsebembe. Nem egyformák az igényeink, nekem a fent leírt dolgok bőven fontosabbak, mint a 10" és 3.5" miatti különbségek. Az én netezési szokásaimhoz nem jó megoldás a netbook telefon helyett, mert nem azt nem mindenhol tudom elővenni, viszont a másikat igen. Ettől függetlenül notebook vásárláson én is szoktam gondolkodni, de az azért kell, hogy ha valahol nyugiban le tudok telepedni egy kicsit akkor tudjak netezni, stb. A telefon nem erre kell nekem.

#121: Másrészt pár topiccal régebben azért csesztettek, mert kijelentettem, hogy felesleges a memóriakártya egy ilyen készülékbe, mert 8, vagy 16 GB mindenre elég. Akkor azért voltam cseszegetve, hogy ennyi tárterület semmire sem elég és meg kell hagyni a további bővítés lehetőségét. Most meg éppen azért cseszegetnek, mert még a 8 GB is sok
    Tudod éppen ez a szép, mindenkinek mások az igényei. Nézd meg erdoke és az én igényeim is teljesen eltérnek. nyilván attól még, hogy pollen számára esetleg elég a 4gb attól még az ott írogatók véleménye nem változik. Azért mert x mondott valamit azt ne y-on verd le... Simán elég lehet valakinek 4gb. aki filmet nem igen néz ekkora kijelzőn sem, képeknek elég kb 2-300mb zenéknek 1-1.5gb. aztán ennyi. miért kéne mindenkinek 700mb+ alkalmazásokkal és több gb dokumentummal tele tenni a készüléket?

• biker

nagyúr

válasz erdoke #124 üzenetére

khm...
    netbook + telefon 2kg, iphone 133gramm
    netbook üzemidő 4 óra, iphone 8-16 óra terhelés függően olvasáskor+némi beszéddel
    netbookot csak konnektorról töltheted, így a töltőt is viheted magaddal, míg az iphonehoz csak az usb kábel kell, és melóhelyen is töltheted

csak olvasni szerintem jobb, ha írni is kell, nem annyira.
    konkrétan egy A4 oldal képernyőre illesztve állóban 12pt-ig, fekvőben 10pt-ig nagyítás nélkül olvasható iphoneon. nagyítani csak alatta kell

mellesleg van BT fileküldés. iBluetooth és kész :)

• Ulkesh

őstag

válasz erdoke #123 üzenetére

"Amíg az iPhone még a ma már alapnak tartott telefonos funkciók közül is nélkülöz néhányat (BT fájl- és kontakt küldés, bővíthető memória, stb), nehéz teljes értékű akárminek elfogadni."

Látom már mást nem tudsz felhozni, mivel az eddigi vesszőparipák (MMS és társai) bekerültek a szoftverbe (nem mintha eddig nem tudta volna használni bárki akinek kellett).

Az gondolom még nem tűnt fel, hogy egyre több új készülékből tűnik el a BT fájlküldés, gondolom nem merő divatból, hogy az iPhone-t utánozzák :D

--

"Netbook vagy noti mellé hasznos lehet egy nagy kijelzős okostelefon, gyakran meg lehet spórolni előbbi kicsomagolását."

Pontosan.
    Nálam is ott van a netbook, de út közben szinte soha nem veszem elő, mert kényelmesebb iPhone-on gyorsan megnézni amire szükségem van.
    Otthon ott az asztali gép a nagy monitorral, de mégis sokszor fotelből iPhone-on netezek, pedig átsétálhatnék az asztalhoz, vagy használhatnám a noteszt.

Egész egyszerűen annak aki nem használta még az iPhone-t és más okostelefonokhoz (WinMo, Symbian) szokott, annak szinte elképzelhetetlen, hogy egy ilyen készüléken lehet kényelmesen netezni. Egyszerűen elfogadják, hogy az a gagyi, amit használnak az az alap és mindenhol ugyanolyan kényelmetlen és ostoba megoldások vannak csak.

• joey04

titán

válasz erdoke #101 üzenetére

Iagzából nem is értem, minek egy havi 3-4 ezres számlás embernek HSDPA-s, óriás kijelzős drágafon, de majd biztosan jönnek, és elmondják...
    aki netbook helyet veszi, és alig telefonál rajta, tényleg csak fontos hívásokat bonyolít mint magánember. így pont elég egy 3GB-os adatcsomag 3950ért, ami fél éven át csak 1950 meg kb 1k hívások miatt. így lesz 3-5k a számla.

ettől függetlenül az ikon díjcsomagokat jónak tartom persze.

• biker

nagyúr

válasz erdoke #101 üzenetére

igen, mediamania az nagyon jó csomag :)

Aki meg nem netezik, és nem beszél/SMS-ezik sokat, annak nem szánták a szifont (se). Iagzából nem is értem, minek egy havi 3-4 ezres számlás embernek HSDPA-s, óriás kijelzős drágafon, de majd biztosan jönnek, és elmondják...

mivel mi is hasonló cipőből ugrunk, ezért megszólítva érzem magam :)

azért kell, mert
    - utazik szegény napi 2x30percet hévvel, meg a többi bkv mellé, ekkor ha olvasgatni akarja a jegyzeteit ami jelenleg kb 60GB-ot tesznek ki scannelés után (pdf, doc, ppt, pages, tiff és társai) akkor nem kell 10kiló papírt vinnie, hanem megnézi a készüléken
    - amikor van egy üres fél órája, akkor tud netezni, játszani, emailezni, videózni, bármi
    - így kicsit felszabadultabban telefonál, ha tudja, 2x annyit beszélhet, és még akkor is ugyanannyit fizetünk majd.
    - eltéved, akkor ott a google maps, vagy ha nem is téved el, de pont legutóbb nem járt valamelyik villamos, és megnézte, hogy jut el a leggyorsabban a következő olyan helyre, ahol jár valami értelmes eszköz.

hirtelen ennyi.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés