Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a OnePlus 13T
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Alig lesz vastagabb gombjainál az iPhone 17 Air
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
riszter
senior tag
Hát gyerekek, itt vagyok kinn a Veletechen, itt van kinn az Alcatel és az Idol is (épp az amelyik Bognál volt teszten - pink). Megnyomogattam.Hát hogy is mondjam? MUST HAVE!!
-
eclipse006
őstag
Már nem azért, de a kamera eléggé le lett húzva, pedig nem vészes egyáltalán a helyzet. Ettől sokkal rosszabb képminőségű kamerára mondtatok jobbat.
Egyébként egyben van a telefon, nekem tetszik. -
berboo
csendes tag
sziasztok , külföldön 240 euro most és remélhetőleg par honap mulva max 200 lesz , iigazán jó vételnek igérkezik
-
Csináltam pár képet és vegy videot a camera fx progival kiváló fényviszonyok mellett.
ide feltettem -
vimes
senior tag
Hát ez az alcatel idei legrosszabb telefonja a véleményem szerint....
Kezdjük ott, h ki fizet ki 80k-t egy MT6577-es telóért? Főleg, h házon belül is van ilyen ketyere (997d), csak 60k-ért.. azért nem mindegy szerintem. Az a 20ppi-nyi különbség a két telefon kijelzője közt szerintem meg nem olyan érvágó...
A másik - csak az alcatel csesz el mindig ennyire vmit, vagy a többi gyártó munkálkodik ennyire jól: majdhogynem az összes MT6577-es telefon kisebb-nagyobb erőfeszítések árán megbirkózik a 720p videókkal - ez meg nem holott sztem ez kerül a legtöbbe.Még jó, h legalább a kamerával felvett "alkotásokat" visszajátsza (gondolom).
Ha kapható lesz majd az a 6589-es acer masina, ennek a telefonnak minden létjogosultsága elveszik az árkategóriájában...
"de a Tetszett simán rácsapható" , ...hát, neccesen... -
A képek minőségére nincs mentség. Silány.
-
Bog
HÁZIGAZDA
Az Alcatel megerősítette, hogy tud 720p-t rögzíteni a telefon. Átírtam a cikkben.
-
sweepy
csendes tag
Azt hiszem én kivárom az ot995-el még az OT Scribe HD-t..
Ha rá kell dobni +30 ropit akkor is jobban megéri.. Az adatok alapján azt hiszem..
Alcatel OT oldaláról a Scribe HD infók:Display:
5” IPS HD 720x1280 pixels
16M colour
Capacitive touch screen
Dragon Trail Glass
Oleophobic coating
Proximity sensor
Light sensor
Multi-touchCamera:
8 Megapixel
Video capture: 1080p@30fps
Video playback: 1080p@30fps
Video codec: H.263, MPEG4, H.264
Autofocus
Face and smile detection
Touch focus
Image stabiliser
Led flash
Digital zoom
Picture instant share
Sub-camera: 1.3 Mp, 720P HD
Video streamingMobile Features:
Android 4.1 Jelly Bean
Quad Core 1.2GHz
HSPA+: 42Mbps downlink, 11Mbps uplink (EU 2SIM; 21Mbps, 5.76 uplink)
Wi-Fi: 802.11 b/g/n, Wi-Fi Direct, Wi-Fi Display
Bluetooth 4.0
Micro USB 2.0 high speed
A-GPS
E-compass
G-sensor
Internal Memory: 4GB EMMC + 1GB RAM
End User Memory: 2.4GB
Micro SD Card : Up to 32GB
Voice Codec: HR/FR/EFR/AMR/NB/AMR-WBSound:
Music player: AAC, AAC+, AAC Enhanced, WB AMR, MP3, Midi, eAAC
HD Sound enhancer
FM Radio RDS
HD Voice
Noise Cancellation
HAC: M3 - T3
Handsfree
Flight Mode
VibratorBattery Performance:
Battery Polymer: 2500mAh
Talk Time: 9h (2G) / 5h (3G)
Standby Time: 500h (2G) / 250h (3G)
Charging Time: 2.5hNa és szerintem az ára se vészes:
[link]
399 euro-t írnak rá.. -
-
kelly416
veterán
Vagy meg kellett volna nézni ezt a videót először, vagy valamit nagyon tud a srác. Esetleg bejáratta felvétel elött?
Amúgy meg köszönöm szépen ezt a tesztet is.Nélkületek legalább 3-4 órával több időm lenne másra naponta.
-
Yokayee
tag
Csatlakozom a fényképek értékelésén értetlenkedőkhöz.
Igazából mostanában bármelyik csúcsmodell fotóit megnézem kinagyítva, nem láttam sokkal jobb fotókat. És ez nem az Alcatelt dicséri.
Beszélhetünk vonalélességről meg bármiről egy mobil kamerája kapcsán; de valljuk be: monitoron a többség elfogadható minőség, de ha már egy kicsit is belenagyítunk, mind csak olajfestményszerű paca. Nem láttam például még olyan mobilos tesztfotót, ahol belenagyítva a fű ne lett volna elmosódva.
Az az agyonajnározott Nokia 808-nál meg szerintem elég csúnyán életlenedik a kép a szélek felé pl itt: http://mobilarena.hu/dl/cnt/2013-03/95922/1_nokia_resize.jpg ezt még mindig nem nevezném kiváló képminőségnek.Tegyük hozzá - egy kompakt fényképező sokszor még ennél is gyengébb szintet hoz.
-
Szó szerint ezt írtam:
"Ez a kamera nagyon alulról súrolja a Samsung Galaxy 1-es szintjét sajnos,amiből már 4-et várjuk ugye... (Hiába a 8 mpx)"
Sztm ezzel egyet értünk.
A ciik írásakor még videót nem készítettem csak fényképeztem és kerek 1 napos használattal,mert többen kérték, hogy írjak valami tapasztalatot,ezt vegyétek figyelembe.a videó tényleg ciki, ez tény. annyi, hogy akkor a két beállítás közül ("jó" és "magas minőség"..-.vicces elnevezés-,közül a jó beállítással készítettem, ma csinálok egyet magassal is)
-
a 2 simet kezelő mivoltára sem foghatnánk ezt az irracionális árat.Tudom hogy nem jó példa,de a Kínából rendelt telefonok ezerszer jobb választások lehetnek (esetekben) ..persze ott nincs 'garancia' (na nem mintha az Alcatel hű de nem tudom milyen garanciát vállalna a készülékekre.....)
Lenovo A820 170 dollárért...4 magos MTK procival,1gbram,2 sim,és ugyancsak qHD felbontás... mire ideér sem lesz 55 ezer...und pöppet szebb azért mint ez.
Attól függetlenül ezt a készüléket sem vásárolnám meg, ilyen paraméterekkel ahogy többen is írták nem ebben az árkategóriában kellene versenyeznie.
Tisztán látszik hogy ezt a készüléket is a fiatalok számára tervezték (14-18)már csak a rikító színkavalkád miatt is. -
Tehát kihozták ezt a hardvert, túlárazva, és még ezt az ocsmány szálcsiszolt trükköt is bevetették...
Kevés...
-
Tim82
félisten
Letöltöttem a videót, VLC szerint is 1280*720, de a minőségét leginkább a "kínos" szóval tudom jellemezni, ennyi erővel valóban lehetne VGA is, nagyon durva az az olajfestmény-szerű elmosás. A Logout-os cikkedben az SGS kamerájával vetetted össze, őszintén szólva az azért jobb ennél, videofelvételben is.
Nem mintha ez nekem dealbreaker volna, ugyan sokat fotózok telefonnal, de nem várok el a telefonok kamerájától kiemelkedő minőséget. Ez csak egy plusz hasznos fícsör.
-
Feltöltöttem ide pár képet amit a 6030D-vel csináltam a napokban IDE ,valamint egy videót ami a BS Player 1280*720-nak lát. Felraktam egy akksi használati screenshot-ot és egy összehasonlítő képet (kijlező!) egy one-x el. Méretben is egyformák.
Sajnos az én képeimmel nagyon nem vagyok elégedett (teljesen gyári alap beállításokkal készült,semmi HDR, meg ilyesmi nem volt még,illetve az autópályás képeket az FX CameraZoom-al készítettem már nem a gyári app-al), nem tudom neked hogy sikerült olyan viszonylag jó képeket készíteni.Más.
Nekem 1 hetes a teló és már volt 1 OTA frissétés. Semmit nem vettem észre, hogy változott volna.Ha valakit még érdekel tapasztalat (pár nap használat), a LogOut-omba talál ezt-azt.
-
Earl_Muttley
őstag
az egysimes az nekem abszolút bestbuy lesz, ha kijön a T-nél esetleg...
-
Bog
HÁZIGAZDA
Megnéztem megint, a nálam levő Idol tutira csak VGA-t tud. Riasztottam az Alcatelt, hogy nézzék meg a többi telefonjukon is, hogy mi újság, ha lesz válasz, beírom és módosítom (vagy nem) a cikket
-
Ádám16
addikt
Nagyon szépen mutatott a pink teló Bog kezében az esti RTL híradóban.
-
d@minator
addikt
[link] Itt is 720p- t írnak. A VGA az olyan hihetetlen.
-
Titan44
tag
Ez igen, nagyon szép. Tetszetős darab, köszönöm Alcatel, ez meglepett.
-
Ed3r_X_
nagyúr
Hát nem lett olyan rossz, de azok az ikonok ocsmányak.
Kamera lehetne jobb, meg kipucolhatták volna a sok felesleges alkalmazást.
-
rizso
addikt
Tényleg nem olyan vészesek a tesztképek - 50%-os nagyításban olyan HTC One fíííling
-
maximilian4
addikt
válasz
MuzikJunkie #44 üzenetére
Tényleg. Hazaérek, leülök, bekapcsolom a tévét, mondom ez meg Bog. Igazi celeb mostmár.
-
Mister_X
nagyúr
Gondolom a GPU-t leszámítva erősebb.
A telefon szép, a hardver határeset, a kamera és a GPS tré, szoftveres hibák azért még vannak, mint látszik. Ha most kellene választanom a Lumia 620-am és mondjuk az Idol között, akkor lehet elbizonytalanodnék, de örülök, hogy a Nokia mellett döntöttem. Az is tetszik, hogy desktop nézetben játssza le flash nélkül a YouTube-os és Indás videókat, plusz stabil, erős a hardver, a GPS konkrétan azonnal talál jelet szabad ég alatt, stb.
-
Švejk
őstag
Elkezdem olvasni...ránézek az első bekezdésre... ez Bog, anélkül, hogy néztem volna a cikkírót
. Elég könnyű felismerni az fix, főleg a 2. oldal első bekezdése!
A készülékről:
Nem nagy szám, amilyen nagy csinnadratta volt körülötte, olyan semmilyen...Kínában ezért már MTK6589-et adnak, egy jó 10-15-el olcsóbban. Létjogosultsága? Lehet, ha benyomják jó áron valami szolgáltatóhoz, 55-60-ért abszolút megéri, de ez a független ár kissé elszállt. Az MTK6577 nagyon jó proci, PowerVR SGX531 van már kiöregedve. Persze, erősebb az L9-nél, S Advance-nél, talán még a Grand X In-nél is, bár az necces. De ennek nem ezekkel a készülékekkel kellene harcolnia, hiszen már majdnem egy éves típusok. Majd, amikor a Samsung kitolja az új középkategóriás cuccokat, a Sony előrukkol valami széppel és erőssel, az LG jó árban adja az F5-t, a HTC kiad valami minőségit, a Huawei meg egy olcsóbbat, ez el fog veszni a süllyesztőben, ha csak nincs jó ára. A kamera speciel tetszik, semmi baj nincs vele, azt nem nagyon értem miért húzta le Bog.Hopp, 1000 szakmai
Gzolo Akkor nem csak az a nagy meglepetés, ha egy VV-s vezeti a híradót
-
bagkri01
őstag
Külsőre tetszik, de az ára az horror, ugyanezzel a hardverrel az acer liquid e1 60k expansysnál és az talán még szebb is egy kicsit.A 720p hiányát meg végképp nem értem már az mtk6575-el szerelt telefonok is tudják. Az mx player pedig csak szoftveres dekódolással fogja lejátszani a HD videókat, de úgy tökéletesen.
-
Daffchy
őstag
Jó teszt, köszönjük!
Ha valaki meg akarja tapizni, akkor Mamut Médiában megteheti, Én ma futottam bele, a kijelző tényleg nagyon szép, kellemesen gyors a menü is, jó az összeszerelés, szép a felület is.
76.900 ha jól emlékszem.
Ja és 2SIM-es verzió az is (szürke színű)!
-
MuzikJunkie
aktív tag
Bog épp most nyomogatta ezt a csecse Alcatelt az RTL hírekben.
Elkéstem.
-
Gzolo
senior tag
RTL Híradóban Bog és az Idol
-
Tim82
félisten
Logout-on már van használati teszt is, az alapján ígéretes telefon.
-
riszter
senior tag
Én hiszek az alcatel.com-nak!
Szerintem Bogék készülékében volt a probléma. Nem létezik hogy nem tudja a 720p-t.
-
haris
őstag
Itt valami szoftveres gond lehet.
Nekem az sima egy magos OT995-öm vesz fel HD videot nem létezik, hogy ez ne tudja.
Ráadásul a lányom vett egy Prstigio -t ugyanezzel az MTK6577 proccal. Most próbáltam ki, és az tud HD videot felvenni.
Kíváncsi leszek mi a valóság, vagy hol a hiba. Várom a feljeményeket.
A telefon pedig nagyon tetszik, pont azért, mert a saját OT995-ömet nagyon szeretem, és a lányom készüléke is nagyon bejön. Ennek a kettőnek az ötvözete lehet ez az Idol.
Mondjuk nem szép dolog ezt is Idol-nak hívni, és a "bezzegtelefon" az Idol Ultra farvizén megpróbálni jó drágán rásózni a népekre.
Függetlenül 50-60 között azonnal kell, de még jobb, hogy lehet majd venni szolgáltatónál. Tudom béklyó meg minden, de nekem inkább úgy... Kibírom azt a kicsit. Ja és valami értelmes szín kellene, mondjuk fekete -
sanykaraj
csendes tag
Téleg ott vírít a HD felírat
, de nekem is érthetetlen egy ien gép nem tud lejátszani 720p videot?
8Mp nekem 5mp-es full hd kamerám van (igaz kézi de akkor is) legalább lejátszani tudná.
-
dhstyle
tag
válasz
MuzikJunkie #33 üzenetére
na már akartam írni , hogy senkinek sem tűnt fel a hátlapon a HD felirat.. lehet valami fail van.. szerintem tudnia kéne 720p-t
-
-
MuzikJunkie
aktív tag
Viszont a hátlapon, kamera mellett ott figyel a "HD" felirat...
Ez olyan kínais, hogy rákamuznak olyat, amit nem is tud.
Mellesleg a Motorola Defy-t is rá lehetett bírni 720p felvételre, sokkal-sokkal gyengébb hardverrel, szóval tényleg értethetetlen. -
Ilyen árban VGA videó-t,ez szégyen
-
pit stop
addikt
Bog cukker lehettél ezzel a rózsaszín színnel
Már van medium speccel tepsi, van high speccel tepsi; medium-high speccel nem lehetne esetleg egy kompaktabb kijelzőméretűt kihozni?
1 SIM-esnek szolgáltatói árazásban sikere lehet egyébként; főleg hazánkban pl. szvsz. -
tjb007
nagyúr
válasz
Retekegér #21 üzenetére
Igen, ugyanezzel.
A 720p videofelvétel hiánya meg valamilyen szoftveres eredetű gond eredménye lehet. Egyrészt a SoC tudja (ebből eredően a 720/1080p videolejátszásnak is mennie kéne), másrészt meg az Alcatel oldalán is ez szerepel.
-
mathaus=)
senior tag
Annyira jó lenne ez a telefon ha tudna 720pt...
-
joey04
titán
Hát az Alcatel nincs azon a szinten, hogy ilyen árazást megengedjen magának. Inkább vennék valamilyen sony, htc vagy akár samsung készüléket ilyen áron, még ha kicsit gyengébb is papíron. tudom-tudom, 2 sim...
-
ghiottone
nagyúr
Ezt nem értem, hogy a 720p-s videók se mennek, kár. + hiányzik a micro SD a kétkártyásból
-
Yayoh
aktív tag
Nekem nagyon tetszik , főleg a külseje de ennyi pénzt nem adnák érte
Reméljük szolgáltatónál 60 alatt lesz.
-
riszter
senior tag
Ez a VGA videófelvétel most komoly??
A 997D-m -ami lassan fél éve jelent meg- is tudja a 720p videófelvételt! Nem azt mondom hogy élet-halál kérdése a videófelvevés telefonnal a dolgos hétköznapokban, de volt már rá bőven példa amikor "fontosabb, viccesebb eseményeket" is rögzítettem csak úgy és tök jó élmény volt visszanézni 720p felbontásba. Ennél a telónál ez lőve.
-
Retekegér
MODERÁTOR
Az egy SIM-es verzió is ezzel a chipsettel jön? Az Alcatel nem kispályás mostanában...
-
Greg97
csendes tag
Nem tudom, nekem pl. az OT-995-nek a WVGA felbontása is bőven elegendő (216 ppi), itt pedig ennél magasabb pixelsűrűség van (234 ppi).
Bár nyilván a 991-es Alcatelem után minden kijelző jónak tűnik -
gabe8719
senior tag
Kérdem én.. Most muszáj volt ezzel a kőkorszaki GPU-val hazavágni az egészet? Egy legalább SGX540-el már használható is lenne, de így....
-
zkosaras
aktív tag
Szerintem viszont igaza van a tesztírónak. A színeken kívül sok jót nem lehet elmondani az elkészült képekről. A VGA videó vicc manapság egy ilyen vassal. 4,7 hüvelykhez meg minimum HD-felbontás kellene és akkor talán reális lenne a 80K függetlenül. Az üzemidő viszont korrekt.
-
batai15
félisten
Hmm , külső pipa! Az alcatel által szabott felület pipa! Kamera, gpu fosh !
EGyébként kellemes csalódás, de azért még kicsit fejlődjön az alcatel hogy őket válasszam ismét. Jah lehetne valami pofásabb nevük is alcatel helyett
Viszont az ára nem tetszik! -
Telda
addikt
Nekem nagyon tetszik a külseje, mondjuk pont nem a rózsaszín
.
Azért jó hogy az Alcatel is ilyen jól beindult. -
blade zte
őstag
Eladni mtk 5677-et 50 felett röhögésre sarkall...
-
Greg97
csendes tag
Akkor nem csak nekem tűnt fel.
Tényleg nem a legjobbak de azért szerintem messze nem olyan rossz a helyzet, mint ahogy le lett írva. Persze a VGA videofelvétel az ciki...
Meg azt sosem értettem, hogy miért akarnék egy qHD-s telón 720p-s/Full HD videót nézni.
-
|AP|
veterán
Veletechen megfogdosom, aztán meglátom, hogy mennyire tudom elviselni a méretét. Ha túl nagy lesz akkor gyűjtök tovább és megvárom a HTC M4/First párost.
-
Mr.Wiking
tag
Nem rossz, de megfogadtam hogy mégegyszer nem veszek kínai telefont a ZTE után!
-
littlelion21
addikt
Nagyon szép készülék.
A telenor-hoz vajon jönni fog? -
dokee78
félisten
Videót VGA-ban rögzít???
Nem 720p? -
riszter
senior tag
I love it! Must have!
-
Eltomi
tag
Azért szerintem egész elfogadható a kamera, ahhoz képest, hogy az "A brand" gyártók néha kiet dobálnak bele a nem csúcskategóriás telefonjukba.
(Mondjuk a VGA videótól én sem dobtam hátast)
-
beccyboy
aktív tag
Nem hangzik rossznak! Kétkártyás fronton elég erős az Alcatel és tényleg jó kézbe venni a cuccaikat. Kicsit lejjebb megy az ára és jó lesz ez. A vízlepergetésért meg külön
!
-
dokee78
félisten
Na ezt vártam nagyon.
Lesz a T-mobilenál hamarosan az 1 SIM-es.Nem cserélhető az akku,mi van ha lefagy?
Mert nem látok Reset gombot rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Elkezdtek a boltok polcaira kerülni az MWC-n bejelentett Alcatel készülékek, a középkategória felső szegmensét az Idol veszi célba, amely könnyű, gyors és pofás eszköz lett.
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Formula-1
- Politika
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a OnePlus 13T
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Milyen egeret válasszak?
- Akciókamerák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1 TB/12 GB fehér titán 3 év garancia, kiegészítőkkel eladó!
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest