- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem felesleges. Játékoknál +5-15% nyerhető, ha modulonként csak egy mag aktív (ezt egy MS patch el is intézi). Az FX-4xxx-nél 2 szál futhat teljesen "egyedül", a 6xxx-on pedig 3.
Ebben igazad van. De minek megvenni ezt mikor egy "régi" 4 magos Phenom II ben meg külön van a 4 vagy 6 mag és se patch se semmi ökörködés nem kell, hogy külön szabadon fusson. És ott nincs az újdonság varázsa miatti "nagy" ár...
Mióta kijött szegény bull sokan leszólják egyszer majd jó lesz de én inkább maradok az egyel régebbi generációnál...
-
válasz
Turbolada II #307 üzenetére
Hát azt már mindenki maga dönti el hogy melyik oldalról választ CPU-t
Azért ha az ember a kártyák tetejéből választ azért a CPU limit miatt nem kéne egy Core1dual mellé berakni. Egy I5 vagy egy jó erős Phenom II már ki tudja vinni a kártyát.atti_2010
Sajnos az a +2 mag lehet totál felesleges nem erősebb játék alatt. Az a +2 mag csak akkor játszik ha a játék ki tudja használni a +2 magot. Ebben én csalódtam a Bullban hiszen az előző generációnál az egyes magok gyengébbek. A régi X6 1100T zamat is csak a 8 magos proci veri de csak 8 szálas alkalmazásokon. -
Miért ne tudnék különbséget tenni akkár 1280-ban is?
Mert mindegyik tudna vagy 150-et és nem rajzolodik ki köztük szépen a különbség.2560*1600as felbontás létezik Ultra HD szabvány egyik felbontása olyan 30 col felé találsz is hozzá monitort ami nativban tudja...
Én pont az 1600asat nem szeretem mert 1280*1024 az egy 19es nem wide monitor.
Az 1920*1080 meg ugye a rendes FullHDTGWH
Nincs fullhd a tesztben mert az 1920*1080
az 1920*1200as már 16:10es arányú kép és jó 10%al több a képpont amit számolni kell. -
Jól tudod de nem picivel hanem majd 20%al
Persze van ahol előjön van ahol az optimalizáltság miatt kicsi a különbség.Az 5870 egy Brute force kártya / Kb annyi anyag volt benne mint egy 4870X2ben /
míg a 6870-t már az okossággal meg optimalizálással próbálták eladni hisz gyengébb volt elődjénél... -
Tegyünk fel egy olyan ideális helyzetet ahol nincs infláció, nem gyengül a forint hanem oda van betonozva a dollárhoz. Na akkor kb 3 hónap alatt egy kártya 10-15%-ot veszít az értékéből
//kivéve ha nagyon "bestbuy" mert akkor készlethiány miatt a jó magyar kereskedő magasabb árat szab hiába olcsóbb a beszerzés.
A termék az életciklusa végére talán 30%al lehet majd olcsóbban megkapni.De sajnos ilyen világ nincs.
Saját példa: 90-95 körül indult a 6970...
Olyan 75-80 körül volt a forint beszakadás előtt, és ugye az alig használt darabokat lehetett 70 körül venni. Aztán visszaugrott 100-ra és most mászik lefelé 70-75 körüli árra.Zso2
Ekkora kártyák között nem tudsz különbséget tenni 1280*1024-ben meg 1600*1050-en. Kell sok millió pixel hogy izzadjon a cucc. Mondjuk abban teljesen egyetértek veled hogy 1920*1080nál magasabbon 5% sem játszik mindenkinek FullHD monitora van max.
Én sem érzem létjogosultnak ezt a tesztet amikor egy 24-es FullHD "nem TNszaros" paneles monitor 60+-on kezdődik. -
Azért mert a kis poros országunkban nem tudsz hozzájutni nem jelenti, hogy nem jelent meg. 2012 Februárban volt az ATI 7XXX Start.
Hogy hogy most még erősen csúcskategóriás
Hát gyorsabb mint a 6970 és az még mindent visz...Mennyire fog lemenni ???
Senki sem tudja....
Jön még1 forintszakadás mert nem lesz IMF megállapodás. Esetleg valamelyik vezető honatyának megint beszólhatnékja támad és az EU megint megmutatja hogy van választás ott a lejtő vége lefelé...
Vagy megszületik a megállapodás megerősödik a forint és lesz a kártya még 45is újonnan.
Nincs tapasztalat a jövőt senki sem tudja előre.
A kártyák ára folyamatosan csúszik lefelé de mindig jöhet olyan esemény ami forintgyengülést hoz magával és akkor a 6 hónapnyi csúszás máris ki van kompenzálva.
A fél világnak ezért van tele a tökük velünk hogy nem lehet hosszabb távra tervezni semmit.
Ne számíts arra, hogy valaki megmondja koma 6 hónap múlva az a kártya 50-be fog kerülni, mert az is csak találgatás.Ha 50 körüli összeged van inkább egy garis használtat kéne venned...
-
Nekem ez bőven elég nem kellett nagyon mélyen zsebbe nyúlni
FullHD-s visz mindent maxon nem vonz a több monitoros játék...Majd ha lemegy az ára veszek még1et és akkor erősebb lesz a 6970CF a 6990nél
mindjárt itt a kepler bácsi azt majd rendezi a sorokat, csak figyelj
Keplerrel kb nvidia bácsi visszaszerzi a leghosszabb e-penis címet
Az 580 most is piszok erős de pont úgy is van árazva...... -
Kissé elcsúsztak számomra a kategóriák, felvilágosítana valaki?
Hát elvileg ugye még a 5870es volt az 5000es sorozat királya és mivel az X2es kártyának nem akartak 5870X2 nevet adni, így kitalálták az 5970es nevet.Aztán jöttek a 6870/50es kártyák. A középkategória tetejét jelentették. Nagyon jó teljesítményük volt és olyan 40-45 között lehetett kapni tavaly nyáron. És volt AMD 6970/50est ami gyorsabb volt de drágább is.
Tavaly nyári állás kb:
35-40 6850
40-45 6870
55-60 6950
70-75 6970Ekkor fogtam ki 65-ért a 6970esemet amit azóta használok.
És akkor szeptember-októberben beszakadt a forint.......
/ IMF EUs verés görög-portugál-olasz-magyar államcsőd /
És minden hardvernek az ára az egekig ugrott.
/Emlékszem 6990en is gondolkodtam akkor volt 140 újonnan most meg 200.../
Januárban +2%= 27% ÁFA emelés...
/ De kérdezd meg aki boltba jár nálatok hogy most ugrott meg egy csomó élelmiszernek is az ára. És nem a +2% Áfa emelés miatt /AMD kiadta az új sorozatot 7970-7950-7870-7850 / csökkenő sorrend /
A 7800as széria elvileg középkategóriát képviselne de most még a teljesítménye alapján erősen csúcskategóriás. Hiszen gyorsabb a 6970-nél és azon is meg minden full-maxon HDvel.De ugye mi kis ország vagyunk nekünk nem adják oda azt a kártyát 45-50 körül, mert szegények vagyunk. Itt most nem kéne beszélni a kiskereskedői haszonról és az új->drága összefüggésekről.
Egyszerűen annyira szar most a forint hogy a "középkategóriás kártya" jóval több mint 50.000
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest