- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt501
nagyúr
válasz
TheBikerider #256 üzenetére
[link] Azért a hajók is szoktak kigyulladni
Viszont a hajózási társaság szépen rendezte a dolgot. -
-
ForRedGlory
félisten
Some iPhone 7 owners report hissing sounds
Nem érdemes éjjel használni az Iphone 7-et, mert felébeszti a szomszédot a csodás hangorkánnal.
-
dstern
tag
Nevetséges ez a botrány. Ez is mutatja, hogy túl gyorsak a a frissítési cikluok, nincs elég idő a tesztelésre...
-
mbalint987
aktív tag
A bendgate esetében például pont az iPhone mellett voltam, mert ott meg betévedt pár fanatikus Samsung-márkafüggő, és trollkodtak egy jót a hír alatt. Úgy ahogy itt sem, ott sem kellett volna ekkora ügynek lenni belőle (azt figyelembe véve, hogy ez a hiba komolyabb mint a bendgate). És persze mindezt úgy, hogy iPhonet sem szívesen vennék.
-
gaucho
tag
[link] YNWA!
-
zsolt501
nagyúr
válasz
laci_csk #249 üzenetére
Kösz a tanácsot, gondolom a többi készülék tulaj is így fog tenni, pláne azok, akik más kontinensre is utaznának
t72killer Abban az időben az is elég nagy port kavart, ha jól emlékszem a LiPo akkukkal volt leginkább a gond, de nem olyan rég ha jól emlékszem a repülőgép akkujával is gond volt [link] ott is volt nagy balhé.
-
-
Reggie0
félisten
válasz
kovbandi82 #217 üzenetére
Mar a '80-as evekben ez volt. Ezek szerint 2016-ban jutott el hozzad a '80-as evek
-
válasz
zsolt501 #244 üzenetére
Nem tudom merrefelé repültél az elmúlt 20évben, nekem 2004 óta nem volt gondom a kézipoggyászban vitt laptoppal, pedig sokfelé jártam - igaz pár év kimaradt. Az más kérdés, hogy hagyják-e bekapcsolni.
Olyan nincs, hogy az ember nem viheti magával a telefonját-laptopját, kb a teljes életünk rajta van. Max kitalálják, hogy tűzálló tatyóban kell vinni és nem szabad bekapcsolni.
Aminek még betesz ez az akksihiszti, az a (még prototípus fázisban fejlődgető) mobil VR: ezekután nemigen akar senki lítiumakksis cuccot (legyen az bármi) a fejére kötni csak a játék kedvéért.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
t72killer #243 üzenetére
Ha így haladunk, akkor megint oda jutunk, hogy megint senki és semmilyen telefont nem használhat majd a gépeken, csak kérdés akkor hogyan viheted magaddal, mert ugye attól hogy ki van kapcsolva attól még nincs 100% garancia hogy nem lesz probléma.
Pár éve még laptopokat sem lehetett felvinni, és még a szállítását sem vállalták poggyász vagy csomagként.
-
válasz
zsolt501 #239 üzenetére
Note7, amire ugye a gyártó is figyelmeztetett.
Ezt anno nem mondták be és a gyártó se mondta, hogy dzsunka a terméke...
-
Ferike81
senior tag
válasz
ToniSoprano #238 üzenetére
Valószínűleg nem lennék boldog, de attól sem ha a fejemre esne egy tégla, belém csapna a villám, megtámadna a cápa, vagy agyonrúgna egy megvadult Füles. A téma szerintem akkor is túllihegett. Jahh és mondom ezt úgy, hogy eddig nem volt Samum, és egyelőre nem is tervezek befektetni rá. Tehát nem a márkahűség beszél belőlem.
-
ToniSoprano
addikt
Azért véletlenül nem csinálnak visszahívást, valószínűleg a meghibásodási arány nagyobb volt mint a megengedett. És ha éjszaka alszol és rádgyullad a lakás, vagy a rokonodra te sem leszel boldog attól hogy csak kis arányban fordul ez elő.
-
Ferike81
senior tag
válasz
t72killer #236 üzenetére
Egy sem lehet, de ha mégis? Akkor sincs ebben akkora tragédia. 1:30000000 az arány. Ahogy mondtad a nagy számok törvénye. Ezt hasonlítottam a hibás repülőgép hajtóművel. Az sem megengedhető, mégis előfordulhat. Azt mondom, hogy a jelenlegi infók szerint nagyobb a sztori füstje mint a lángja.
.... Vagy ne mondjam?? -
válasz
Ferike81 #235 üzenetére
Nyilván közvetlen életveszélyes (NEM=béna, alvó ember mellett gyúlékony anyagok jelenlétében tüzet okozó) még 30millióból egy sem lehet, de ilyenről még nem olvastunk.
Nyilván a nettó ~5-10g lítiumot felgyújtva elég csúnya égési sebeket tudna okozni, csak ezekben a telók elég erős házzal készülnek ahhoz, ha kézben tartva indul be a balhé, legyen idő eldobni. Az, hogy csak füstölt és nem gyulladt ki a cikkben szereplő teló (ha valós a hír), az még jó hír is, ezekszerint némileg gátolva is van a tűz (az eldurranó cella lángolni szokott). Továbbra is kb 1/millió arányról beszélünk.
-
Ferike81
senior tag
válasz
t72killer #234 üzenetére
Arról nem is beszélve, hogy hány repülő gyulladt már ki az idén, pedig azt nagyságrendekkel több pénzből fejlesztettek, többet teszteltek, és jóval nagyobb galiba van belőle ha füstöl, mint egy telefonból. Na bumm. Jó, hogy nem hirdetnek ki nemzeti gyászt egy füstölő teló miatt. Bár ez lenne a legnagyobb probléma, hogy 30millió sorozatgyártásban előállított termékből egy összef*ssa magát!!
-
Nem feltétlen kacsa, a probléma túlreagálása (miért is épp akkor lett téma, amikor a note7-et visszahívták? Nem ez az első teló idén, ami látszólag totál normál körülmények között kigyullad). 30 millió készülékből tuti, hogy lesz olyan példány, ami random walt disney filmeket fog az éjszaka közepén futtatni, lesz olyan, amelyik brekegni fog, és csodák csodája, olyan is lesz, ami túlmelegszik/kigyullad. NAGY SZÁMOK TÖRVÉNYE.
-
válasz
laci_csk #224 üzenetére
A szifonnal szemben pontosan ugyanúgy érv az 1millióból 2db kigyulladó példány, ahogy a samu, nokia, sony, motorola, Huawei, Xiaomi stb - bármi lítiumakksival pörgő telóval szemben. Ezeknek nagyjából azonos lehet a meghibásodási rátájuk, uis az akksikészítés nagyjából szabvány dolog, ráadásul adott beszállítók közül válogatnagy a telógyártók és alkalmasint variálják őket (pl a samu és az alma is vesz egyszerre több beszállítótól).
-
stewe780
őstag
válasz
PrinceHerceg #225 üzenetére
Mondtam én, hogy fel lesz fújva. Ennyi sok hozzászólás, és mind fúj rajta egyet. Szörnyű. Pedig a világ legtermészetesebb dolga, hogy néha kigyullad egy Samsung telefon, nem tudom mit nem lehet ezen elfogadni. Olyan, mint, hogy kék az ég.
-
törölt tag
válasz
nickedez89 #226 üzenetére
Nem lehet ettől állandóan rettegni. Haverom horgásztaván leégett a kisház egy elektromos tűz miatt. Nem töltő volt bedugva, mégcsak nemis note7 hanem egy egér okozott zárlatot. Ha valakinek nincs szerencséje akkor nincs szerencséje.
Egy elektromos hálózat a falban is tud zárlatos lenni.
-
nickedez89
senior tag
Ha van alkalmatok beszélgetni egy tűzoltóval, akkor tegyétek meg, érdekes dolgokat fog mondani!
Gyakorlatilag napi szinten kell tüzet oltani különféle elektronikai cikkek miatt!
Gondoljunk bele hány kütyü van otthon 0-24 -be áram alatt!?A legtöbb ember a töltőjét pl. soha nem húzza ki, de nem egy laptop van otthon folyamatosan bedugva a sokkal nagyobb akksijával mint ami egy telóban van!
De sokan hagyják a mosógépet is otthon "egyedül" mosni és még lehetne sorolni!Elég egy szerencsétlen nap, nem kell hozzá még Samsung se!
Ezek az okostelók már olyan számban találnak gazdára, hogy borítékolhatóak az ilyen esetek.
Ha ehhez még gyártási hiba is társul mint a Note 7 esetében, akkor csak az a szerencse, ha komoly tragédia nem történik belőle és időben sikerül megfékezni a hibás készülékek kikerülését!Biztos vagyok benne, hogy ilyen kaliberű "botrány" után a Samsung (de talán más gyártók is) sokszoros figyelmet fognak fordítani az akksikra, de még így is lesznek sajnálatos esetek!
-
laci_csk
senior tag
válasz
ToniSoprano #222 üzenetére
Sajnalatos eset, ez egy masik ok amiert nem kell ifon.
-
ToniSoprano
addikt
Egyébként vicces a mobilarena, semmit nem tudunk erről hogy volt-e az S7 javítva, buheréálva ami elfüstölt most, leesett-e de lehozza a cikket hogy S7-el is gond lehet, mert bár több 10 milliót eladtak, most van egy hibás példány.
Ugyankkor ezt a cikket le sem hozta a mobilaréna, pedig már lezárult a vizsgálat és ezt állapította meg a hatóság: Kigyulladt iPhone-ja miatt halt meg egy férfi
Ez sem rendeltetés szerű használat hogy valaki a párnái közt tölti a telefont de felhívja a figyelmet hogy ezt ne tegyük, sőt amikor ide belinkeltem hogy figyeljünk ilyenekre töri a moderator a hozzászólásomat, pedig szerintem érdemes elolvasni mire kell figyelni.
-
válasz
kovbandi82 #217 üzenetére
Fogalmazzuk újra: 2016-ban tudtad meg, hogy óvintézkedéseket kellett volna tenni, mióta Lítiumakksis cuccokat használsz
-
-
-
Kékes525
félisten
-
válasz
Kékes525 #208 üzenetére
A samut - sem az esetleges kamugyártókat - persze nem menti fel, de nekem felnyitotta a szemem, annak ellenére, hogy nagyjából szaki lennék és elméletben eddig is tudtam, mi történik, ha felvágunk, megszúrunk, stb egy Li-ion vagy polimer akksit.
Most elég nagy publicitást kapott a téma ahhoz, hogy mindenki levonja a következtetést: becsomagolt bombácskákat hordunk a zsebünkben. Persze sajnos sokan azt a téves következtetést vonják le, hogy ez csak samu gyártmánnyal, esetleg valami nagyondzsunka chinaphone-nal eshet meg.
Persze, lehet azzal jönni, hogy ez most samu hír, a samut "kell szidni alatta", csak akkor a sok egyéb eset miért nem volt hír a MA-n? OK, Aug utolsó hetétől divattéma csak, de ha a usernek akarunk valami használható infót, akkor legalább a kommentbe beírom, hogy hé, a szifonodat, motoroládat, POWERBANKODAT stb se töltsd már éjszaka a fejed/gyerek feje mellett, egy zsáknyi gyúlékony kacat között.
-
kpal
nagyúr
Látszik ahogy telik az idő a minőség másodlagos....
-
Kékes525
félisten
válasz
Depression #207 üzenetére
"Mindig a hibák vitték előre a technológiát, és a biztonságot." Ez igaz, de azért ez nem védi meg a Samsungot a hibáitól. Másrészt jobb elkerülni azokat, még akkor is, ha belőle mélyreható tanulságokat is le lehet vonni.
(#209) vigyori78: Lehet hogy fake.
-
Scholes9
nagyúr
Ez már kamu lehet.
-
Malachi
veterán
válasz
mbalint987 #200 üzenetére
tudomásul vettem! figyelj, 8 éve ájfonom van, végignyomtam a szappantartós korszaktól kezdve (3G) a "rosszul fogod"-on át (4/4s) a görbülős telefonig (6) mindent, engem ez a Samsung mizéria egyáltalán nem lep meg. van ilyen, szomorú, de megoldják úgyis. akkor se érdekelt, most se érdekel.
a vicces inkább az, hogy 8 év alatt semmi nem változott, ugyanaz a hiszti megy itt is, mint régen máshol, csak pepitában. jövőre meg a 7s-nél találnak a harmincmillió telefon között huszonkilenc selejtest, ami ugyanúgy nem mérhető hibahatáron belüli mennyiség lesz, mint ez most a Samsungnál. és ugyanazok az emberek, akik itt verték magukat, majd ott verik magukat, csak az ellenkező oldalon. kedvem lenne kikeresni a régi topicok megmaradt hsz-eiből párat és az itteniek mellé állítani, hatalmas móka lenne látni milyen egyformák mindig az érvek és az ellenérvek, csak a nevek meg az oldalak cserélődnek. hehe!
szót sem érdemel többet az egész.
-
Cypresss
senior tag
Én modi vagyok egy másik topikban és ott diktatúra van, ennek köszönhetően csak heti húsz minőségi komment születik.
Egyébként zseniális volt itt néhány hozzászólás, Hofi egy évadnyi anyagot tudna készíteni abból ami itt ment.
Ja igen, az volt már hogy a Samsung egy fos, a többi márka pedig kivétel nélkül szemétre való hulladékot gyárt?
Gyerekek, visszalehet térni a betárcsázós telóhoz, esetleg a postagalambot, vagy a füstjeleket javasolnám még.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
-
Frissítve! Ajjaj, elfüstölnek az S7-ek is?
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Napelem
- Windows 11
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen légkondit a lakásba?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Fűnyíró topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l