- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
helixP
nagyúr
Valami ilyesmire gondoltam. De látom, Neked valóban céleszköz kell
-
nbg
senior tag
Router? Milyen router?
Amugy csak BT-ra van szuksegem, egy regebbi autoba akarom behegeszteni, egy odb stick + torque kombo hasznalatra.
-
helixP
nagyúr
Állítólag.
Illetve ezzel már próbálták és megy: ZTE MF 637 HSUPA. -
nbg
senior tag
Vajon elboldogul egy USB-s Bluetooth stickkel ,egy OTG kabelen keresztul?
-
DavidSolo
csendes tag
Sziasztok!
Én is vettem anno egy ilyen gépet, és most szeretnék megosztani pár dolgot veletek, hátha lesz olyan akinek hasznos lesz.
Szóval én az alap gyári launchert nem igazán kedveltem, mert nem tudtam rájönni ,hogy legyen csak egy kezdőoldalam ezért átálltam az Epic launcherre ami a gyári KitKat launcher módosított változata.Play store-on elérhető. Ezzel viszont az a gond, hogy a dock-ot nem tette át fekvőmódba csak a widgeteket és az ikonok orientációját. Tehát a dokk ott maradt a jobb oldalon függőlegesen, ami engem zavart. De ma teljesen véletlenül sikerült megoldanom ezt. Átírtam a kijelző lcd densytit 100ra, és ezzel aktiváltam a Tablet üzemmódot (custom romokat használók tudják mire gondolok) ezáltal a status valamit navigation bar is sokkal vékonyabb és szebb lett, nem foglal el annyi helyet mint eddig.
Ezt bárki megteheti csupán rootolni kell az eszközt és letölteni egy bulid.prop szerkesztőt.
Roothoz a Vroot-ot ajánlom, nekem pikk pakk megcsinálta. Bulid.prop szerkesztőt pedig az elsőt amit kidob a play store. -
rosco111
csendes tag
Hello!
Olvastam, hogy Angry birds Go-ról is írtatok.
VEGA D7124 DualCore vagy BEEX S2 B Dual-Core lenne 20k kürül euronicsben, menne valamelyiken ez a játék, vagy esteleg tudtok mondani alternatívát ebben az árkategóriában?
-
modd3r
őstag
Így van, én is ilyet vettem a keresztfiamnak karira, és imádja!
Szintén Angry Birds, Hungry Shark Evolution megy rajta, de még az Angry Birds Go is elfutkos rajta.
nem voltak nagy elvárásaim a 10 ezres ár hallatán, de ennyit minden további nélkül megért a gép EGY GYEREKNEK! -
AeSDé Team
őstag
Ez semmire nem jó, én meggyűlöltem az alatt a 10 perc alatt amennyit nálam töltött ez a tablet. Barátnőmnek van ilyen. Szerinte gyors, persze hogy az mert neki "buta telefonja" volt előtte. De ez android rendszerrel egy vicc, használhatatlan. A kijelző pocsék, az érintéseket kb. úgy érzékeli mint ha rezisztív lenne.
A régi mobilomat szidtam a lassúsága miatt, de ez még rosszabb :S
-
haris
őstag
Nálunk karácsonyra hozta az angyalka. Nem értem a sok fikázót. Végigolvasva a fórumot, a többség a földig fikázza ezt a gépet, pedig messze nem olyan katasztrófa a helyzet. 1 éve a Ghoo 7000s 30ezerért best buy volt, ez meg most ipari hulladék.
A gyerek simán játszik vele (Angry Birds összes kivéve a Go!, LegoDuplo Train,Hill Climb Racing, Fruit Ninja stb) , videót néz, én pedig örülök, mert azóta nem az én telefonom van veszélyben, hanem "csak" egy 10 ezres gép, ha rájön az engribörcözés.
Én is szoktam használni alkalomadtán, ennyiért simán vállalható.
Megérte.Ja igen, tudom gyökér vagyok, mert ezt a szart megvettem.
-
gtasystem
őstag
válasz
majcsika #202 üzenetére
köszi de az enyémet azóta már meg is vették..
GuruZone: szerintem sem rossz a cucc, ennyiért meg pláne..
a kijelzője lehetne jobb de amúgy első tabletnek teljesen korrekt..
én overmax base-t vittem vissza 1-et mert nagyon gyorsan merült..
annál pl. ez a beex jobb akkuilag.. -
GuruZone
őstag
BeeX S1 (12222 - 14000 Ft)
eladott mennyiség (december) ..... 116
hibás készülékek száma (dec) ........ 0
eladott mennyiség (év) .................. 90
hibás készülékek száma (év) .......... 0DPS Dream 7 (12400 - 14987 Ft)
eladott mennyiség (december) ..... 243
hibás készülékek száma (dec) ........ 0
eladott mennyiség (év) .................347
hibás készülékek száma (év) .......... 5a két ünnep közt várhatóan azért hoznak vissza belőlük!
ez az arány azért teljesen korrekt egy ilyen "occó" cucctól!
midnezek fényében még mindig fenntartom véleményem, első tabletnek ideális bármelyik, piciknek meg pláne.
-
GuruZone
őstag
válasz
Gabeszkutya #203 üzenetére
hétvégén várható a tömeges visszahozatal, ha gagyi a kütyü. Én még mindig tartom a véleményem, hogy kevés hibás lesz,
hétvégéig fogok szivárogtatni eladott/visszahozott darabszámokat decemberről, mit tippeltek arányban?(Beex S1 és DPS Dream 7 lesz a terítéken)
-
Gabeszkutya
tag
Helló. Kinél döglött be eme csodakészülék? (nálam még műxik)
-
desolator
senior tag
Egyébként a Plants Vs Zombies 2 -is jól játszható még rajta én azt tolom vele
Amúgy én újság olvasásra és filmnézésre használom a vonaton, arra tökéletes. Meg gyári böngészővel a netezés is viszonylag gördülékeny. -
helixP
nagyúr
válasz
Gabeszkutya #199 üzenetére
Ennek a tabletnek erős.
gtasystem: Maverick? Mondjuk ahhoz, hogy offline keress komolyabb navi software kell már.
-
gtasystem
őstag
amúgy tudja valaki melyik a legjobb offline térkép?
a google offline-t hiába töltöm le nem tudok benne keresni.. -
gtasystem
őstag
válasz
Gabeszkutya #192 üzenetére
ez nem erre való hanem sakkra és tetriszre..
én sem értem hogy gondoltad hogy a legerősebb játékokat a legolcsóbb hardveren akarod játszani..
bubble blast, jewels, vagy cut the rope..na ilyeneket lehet.. -
beefjeez
senior tag
válasz
Gabeszkutya #187 üzenetére
#186: Hát szerintem is inkább semmi.
-
helixP
nagyúr
válasz
Kicsit más egy Full HD 3D játék, mint egy Ogg, vagy avi file. Egyébként is ezen a kijelzőn 3D-t?
-
desolator
senior tag
válasz
Nem is tudom mire számítottál
-
Gabeszkutya
tag
-
helixP
nagyúr
válasz
Gabeszkutya #190 üzenetére
Nem is a hellyel van a legfőbb gond nagyon kevés a hardware. Nagyon.
-
Gabeszkutya
tag
Van benne egy 8 gigás SD kártya. de gondolom csak a belső SD-be lehet játékokat rárakni. hoppá válasz akart lenni
-
helixP
nagyúr
válasz
Gabeszkutya #187 üzenetére
Ne is próbálkozz! El sem fér rajta SD-kártya nélkül.
-
Totheground
addikt
Tippre a diavetítés hfr film hozzá képest.
-
Gabeszkutya
tag
Sziasztok. én is ilyen készüléket vásároltam a tescoba. egyenlőre tökéletesen üzemel. Valaki probált már rajta nagyobb méretű Gameloft játékot? Pl: Asphalt 7. GT Racing 2. Iron Man 3.
-
majcsika
csendes tag
Már 3. hete nyúzom a gyerekkel együtt.
Amikor megvettem elkezdtem csinosítgatni pár dologgal HoloLauncher stb.
Töltöttem rá pár okosító és szükséges dolgot. Pdf reader stb.
Nekiállt akadni. Opera Mini alig ment.
Visszavágtam gyáriba majd rootoltam Vroot-tal és kicseréltem a kínai programot SuperSu-ra.
Felment a LuckyPatcher, Root Uninstaller, TitaniumBackup , CPU Adjuster, XBooster.
A CpuAdjusterrel sem lehet 1008Mhz-nél feljebb húzni de átállítottam az ütemezőt -noop-ra, a cpu viselkedést pedig -interactive-ra.Letiltottam egy csomó dolgot pl térkép, mobilhálózati beállítások Deezer stb.
Az akkuidők ; wifi nélküli videólejátszás fél fényerőn 6 óra, wifi+youtube böngészőben vagy önálló alkalmazásban futtatva 4óra 10 perc.
Gyári böngészőt használok és bevált.
Általában 200mega feletti szabad rammal futkos. Launcher a gyári! Nem akad nem indul újra.
Egy dolog van ami szokni kell kicsit ez a betekintési szög.
Először fura volt de hamar ráállt a kezem így felejtős ez a probléma.
13ért vettem és nem vártam sokat tőle, viszont jóval többet kaptam. -
DavidSolo
csendes tag
Helyzetjelenés.
Megszereztem a gyári firmware-t amit nagy nehezen de sikerült kicsomagolnom, és kinyerni belőle a systemui.apk-t. most minden remek.
Ha bárkinek szüksége lenne a firmwarre keressen bátran. -
desolator
senior tag
Kezdem egeszen megszeretni a cuccot, most gyari bongeszovel hasznalom, igy kifejezetten porgos magahoz kepest :-) A 720p-s mkvt is viszi gond nelkul.
-
DavidSolo
csendes tag
Mégy egyszer szeretném megkérni a kedves fórumozókat, hogy ha valaki berootolja a gépét, kérem küldje el nekem a systemui.apk-t.
Írtam a hivatalos szerviznek, sajnos nem adhatnak ki se firmwaret se annak részeit, ezért csak sajnos rátok számíthatok.
Vroot-al szépen be lehet rootolni, nem kell tőle félni, kb 1 kattintás mert a program minden megcsinál helyettünk. A lényeg csak annyi ,hogy az usb hibakeresés legyen bepipálva és OK-ézzuk le a tárhely csatlakoztatást (hogy a windows feltelepítse az illesztő progikat stb...) ha megvan a root, csak egy másik superuser kell. Én a Supersu-t tettem fel, ez automatikusan leszedi azt amit a root feltesz és nincs ütközés.
Előre is köszönöm! -
kecskebégető
aktív tag
Jíííí kámon a cucc
Valamire jó is lehet 1 darabot veszek is belőle. -
gtasystem
őstag
válasz
desolator #172 üzenetére
a külseje szerintem is jó de rá is van írva hogy van dizájn is, és a beex tervezte..
én is most nézelődöm valami másik browserért, az adw launcherrel lehet állítani a görgetési sebességet az sokat javít rajta, de valami másik böngető kell..
megnéztem a fruit ninja is elindul rajta..mondjuk nem azonnal de elindul..
-
desolator
senior tag
válasz
Dr. Romano #173 üzenetére
Még csak egyszer töltöttem rá, tehát még valószínűleg javul majd egy kicsit az idő. Kb 30 perc Plants vs Zombiet nyomtam rajta és olyan 45 percet nyomkodtam azóta és most van 20%-on max fényerő mellett.
-
desolator
senior tag
Nekem is itt figyel tegnap óta.
A betekintési szög tényleg kb 2 fok és tényleg elég fakó
A felbontás is fos de igazából én csak böngészni vettem meg divx filmeket nézni vonaton. Sajnos szegénykének néha még a böngészés is nehezére is, szerintem is elég döcögős még néha az alap műveleteknél is. Filmeknél egyenlőre ok, azt még bírja
Ja, amúgy a külseje nem olyan rossz élőben sőt, nekem még tettszik is. -
gtasystem
őstag
válasz
DavidSolo #168 üzenetére
ezt nem ígérem mert elvileg nem az enyém lesz, ezért nem akarom elbarmolni..
adw-n lehet állítani sebességeket, meg le lehet szedni a fölös képernyőket..egyelőre ez elég..
az epic-et nem ismerem..
cpu-t szerintem akkor érdemes állítani ha az akksi is bírja, nekem most kért töltőt 19%-on van és pár órája már basztatom..
szerintem ez nem rossz..legalábbis az overmaxhoz képest.. -
DavidSolo
csendes tag
válasz
gtasystem #167 üzenetére
supersu-val lehet unrootolni.
megnéztem rom managerbe és a szerint 1080mhz-n megy a cpu.
Az adw-t én is poróbáltam, de most az Epic launchernél maradtam (gyári kitkat kis plusszokkal)
Ha berootolod, szívesen fogadnám a systemui.apk-tanélkül kicsit meg vagyok lőve. mindent kipróbáltam ami csak eszembe jutott, de nem jutottam megoldásra.
-
DavidSolo
csendes tag
Nem bírtam magammal. Berootoltam a gépet, minden jól ment, a root is tökéletesen működött mindent megcsináltam amit akartam. Ekkor gondoltam még egyet és kitaláltam, hogy kiteszem a virtuális menu gombot a többi virtuális gomb mellé (alapból nem ott jelenik meg a menu gomb, az alkalmazásokban sem). Van erre egy app a Store-on gondoltam kipróbálom. Nos nem jártam teljes sikerrel. Sikerült elrontanom a systemUI.apk-t. most nincs se status se navogation bar-om. Ha valaki már szintén berootolta az ilyen eszközét és van pár perce, legyen olyan kedves és küldje át a systemui.apk-t. (system/app mappa) köszönöm!
-
gtasystem
őstag
nekem is itt figyel már, a betekintési szög tényleg tré és elég fakó a szín, de mondjuk nem is vártam mást..
overmax basicnek a kijelzője jobb szerintem, de ez nem merül annyira durván mint az..
pc távirányító widgetet nem bírtam rá felrakni lefagyasztja, most vagy az os túl friss vagy nem tudom tehát azzal még variálni kell..
lehet hogy nem ártana egy root és egy kis tuning meg egy jó launcher és akkor elkaristol..
kíváncsi vagyok az akksi meddig fogja bírni..amúgy a külseje szerintem nem vészes, azt hittem sokkal kínaibb lesz de nem..
-
modd3r
őstag
Na, akkor egy picit bővebben, kb. 30 perces nyomogatás után:
- kijelző botrányosan rossz, betekintési szög egy dolog, de olyan fakó mint az állat, plusz felbontás is gáz
- sebességre nem annyira vészes (persze röcög)
Talán egy jobb launcher-rel még lehetne csodákat művelni, de a kijelző tényleg annyira elb@ssza az egészet, hogy az embernek nincs kedve használni a gépet. -
helixP
nagyúr
Tökéletesen használja a családtag az általam előzetesen megírt funkciókra. 10.000 forintot maximálisan megért. Egyetértek veled, hogy 13-ért meg +++ már nem.
A betekintési szöggel egyetértek. A tapintás nálam teljesen jó. Szaggatni meg alapfunkciók közben nem szaggat. A felbontást tudtad, amikor megvetted, mint ahogy a kinézetét is -
atike
nagyúr
#152 és #153
Ezt a két hozzászólást ajánlom azoknak, akik a mellett kardoskodtak, hogy 10.000 Ft-ért jó ez, ha olyanok az elvárások. E mellé az "élmények" mellé elég nehéz megfelelően alacsony elvárást támasztani...
Én továbbra is fenntartom, hogy pénzkidobás volt 10-ért, de a normál áráért már főleg az.
-
modd3r
őstag
válasz
razorka777 #154 üzenetére
Meg nem probaltam, de a kijelzo nagyon gazos...
-
nbg
senior tag
Na, megjott, elso tapasztalatok:
- betekintesi szog kb. 2 fok... ha nem tok szembol nezi az ember, szinte semmit sem latni.
- a kijelzo tapintasi erzete es erzekenysege kozel tragikus
- a felbontasrol gyakorlatilag ne is beszeljunk
- szaggat, nem kicsit, szinte mindenhol
- ronda, mint a bun....Akkuidorol egyelore nem tudok nyilatkozni.
Mindezek ellenere: turelmes, celiranyos felhasznalasra megerte a tizezret... -
AMD Power
titán
Remélem azért nem Ipari hulladék?
-
YeahPad... és még kismillio néven fut
-
Steve1207
veterán
Szerintem sokakkal elszaladt a ló az olcsó tabletet fikázva. Kb hasonló kaliberű tabletek estek évente a felére árban, most itt tartanak és nem két éve folyik ez ugyebár, valamilyen szinten ajánlható kategória volt mindegyik.
Még mindig sokan lehetnek, akik nem használtak tableteket és kipróbálni szeretnék, hogy egyáltalán együtt tudnak-e vele élni, valamit tudnak-e rajta használni viszonylag kényelmesen. Nem a sebességről van itt szó, csupán az ergonomia miatt.Hardverileg szerintem elmegy, nem kell sokat várni tőle, de ilyen specifikációkon lazán elfutkos egy stock droid rendszer és aki ilyet vesz nem azért fogja, hogy belakja több száz progival, accontjaival stb. Max megnyit egy böngészőt, gyorsan olvasgat valamit a konyhában, receptet néz ésatöbbi.
Benne van az emberben tényleg, hogy egy részről ennyi pénzért úristen mi ez manapság. Más részről a felhasználók 70%-a még sok esetben ezt se használja ki. És itt jön az, hogy megéri kiadni egy CSAK középkategóriás tab-ért egy havi lakbér árát? Így nézve egyáltalán nem. Lehet kövezni, ennyiért elmegy
-
helixP
nagyúr
válasz
janos1988 #144 üzenetére
Megint nem olvasol: ettől a táblától várok el ennyit. Van már 2 a családban mind a kettővel más elvárásaim voltak, más összeget is költöttem rá, más minőséget is kaptam.
Ez így korrekt. 10.000 Ft-ért ezt vártam, ezt kaptam. Nem adtam alá egyáltalán, mert ahhoz, amit elvárok tőle nem kell jobb. Jobb kijelzővel meg már nem érte volna meg, mert akkor nagyobb proci kellene, az meg további plusz költség és számomra felesleges funkcionalitás bővülés.
Értsd meg: célgépet vettem, ehhez mérten jó áron. -
nbg
senior tag
A vicc kedveert tegnap rendeltem egyet, ma jon elmeletileg, kivancsi vagyok a produktumra...
-
helixP
nagyúr
-
janos1988
addikt
válasz
lacuspapus #138 üzenetére
Minap az ismerősömmel (eladó) beszéltem az MM-ben és ne tudd meg mennyien választották inkább az olcsó táblagépet épp az ára miatt, még annak ellenére is, hogy volt olyan kis srác, aki szó szerint kioktatta a szüleit arról, hogy miért is érné meg a drágábbat venni (dps dream 7 vs. az akkor pont akciós wayteq 79qci). Elég sok volt közöttük az árérzékeny, de ugyanakkor teljesen műszaki analfabéta szülő, szóval nem olyan rózsás a helyzet, mint egy porszívó vásárlás esetében.
Viszont nem kellene a többszörösét kifizetni, csak elég lenne rádobni 7-8 ezret és kapna kicsit minőségibb vackot, ami már jobban megérné ennél (pl. Concorde Rokee).
Illetve továbbra is azt mondom, hogy arra amire egy tudatos vásárló használni akarja, mondjuk azt, hogy rendben, elegendő. De itt a kvázi hibás darabszámmal van a gond, ami ráadásul olyan hiba, hogy amiatt cserélni biztos nem fogják a gépet, és azzal is, hogy a karácsony közeledtével, sokan ajándéknak szánják, leginkább a gyereknek veszi a hozzá nem értő szülő (és itt jön képbe a csalódottság). Az olcsó húsnak, ez esetben, nagyon híg a leve.
Egy szónak is száz a vége. Én vásárlás előtt 72 pontos betűkkel tájékoztatnám az embereket, hogy mit is fog kapni ennyiért és mik lehetnek a várható problémák.
Szerk.: atike +1.
-
atike
nagyúr
válasz
lacuspapus #138 üzenetére
Nem volt jó a példa, mert a teszkós porszívóval is simán takarítasz gond nélkül... Az egyszerű mint egy faék, teszi a dolgát...
Itt viszont nehéz azt elképzelni, hogy egyből mindenféle gond vagy kompromisszum nélkül megkapod azt, amire vágysz akkor, amikor tablet vásárlásra adod a fejed. És ez lényeges különbség. Még ha kibontás után egyből még netalán rendben is van, 1-2 hét használat után garantált az "agybaj"... Sajnos.
Írtam korábban is, hogy simán reális az, hogy jópár olyan emberke lesz, aki eddig nem használt tabletet, és akkor most majd "de jó, olcsó, gyerünk" - vesz egyet.... És innentől kezdve kapásból általánosítva kijelenti majd, hogy milyen rossz is a tablet, vagy ha egy kicsit "ért" hozzá, akkor meg, hogy milyen rossz az Android.
Elhiszem azt, hogy lesz olyan hozzáértő, aki azt mondja, hogy 10-esért vettem, nincsenek elvárások, csodák pedig nincsenek.... De ezekből lesz a kevesebb. Sajnos.
-
helixP
nagyúr
válasz
janos1988 #137 üzenetére
Nekem ott a Speedshop, aki nem egy pl. Senzheni cég, ha kell gari, ott vannak ők.
Amit meg mondtál, hogy csalódnak az emberek. Ha nem néznek megfelelően utána, ha nem kérdeznek meg egy hozzáértőt, meg is érdemlik. Az ilyen nem tudatos fogyasztókat nem tudom sajnálni. Semmilyen terméket nem szabad megvenni utánajárás nélkül.
Hazudik a specifikáció? Nem. Meg lehet nézni előtte az üzletben? Meg. Nincs itt hiba. -
lacuspapus
tag
válasz
janos1988 #137 üzenetére
Ne haragudj, de szvsz rosszul közelíted meg a témát.
Abban igazad van, hogy lesznek/vannak vele problemák, de pont az ára az, ami figyelemfelkeltő meg a hozzá nem értőknek is. Ha ki van rakva több féle, némelyik ennek az értéknek több tízszereséért, akkor csak nem támasztok csúcs igényeket. Borzasztó egyszerű, mert azt még az egyszeri háziasszony is tudja, hogy mi a különbség a teszkós porszívó (5990.-) és a miele takarítógép között (74990.-)!!
Egy szóval, aki ilyet vesz mitől lehetne csalódott? Hogy nem megy a real racing 3? fenét.. ha már egy index.hu-t sem tudna betölteni, joggal sérelmezhetné bárki, de erről szó sincs. Olcsó húsnak híg a leve, de valaki azt is megeszi, mert nem futja drágábbra, és örömmel fogja rajta nézegetni a recepjeit/sporthíreit/mobilarénás cikkeit -
janos1988
addikt
Zsákba macska. Kifogtál egy jó darabot (de pár hónap után leszek kíváncsi, hogy akkor is gondok nélkül fog-e működni), de viszont lassan már annyian panaszkodnak az ennyire szuper olcsó táblákra, mint amennyien meg vannak elégedve vele. Nekem sem a teljesítményével van bajom, hanem a nem megfelelő minőségével. Csak elég benézni néhány olyan oldalra ahol lehet a termékről véleményt írni, panasz áradatokkal találkozik az ember. Sokkal nagyobb arányban fordulnak elő hibás/használhatatlan darabok, mint a 2-3x ennyibe kerülő társaiknál, rengetegen panaszkodnak az akku teljesítmény hamari vissza eséséről, a rossz wifi jelről, a rendszer teljesítményről pár heti belakás után (idegesítő belassulások), az egészen extrém hibákig, mint pl. az el sem induló darabokról. És akkor az olyan dolgokról, mint a pocsék kijelző (ami iszonyatosan torzít, már egy kisebb elforgatásnál is), a kevés memória, a torz hang és a hasonlóak, ami fajta jellegű az ilyen olcsóságoknál, nem is említem. És akkor erre jönnek rá a fentebb említett problémák, aztán meg (megint) becsapva érzik magukat az emberek, mert őket erről nem tájékoztatták. Ne magadból indulj ki, aki ért is hozzá és tudja mire fogja használni és tisztában van a hátrányokkal. Hanem a másik, sokkal nagyobb oldalból, akik csak az árat nézik - ami jó nagy számokkal van feltüntetve -, de a sok negatívumról meg hallgatás van. Ezért írtam - kicsit ironikusan - hogy az ilyen termékeket nem engedném forgalmazni. Komolyan mondom, kevesebb kockázatot vállal az ember, ha egy hasonló árú gépet rendel magának Kínából.
Szerk.: Karácsonyi ajándéknak pont jó, a kölök örülni fog neki és olcsó (gondolja az anyjuk, meg az apjuk). Csak amikor kibontja a gyermek az ajándékot, megdöbbenve fogja tapasztalni, hogy a számára jobb játékok nem is mennek rajta. Csalódottság +1.
-
helixP
nagyúr
válasz
janos1988 #134 üzenetére
Látom, hogy read only-ban vagy elég rendesen, ugyanis képzeld: vettem egyet. Önmagában egy készüléket nem lehet értékelni. Azt kell megnézni, hogy mire kell, és arra megfelel-e? Olvass vissza és nézd meg, hogy reálisan értékeltem, kidomborítva negatívumot és pozitívumot.
Olvasásra jó. (e-mail, könyv, web). Szeretnék rajta filmet nézni? Nem. Szeretnék rajta 3D-t játszani nem. Sakkozni lehet rajta? Lehet.
Tízezret megér erre? Meg. Ezekre a funkciókra megelégedéssel használom. -
lacuspapus
tag
Ezzel a felbontással még az 512 ram is elég a netezés/filmnézés/angry birds dolgokra. főleg, hogy nincs semmilyen launcher ami felzabálja a memóriát.
ezért az apróért, reggel a kávézáshoz híreket olvasni, ajándék -
margithid
veterán
Ez teljesen jogos!
Sok esetben újságot is kivált egy ilyen kütyü, mondjuk az olvashatóság kérdéses, meg a méret se túl nagy, de ennyiért kompromiszumokat kell kötni.
Ezt tényleg nem arra találták ki, hogy egyszere hallgasson zenét az meber, netezzen, meg mit tudom én mit csináljon még rajta. -
franc0
őstag
-
Lomha 8V
addikt
Jó ez. Akinek van esze, az tudja, hogy ennyiért nem várhat semmi extrát és kompromisszumokat kell kötnie. Akinek nincs, az pedig meg is érdemli.
-
janos1988
addikt
Az ilyen termékek forgalmazását miért engedik az országban
költői kérdés...
-
helixP
nagyúr
válasz
zotyesz66 #125 üzenetére
Tény, hogy szar a kijelzője, nincs vita közöttünk, csak szemből adja a normális képet, 5-10 fokkal fordítva már nem. De ez arra, hogy e-mailt írj és olvass vele, böngéssz, könyvet olvass, elég. Még filmet nézni is elmegy, bár megértem, ha valakinek már arra nem.
Még egyszer mondom 10.000 Ft. Tíz. Ha egy évadnyi buszútra, kitart, már megérte. -
gghrtz
őstag
válasz
zotyesz66 #125 üzenetére
Anyukám tabletje is nagyon durva. 800x480 TN, de valami atom durván torzít, ÉS a panel fizikális aránya 16:9, DE a felbontás meg ~16:10
. Így gyönyörű nyújtott a kép
A hardver nem rossz, 1GB RAM, 2x1,6 GHz MALI400MP2, 3000-es akku, de kb 3 órát bír.
Nekem egy 9" FHD, RK3188-as(2GB DDR3+16GB eMMC) 5200mAh akkus Cube U39GT van, Kínából 42.000-ért
(fém hátlap, két kamera), és imádom.
Aki 7"-os tabletből akar valami normálisabbat venni, de sajnál kiadni érte egy talicska pénzt, annak inkább ezt ajánlanám: Ainol Novo 7 Fire -
zotyesz66
őstag
Sajnos pont láttam, ezért mondtam azt, amit. Valami gyalázatos az a kijelző. Pedig nem vagyok nagyon "igényes", nekem megfelel pl. a Sony-k TFT-je is. Van nálunk most egy Voda Smart Mini, annak se ennyire gáz (sőt), ez valami olyan, mint a régi notebookok DSTN kijelzője.
-
kpal
nagyúr
ettől meg egy mobil gyorsabb , es nem akadozik , az 40-50k-s tabletek is borzalmasak .
-
razorka777
veterán
Gondolkodom azon, hogy a hugom 16 éves fiának jo lenne egy hasonló.
Film nézésre, meg a face-ra neki bőven elég, tavaly óta rágja a fülünket egy ilyen "vacakért". -
gghrtz
őstag
Lehet ez volt a vevőcsalogató
Kirakják, hogy 10 000 Ft a tab, és rengetegen rámennek a webshopra. Ilyen a világ gyerekek..
-
Ihsahn
tag
válasz
zotyesz66 #47 üzenetére
De basszus! Ha látod a tableteket a boltban egymás mellett, és az átlagár 40-70000 Ft, akkor azért józan paraszti ésszel is kikövetkeztethető, hogy a toronymagasan legolcsóbb 10000-es tablet bizony a 80-120000-esekhez képest bizony tényleg sokkal gyengébb. Ezért, aki sokat vár töle, az bizony ostoba... És ehhez nem kell nagy tudás és jártasság a témában.
Vagy tévednék netán? -
helixP
nagyúr
válasz
razorka777 #115 üzenetére
Ja, hátez konkrétan ugyan az. 15-ért valóban nem éri meg.
modd3r: Tegnap beszéltem az előadóval és mondta, hogy nagyon hamar elkapkodták a 100-at 1 óra fele már nem volt az akciósból.
-
razorka777
veterán
Volt szerencsém hasonló tudású tablethez.Nem kis szenvedés volt használni.
Kezdésnek, ismerkedni a tábla gépekkel, arra megfelel, de amúgy felejtős. -
modd3r
őstag
UPDATE: A Speedshop az imént tájékoztatott minket, hogy az akciós készlet elfogyott, az akció véget ért. Az eszköz rendes ára bruttó 12 990 forint.
Ma már 14990 FT.....
-
tomson67
tag
.
-
G-Guts
aktív tag
Ez bizony ennyiért (ha minden jól működik benne) teljesen jó. Igaz, gondolom - a szinte használhatatlan - TN kijelző van benne, de ennyi pénzért még ez is megbocsátható. Az egyik legnagyobb hibája ennek a tabletnek a túl fejlett op.rendszer lehet talán, ami jobban zabálja a ramot, de gondolom úgy gondolta a management (nem alaptalanul), hogy a sok retardáltnak így legalább befoghatják a pofáját azzal, hogy nem egy ősrégi android verzió fut rajta.
Én 600 mhz-es 256 mb ramos rosszul működő érintőpanelos telefonnal is végig játszottam annak idején a modern combatot, tehát ezzel a tabbal sincs valszeg olyan nagy gond. Nem gáz ez a hw, a felbontás ehhez pont jó, aki jó áron akar venni egy egyszerű olcsó tabletet, akkor ez szerintem egy jó választás lehet.
Ha ajándékba lesz egy gyereknek karácsonyra, és a gyerek meg ki akarná dobni, mert nem olyan jó, mint az ipad, akkor az ipad helyett jár egy apad, azaz "apád f@szát kapsz te legközelebb karácsonyra" azután pedig grátiszként közvetlenül jár a gyorspostával és free shipping-el érkező atyai saller. -
Bóti
senior tag
válasz
margithid #26 üzenetére
Egy probléma van csak. Soha nem lesz elég az 512 ram, ha használod is a telefont. Nekem is annyi van a G510-ben, swap nélkül katasztrófa. Az, hogy zenehallgatás mellett böngészek jön egy sms, megnyitom, váltanék vissza böngészőre, és újratölti az oldalt.. kereshetem meg, hogy hol jártam, plusz mégegyszer betölti, plusz adatforgalom..
Nem is értem a gyártókat, én simán azt csinálnám, hogy adnék gyári tartozékként egy 4 gigás, class 6os microSD-t (plusz költség kb egy ezres), és aktív swap, amint behelyezed a kártyát, mondjuk 512 MB.. Nincs olyan gyors, mint a RAM, közel sem, de aki 512 MB-tal vesz telót az ne is várjon csúcssebességet. Cserébe lenne multitasking. Meg amúgy is, az se tart rövidebb ideig, hogy újból megnyissa pl a launchert, mint betöltse SD-ről IMO. -
helixP
nagyúr
válasz
DavidSolo #102 üzenetére
Nekem is itt van előttem, arról pötyögök (van még mellette 2 tablet, amit rendszeresen karbantartok, egy saját meg egy amit karbantartok, szóval egy pici összehasonlítási alapom van). Egy valami van, ami tré, az a betekintési szög, ha nem szemből nézed, akkor már interválódnak a színek, de ezt vártam 10 ezerért. Amúgy pontosan érzékeli az érintéseket.
4.2 JB, egy maghoz képest gyors, akadás nem sok volt eddig. XP felismeri lazán háttértárnak (ami mondjuk egy Acer tabletről már nem mondható el).
Hírek, e-mail, dokumentum olvasás. Ennyire lesz használva és erre elég is. Könyörgöm 10.000 Ft ennyiből nem vásárolsz be egy hétvégére, és nem tankolod meg az autódat.Apropó: Root, cwm, custom rom?
-
DavidSolo
csendes tag
Reggel olvastam a hírt, gyorsan rendeltem is egyet. Most arról írok ès azt kell mondanom ,hogy ennyi pénzért megérte. Nyilván nem felbontás bajnok és benchmarkot sem érdemes futattni,de 9990ért én nem is várok sokat. A sebességgel nincs gond egész fürge a gép, az érintésérzékenysége is megteszi, alkalmazások közt gyorsan vált. Meg meg akadások természetes vannak. A csomagtartalma: tablet, gyenge minőségű fülhallgató, micro usb kábel, töltő (nem micro usb-s, vékony tűben végződik) amugy sok előretelepített alkalmazással jön a cucc, kapunk 150GB felhő tárhelyet, deezert, újságost, könyves alkalmazást. Ha még kíváncsiak vagytok bármire kérdezzetek!
-
gghrtz
őstag
Ez facebookra, hirekre, youtubera valo semmi masra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os Sata SSD teszt. (Blue)
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- OpenWRT topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Philips LCD és LED TV-k
- Formula-1
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Thinkpad X13 Gen2i 13.3" FHD+ IPS i5-1145G7 16GB 512GB NVMe gar
- Gyakorlatilag új, GARANCIÁLIS (2026.12.23-ig!) Asus ROG Strix G16 (G614JV) gamer laptop RTX 4060-nal
- Switch OLED piros-kék, 2025. novemberig Alza garis, dobozával és minden tartozékkal
- Eladó! MSI mag 360r-v2 komplett cpu hűtő (Csomagküldés az árban)+vezérlő
- NEOS BAZÁR számtek kellékek, kábelek, tartozékok, egerek
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Keresünk dokkolókat
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged