Apple iPhone 100 dollár alatt

Várhatóan a június 8-án, azaz jövő hétfőn kezdődő WWDC (Worldwide Developer Conference) fejlesztői konferencia alkalmával kerül bemutatásra az új iPhone termékpaletta, mely vélhetően nem csak európai, hanem kínai 3G hálózati támogatással is kecsegtetni fog. A jövevényekkel technikai paramétereivel kapcsolatban korábban már hallani lehetett hírmorzsákat, ám újabb hírek szerint az Apple már nem csak a high-end vonulatban kíván versenyezni, hanem alacsonyabb árszegmens meghódítására is készül.

Hirdetés

Az első Apple iPhone hosszú ideig csak az amerikai AT&T kínálatában volt elérhető, méghozzá a meglehetősen magas havidíj ellenére is legalább 299 dollárt kellett érte kifizetni. A dupla tárolókapacitású 3G változat már induláskor is 100 dollárral olcsóbban, azaz 199 dollárért volt elérhető az Egyesült Államokban, jelenleg Európában akár 1 euróért is elvihető, igaz a havidíjak továbbra is meglehetősen magasnak tűnnek. A hamarosan érkező új modellekkel együtt az AT&T várhatóan alacsonyabb árú tarifacsomagokat is bemutat majd, valamint a legkisebb kapacitású új jövevény vélhetően újabb 100 dollárral olcsóbban, azaz 99 dollárért lesz megvásárolható.

Az Engadget értesülései szerint a PCS Type Review Certification Board tagjaitól származó információk szerint az új Apple iPhone nem csak 16 és 32, hanem 4 és 8 GB belső memóriával szerelt változatban is elérhető lesz, vagyis az Apple az alacsonyabb árszegmens meghódításra is készül, mellyel közvetlen kihívót állíthatna a hasonló áron érkező QWERTY gombsoros okostelefonoknak, mint például a nemrég bemutatott Nokia E71x. Ez azonban egyelőre csak spekuláció, akárcsak az új iPod Touch és nano médialejátszók érkezése, ám egy héten belül vélhetően sokkal tisztább lesz a kép az új Apple üdvöskékkel kapcsolatban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés