- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
zsolt501 #244 üzenetére
Nem tudom merrefelé repültél az elmúlt 20évben, nekem 2004 óta nem volt gondom a kézipoggyászban vitt laptoppal, pedig sokfelé jártam - igaz pár év kimaradt. Az más kérdés, hogy hagyják-e bekapcsolni.
Olyan nincs, hogy az ember nem viheti magával a telefonját-laptopját, kb a teljes életünk rajta van. Max kitalálják, hogy tűzálló tatyóban kell vinni és nem szabad bekapcsolni.
Aminek még betesz ez az akksihiszti, az a (még prototípus fázisban fejlődgető) mobil VR: ezekután nemigen akar senki lítiumakksis cuccot (legyen az bármi) a fejére kötni csak a játék kedvéért.
-
válasz
zsolt501 #239 üzenetére
Note7, amire ugye a gyártó is figyelmeztetett.
Ezt anno nem mondták be és a gyártó se mondta, hogy dzsunka a terméke...
-
válasz
Ferike81 #235 üzenetére
Nyilván közvetlen életveszélyes (NEM=béna, alvó ember mellett gyúlékony anyagok jelenlétében tüzet okozó) még 30millióból egy sem lehet, de ilyenről még nem olvastunk.
Nyilván a nettó ~5-10g lítiumot felgyújtva elég csúnya égési sebeket tudna okozni, csak ezekben a telók elég erős házzal készülnek ahhoz, ha kézben tartva indul be a balhé, legyen idő eldobni. Az, hogy csak füstölt és nem gyulladt ki a cikkben szereplő teló (ha valós a hír), az még jó hír is, ezekszerint némileg gátolva is van a tűz (az eldurranó cella lángolni szokott). Továbbra is kb 1/millió arányról beszélünk.
-
Nem feltétlen kacsa, a probléma túlreagálása (miért is épp akkor lett téma, amikor a note7-et visszahívták? Nem ez az első teló idén, ami látszólag totál normál körülmények között kigyullad). 30 millió készülékből tuti, hogy lesz olyan példány, ami random walt disney filmeket fog az éjszaka közepén futtatni, lesz olyan, amelyik brekegni fog, és csodák csodája, olyan is lesz, ami túlmelegszik/kigyullad. NAGY SZÁMOK TÖRVÉNYE.
-
válasz
laci_csk #224 üzenetére
A szifonnal szemben pontosan ugyanúgy érv az 1millióból 2db kigyulladó példány, ahogy a samu, nokia, sony, motorola, Huawei, Xiaomi stb - bármi lítiumakksival pörgő telóval szemben. Ezeknek nagyjából azonos lehet a meghibásodási rátájuk, uis az akksikészítés nagyjából szabvány dolog, ráadásul adott beszállítók közül válogatnagy a telógyártók és alkalmasint variálják őket (pl a samu és az alma is vesz egyszerre több beszállítótól).
-
válasz
kovbandi82 #217 üzenetére
Fogalmazzuk újra: 2016-ban tudtad meg, hogy óvintézkedéseket kellett volna tenni, mióta Lítiumakksis cuccokat használsz
-
-
-
válasz
Kékes525 #208 üzenetére
A samut - sem az esetleges kamugyártókat - persze nem menti fel, de nekem felnyitotta a szemem, annak ellenére, hogy nagyjából szaki lennék és elméletben eddig is tudtam, mi történik, ha felvágunk, megszúrunk, stb egy Li-ion vagy polimer akksit.
Most elég nagy publicitást kapott a téma ahhoz, hogy mindenki levonja a következtetést: becsomagolt bombácskákat hordunk a zsebünkben. Persze sajnos sokan azt a téves következtetést vonják le, hogy ez csak samu gyártmánnyal, esetleg valami nagyondzsunka chinaphone-nal eshet meg.
Persze, lehet azzal jönni, hogy ez most samu hír, a samut "kell szidni alatta", csak akkor a sok egyéb eset miért nem volt hír a MA-n? OK, Aug utolsó hetétől divattéma csak, de ha a usernek akarunk valami használható infót, akkor legalább a kommentbe beírom, hogy hé, a szifonodat, motoroládat, POWERBANKODAT stb se töltsd már éjszaka a fejed/gyerek feje mellett, egy zsáknyi gyúlékony kacat között.
-
válasz
Cobra652 #123 üzenetére
"Mindenesetre a haterek ìgy is vetődnek...."
Ez már csak így van. Az egyik legelvakultabb "vallás"-téma az okosteló kérdés, nem véletlenül: 200+eFt-os, naponta használt eszközről van szó, ahol a tulajok szeretik igazolni, hogy jól döntöttek - leginkább azzal, hogy sz@rozzák a konkurrencia termékeit. -
Max fűcsomó volt az, nem erdő, igen, ez volt az előző eset, nem a cikk alaptémája
. Amúgy persze, jogos, sérülést ép eszű ember nem kockáztatna, ahogy lassan megtanulhatnánk, hogy okostelónak semmi keresnivalója a nadrágzsebben.
-
-
-
Amúgy nem rémlik, hogy régebben hírt adott volna a MA kigyulladó telókról, a polkorrektség kedvéért tényleg illene egy mondjuk 2-3éves visszatekintés.
#87: mivel a telefont 3 hónapja vették, ezért elég valószínűtlen, hogy "note7-szériás" legyen az akksija.
-
válasz
WinstonWolf #78 üzenetére
UK-ben vagyunk, ott mások a szabályok, de lényegtelen, akár igénytelenség akár spórolás miatt nagyon gány a felvétel.
#79: a cáfolat sajna legtöbbször a forrás oldalról se jön - márpedig itt a hírek nagyrésze külföldi, abból is amerikai-ázsiai.
#82:
-
válasz
WinstonWolf #72 üzenetére
Nekem mondjuk a "kameramozgás" tűnt fel leginkább.
-
"addig a Samunak több tucat ! "
Ez b@romság, az elismerten szériahibás note7-ből se láttunk több tucatnyit a hírekben, az ismételten ~30milliós s7/edge populációból kiadós guglizás után is kevesebb esetet találtam, mint szifon 6-ból.
#53: "Ha biztonsági kamera rögzítette, akkor miért mozog a kamera, mint ha valaki kezében lenne?" - Vááá
Jogos. Pedig az első snittnél olyan stabilan tartotta, alig voltak kicsi rezgések (ami beltérben, falra rögzített kameránál szintén valószínűtlen).
-
válasz
ToniSoprano #45 üzenetére
Kemény, ez még nem is volt meg. Tényleg kéne egy statisztika gyártónként, hogy egymillióból átlag mennyi gyullad ki, sztem a direktbe hibás szériákat leszámítva gyártófüggetlenül 1db körül lehet ez az érték.
#46: hja, meg nem szoktam felfüggesztett zongora alá állni, a samu telóimat viszont rendszeresen töltöm+használom. Az sgs2 amúgy eléggé forrófejű, de soha nem durrantott még akksit az 5éve alatt.
-
Berakod a telót a mikróba és 10sec alatt megvan
#40: hja, csak nem kéne abban a tévképzetben ringatni a usereket, hogy kizárólag a samu termékek rizikósak. A note7-et leszámítva ugyanakkora kockázat szifonnal mint galaxyval rohangálni.
#43: szted mit művelt? Nekem nem tűnik kamunak.
-
#36: fenetudja. Egy ilyen aprócseprő, a "plebset érintő" hírt nem fog lehozni a Times, a fotók pedig eléggé meggyőzőek. Ahogy nézem szilikon tok volt rajta, ami korlátozta a levegő bejutását, ezért nem csaptak fel a lángok.
Samu tulaj vagyok, épp nemrégiben váltottam s7e-re, ennek ellenére nem védem őket, ha vmi disznóság van, azt tessék korrigálni. Persze az is tény, hogy közel 30 millió eladott s7-ből nem lepődöm meg, hogy akad pár extrém eset, szifonnal is előfordult már.
-
Mod: végignéztem a képeket, ez biza nem tűnik kamunak
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
-
Frissítve! Ajjaj, elfüstölnek az S7-ek is?
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Kedvenc zene a mai napra
- EAFC 25
- Milyen autót vegyek?
- Háztartási gépek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy S24 Ultra / Kártyafüggetlen / 12/1024GB
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S24 Ultra / Kártyafüggetlen / 12/1024GB
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest