- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrhitoshi
veterán
válasz
Jhonny06 #335 üzenetére
A lényeg a szoftveren és az átlagfelhasználón van.
Mindkettő kategória, ahogy te is mondtad, játékszer vagy felesleges kiegészítő drágán.
Csak annyi a különbség, hogy most a Tablet a divat, régen meg a netbook volt.
Annyi változott, hogy most ugye, ahogy említetted, 100k -ért már kapsz egy olyan laptopot, amivel dolgozni is lehet, viszont van itt egy bökkenő.
Az átlagfelhasználó nem fogja a laptopját munkára használni, eddig is csak azért használt netbookot, mert divatos volt úgymond. Trendi, kicsi, könnyű, tud vele netezni, levelezni stb...
De most máshogy van a dolog, mivel hogy az érintőkijelző, az ultravékony ház stb.. a divat, na meg mivel átlagfelhasználóról beszélünk, Tabletet fog venni főleg, hogy mivel ezeket nem lehet munkára befogni, és az alap alkalmazások már mind elérhetőek mondjuk iPadre, meg egy kis játék, és máris nem fog beruházni netbookra.Én személy szerint egyik kategóriából sem vennék, mert számomra teljesen felesleges, de ha egy puritán átlagfelhasználót veszel szemügyre, aki csak Facebookozik, meg nagy néha csinál valamit a neten, az Tabletet fog venni, nem pedig netbookot, ergo ezért szűkül a netbook piac, amit nem én találtam ki. (perszer elképzelhető, hogy félreértem, vagy rossz összefüggéseket állítok fel)
Még azt is megkockáztatom, hogy ha ennyire bővül a Tablet piac, akkor egy idő után, az átlagfelhasználó (mondjuk míg divatban lesz a Tablet, meg mivel egyre jobban fejlődnek Mobil fronton is a hardverek/szoftverek), nem fog venni semmilyen Laptopot, mert felesleges a billentyűzet, ugyan akkora üzemidőt tud biztosan a Tablet is.
A kulcsszó az átlagfelhasználón van, nem is a professzionális piacra szánják a Tableteket, ahol ugye elengedhetetlen az x86.
Cáfoljon meg valaki, ha nem jól látom a dolgokat. -
mrhitoshi
veterán
válasz
Jhonny06 #299 üzenetére
Oh Wait!
Akkor mivel magyarázható az a tény, hogy a Tábla gépek terjedésével a netbook piac egyre jobban szűkül ?
Én nem látok rá más magyarázatot mint, hogy a Tabletek teljes mértékben kiváltják az átlagfelhasználó számára netbookot.ugyanúgy full oprendszer fut rajta
Ezzel úgy ki is merült a kettő közt lévő különbség. Munkára sem a Tablet, sem a Netbook sem jó, viszont netezésre, levelezésre stb.. jó. -
JulWCZar
senior tag
válasz
Jhonny06 #305 üzenetére
A netbook is egy fogyasztasra szant eszkoz, munkara annyira emberseges, mint kinai rabokat farmolasra kesztetni valami mmorpg-ben.
A masik, amivel a windows telefonos peldammal probaltam ravilagitani, az az, hogy hiaba fut rajta minden, ha semmi se fut jol.
Tabletekre, es legfokepp az iPad-re, tablet alkalmazasok keszulnek.
Netbookra nem keszul semmi. Hanem nezheted a rostelyon at a desktopos alkalmazasok fuldoklasat.
-
manchester85
veterán
válasz
Jhonny06 #299 üzenetére
Hadd döntse már el mindenki, hogy mi helyett használja.
Hogy mit mire lehet használni, illetve min mit használsz, az két külön dolog. Nyilván az iPad nem ugyanazt tudja, mint a netbook, és vica versa, de ettől még használhat valaki netbook kiváltására iPadet, hisz az is egyénfüggő, hogy ki mire használ netbookot.
Millió és egy embernek van netbookja, amit elsősorban információszerzésre (google, wiki) tartalomfogyasztásra (videó, youtube), közösségi szolgáltatásokra (facebook, twitter) használnak. Ezen felül egy rakás alkalmazás szolgál munkaeszközként, csakhogy ott borul a logikád, hogy az emberek többsége a netbookot se munkaeszköznek használja. Nem csak informatikusok, grafikusok meg 3D tervezők vesznek ma már PC-ket.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Jhonny06 #299 üzenetére
A netbook bőven nem teljesértékű notebook... Volt, a javából vettem és sokkal gyengébb volt, mint az akkor kétéves relatíve jóval olcsóbb notebookom...
Még a notebook sem teljes értékű PC, ugyanabban az árkategóriában számolva... a netbooknak az üzemideje fantasztikus volt akkuról, de még Spellforce-ozni sem tudtam vele, egyszerűen nem volt rá alkalmas... Sok dologra jó, de sem munkára, sem kicsit is igényesebb játékra nem alkalmas. A netbook egy gyenge PC , a tablet egy nagyon erős és nagy telefon. A probléma a két platform közötti szűk átjárhatóság, van ami nincs tabletre, de kéne, van ami nincs PC-re de jó lenne....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elektromos cigaretta 🔞
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- PlayStation 1 / 2
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OTP Bank topic
- Medence topik
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest