Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• manchester85

veterán

válasz Mr X #596 üzenetére

Ezzel csak egy a gond. Akik szerint iPhone 5 jön, azok így is említik, így beszélnek róla. Én viszont sose beszéltem iPhone 6-ról, tulajdonképpen mindig is új iPhone-ról beszéltem, ami az iPad neve is lett. :U (Ez a nagy különbség ebben a vitában)

Egy fél világ iPhone 5-ről beszél. Ha pont most hagyja el a számozást az Apple, azt hiszem, az nem a véletlen műve. (Vagyis tisztában vannak vele, hogy egy következetlen számítás lenne. Illetve azzal is, hogy ha i6 lenne a neve, akkor a világ 2. fele értetlenkedne. :U )

De abból indul a gond, hogy azt mondtad, senkinek nem lesz igaza. Miközben én annyit állítottam, hogy miért hívnák a 6. iPhone-t iPhone 5-nek? Mivel az i6 iszonyatosan rosszul hangzik, így elég valószínű, hogy ez se lesz a neve. De nem gondolod, hogy elég komolyan megindokolná pont az általam felvetett elmélet, ha pont most hagynának el mindenféle számozást, mikor a fél világ i5-ről beszél? :U Ott pattant el a húr, hogy azt mondod, senkinek nem lesz igaza. Mivel sose mondtam, hogy i6 lesz a neve, nehogy már csak akkor bizonyosodjon be az igazam, ha i6 lesz a neve. A 6 inkább egy magyarázat, hogy miért nem i5 lesz a neve, mintsem egy logikus név. Egy 4S után, miután a fél világ i5 elnevezésről beszél, nem ok nélkül fogják meghúzni, ha semmilyen név nem jön. (Pont az értetlenkedők miatt, meg mert ők is elb*szták a 4S-sel) Szerintem ezért nem jött iPad 3 se, mert rájöttek, hogy sz*rban van az iPhone elnevezés is, és az iPhone 5 és az iPhone 6 is értetlenkedőkhöz vezetne...

• manchester85

veterán

válasz Mr X #594 üzenetére

Ha nincs számozás, értelmetlen arról vitázni, hogy i5 vagy i6. Gondoltam ez logikus, de ezek szerint mégsem.

Mi vaaan? :DDD Előre honnan tudhatnánk, hogy lesz-e számozás? Na utoljára elmagyarázom, aztán feladom, esküszöm:

Van A és B oldal. "A" azt állítja, hogy iPhone 5 lesz a neve, "B" pedig azt, hogy nem ez lesz, mert ezt logikátlannak tartja. B nem ragaszkodik semmilyen névhez, vagy számhoz, csak ahhoz, hogy ne iPhone 5 legyen az elnevezés.

Amennyiben simán iPhone, vagy new iPhone lesz a készülék neve, "B" örül, hisz nem következett be az, amit logikátlannak tartott. Teljesen mind1, hogy "B" számozási szisztémája se lett bebizonyítva, hisz "B" egy szóval nem a saját számozási szisztémájával érvelt, hanem a másik létjogosultságával szemben. "B"-t csak az érdekelte, mi ne legyen a következő iPhone neve. Azzal, hogy "B" minden elnevezéssel kiegyez, ami nem iPhone 5, B örül, mert nem gondolja úgy, hogy az Apple-nél dilettánsak ücsörögnek. B örül, hisz igaza lett. Tény, hogy az elnevezés (new iPhone) nem igazolta azt a számozást, de "B"-t ez nem is érdekelte. Őt csak az érdekelte, hogy mi ne legyen. Mi a fenét nem értesz te ezen, már ne haragudj!

• manchester85

veterán

válasz Mr X #592 üzenetére

"te logikád szerint számozás megmaradása esetén i6 jönne."

Így van. De az én elméletem része volt az is, hogy nem feltétlenül marad meg a számozás.

"melyik számozási procedúrát használták volna."

Mivel egy szóval nem írtam, hogy bármilyen számozási menetet követni fognak, így továbbra se értem, amit magyarázol. Annyit írtam, bármilyen elnevezést logikusnak tartok, kivéve az iPhone 5-öt. Ebbe a new iPhone is beletartozik.

Ezen mit nem értesz meg? Itt nincs választás. Ha elhagyják, lehet pont azért teszik, mert az iPhone 6-ot az ilyen értetlenkedők miatt nem húzzák meg, az iPhone 5 meg egy bullshit.

A vita ebből állt: mi lesz vs. mi nem lesz. Ha neked nem derül ki az álláspontom a blogomból, akkor sajnállak.

szerk: na látod, én már azt nem tudom, hogy te miről vitáztál, de ha nem iPhone 5 lesz a neve, akkor az én igazam mindenképp beigazolódik. Hogy az veled szemben van-e, vagy sem, azt nem tudom. De azt ne akard már jobban tudni, hogy mit állítottam/állítok, amikor feketén-fehéren le van írva a bejegyzésben és a hozzászólásaimban is. :U

• manchester85

veterán

válasz Mr X #590 üzenetére

Basszus, ez hihetetlen. :U

"A "nem derül ki" nem azt jelenti, hogy igazad van."

Ha én azt állítottam, hogy nem iPhone 5 lesz, (tehát az álláspontom csak ennyit takar) akkor minden olyan esetben, amikor nem iPhone 5 lesz a neve, nekem lesz igazam.

A "nem derül ki", az azt jelenti, hogy nem lesz új iPhone. :U Mármint semmilyen, és a 4S volt az utolsó. :)

"te ugyanúgy nem tudhatsz semmit biztosra, ahogy mi sem. Te követsz egy logikát"

Ki mondta, hogy tudok bármit is? Volt egy vita, megvoltak az álláspontok, mit magyarázol ezen?

"A blogodban arról volt szó, hogy i5 vagy i6 a logikusabb. Ha egyik sem lesz, akkor kinek lett igaza ebben a kérdésben?"

Borzasztó gyengén érvelsz. Csak tudom, hogy miről beszéltem, nem? Tessék, idézet a blogomból:

Nyilván, ez nem jelenti azt, hogy én iPhone 6-ot várok, hisz egyáltalán nem kötelesek semmilyen számítási elvet követni. (pl. iPhone LTE, iPhone HD, iPhone AI, vagy akármi)

És nyugodtan elolvashatod ezt a hozzászólásomat is...

• manchester85

veterán

válasz Mr X #587 üzenetére

Dehogynem. Most írtam le. Nem azt mondtam soha, hogy mi lesz a neve, hanem, hogy mi nem. :U Vissza lehet keresni nyugodtan ezeket a vitákat. Ti kardoskodtatok, hogy i5 lesz a neve, tehát, ha nem így lesz, akkor nekem lett igazam. :U Abban semmi logikátlan nincs, hogy new iPhone, csak abban, hogy iPhone 5.

3+3 is lehet 6, meg lehet x, y, akármi, hogyha ki van fejtve, hogy x=5+1, vagy mittudomén, x bármely természetes számot jelöl. :U Ami nem lehet, az a 6-os számon kívüli összes egyéb szám. Itt ugyanez a helyzet Mivel ti csak az 5-tel jöttetek, így a többi számmal nem kellett vitába szállni, de tartom szívesen azt is, hogy 6-on kívül semmilyen más sorszámot nem fog kapni. (Azt se feltétlenül, de azt kaphat.) Természetesen a 4G, és egyéb technológiákra vonatkozó elnevezés lehetősége ugyanúgy megvan. Ahogy bármilyen fantázianévé is. És ebbe az is beletartozik, hogy semmilyen nevet nem kap. Én eddig is ezt állítottam, úgyhogy most már be ne állítsd úgy, hogy senkinek nem lett igaza. De, annak lesz igaza, akinek az állítását megerősíti a névválasztás. iPhone 5 vs. iPhone 6+ bármely elnevezés, ami nem sorszámot jelöl, kivétel a 6.) Én ennyit állítottam, és még blogot is írtam róla, jóval az iPad keynote előtt. :U

• manchester85

veterán

válasz Mr X #583 üzenetére

Nem tudom, de én sose mondtam, hogy iPhone 6 lesz, csak, hogy nem iPhone 5. :U

Nem láthatok az Apple veséjébe, olyan nevet ad, amilyet akar. Ezt mindig is így vallottam. Kivéve, ha a név egy képzavar szüleménye. (Mint az iPhone 5 elnevezés a 6. modellnek. :) ) Egy fél világot ki fogok röhögni, akik iPhone 5-ről beszéltek, mert az égvilágon semmi nem indokolta, hogy így nevezzenek egy modellt, amit semmilyen számítási szisztéma nem támaszt alá. :)

• manchester85

veterán

válasz Mr X #579 üzenetére

Mi? Hát mindenképp 6., nem? Ez tény, hisz eddig 5 volt. :)

• Jhonny06

veterán

válasz Mr X #281 üzenetére

A tablet egy játékszer, nem lehet azokat a dolgokat elvégezni rajta, mint egy notebookon (és ebből a szempontból a netbook is egy teljes értékű notebook, hiszen a kisebb kijelzőjén kívül ugyanúgy full oprendszer fut rajta). Tartalomfogyasztásra jó. Böngészni, játszani, hobbigépnek. Mindenki, akinek az ismeretségi körömben van tabletje, simán meglenne nélküle, mint írtam, kvázi játékszernek vette. Nem is használja minden nap, néha-néha előveszi. 1 hónapig nekem is volt iPad 2-m, aztán eladtam (pont ezek miatt), annyit azért nem ér, hogy álljon benne a pénz. Ezzel nem akarom megkérdőjelezni, hogy másnak is ennyit ér, nekem ez a véleményem. Az viszont kétségtelen, hogy munkára nem jó és nem vált ki egy notebookot/netbookot.

• Jhonny06

veterán

válasz Mr X #272 üzenetére

A tablet nem notebook/netbook helyett van, ezt már ezerszer megbeszéltük.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés