- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Honor Magic V2 - origami
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
Új hozzászólás Aktív témák
-
DPD
csendes tag
Sziasztok!
Miután elolvastam a teszteket és a fórumokat, megnyomkodtam az üzletben, tegnap megvettem az Idol-omat a bp-i Árkádban (MM) 76.999-ről 10% kedvezménnyel ~69e-ért. (68-ért árulta vmelyik aluljárói üzlet, de a garancia könnyebb érvényesítése mellett 1.000,-Ft nem érv.) Motorola Defy-ról váltottam, amire én anno MIUI rom-ot telepítettem.
Szóval:
Bog:
a teló marha könnyen kicsomagolható.Mindenki:
- a ház nem recseg, nem hajlik, de olcsó műanyagból van a hátlap - bármilyen szép messziről a szálcsiszoltnak tűnő borítás, nem exkluzív. Egyszerű, csúszós műanyag.
- a kijelző meseszép és óriási (egy kézzel nem is érem át kényelmesen). Nem invertál, fényben is jól olvasható, kontrasztos, élénkek a színek még tartalékosan, 50%-ra levett fényerőnél is;
- a menű nem igazán szép (fehér-világoskék), de egyszerű mint minden android, teljesen magyar, aki akar, tölt rá launchert, én eddig nem tettem;
- a gyárilag telepített de felesleges programok törölhetők, az ikonok mappákba rendezhető - egyszerűen egymásra kell húzni 2 ikont, utána meg már melléjük pakolható akármennyi;
- a fotók: egy telefontól sem várható el akár csak egy kompakt fényképezőgép teljesítménye (a lapkaméret eleve behatárolja a lehetőségeket), de nem akkora csalódás a kép, mint amit Bog tesztje és képei után vártam - bár a silányságban az ide feltöltött fotók minősége miatt eleve kételkedtem. Amire való arra jó, de nem vált ki még egy olcsó fényképezőgépet sem - ahhoz gyenge.
- videók: 720p .mkv és .avi filmeket néztem rajta, az MX Player kodek nélkül is szakadás, csúszás nélkül, kifogástalanul viszi, csak be kell állítani a szoftver dekódert (hangnál, képnél egyaránt). Ennyi.
- a PC azonnal felismerte a telefont, Intézőn keresztül oda-vissza másoltam rá képeket, filmeket.
- az akksi aránylag jól bírja, de én automatikusan töltöm este, mert napi 1,5-2 órát filmezek rajta, plusz telefonálok és otthon folyamatos a Wi-Fi;
- AnTuTu: 6603.A céges micro sim még nem érkezett meg, ezért egyelőre 1 kártyával használom (a T-ben ingyen cserélték a régi kártyámat, de előtte bepróbálkozott az eladó egy 4.500,-Ft-os árral. Rászóltam, hogy ne bohóckodjon, egy másik üzletükben ingyenesnek mondták, utána hirtelen meggondolta magát a srác és 5 perc múlva ott se voltam.) A vétel erős, a hálózatot nem dobta el, pedig a kertvárosi lakásunkban gyenge a jel - ettől féltem, de szerencsére alaptalanul..
A GPS-t, a navigációt és a bluetooth-ot még nem próbáltam, a Wi-Fi jó. A gyári USB dugasza viszont nagyon szoros, ezért nehéz rádugni/lehúzni a telefonról, ezért én a régi motorolás kábelt használom (az Alcateles töltőfejhez is), nehogy kitörje a nagy erőlködésben a csatlakozó belsejét.Bocs, hogy hosszú lett, de 1 napi "tapasztalat" alapján gondoltam megírom a véleményemet. Nagyon nem bánom, hogy nem vettem 997D-t, mert azzal szemeztem, jó döntésnek tartottam, de nem tetszett. Az Idol igen. Remélem, később se okoz csalódást!
-
tybsen
addikt
Ma megneztem a 6030-at es a 6033-at is, nagyon szepre sikerult mindketto, a sebesseg is rendben volt, amennyire megnyomkodtam.
-
sweepy
csendes tag
Sziasztok..
Mi a vélemény a Alcatel One Touch Idol Alpha-ról?
Vajon kapható lesz szolgáltatónál? -
riszter
senior tag
Vasárnap jártam a pesti Arena MM-ban. Megtapicskoltam az Idolt és megmutattam a páromnak is. Eladási ár: 79990.-
Ma megnéztem itthon, Székesfehérváron is a MM-ban ahol egy laza tizessel volt több. 89990.-
Ez hogy? Nem az van, hogy áruházlánc fix árakkal? Ezek szerint mindegyik MM, más Kft? -
GuruZone
őstag
válasz
Winchester95 #188 üzenetére
nincs baj az MTK-val, lesz már Sony telóban is (talán már van is), sőt Acer cuccokban is láttam.
-
Winchester95
őstag
Én úgy gondolom Galaxy S3 Mini után jó sok év múlva már inkább Külföldről fogok rendelni valami Dual simes telefont.5,5" fullhd meg minden hülyeség.
Csak nem lehet rossz.Ahogy néztem már minőségben is jók.
De ez az MTK még mindig nem tetszik.Minek erőltetik? -
GuruZone
őstag
válasz
Winchester95 #186 üzenetére
"kínai kínaiból" vannak már MT6589-es Quad Core telók 60ezer alatt bőven, de hát a garancia.... AnTuTu-ban 10000 pont felett teljesít ez a négymagos.
Én az Idolról tudok nyilatkozni, a kamera 500%-kal jobb, mint vártam
Szuper makró, és a videófelvétel sem lassul be, megnéztem most sötét szobában.
Valaki írta itt a VeleTech után, hogy maga az Alcateles csávó mondta, az Idol kamerája jobb mint a Scribe HD-é.
-
Winchester95
őstag
válasz
GuruZone #185 üzenetére
Én észrevettem bootolás után, vagy is a rendes menünél a bevilágítást.
Az értékéből nem veszít semmit ez tény.Jó " kis" telefonnak tűnik.
Viszont amit az OT995 el átéltem.Arra igaz volt hogy szuper a telefon stb.....minden pozitív stb.....De 1hét elteltével kijött minden hiba, illetve szoftveres hiányosság.Azért olyanokra kíváncsi lennék hogy a keret, vagy v.mi más mozog-e rajta, illetve nyikorog, recseg stb.....
Pixelhibák?Bevilágítást láttam.
Videófelvételnél mesterséges fénynél nem esik gyári kamera appal az fps szám?
Külső hangszóró milyen?Látom hogy elég nagy hely van a hátlapon neki.Így nem hiszem hogy olyan halk lenne.
Nem rossz telefon de 86k-t sokallom érte.Mégis csak Alcatel.Igaz ez az új ára.De 86k ért aprón kb használatlan garis telefont veszek.Xperia Ion és társai......Sőt már S3-at is ki lehet fogni bőven.Nézegettem ezeket a Dual Sim-es mobilokat.4magos MTK 1080p videófelvétel, HD, FullHD kijelzők.Hihetetlenül olcsón....
Ilyen szempontból ezek is jobban megérnék nem?
Bár az MTK proci akár 2 magos akár 4......azt hiszem nagyon gyengék.Mondjuk egy 2magos mtk gyengébb egy átlagos 2magos procinál telefonban.(pl sgs3 mini, advancednél.) -
GuruZone
őstag
válasz
Winchester95 #183 üzenetére
az alsó részen a bevilágítás valóban látszik bootolásnál, az első bekapcsolásnál én is észrevettem, de azóta fel sem tűnt, szóval ez nálam nem von le semmit sem az értékéből.
Az Idol Ultra is "csak" 720p-s videót csinál.
Illetve megjegyezném, hogy a független ára 86000 Ft, kíváncsian várom a szolgáltatós árat.szerk: aham szóval Ultra nem lesz T-mobile-nál...
-
tjb007
nagyúr
válasz
Winchester95 #183 üzenetére
"Akkor most elvileg:Tmobile-nál lehet majd kapni ugyan ezt a változatot Ultra néven,"
Nem, nem jól tudod.
A T-Mobile-nál a sima Idol lesz kapható, tehát a tesztben szereplő modellnek az egy SIM kártyás és mSD kártyával bővíthető verziója, nem az Idol Ultra. Az amúgy a másik t betűvel kezdődő szolgáltatónál érhető el, és 1080p-ben az sem vesz fel, annál is 720p a maximum. -
Winchester95
őstag
Hello.Érdeklődnék a telefon felől!
Akkor most elvileg:Tmobile-nál lehet majd kapni ugyan ezt a változatot Ultra néven, 1db microsim foglalattal.
Az Ultra:
Bővíthető lesz memóriakártyával, 4gb belső memóriája lesz.
1,3mp előlapi kamera, 720p KIJELZŐ, 1,2GHZ 2magos MTK procija lesz.1gb rammal.
Ugyan úgy IPS stb.......
Valamint 1080p videók rögzítésére is alkalmas, továbbá Amoled kijelzős?
Jól tudom?
Javítsatok ki kérlek ha nem.
Most nézem ezt az unboxing videót:
http://www.youtube.com/watch?v=0RVS-tNj-2c&feature=youtu.beElég nagy csalódás a telefon.....Látom oldalról a bevilágításokat......Pedig azt hittem már hogy normálisan megcsinálták.Nem úgy mint az OT995-t.
-
GuruZone
őstag
Álmodtam csak Maxxiumus, hogy kifektetted az egyik SIM kártya slotját??
Epp válaszolni készültem, hogy egy unibody ház esetén több esély van az ingyenes javításra
-
mikersz1
senior tag
válasz
littlelion21 #177 üzenetére
Igen, egyik fórumtárs linkelte be valamikor.
-
littlelion21
addikt
-
mikersz1
senior tag
válasz
littlelion21 #175 üzenetére
Erre rájöttem, van még 2 szolgáltató a telenoron kívül.
Már ha forgalmazzák majd, de ha jól emlékszem, akkor a t-mobile fogja.
-
littlelion21
addikt
válasz
mikersz1 #171 üzenetére
Ne legyen igazam, de nem hiszem hogy a sima Idol-t is forgalmazza majd a telenor, a specifikációiban túl közel van az Ultra-hoz.
Szvsz az sokkal inkább valószínű hogy a szolgáltatók megosztoznak a készülékeken, az Ultra lesz a telenornál, az Idol a T-nél, a Voda-nál meg ki tudja...
-
mikersz1
senior tag
válasz
littlelion21 #168 üzenetére
Ezek alapján az idol mennyibe fog kerülni?
-
|AP|
veterán
válasz
littlelion21 #168 üzenetére
az az Ultra változat, de valóban megjelent
-
littlelion21
addikt
Megjelent a telenorvégoknál is.
-
lgabor
csendes tag
válasz
GuruZone #164 üzenetére
Szegeden kivágták nekem a helyi mobil boltban egy Cappi ücsiért a fiúk. 2005-ös T-Mobilos kártyát is sikeresen vágták a csip széléből nekem is egy kicsit levágtak de rendeben működik.
Ez a telefon nagyon szuper eddig az összes kollégám elcsodálkozot hogy az ALCATEL ilyet is tud.
Nagyon tetszik már csak ai IMAK tokot várom hozzá Maxximus jóvoltából. -
GuruZone
őstag
-
válasz
GuruZone #160 üzenetére
Ez nem lehet gond, nekem is a feleségem cégének a nevén van a Vodás privát kártyám (mivel ingyenes csoportban van a család),vittem aláírási címpéldány másolatot és meghatalmazást.
Igen az még nagy chip, de micro-t lehet belőle csinálni. Nekem egy T-s 2009-esből (ez is még nagy chip volt) Békéscsabán kivágták,de az igazság kedvéért megmondták, hogy van pici esély, hogy elszáll a sim...de nem szállt el. 500 Ft volt. -
GuruZone
őstag
válasz
Maxximus #158 üzenetére
engem elhajtottak a Plázában lévő mobilboltba, ahol kivágják a kártyámat. Mondtam ezt magam is meg tudom oldani valószínűleg.
nálam ez bonyolult mert a vodás kártyámnak a Sógorom a tulaja, és ő kell az ügyintézéshez, persze van meghatalmazás is.
Viszont a vodás SIM-emen (ami elvileg 2006-os) olyan mintha túl nagy lenne a chip...
-
válasz
minifoximaxi #149 üzenetére
Ahogy írtam a tesztemben is:
Nekem hétvégét a szombatot és a vasárnapot is kibírja 1 töltéssel. hétköznap volt, hogy be indult a rock&roll állandó email, telefon (min 3 óra), végig nyomogattam, akkor reggel 7-től du 1-re kakukk. Viszont egy átlagos munkanapot kibír szűken 7-17 ig. (nálam) Ez kb 2 óra telefon,állandó 3G,20-30 email,kicsi net,kis nyomkodás,fél óra ,óra wifi., ja és állandó 2SIM (hisz ezért vettem)
-
válasz
GuruZone #155 üzenetére
Valahol írtad, hogy a vodánál csak pénzért cserélik. Ez nem teljesen igaz. A telefonos ügyfélszolgálaton ezt mondják, mert ezt kell mondani, de a valóságban ha bemész és azt mondod készüléket cseréltél és így nem tudod használni a sim-edet , esetleg szolgáltatóváltáson is gondolkodsz akkor készségesen és ingyen cserélik.
Nekem már nano sim-em van náluk, mert 2 hétig egy iPhone 5-öst is használtam (elég is volt..), szóval tapasztalatból tudom.
Ha tutira akarsz menni BP Aréna Voda-nál cserélték nekem nanóra, micro-ra pedig Békéscsaba pláza Voda-nál. Ezek 100%, hogy ingyen cserélik. -
válasz
xperiasigi #151 üzenetére
Hát igen...
Ma letöltöttem a Ral boxing -ot ami nvidia tegra procira van elvileg írva. Mivel engedte hát feltelepítettem. Az elején írta is, hogy nem talált tegra-t, na mondom most fog leállni, de nem ! Teljesen jól játszható a játék....hogy van ez?
A feleségem S2-esére még csak fel sem engedi telepíteni. -
GuruZone
őstag
válasz
minifoximaxi #149 üzenetére
-
dokee78
félisten
válasz
xperiasigi #151 üzenetére
Ne haragudj,de használod a szemed?
Nézd már meg GuruZoneés Maxximus aláírását!!!
Kicsit visszaolvasha láthatnád,hogy nekik van.
A lustaság mire képes. -
xperiasigi
őstag
gondolkodom erősen ezen a telon..valaki esetleg már beszerzet?
az lenne a kérdésem hogy a játékok hogy mennek rajta?
és ha valaki már vet akkor hol és menyiért?
köszi -
GuruZone
őstag
Egy kis üzemidő !
-
minifoximaxi
tag
Javítom magam, mégiscsak lesz Idol X Dual, állítólag 2013 júliusban.
-
minifoximaxi
tag
válasz
Danykahh90 #112 üzenetére
De az X nem dual SIM-es, legalábbis én olyanról még nem olvastam.
-
dokee78
félisten
ROOT-ról még semmi infó ugye?
Esetleg Custom ROM-okról. -
mussoguy
csendes tag
Sim 2 mit tud? 3G kepes? Vagy csak Edge? Nagyon megkoszonnem az infot, mert ma megtapogattam a MM-ban, es nagyon bejovos!
-
GuruZone
őstag
válasz
Maxximus #131 üzenetére
Nálad van lemezmeghajtóként való megjelenés??? mert nálam nincs.
Az ezüst is nagyon baba! (az uccsó képen jól látszik)
Amúgy az érzés fura, hogy mocskosul könnyű. Tudat alatt picit zavar, hogy egy darab műanyag van a kezembenAmúgy nagyon egyben van. Másfél év S2-es Amoled után kifejezetten bejön az IPS technológia.
Picasa-ra töltöttem fel képeket, lessétek meg!
Screenshotok a telefonból,
fotók a telefon által készítve,
valamint fotók a telefonról.
LESSÉTEK!!!!!!!
-
GuruZone
őstag
Mint Idol tulaj mondom, egy mocskosul elit klubba léphettek be ennek a telónak a megvásárlásával.
A kamera hatalmas meglepetést okozott nekem.Maxximus, találtál már módot Mass Storage módra? (tudod, mikor lemezmeghajtóként jelenik meg a belső memória)
-
haris
őstag
(Na már nem tudok szerkeszteni)
Egyetértünk, és én is ezt írtam:
"csak attól ultra, mert Ultra vékony, másban alig fog eltérni ettől a "simától"Ezt arra írtam, mert előtte Danykahh90 kicsit túl felmagasztalta az Ultrát.
-
|AP|
veterán
A további vékonyítások kívül kijelzőben van jelentős különbség:
Kinek mi jön be jobban. Ami visszatart az Ultrától az a 3,5 jack hiánya... Pedig a matt hátlap dícséretes...
-
haris
őstag
Mekkora itt a kavarás a készülékek között.
Az a hozzászólás amire Te gondolsz, az Idol Ultráról beszélt (csúszós hátlap régebbi modell...stb). Ez a cikk meg a "sima" Idolról.
Az előbbi srác is azt hiszi, az ultra majd megváltja a világot, pedig az is "csak" 2 magos lesz, és csak attól ultra, mert Ultra vékony, másban alig fog eltérni ettől a "simától"SZERK:
Na visszakerestem neked [link]A májusi megjelenést nem tudom miért kellett beírni, de ha kapható már, annál jobb.
-
Daffchy
őstag
A teszt napján már írtam, hogy MM-bem már kapható az Idol, meg is tapizható.
Nem tudom miért írják, hogy majd kapható lesz május elején MM-ben és egyéb helyeken...MM-ben csak ezüst színű - fényes felületű van és nem matt, ugye volta ki állította, hogy matt kerül forgalomba, mert a fényes egy régebbi variáns...
-
-
Ja-ja
Idézet a tesztemből:Fülhallgató. Uhhh, ez nem az erős pontja a 6030D-nek. Először azt hittem, hogy ennyire rosszul szól a telefon (mondjuk az SRS felirat itt már nincs, mint a 997D-nél volt!),de jól beállítva és egy jobb fülessel (esetleg egy jó zenelejátszó programmal, mint a Poweramp pl.
-
haris
őstag
válasz
Danykahh90 #112 üzenetére
biztos vagy benne? szerintem kicsit túlbecsülöd azt a mobilt, pedig csak vékonyabb mint a sima Idol
árban sem lesz sokkal.drágább -
|AP|
veterán
A többet emlegetett SRS hiánya az pontosan miben mutatkozik meg? Láma kérdés, de pontosan mi az az SRS?
-
Danykahh90
csendes tag
Esetleg valaki nem tud valamit az Idol X-ről?
Annak kicsit komolyabb a speckója: quad core proci (1,2 GHz), 16GB belsőtár, 5 inch 1080p-s kijelző, 13Mpxeles kamera és egy 2000 MAh akku.... Android 4.2-vel.
Egyébként nem rossz az Idol sem, néztem XXLGSM.hu-n 65.900 Ft-tól már belehet szermányolni!
-
riszter
senior tag
válasz
GuruZone #104 üzenetére
Nem tudom ezt miért mondták az Idol bővíthetőségéről, de mentségükre legyen mondva, fogtam olyan Idol Ultrát aminek fényes műanyag volt a hátlapja, és volt olyan is aminek matt, selymes mint a Thinkpad-ek burkolata. Erre mondja a srác, hogy amit fogok, az egy korábbi verzió és az nem fog kikerülni a forgalmazásba itthon, csak a matt.
Na ezek alapján azt is el tudom képzelni, hogy egy korábbi verzió szerint bővíthető lett volna az Idol.Komolyan mondom, megnyomkodtam ma Xperia Z-t, SP-t, Samsung S4-et és (HTC One-t és BB Z10-et azért nem mert hatalmas sorok álltak elöttük) és ezek mellett nyugodtan megállják a helyüket az Idol és Idol Ultra. Minőségben, kijelzőben biztosan. Nagyon masszív mind az Idol és az Ultra is. Azt mondták május első heteiben fog kikerülni a kereskedelembe az Idol 76-80k környékén MM-ban például.
-
riszter
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 15,6" FHD I HDMI I W10 I Gari
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest