Új hozzászólás Aktív témák
-
Habell
tag
Az indításos befagyáshoz nem tudok segítséget. Nekem dual simes és független a telefon.
A fb problémára vettem egy xiaomi redmi 4 pro telefont. Én nem bírtam tovább a szórakozást. Mai nap váltottam telefont, de még nem álltam át. Az alcatel jelenlegi újkori értékéből kiindulva használtan ez szinte semmit nem ér már, minimális pár ezer forintos telefon lett
Valószínű megtartom még egy jó darabig, amikor biztossá válik az új telefon és teljesen átállok arra.
Amúgy a merülése is már katasztrófa sajnos, a fél napot nem bírja...
Én beállításokat meg egyéb dolgokat nem változtatok már rajta, igyekszem készüléket váltani. -
Habell
tag
A fb. az gyári rajta ha jól emlékszem és gond nélkül ment eddig...
Időjárásos dolgokat nem szedtem el, meg amúgy sem volt jellemző hgy sok appom legyen, szinte semmi nem fut rajta, vagy kitudja mik mennek a háttérben...
A Fb. messenger, viber ezek tuti mennek, meg egy halom google szolgáltatás hiába lövöm ki azokmennek mindig...
készülék váltás nagyon aktuális, a napokban meg akarom ejteni már... -
Habell
tag
2013 augusztusban vettem az OT 6030D telefonomat. Folyamatosan írtam róla, bár a gondokkal jöttem csak, mellette azért voltak jó dolgok is
Most még mindig ezt a telefont használom bár már egy jó fél éve megkeseríti az életemet, csak lusta vagyok lecserélni.
A hívás lista, névjegyek, bármikor lefagy főleg akkor amikor gyorsan kéne megnyitni általában akkor amikor fontos lenne... ez az eleje óta meg volt.
Továbbra is váratlanul ki tud kapcsolni és újra indulni...
Az akksi sem a régi, a 12 órát nem bírja ki, folyamatosan wifi- adatforgalom mellett ha nincs nyomkodva akkor max 6 óra. A 30 % alatti szuper gyors merülés és kikapcsolás bámulatos, hogy viszi végbe. Töltőre helyezve vissza kapcsolva pedig kiírja, hogy 27 %. Sokszor úgy érzem hogy a telefon saját magát becsapja
Szóval akksi gondok vannak, bármikor gondol egyet és amire korábban nem merült gyorsan, arra vesz egy sprintet..
Gyakran eltűnnek az appok másodpercekre ha feloldom, és csak az üres hátteret nézem, ilyenkor felülről lehúzom a legördülő listát és magához tér, beugrik minden.
Ami végképp betette a kaput most, hogy a Fb. alkalmazást ha megnyitom újra indul a telefon. A messenger az megy gond nélkül, de fb-t nézni már 2 hete nem tudok rajta... bosszant. eljött az idő a váltásra... az is lehet hogy vírusos a telefon, bár van rajta ilyen vírus védelem...
A formája stílusa töretlenül tetszik... vigyáztam is rá, tokban, fóliázva volt mindig és most is, apro mikro karcok érték. láttam 20 ezer körül megy újonnan így ez már rajtam maradt valószínű használtan...
A kamera sosem volt jó, ezt megszoktam benyeltem, hogy azt nem nagyon kell használni mert egy fos...
Gyakori hibája, hogy hívást nem tudok fogadni, cseng, jelzi, mutatja, de nem tudom elhúzni a zöldet hogy felvegyem, és a pirosat sem hogy kinyomjam, nem reagál semmire... max ha lefordítom nem ad ki hangot ez is elég bosszantó. mindig meg kellett várnom a hívás végét, utána tudtam a telefonhoz hozzá érné ér érzékelt mindent, egyből hívhattam vissza az embert...
A 2013-as árát így 3 és fél után úgy gondolom megszolgálta azért...
Lássuk be ha most vennék egy 150 ezres Iphone-t az is 3 év után csere... Ezért valószínű, hogy most is valahol 60-80 ezer között fogok venni dual simest... ( ez magán vélemény ) -
Habell
tag
Az előbb netezés, böngészés közben, egyszer kiírta a telefon, hogy az ön készülékét vírus fenyegeti bla bla, majd rányomtam, hogy ok, igyekeztem kilépni ebből az oldalból, majd előjött egy újabb üzenet a telefon által, hogy az ön alcatel one touch készüléke vírusos lett stb. Nem tudom mi volt a pontos szöveg, mert azt ecsetelte, hogy vírus meg ilyenek, bezártam mindent azonnal. Aztán a telefonom lévő avg antivirus programot futtattam de semmit nem talált. Amúgy se szokott semmit, fogalmam sincs hogy jó e valamire, mert kb. egy évig semmi ilyen nem volt a telefonom, egy ideje van, azóta néha ellenőriz magától.
Szerintetek vírusos lehet a telefonom, vagy sem? Lophatják az adatokat esetleg, vagy feltörhetik vagy bármi ilyen történhetett e most? Képek,szöveges írások veszélyben lehetnek e?
Mit tudok tenni, hogy biztonságban, védelem alatt tudjam a telefonomat, mindezt ellenőrizni valami átfogó programmal? -
Habell
tag
Üdv mindenkinek!
Elmúlt egy éves az alcatel idol 6030D telefonom.
A topic azért nem pörög, mert az emberek nagy része ilyen telefon váltogató, új típus kergető. Így más fórumra topicra mennek át más típusba ássák bele magukat max. egy évig aztán megint váltanak.
Én igyekszem a lehető legtovább megtartani és használni a telefont amit megvásárolok nem kis pénzért. ( anno )
Korábban aktívabban írtam kérdeztem a telefonról, gondoltam írok egyet most is róla.
A telefon az 1 napot kibírja még, de ha netezget az ember meg egy fél órát-órát játszik rajta akkor nap végére már lehet nem bírja.
A váratlan kikapcsolás, lemerülés szindróma észrevétlenül kb. 3 havonta egyszer jelentkezik. Ha látom hogy semmi oka nincs a hirtelen merülésre de mégis merül indokolatlanul, akkor kikapcsolom és vissza. Volt rá példa, hogy 20%-al több lett rajta utána. Érthetetlen számomra.
99%-ban laptopról kapja a töltést az adatkábelen. Töltés közben a két kártyából vagy mind a kettőt eldobja vagy csak az egyiket de akkor az tuti hogy a Tmobile. A vodás stabilabb... lehet hogy a telefon hibája lehet hogy a lefedettség a gond.
A legnagyobb problémám ami miatt már egyszer majdnem kukába dobtam, az a névjegyek alkalmazás vagy telefonkönyv. Esélytelen megnyitni akadás fagyás nélkül, lassú de annyira hogy nincs rá kifejezés, egy borzalom ha hívni akarok valakit vagy keresni a számok emberek között. Egyszer taxit akartam hívni kb. 10 percig tartott a görgetés a listában annyira akadt lassú volt, de mire rányomtam volna az emberre egy másikat kezdett el hívni. Katasztrófa borzalom, ha beírom a keresésbe a nevet akkor is gondolkodik csak. Minden második alkalomra kiírja hogy a névjegyek alkalmazás leállt. Egyszer lehet ez lesz a telefon veszte a kezemben...
Egy épkézláb frissítés kellene rá, mert ez a 4.1.1 vagy mi a fene nem jó. Olvastam, hogy van rá innen onnan frissítés külföldi oldalakon meg nem magyar, de nekem normális elérhető kellene...
A régebbi nem a legújabb alcatel idol minin is frissebb már a rendszer... -
Habell
tag
Ma olyat csinált a telefon, hogy fb. használata közben kidobott a fb.-ból. Ez persze már korábban is volt, de most a jobb felső sarokban ahol az időt mutatja, betett egy pici feliratot valami olyasmit, hogy "ou memory". lehet az ou előtt volt még betű de olyan mini volt a felirat, hogy ennyit vettem ki belőle. Megnéztem a futó alkalmazásokat utána, esetleg túl sokat foglal a memóriából, de ott csak a memória fele volt használva, bár több program sem futott ami ott volt hanem azt írta ki hogy újraindítás, ezt sem láttam eddig még.
A telefont használtam tovább, a felirat nem tűnt el. Aztán rámentem erre az antivirus ikonra ami gyárilag volt a telefonon nem tudom mire való, azt nyomkodtam volt scan now meg minden amit nem értek, aztán a felirat a jobb felső sarokban eltűnt.Szerintetek lehet vírusos ez a telefon? Hogy lehet ezt megnézni, ki irtani, ellenőrizni vagy védeni?
-
Habell
tag
Nekem az eleje óta szinte kemèny tokban van. Az usb bemenet felett ropog a burkolat egy kèt hónapja. A telefon augusztusi ès a dual simes. A jack dugót meg fülest nem használtam ki sem bontottam. Játèkokra nem használom. A kamerával nem vagyok megelègedve hiába a sok ellen vèlemèny. Hálózat dobálás van mindig más az oka. Èppen mire van csatlakoztatva felváltva dobja el a 30as ès a 70es kártyát.(városban tökèletes) A nèvjegyek rendszeres fagyására mèg mindig nem találtam megoldást. Ha nem fagy ès áll le teljesen akkor akadozik ès lassu. Mèg egy szám beírása is percek akadozása során sikerül. Lehet annyit nem nyúzom a telefont de 2-3 napot is ki lehet húzni vele okosan. Persze folyamatos net adatforgalom wifi akár fèl nap alatt lemeríti.
-
Habell
tag
válasz ToniSoprano #845 üzenetére
Valóban a fórumon meg a felhasználói linkek alapján szèp kèpet csinál. Nekem ez sajnos egyszer sem jött össze sokat próbálkoztam ès már feladtam. Akárhogy állítottam nem jött össze. Most is sima gyári alap beállítás minden de ritkán adja vissza a valós színeket ès az èlessèget is. Talán egyszer megtalálom a titok nyitját.
-
Habell
tag
válasz Elodorel #821 üzenetére
A nèvjegyek fagyása napi problèma nálam. Ha èpp nem fagy be borzalmasan lassu döcögős akad stb...
A kikapcsolás nálam nem a zsebben fordul elő. Asztalon szekrènyben van a telefon majd több óra után ránèzek ès csak azt látom hogy a pin-t kèri... most jó pár hete nem fordult elő de van amikor egy nap kètszer is újra indult... -
Habell
tag
Nekem tegnap 10 órán belül kètszer kikapcsolt így. Règebben is előfordult ritkán. De tegnap éjjel úgy kikapcsolt hogy èszre se vettem csak fekete lett minden majd nyomkodtam sokáig mire újra bekapcsolt. Majd reggelre azt vettem észre hogy kéri pin kodokat. Nem tettem fel appot mostanában...
-
Habell
tag
Mèg nincs 6 hónapos a telefon de ma èszre vettem hogy a töltès csatlakozó lyuk felett a kis szürke műanyag nyomásra kattog recseg kicsit mozog is. Kb. 3 hete leesett akkor semmi ilyet nem tapasztaltam. A sok -ki -be csatlakoztatás okozhatja ezt a korai anyag fáradást? Szomorú... talán nem romlik tovább. Amúgy tok vèdi a telefont de alul felül kevèsbè sajnos...
-
Habell
tag
válasz lamikari #754 üzenetére
6030D
Nekem se jó a tenyeres dolog. Az első volt amit ki akartam próbálni de azóta se sikerült sehogy se. Tartok tőle, hogy van valami abban, hogy ki honnét szerezte be... vagy mikori gyártás hasonló... nem tudom.
Túl élem azért ennek a funkciónak a hiányát.
Csak, hogy időnként újra és újra leírjam: A kamera továbbra sem az igazi ez a 8 megapixel nem ér fel a volt nokiám 5 megapixeljéhez.
Akármit csinálok, a névjegyek állandóan befagynak és leáll, természetesen hívás indításkor vagy amikor használni kell főleg akkor. Ennek se találtam meg az ellenszerét...
Most már több mint 4 hónapja meg van a telefon, ezalatt kétszer háromszor produkált olyat, hogy egyszer csak azt vettem észre, hogy kéri a pin-t. gondol egyet kikapcsol újra indul, aztán amíg a pin kódokat nem írom be addig csak van a telefon, nem vagyok elérhető... ez sem jó ha nem veszem észre időben.
A wifi állandóan bekapcsolva van, pár hónap alatt, kétszer háromszor ez is befagyott, csak az újraindítás menti meg ilyenkor, mint azt is ha az adatforgalom a kártyáról fagy be.Netezgetek rajta, nem túl sokat, de nagyon eszi az aksit. ( a filmezés is pikk pakk leszívja ) Naponta töltöm a telefont, mert biztosra megyek, ettől lehet még, hogy két napot kihúzna...
Amúgy nem tántorít el a "sok" hiba, ettől még tetszik a telefon és mivel nekem ez sem volt olcsó telefon, nem váltok jobbra drágábbra...
-
Habell
tag
Nekem minden gyári a telefonon ( 6030D ) két kártyával is használom. Kicsit bosszantóan sokat fagy le a "Telefon" ikon, bal alsó sarok ha a gyári kinézetet nem babrálta senki. A mellette lévő "Személyek" ikon is szeret fagyni de arra ritkábban megyek rá.
Előfordul, hogy észre sem veszem és nem használom, csak látom a kényszerített bezárás kiírást.
A legbosszantóbb amikor használni akarom hívásra és pont akkor fagy be, mikor máskor... de kicsit sűrűn fordul elő. A másik szintén bosszantó, amire nem tudok rájönni, ha nem is fagy be, de akadozik lassú nem tudok a nevek között görgetni mert borzalmasan lassú. Túl sokat csinálja...
Megoldás? Mi okozhatja ezt? Valami app esetleg ?Továbbra is megesik, hogy a wifi vagy az adatkapcsolat időnként "beragad". Se ki se be kapcsolni nem lehet... Általában ezért kell újra indítani a telefont, másért nem szoktam, de ezt sajnos csak az újra indítás oldja meg.
Amúgy továbbra is pozitív a telefon megítélése, de mivel mobiltelefon és hívásokra használná az ember, pont ez a része megy nehézkesen ami sokszor fagy, akad, lassul...
-
Habell
tag
válasz Elodorel #641 üzenetére
Ha baja lenne a telefonnak a túl melegedès akkor kiírja. Egyszer fordult nálam elő amikor 1%-ra merítettem le. Ezt leszámitva internettel nyúzom meg tèrkèppel meg hívásokkal, eddig legalábbis. Tokban van nem èszlelek túlmelegedèst...
Talán más is véleményt nyilvánít majd... -
-
Habell
tag
Gyári névjegy alkalmazást használok, nem túl sűrűn, csak ha hívni akarok értelemszerűen vagy tel.számot elmenteni. Ahhoz képest majdnem minden alkalommal befagy vagyis bedobja a kis feliratot, hogy a névjegy alkalmazás leállt... Oka? Megoldás?
A gyári fb. app is ami egész nap megy, napi 3-4 szer fagy le...
Eddig is tapasztaltam amíg egy kártyásként használtam, de amióta két hálózat működik, felváltva látom, hogy dobálja a hálózatot, vagy egyik vagy másik vagy mind kettő... aztán amint hívnék valakit vagy csak a névjegyekbe belemegyek, trükkösen vissza ugrik a hálózat és eltűnik az X. Kíváncsi vagyok, hogy ilyenkor elérhetetlen vagyok és észre se veszem vagy elérnek csak a telefon mutat mást... A fene se tudja... Volt hogy nem tudtam hívni csak 2. 3. próbálkozásra. Örök küzdelem lesz nekem ez a térerő meg hálózat ahol lakom... Városban eddig úgy vettem észre hogy probléma mentes.
Ahol lakom, ott 30-ast használtam aztán gyenge volt a térerő ( samsunggal ) azt vettem észre, majd vettem egy nokiát és azon meg full térerő volt, majd 2 év után hanyatlott újra a térerő, de a samsungon előtte még ennyi se volt. Gondoltam telefon függő... Most az alcatel se biztat túlságosan...
Időközben váltottam 70-esre, ezt beletettem a samsungba valamivel jobb volt, de az se biztatott de mégis jobb volt mint anno a 30-as. Most az alcatelben a 70-es jobban működik mármint a térerő, de képes eldobálni ezt is. Nem értem.. a 30-as torony az kb. 5 km-re van, a 70-es torony meg 1 km sincs légvonalban...
rokon az 5 ezer forintos telefonjával nem küzd ennyit a térerőkkel, aztán 70-es... -
Habell
tag
Hol kell beállítani azt hogy a tel.számomat kijelezze másnak ha hivom? Valamièrt nem találom. A mai naptol kezdve használom kèt kártyáskènt az eddigi vodával nem volt ez gond. De a T-s valamiert nem jelzi ki ha mást hivok...
-
Habell
tag
válasz FіkuszKukіsz #581 üzenetére
Oké. Köszönöm
-
Habell
tag
-
Habell
tag
A gyárilag telepített térképp app, működik net nélkül?
Tegnap kellett volna a térkép funkció, egy hónap után először rámentem erre a térképre, hogy keressek vele, de nem volt képben egyáltalán nem hozott be semmit ( azt se hogy jelenleg hol vagyok ), aztán elszállt a telefon is... magától újra indult.
Később újra próbáltam, de folyamatosan adatkapcsolat kell neki vagyis hálózati kapcsolat. Ma újra próbáltam, most már ilyen domborzati térkép szerű valamit bedobott, meg helyiségeket kiír, de ha nagyítok akkor már csak folt az egész és semmire nem jó. Ha keresni akarok település utcára akkor nem keresi mivel nincs hálózati kapcsolat.
Hogyan lehet ezt megoldani, hogy tudjam térképként használni ( navigálás már kész csoda lenne, de gondolom ehhez megint külön kell valamit letölteni ) és ne akarjon netet használni ehhez? Ez a beállítás hol van elrejtve?
Nekem azért furcsa ez a nagy android világában mert egy sokkal elmaradottabb régi nokiám van valami symbianos vagy micsoda és azon ugyan ez minden gond nélkül megy. A térképek kis alkalmazásra rámegyek és nem kér semmilyen hálózati kapcsolatot, tudok utca ház szám pontosságra keresni, sőt még navigál autóval meg gyalog is, ezeket mind használtam korábban... Nem kell hozzá ilyen olyan navigáló program ájgó aminek a nevéért valami tiltás jár itt..
-
Habell
tag
válasz Arnold666 #569 üzenetére
Nekem is csinálja...
Lehet rajta idegeskedni, de ha ez a normális akkor ez. Ha nem, és másnak nem csinál ilyet akkor nem értem...A faceboook tud nálam befagyni nagyon. Egy fél napos nem folyamatos használatnál de csak fut és sűrűn belépek meg írok rajta egyszer csak bedobja a fekete képernyőt aztán nem reagál semmire... Örülök ha vissza tér többszöri neki futásra újból az alkalmazás.
A feloldó gomb továbbra is eljátssza azt hogy nem old fel vagy le nagy nagy ritkán...
Tegnap vettem észre először, hogy töltésnél teljesen eldobta a még egyetlen kártyát vagyis hálózatot... Nem tudtam hívni, akármerre is mozogtam vele míg töltőn volt. Levettem töltőről vissza jött a térerő, vissza dugtam a töltőre és volt térerő akkor már...
-
Habell
tag
válasz Maxximus #557 üzenetére
Az a szerencse hogy ennek a samsungnak brutál ára van számomra. Így nem kell ebben gondolkodnom. Az áltam leirt kisebb nagyobb problèmák az alcatelnèl mèg belefèrnek...
Ettől mèg jó telefonnak gondolom. Nekem a mèrete is megfelelő az s4 mini duos ugye valamivel kisebb... -
Habell
tag
A kameráról nem írtam.
Éjszaka valamiért elfelejt vakuzni vak sötétben... Többet kell nyomkodnom hogy 5. 6. képnél eszébe jusson a vaku, én hiába állítom akkor se... amúgy meg automatán van.
A képek minősége olyan amilyen még mindig nem nyűgözött le. Meglátom a ti virágos pókos képeiteket és nem hiszem el hogy ezzel a telefonnal készültek... Már egy halom virágot fotóztam minden hogyan, de valahogy nem jön össze ez az éles szép tiszta kép hatás.... Állítgatom akárhogy de arra jöttem csak rá, hogy sokat lehet csalni egy egy beállítással, és teljesen más színeket ad át úgy...
Nem tudom még mindig mi a titka, egy jó képnek??
Az előlapi kamerája, szobában fényes nappal borzalmas, lámpa mellett is tök sötét a skype élvezhetetlen vele így... Erős napfényben szabadban ott viszont jó, egész jó képet csinál... De beltérben használva katasztrófa.
-
Habell
tag
1 hónapos a telefon. A töltő nyílásnál ma apró kopást vettem észre, olyan mint egy por szem vagy folt, de nagyító alatt látni hogy ott egy mikró kopás nyoma van. Nem tudom hogy a töltő csatlakozó ki / be helyezése vagy a zsebben hordás okozta e... ( azt tudom hogy a töltésnél erősen kell benyomni meg kihúzni... kicsit makacs )
Csak egy ilyen műanyag Imak tok védi plusz fólia...Ma vettem észre azt is, hogy a telefon bal felső sarka körül, ha hátulról ujjal picit megütöm vagy kocogtatom, akkor valami kis rezgés hallatszik... ( tok nélkül néztem az sem rezeghetett be így ) Nem tudom hogy mi lehet, mert nem a jack csatlakozó, nem is a feloldó gomb... lehet hogy a micro sim körül lehet valami. Aggaszt egy kicsit hogy elvileg minden fix ebben a telefonban akkor mi ez a hang... remélem semmi nem indult mozgásnak a telefon belsejében ami problémát okozhat később....
Fagyás nincs, gyorsasága nekem tökéletes. A faceboook hajlamos hosszabb használat után néha megfagyni, eddig 2-3szor volt.
A feloldó gombja felül, amit elég sokat nyomogat az ember szerintem naponta, eddig kétszer volt hogy nem reagált...
Láttam, hogy egy másik topicban volt szó az rtl most alkalmazásról hogy nem működik, az nálam sem, de úgy tudom hogy más márkájú android telefonokon sem tökéletes. Nekem tabon működött de egy idő után ott sem, úgy hogy ez nem a telefon hibája szerintem.
A kézrátételes módszer továbbra se működik, ezt csak videókon láttam... Boltokban próba készülékeken se jött össze...
Előfordult még, hogy 15% alatt az automata fényerő sötétben egyszer csak megbolondult és iszonyat erősen világított, ahelyett hogy a kímélő gyengébb fényerő lett volna. Ekkor vissza vettem kézire, nem automatára.
Egyszer teljesen lemerítettem, ki is kapcsolt, majd töltőre tettem, vissza kapcsoltam egyből akkor kétszer kiírta hogy túl melegedés az akkumlátorban, szundi vagy elvetem. Rámentem a szundira de nem csinált semmit... Hát akkor benyomtam neki mivel éjjel volt ezt az automata kikapcsolást, reggel meg majd kapcsoljon be akkor talán megnyugszik... ( azóta nincs gondja, nem merítem le többet ennyire... )
Lehet hogy csak nekem újdonság de a google earth ( mindenféle nézetben ), olyan pikk pakk gyors rajta meg szép hogy nem gondoltam volna a telefon tud ilyet...
Megfejthetné nekem valaki hogy azt, hogy tudom elérni hogy létrehozzak a telefonszámok között egy csoportot, abba beletegyek mondjuk 50 embert és annak az 50 embernek legyen egy csengőhangja... Ez a nokiámon régen elég egyszerű volt de itt még nem jöttem rá... csoportokat tudok csinálni, de külön hangot nem tudok tenni nekik... plusz még annyit elérek vele hogy akkor duplán jelennek meg amúgy is a telefon könyvben...
Szerintem annak ellenére hogy nem használok túl sok futó alkalmazást gyorsan merül, komoly használatnál tényleg egy nap... Próbált valaki végig nézni egy 2 órás filmet mondjuk? Bírja a telefon?
-
Habell
tag
csak érdekesség...
Nekem van egy több éves laptopom, eléggé szét van nyúzva. Szerintem már mindent túlélt amit lehetett.
Legalább 6-7 éves, de sosem érdekeltek a melegedési problémái. Tavaly egy informatikus rakott rá egy ilyen programot ami ezt a hőfokot mutatja mint a telefonokban is ez az app gondolom. Azóta nézegetem látom, hogy néha túl meleg, néha nem, de igazából se előbbre se hátrább nem lettem azzal hogy ezt tudom nézegetni. Ugyan úgy megy a laptop nyúzom továbbra is napokat elmegy ritkán kapcsolom ki. Ezzel hogy tudom nézni mennyire van túl melegedve kb. annyira megyek vele hogy huuhhaa de meleg meg forró most a program szerint. De hát nekem kell használom nem kapcsolom ki nem pihentetem.
Telefonnál is hasonló lehet a helyzet,nekem semmi se figyeli hogy a CPU most mennyire van túl melegedve, úgy vagyok vele hogy bírnia kell, ki nem fogom kapcsolni. Ezt a hőfok figyelő appot azért nem teszem fel hogy idegesítsen... másra nem jó. Szerintem akinek nincs ilyenje, az boldogan és nyugodtan használja a telefonját gond nélkül. -
Habell
tag
Hagytam kicsit 15 % alá merülni, de 10 % alá nem ment le. Két óra alatt csak 80 %-ra töltötte vissza.
Amúgy is észre vettem, hogy 2 óra nem elég neki.Nálatok is ilyen lassan tölt vissza?
Most nem is használtam töltés közben. se wifi semmi, futó alkalmazás is egy kettő amik alapból mennek, ezek a google szolgáltatások, face, antivirus, beállítások, jrdaudio, atci network, network diagnose tool, és az android billentyű.
Bár nem tudom ezek is miért futnak, de mivel ezeket akárhogy leállítom vissza másznak. Ha valamelyiknek nincs értelme funkciója akkor közöljétek és letörlöm...
-
Habell
tag
Nálatok is bevilágit a kijelző kèt alsó sarka kicsit? Ha nem nèzegetem akkor nem tűnik fel annyira, de láthatò kicsit sötètebb háttèr színnèl. Olykor talán mèg zöldes színe is van.
-
Habell
tag
Oké. Köszönöm. Talán Guruzone tett fel ide képeket, azok szerintem nagyon jók voltak. Ehhez képest én nem észlelem ezt a jó minőséget.
-
Habell
tag
Ma csináltam először pár képet próba képen. Annyira nem nyűgözött le ez a 8 megapixel, mert a másik telefonom 5 megapixeles és nem csinál jobb képet, sőt ilyen beltéri képek még szemcsésebbek is az alcatelnél. Sima gyári beállításokkal, meg egy két próba erejére ilyen olyan beállítással csináltam képet, olykor javult. Én mondjuk hozzá szoktam hogy semmit nem kell állítgatni alapból jó képet kéne csinálnia...
Ezt a makrót nem találtam meg. Hol lehet ilyen beállítással képet csinálni, fotózni?
Egyéb okos praktikák, hogy a minőség a legjobb legyen?
( nekem gyári minden a telón továbbra is )
-
Habell
tag
Csengőhang hangerő
Beállítom a beállításokban, de mindig meg változik...
Összefüggésben van az oldalt nyomkodott hangerő gombbal amivel olykor zent halkítok le?
Ha igen akkor elég nagy butaság ez a telefon részéről...
Vagy mi lehet annak az oka hogy állandóan néznem kell a beállításokat hogy mikor állítódhatott el a hangerő? -
Habell
tag
SIM-ről átmásoltam a telefonba a számokat mind. Most tudok képet meg külön csengőhangot tenni egy egy névhez.
Csináltam csoportot is. Ott a telefont jelöltem meg, hogy onnan teszek be neveket. Rájöttem hogy így a csoportban lévő nevek eltűnnek a rendes telefonkönyvből. Én csoportot azért csináltam eddig mindig, hogy nekik megint külön csengőhangjuk legyen. Ez megoldható ebben a telefonban? Hogy kell csoporthoz csengőhangot tenni?
-
Habell
tag
Hogyan tudok hívó félhez képet illetve csengőhangot rendelni?
Csoportokat tudok létrehozni és azokhoz külön csengőhangot rendelni?A számok a kártyán vannak jelenleg. talán át kéne másolni a telefonba az összeset? De akkor nem lesz meg kétszer?
-
Habell
tag
Alcatel ot 6030 D a telóm most már ha valaki lemaradt volna...
Feltenném, kezdő androidos kérdéseimet. ( tabon is tapasztaltam már ezeket ott sem értettem )
Miért van folyamatban egy halom alkalmazás? mint pl.: Antivirus, Fészbúk, beállítások, jrdaudio, atci_service, network diagnose tool, google szolgáltatások, térkép, android billentyűzet. mindez a ram-ból 435 mb-t foglal.
És még alig használtam meg nyomkodtam a telefont.
Az antivirust nem piszkálom biztos jó kell mennie talán...
Fészbúkot meg bezártam tudtommal akkor az miért van itt a folyamatban ? leszoktam állítani ne menjen.
Beállításokat se tudom miért megy, azon belül is még 2 valami szokott...
jrdaudio-ról fogalmam sincs hogy micsoda ez, én biztos nem indítottam ilyet.
atci service, network diagnose tool úgy szintén nemtudom mi ez minek megy....
google szolgáltatásokat se tudom minek miért megy meg mi célt szolgál...
térképet sem használtam de az is itt van.
android billentyűzetet se tudom minek megy biztos ennek is mennie kell...Wifi nem megy, előtte ment, nem tudom van e köze hozzá. Biztos egyszerű a magyarázat... csak nekem új furcsa ez android miatt.
Amit még észre vettem hogy a menüs részből ami tele van szórva appokkal, 90%-t még meg se néztem mire jó, de azt látom hogy 2 hiányzik már mert rövidebb lett a lista, de én nem töröltem le semmit, amúgy meg nem tudom mi hiányozhat...
-
Habell
tag
Köszönöm a segitsèget. Ez a kèz rátètel marad homályban csak...
-
Habell
tag
Igen ki van pipálva. Gyárilag is ki volt már.
Sikerült az angolul megjelenő fb-t szinkronizálni a telefon könyvvel most több mint ezer ember van ott... ezt hogy tudnám vissza csinálni? Esetleg ezt a fèlig magyar fèlig angol fb-t teljesen magyarra varázsolni?
Valamint amikor irok a rezgèst hogy tudom levenni? Egyes èrintèseknèl van ez csak... -
Habell
tag
Ez a kèz rátèteles dolog nem akar összejönni. Valami ötlet mièrt nem?
Amugy vodánál ingyen kivágták a sim kártyát mivel ùj tipusu volt. -
Habell
tag
Mai nap nekem is megjött a telefon
Az a baj hogy egy darab kártyám sem micro még, nem tudok mi beletenni...
Érdemes a telefont bekapcsolni így kártya nélkül?
( ez az első telefonom amihez semmi magyar nyelvű leírás nincs.... nekem ez új még )Így az első használatokkor kell vele valamit csinálni valami extrát ami jót tesz neki, vagy bekapcsolom aztán csak had menjen....?
-
Habell
tag
válasz GuruZone #366 üzenetére
Láttam a képeid közt, az áttetsző tokot. ( én első sorban ilyet gondoltam ki ) Miért váltál meg tőle? Nem volt jó vagy nehezen lehetett kivenni betenni a telefont? Talán karcolódik ettől? Az a feketés szöszös jobb vagy csak ízlés kérdése megint?
Ez a TPU tok mivel másabb megint? Más anyagú ? Ebből nincs áttetsző? -
Habell
tag
Érdeklődnék tőletek, hogy a telefonra használtok e képernyővédő fóliát?
Nem a rávágott, szabott fajtákra gondolok most, hanem van e konkrétan erre a típusra? Hol lehet beszerezni a legegyszerűbben a leggyorsabban és viszonylag a legjobb áron?Láttam itt a fórumon, hogy nagyon jó tokok is vannak hozzá. Elsősorban ilyen szilikon tokra gondoltam, ami talán a legjobb lenne rá. Ezt hol lehet beszerezni? Tudom volt már róla szó itt, csak azóta hátha változott a helyzet a beszerezhetőséget tekintve.
Első neki futásra, magyar jellegű oldalakat néztem, de képernyővédő fóliát sehol nem találtam. Tokot is csak olyat ami ilyen univerzális, konkrétan erre a típusra szilikon tokot nem találtam.
Az ebay-t nem néztem, mert ahhoz nem értek -
Habell
tag
válasz theothefreak #438 üzenetére
theothefreak
Mely mobil webshopokban vertek át vagy mi volt a gond velük?
Melyiktől rendeltél végül? -
Habell
tag
Akik nem faragták a micro simet, azok hogyan váltottak micro simre? Mely szolgáltatók kérnek érte pénzt, mi alapján mondják egyesek hogy ingyenes, mások meg hogy 3-5 ezer? A voda fórumán pedig előfizus kártyára 7 ezret írnak... az kicsit durva szerintem.
Tényleg ennyire nincs egységesség ebben a dologban?
Amint időm és lehetőségem engedi megkérdezem ezt egy egy üzletben is majd náluk, csak gondoltam előtte közvéleményt kutatok. ( van esetleg praktika duma arra hogy lehet az ingyenes cserét megoldani? )
-
Habell
tag
Alcatel Idol 6030D - ezt a tudást és árat, nem sikerült lekörözni időközben a piacon?
Tehát árban és tudásban még mindig ez a legjobb dual simes telefon?
Vagy esetleg van ennél jobb is hasonló árban?
Én nem akadtam rá, bár a prestigo mindenféle telefont ki dob a piacra nem tudom hogy verseny képes e bármelyik modelljük az alcatellel szemben. A HTC brutális áron mozog, mást nem találtam... -
Habell
tag
válasz theothefreak #447 üzenetére
Privátban írtam neked... Felőlem itt is válaszolhatsz csak nem akartam reklámokkal a fórumot tele írni...
-
Habell
tag
válasz Alvin_ti4200 #442 üzenetére
az idol ultra tudtommal egy kártyás már rég megjelent...
A két simes idolnak a hátlapja amennyit én fogtam a MM-ban az alapján tökéletesnek tűnt, masszív volt és recsegés mentes.... -
Habell
tag
Nektek milyen színű az Idol? ( hátlap )
Ízlés kérdése kinek mi jön be, de ezeken a netes képeken nem tudom hogy valójában élőben melyik nézhet ki jól... Silver és a fekete talán? -
Habell
tag
A héten sikerült az egyik MM üzletben fogdosni nyomkodni a telefont. Egész formás, kezelhető, nem nagy, elsőre úgy tűnik jól össze van rakva és valóban nagyon könnyű a telefon...
A kézrátételes illetve tenyérre elalvó képernyő hiába volt beállítva nem jött össze sajnos... -
Habell
tag
Köszönöm a válaszokat!
-
Habell
tag
Bocs előre is, hogy itt kérdezem meg.
Aki micro SIM-re vált szolgáltató által, ( nem otthon vágja ki ) annak a régi SIM-et le kell adnia vagy megtarthatja, vagy tök mindegy mert letiltják?
Tegyük fel, valami probléma adódik a telefonnal ( micro SIM-es ) és egy másikat kell használni, egy olyat amibe nem micro SIM kell, akkor ezt hogy lehet ezek után? ( én úgy gondolom, hogy még a normál SIM-es telefonok vannak többségben és ha valakinek sürgősen kell egy csere telefon akkor ilyenhez jut elsősorban )
-
Habell
tag
Nekem az ilyen ( advance ) telefont használó emberke magyarázta és mutatta ezt, annyira nem ástam bele magam hogy pontosan hogy van ez. De azt mondta, hogy nem megy folyamatosan a net, nem használ adatforgalmat nem lóg a neten a teló, hanem ha jön egy információ, adat ( gondolom beállítás kérdése, lehet azonnali emailnél is van ilyen fogalmam sincs ) pl: viberen egy üzenet, akkor felvillan és jelzi és él a net kapcsolat... majd az illető vissza írt, kilép a programból és automatikusan eltűnik a net kapcsolatot jelző kis jel. nem kell feltétlen képernyőt zárni nyitni hogy ez változzon...
ha net kapcsolatot igénylő programba lép bele akkor felmegy, vagy csak a viberre állította be nem tudom...Vagy hogy van ez akkor? Hogy működik? 6030D-ben?
-
Habell
tag
A mobilnet használattal kapcsolatban lenne egy olyan kérdésem, hogy tud e olyat, mint a galaxy s advance, hogy nem lóg állandóan a neten elméletileg, de ha mondjuk a viberen ír valaki akkor azt jelzi kidobja egyből, hogy jött egy üzenet és akkor a kis net jel látszódik a felső sorban hogy él a net kapcsolat. ( kb. addig míg az ember megnézi, vissza ír, kilép és bontva a kapcsolat automatikusan )
Amúgy meg ki van kapcsolva a net nincs ott a net jel...Lehet, hogy alap tulajdonság ez telefonokban most már amik kijönnek, de én ezt a galaxy s advance-ban láttam először.
-
Habell
tag
Értem, köszönöm. Hallottam már a cetelem kártyáról, nekem ilyenem nincs, az euronics is hasonlóan akcióz egyes termékeket.
Esetleg, ott várható hogy megjelenik a telefon?MM hozzám legközelebb fehérváron van csak....
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Horgász topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- ASUS routerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- LEGO klub
- Xbox One
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest