Ajjaj, elfüstölnek az S7-ek is?

A Galaxy Note7 problémás akkumulátoraival szenvedő Samsung újabb pofont kaphat, ha kiderül, hogy az S7 edge is érintett lehet a dologban.

Óvatosan kezeljük mi is ezt a sztorit, már csak azért is, mert először a nem okvetlenül a hitelességéről híres The Sun hozta le a történetet, amely egy brit nő Galaxy S7 edge készülékének állítólagos „felrobbanásáról” szól. Az esethez van videó is, lévén egy kávézóban zajlott mindez, amelynek a biztonsági kamerája rögzítette történteket és rögtön kiderül, hogy a felrobbanás barokkos túlzás, de az tény, hogy valami elfüstölt az asztalon. A videót nem lehet beágyazni, ide kattintva érhető el.


[+]

Közben az amerikai Class Action nevű lap is lehozott egy hasonló esetet, itt is egy S7 edge a főszereplő, amely állítólag a tulajdonos zsebében kapott lángra és okozott harmadfokú égési sérüléseket. Az illető már be is perelte a Samsungot, mondjuk ez arrafelé nem meglepő. Itt a konkrét kereset, amit beadtak a bíróságra. A Samsung egyelőre hivatalosan nem kommentálta egyik esetet sem.


Forrás: ArsTechnica [+]

Az S7 edge ilyen jellegű, széleskörű problémája egyébként annyiban mindenképp meglepő lenne, hogy ez a modell már egy ideje piacon van, és nagyon sok gazdára is talált, mégsem záporoznak a hírek hasonló esetekről. Nem kell hozzá sok fantázia, hogy felvetődjön az az elmélet is, hogy a Note7 problémájának farvizén evezve néhányan megpróbáljanak hasznot húzni ebből, ráadásul a fenti két eset alapvetően különböző, a brit hölgy készüléke "csak" füstölt, míg az amerikai tulajdonos mobilja állítólag kigyulladt.

A pillanat, amikor egy Mi 5 állítólag elfüstölt
A pillanat, amikor egy Mi 5 állítólag elfüstölt (forrás: GizmoChina)

Ilyesmi egyébként más márkáknál is előfordul, akár rövid időn belül (egy, kettő, három eset egy kínai szereplőtől, illetve egy nagynevű amerikai vállalat frissebb ügye), és nyilván a nyomozás végén derül csak ki, hogy tényleg a készülék, illetve maga a gyártó tehető-e felelőssé. Gondot okozhat egyébként a komolyabb ütődések során deformálódó akkumulátor, a nem szabványos töltő vagy kábel, a házilag cserélt, nem eredeti akkumulátor, a beszivárgó folyadék vagy a nem előírás szerinti környezetben való használat (extrém hőmérséklet, páratartalom, mágnesség stb.). A Samsung számára mindenesetre igencsak fontos, hogy megnyugtatóan rendezze mindazokat az eseteket, amelyek tovább rombolhatják a Note7 kapcsán már egyébként is némiképp megtépázott renomét. Akár jogosak ezek, akár nem.

Frissítés! A Samsung hazai képviselete a következő állásfoglalást juttatta el szerkesztőségünk számára: Nincs tudomásunk S7 készülékekkel kapcsolatos biztonsági problémáról. A Samsung minden vásárlói visszajelzést kiemelten komolyan kezel, és külön-külön is megvizsgál. A szóban forgó eset is kivizsgálás alatt van, ügyfélszolgálati csapatunk már felvette a kapcsolatot a készülék tulajdonosával.

Előzmények

  • Samsung Galaxy S7 edge - a tökéletesség határán

    A Samsung hallgatott a felhasználókra: az ismerős ívek por- és vízálló burkolatot, microSD kártyafoglalatot, hatalmas telepet és ultragyors kamerát rejtenek. Szinte minden területen van fejlődés, ez tényleg modellváltás.

Hirdetés