- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
"annyira nagy kunsztnak hogy rábasznak 2 gput egy nyákra és akkor kész a szuper vga"
Az a kunszt, hogy ezt azért tehették meg, mert kellően alacsony fogyasztással rendelkeztek ehhez (nagy teljesítmény mellett). A Ferminél az NV nem tehette meg a fogyasztás miatt.
Ez amúgy azért volt, mert az NV-nél a fő szempont a fejlesztésben a GPGPU-s alkalmazás volt (leginkább WS/HPC vonalon), azaz a PC-s gaming másodlagos dolog volt. Érdekes ebből a szempontból, hogy a Keplernél elvileg már más lesz a helyzet... Talán azért tud jobb lenni, mert a GCN-t szintén a GPGPU-s alkalmazást előtérbe helyezve fejlesztették.
(Egyébként számomra nagyon furcsa, hogy a Fermi megelőzi a Keplert, tekintve, hogy mint fizikusok, fordított volt a helyzet, időben is és a jelentőségük tekintetében is.)
"mert veszel 2 db-t és ugyanott vagy"
Anyagilag nem igazán... Plusz a későbbiekben hasonló esetben szorosabb együttműködés lehet a GPU-k között, mint simán CF/SLI esetén (pl. mert kártyán belül sokkal szélesebb busz lehet közöttük).
(#325) HUfantom: Hát, ha csak játékra kell, akkor esetleg jobban járhat valaki a PhII-vel (ameddig még kapni). Bár az FX topikban többen írták, hogy pl. kevesebb lett a mikro-lag FX-re váltás után, stb.
-
XharX
aktív tag
Persze engem se érts félre, személyes vélemény csak
Amúgy igen, marketing szempontból úgy jobban bele se gondoltam, olyan téren elég jó ütő kártya, elég sokat is ismerek akik csak azért vettek nV-t mivel a GTX580 gyorsabb volt mint a HD6970, pedig az ő felhasználásuknak jobban feküdt volna egy AMD kari.
-
XharX
aktív tag
14 hónapon keresztül övék volt a világ leggyorsabb gpu-ja
Nem kötekedés, de én úgy tudom hogy nem nagyon számít kié a leggyorsabb GPU éppen. A fő profit úgy se abból a szegmensből jön, és egy arányosan lassabb kártyát arányosan olcsóbban adnak az ugyanúgy versenyképes marad.
(#291) TTomax Engem is érdekelne egy HD 7850 CF teszt, nagyon jó lett a HD7850(ahogy a 70 is), lehet kettő belőle arányosan mászna rá a HD7970-re.
(#292) quex Most egy játék miatt nem érdemes bánkódni.
pendre54 Van néhány topik ahol kivesézheted ezt úgy hogy nem off, van ahol egy konkrét gépet is összepakolnak neked. Amúgy gondlom nem full HD alá veszed a HD7850-et, szerintem akár úgy egy erős 4 magos Phenom II is lazán elég lehet.
-
menyus89
csendes tag
Ez csak az én saját véleményem nem akarlak meggyőzni hogy az Nv le van maradva mert nem is tudlak,igen igazad van kinek kell a 100 ezres 7870 de épp ez a baj nem tudnák 100 ezerért kínálni ha az Nv konkurenciát állítana.Pont ezért megfizethetetlen az új kártyák ára mert nincs ellenfelük szerintem ezen egy kicsit elgondolkodhatnál.
-
menyus89
csendes tag
Én is tiszteletbe tartom a véleményedet.És van abban valami amit mondasz,valóban ilyen szintnél már nem annyira lényeg a fogyasztás.Engem csak az zavar hogy az Nv lemaradt az Amd már két kategóriában is nyomul a kisebb gyártás technológiával,és így gyakorlatilag szabadon irányítja a piacot.Az Nv nem állít konkurenciát csak hónapok múlva akkor az árak nem fognak lejjebb kúszni.Sajnos az én véleményem szerint ez azért van mert nem kapkod az Nv, még hozzá azért mert a gpu piac részesedése még mindig nagyobb az amd-től.Mert aki nem követi a piacot valljuk be az kivétel nélkül Geforce vga-t vesz mert az ismertebb és a régi jól sikerült kártyái ismeretségben az egekbe repítették anno a Geforce-t.
-
menyus89
csendes tag
Nem imádom fikázni az Nv-t nem húzódom egyik gyártóhoz sem, én nem csak tesztekből élek a Ph-ról gyakorlatban tapasztaltam hogy az Nv le van maradva nem érdekel senki véleménye én a saját szememmel láttam nem volt olyan kártya Nv oldalról az utóbbi időben ami ne maradt volna le teljesítményben vagy ha nem is teljesítményben akkor fogyasztásban vagy melegedési gondjai voltak.Nem volt lehetőségem minden Nv kártyát tesztelni de legalább a 80%-át igen jelenleg is egy Nv dolgozik a gépemben egy Gainward gtx 460 768mb és ettől sem vagyok elragadtatva pedig a gtx 460 az Nv egyetlen értelmes kártyája két év alatt de ez sem tartott sokáig ugyanis az nv leváltotta a 460se-re vicces volt.
Volt gtx 470-em és gtx 480 ami igaz a 480 van csak teszt erejéig volt nálam 3 napot de a kártya még véletlenül sem győzött meg főleg mert után kaptam egy xfx 5870-et amit simán fel tudtam húzni a nagy Nv szintjére kevesebb hővel és sokkal kevesebb fogyasztással.
Lehet sötét vagyok a videó kártyákhoz bár nem hiszem, ezek a hozzászólások a saját tapasztalatom.Leírok neked még egy tapasztalatot amikor mindenki szarrá istenítette itt a fórumokon meg a tesztekbe a 4850-et az 9800gtx+ ellen az is nagy baromság volt és nem érdekel ki mit gondol de 9800gtx+ simán verte 10 játékból nyolcban a 4850-et és ez a gyakorlat volt nem a tesztek a Ph-ról.Kicsit hosszúra sikeredett de legalább megbeszéljük a dolgokat. -
Nekem ez bőven elég nem kellett nagyon mélyen zsebbe nyúlni
FullHD-s visz mindent maxon nem vonz a több monitoros játék...Majd ha lemegy az ára veszek még1et és akkor erősebb lesz a 6970CF a 6990nél
mindjárt itt a kepler bácsi azt majd rendezi a sorokat, csak figyelj
Keplerrel kb nvidia bácsi visszaszerzi a leghosszabb e-penis címet
Az 580 most is piszok erős de pont úgy is van árazva......
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Linux kezdőknek
- Eredeti játékok OFF topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mesterséges intelligencia topik
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Windows 10
- Formula-1
- További aktív témák...
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 WINDFORCE OC V2 12GB GDDR6X 192bit
- Garanciális BIOSTAR GeForce RTX 3060 TI 8GB GDDR6
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest