Új hozzászólás Aktív témák
-
BeLucZ
addikt
válasz
menyus89 #256 üzenetére
de miért lenne annyira lemaradva az nv ?
hova kapkodjon ?
14 hónapon keresztül övék volt a világ leggyorsabb gpu-ja és előbb jöttek ki vele mint a radeon a 6000es sorozattal, mindenre volt korrekt válasz és nem kell itt jönni a fogyasztással
én azért nem szégyenkeznék az nv helyében, hogy annyira le vannak maradva)
most igen kijött a 7000es sorozat előbb , és? kinek kell 100ezres 7870, csak semmi kapkodás
23án megjelenik a 680 és a többiek is szép lassan szálingóznak, sztem nincs olyan ordítóan nagy szükség ezekre a power karikra mert annyira semmi nem indokolja a megvételüket most azonnal
-
BeLucZ
addikt
válasz
menyus89 #219 üzenetére
Rendben, én tiszteletben tartom a véleményedet teljes mértékben
Végülis az ember nagy mértékben belevonja a tapasztalatait a véleményébe, ezzel én is így vagyok!
Azt mondjuk hozzáteszem, hogy nekem nem ref 480am van hanem TF2-es hűtővel szerelt és simán felhúzom 580 szintjéig, így teljesen megfelel.
Én ezt a fogyasztás témát kicsit erőltetettnek érzem 100k+-os videókártyáknál mert a kenyérpirítóm többet eszik ezeknél kb és villanyszámlában totál nem látszik meg nálam pl, de aki nagyteljesítményű karit vesz az sztem nem azzal fog foglalkozni hogy úristen azonos magméret mellett az egyik kevesebb fogyaszt de lassabb is 20%al pl, csak mondtam valamitbekapcsolod a klímát nyáron 5 percre azt többet fogyaszt mint a vga-d egész hónapban
melegedésnél meg ha nem egységsugarú userről van szó akkor tud hozzá egy értelmes ventiprofilt hegeszteni és meg is van oldva vagy egyedi hűtőset választ, azért az 5850-5870 se a síri csend hűtéséről volt híres...De el kell ismerni hogy a 7870 piszok jó kártya lett
Peace
-
BeLucZ
addikt
válasz
menyus89 #159 üzenetére
szerintem totál sötét vagy a gpukhoz, nem bántásból mondom, de ahogy látom imádod fikázni az nv-t
én nagyon jól elvagyok az általad idegesítőnek vélt nagy sokat zabáló GF100-al
és a bődületes teljesítményével, meg a GF110-el is elvoltamtudod a gf104 és gf114 is piszok jól sikerült chip, ízig-vérig gamer gpu és remek vetélytársai voltak amd-s megfelelőjüknek és abszolút versenyképesek
mind2 gyártó jó vgakat csinál csak nagyon durván sok az áruk és csak egyre magasabb lesz a szűkülő piac miatt
-
tombar
senior tag
válasz
menyus89 #159 üzenetére
6790 ph! teszt első bekezdés.
a gts 450 az 5750 szintjét hozta, míg az gf116 meg egy teljes értékű gf106, rendesen be lett lőve minden (najó, talán az 550 nem teljesen), csak egy voltak pár hónapos elcsúszások, főleg a fermi viszonylag döcögős downgradelhetősége miatt. amúgy ezt Abu is ecsetelte. hivatalos áraknak most nem nézek utána, de kicsit jobban odafigyelhetnél. elég sok minden pontatlan, ph-s teszteket olvasgasd el, utána rögtön a helyére rakódik minden.
amúgy ha ilyen van, csak a ph! keresőbe írd be a kártyát és kidobja a tesztet. am gt 440 vs 6670 viszont jó párosítás volt. azok a gf 108asok főleg oem piacra mentek (már 2010 végén meg is jelentek). elég hányattatott sorsúak. viszont a 430asok nem olyan rosszak. na persze csak az 5570 szintjén vannak sajnos. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
menyus89 #150 üzenetére
A Fermi sokáig marad még. A 28 nm-es kapacitás nem elég ahhoz, hogy ki lehessen váltani az aktuális generációt. Az AMD is csak 120 dollár fölött csinál váltást. Alatta már marad a Turks, a Caicos és a Cedar. Ugyanezzel az NV is küzd. Ők sem tudják teljesen kiváltani a Fermit. Nincs meg a gyártókapacitás hozzá. A Ferminek sincs amúgy semmi baja, csak jól kell árazni. Ezzel az NV is játszhat. A 40 nm már elég olcsó.
-
tombar
senior tag
válasz
menyus89 #137 üzenetére
azért, mert sok kártya volt a kezedben még nem jelenti h teljes rálátásod is van. 40nm-en gf 110 stb. ment rendesen. a gf 114 is olyan rossz h le kellett szállítani a 950es árát, mert ott volt alatta. a gf 104 se lett annyira rossz és volt benne plusz kakaó, szóval erős ellenfelei voltak a bartsnak. a gf 116 sem olyan rossz, 10% több, mint a juniper. továbbá az sem elevetendő tény, h a gts 450 a 5750 ellen ment, tehát nem a 770es ellen. oda pont az 550ti lett tervezve opponensnek. jó lenne egy kicsit jobban tájékozódni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
menyus89 #137 üzenetére
Amiket felsoroltál azok Fermi architektúrára épülő kártyák. A Fermi leggyengébb pontja, hogy nagyon gyengén lehet lefelé skálázni, míg az AMD-nél a VLIW5-nek pont ez a legnagyobb erőssége. Ebből a szempontból nem kell csodálkozni azon, hogy az aktuális kis Radeonok erősebbek a kis GeForce-oknál. Már a skálázhatóság szintjén megnyerték a mecset.
Az új generáció ezen változtat(hat). A GCN skálázhatósága önmagához képest kiváló, de a VLIW5-höz képest például romlott. A Ferminek a bonyolult ütemezője zabálja a tranyót, ott kellene valamit tekerni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest