Hirdetés

Alcatel One Touch Idol - bálvány light

Bevezető

Komolyan az Alcatelnek volt a legtöbb új bejelentése a barcelonai MWC? Egy akkora standdal, ami a korábbi évek sétálóutcájára állított kamionjához képest akkora ugrás, mintha VV Akárki a Híradóban lenne bemondó? Igen, a kínai tulajdonú (a TCL-hez tartozó) márka szép suttyomban nem csak magához tért, hanem tud olyat is letenni az asztalra, amivel bekerülhet a mobilvilágot csak szőrmentén érintő újságok hírei közé is. Ez mondjuk az Idol Ultra nevű, világbajnok vékonyságú telefonjuk, aminek kissé vaskosabb, de még mindig elég karcsú, olcsóbb testvére hamarosan itthon is kapható lesz.

Alcatel One Touch Idol
[+]

Ha pedig így alakult, akkor természetesen nálunk is a boncasztalra kerül az Idol, amiből - tényleg érthetetlen módon - egy csodálatos, rózsaszín hátlappal felvértezett darab pottyant az ölünkbe. Ez persze semmit nem von le a készülék értékéből, ráadásul rögtön a két SIM-et is kezelő variánssal ismerkedhettünk meg. Merthogy lesz egy kártyát kezelő verzió is, ez kerül majd a szolgáltatókhoz, míg a dupla SIM-et magába fogadó példányok a független piacon próbálnak majd teret hódítani.

Alcatel One Touch Idol
[+]

Ugyanakkor azonban azzal a vehemenciával, amivel az Alcatel mostanában kitörni igyekszik az úgynevezett "B brand" szerepéből az árak is emelkednek kissé. Tesztkészülékünk várhatón kicsivel 80 ezer forintos bruttó ár alatt nyit majd a független piacon, ahol olyan készülékekkel kel versenyre, mint az LG Optimus L9, a Galaxy S Advance, a HTC Desire X, vagy mondjuk a valmivel olcsóbb Lumia 620. Ezek pedig nem nyeretlen kétévesek, az Alcatelnek fel kell kötnie a gatyót, hogy nagyobb nevek mellett is labdába tudjon rúgni. A független piacon ugyanakkor igencsak jó rajtpozíciót jelent a viszonylag erős hardver, a frankó kijelző és mindezek mellett a kétkártyás működés, valahogyan eddig egyik nagy gyártó sem siette el, hogy komolyabb készülékeket "dualosítson".

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés