Hirdetés
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
philoxenia
MODERÁTOR
A továbbiakban kulturált hangnemben folytassátok a vitát!
-
HSCS
csendes tag
Newkia

http://tech2.hu/newkia-finn-hagyatekbol-androidos-keszulekek-0621152 -
kitzz
tag
Itt mindenki tőzsdei szakember és piackutató, mellékállásban PR-os.
Viccesek vagytok.
-
Ezt megerősíthetem. pl. nekem is fut N8-on is és 808-on is a Ramblow Pro a háttérben rendszeralkalmazásként és mindent bezárogat amire nincs szükség éppen a kevés erőforrás jobb kihasználása érdekében az már csak további extra hogy alaposan megnöveli az akksiidőt is. Jól konfigurálható process-enként vagy app-onként adhatok engedélyt a folyamatos futásra vagy beállíthatom hogy mennyi idő után zárja be az adott alkalmazást. Amióta jól bekonfiguráltam érezhetően gyorsabb a rendszer és semmi nem fagy le.

-
Воланд
titán
válasz
Napfénysüti
üzenetére
"Nem is volt neked igazi symbianos telód, vagy nem tudtad használni. Valótlan sületlenségeket hordasz itt össze-vissza."
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Napfénysüti
nagyúr
Én is osztom Assdak véleményt ebben a témában. Volt régen Symbianos Nokiám és nagyon is szerettem (E51). Nemrégiben is próbálgattam újabb Symbianos Nokiát (sógornak volt) tényleg javult a rendszer de valahogy már kevésnek érzi az ember a többi mellett. WP-s telefonom meg több mint 2 éve van (7-es majd most 8-as) így azért volt mindkettő rendszerhez szerencsém. Nekem nagy bajom nem volt a Symbiannal de valahogy érezni hogy elhaladt az idő mellette leginkább a felhasználói élmény tekintetében.
-
MR007RM
addikt
"és az ember pedig nem azzal akar foglalkozni, hogy már megint mi fut amit nem zártam be, nyomassunk egy restartot, hogy megint ne laggoljon a telefon"
Mivel a symbian ezalól kilőve így valszeg wp-ra vagy androidra gondolhattál. Nem is volt neked igazi symbianos telód, vagy nem tudtad használni. Valótlan sületlenségeket hordasz itt össze-vissza.
-
virkir
veterán
meg téged sem igazán
Bár az elismerésre méltó, hogy majdnem duplázta egy év alatt a részesedését, szép az a 3,26%.
-
Assdak
őstag
-
Assdak
őstag
válasz
Quasi_modo
üzenetére
Gondolom azt képes vagy belátni, hogy az, hogy kinek, mi az igénytelen, eléggé szubjektív. Az, hogy számodra a WP igénytelen, a te dolgod, senki nem fog beleszólni. Viszont kijelenteni, hogy valami fos, vagy bukás, csak azért mert neked nem tetszik, elég nagy butaság.
Hidd el, van jó pár ember, akinek tetszenek a csempék, és nem tartja igénytelennek a WP rendszerét. Ha emellett még fényévekkel gyorsabb is a rendszer mint egy Symbian, és az ember pedig nem azzal akar foglalkozni, hogy már megint mi fut amit nem zártam be, nyomassunk egy restartot, hogy megint ne laggoljon a telefon, csak használni akarja, és nem folyamatban mókolni, akkor egy kitűnő rendszer a számára.
Lehet görcsösen kapaszkodni a régi időkbe, élből elutasítani az újat, de attól még az idő nem áll meg.... -
dzsidzsas
tag
válasz
Quasi_modo
üzenetére
Hagyd a francba. Fanatikus.Van egy jó szabály: ne adj enni a trollnak.
-
Quasi_modo
nagyúr
Sosem mondtam, hogy a 808 olyan gyors volna mint bármelyik WP-s mobil. Viszont engem nem kárpótol a gyorsaság az igényteklen felületért és a hiányosságokért. Van időm, belefér hogy valami egy másodperccel később történjen. Mint emlegettem már, a 16 színű windows is száguld bármilyen vason.
Hazudni meg nem szoktam. -
Cathulhu
addikt
-
Assdak
őstag
Te egy beteg ember vagy. Tényként állítasz olyan dolgokat, amiket TE TALÁLTÁL KI. Már hatszor megcáfoltak, csak képtelen vagy olvasni, felfogni.
15 éve vannak Nokia telefonjaim, én személy szerint 6 éve vagyok szoros üzleti kapcsolatban a Nokiával, a munkahelyemen keresztül Az, hogy te milyen lázálmot raktál össze magadban, kb senkit nem érdekel.""A felvásárlás keretében Stephen Elop, a Nokia elnök-vezérigazgatója azonnali hatállyal lemond pozíciójáról és a Nokia Devices and Services divízió vezetőjeként folytatja, a vásárlás lezárása után pedig csatlakozik a Microsoft felsővezetői csapatához - vagyis visszatér korábbi cégének kötelékébe." És ennyi. Mint aki ezt csinálta eddig egész életében!"
Miután az Ms megvette a Nokia Devices and Services divízióját, mégis hová kellene kerülnie?
-
MR007RM
addikt
Mégis lehet valami igazam, mert a dolgok rosszul alakultak. Cáfolni pedig nem tudsz.
Tényleg nem vagyok annyira jártas a témában mint te, de 2010 óta a Nokia N8-as telóm megvétele óta folyamatosan figyeltem minden hírt ami a Nokiával kapcsolatos volt, és úgy alakult ki a véleményem. És volt előtte N97-em is(ami nem volt egy nagy eresztés) meg sok más nokiám, így tudom milyen folyamatok zajlottak a finneknél. A Nokia csődjét a híres nem mondom ki(és kik) okozták, nem pedig azok akikre divat manapság hivatkozni a bizonyos elaludtak gyülekezete, hát nem. Nagyon is tudatos volt minden ami történt, mondhatni mesteri. De hiszem majd késöbb mindenre fény fog derülni. Persze mindig csak utólag, de lesznek akik majd mondanak olyat, ami egészen más megvilágításba helyezi az események menetét.
HWSW
"A felvásárlás keretében Stephen Elop, a Nokia elnök-vezérigazgatója azonnali hatállyal lemond pozíciójáról és a Nokia Devices and Services divízió vezetőjeként folytatja, a vásárlás lezárása után pedig csatlakozik a Microsoft felsővezetői csapatához - vagyis visszatér korábbi cégének kötelékébe." És ennyi.
Mint aki ezt csinálta eddig egész életében!"Szomorú részlet, hogy Marko Ahtisaari, a Nokia formatervező részlegének vezetője november egytől elhagyja a vállalatot, nem csatlakozik a Microsofthoz sem" Na érte aztán igazán nem kár, de talán sokmindent elmond. Ő legalább lemondott és nem húzott hasznot cége vesztéből. Levonta a konzekvenciákat. Szar voltam és távozom.

-
Assdak
őstag
válasz
Quasi_modo
üzenetére
Nyilván ezért használtam évekig Symbiant. Rakj már egymásmellé egy 808 at és egy 520-at. Aztán nézd meg a főoldalról mennyi idő alatt jutsz el odáig, hogy bemész az áruházba és letöltesz bármi programot.
Ha te azt mondod, hogy a PV808 van közel olyan gyors, mint egy 520, akkor hazudsz, vagy nem volt a kezedben WP. -
válasz
Quasi_modo
üzenetére
Az a vicc, hogy szerintem az Optimus7 tök folyamatos volt, egészen amíg nem jutott hozzám a Lumia. Az ismerősömnek valami Xperiája van (nem ismerem őket, U, S, P, valami ilyen), a napokban vette át az SIII Minit, állítása szerint azóta látja, hogy akadozik a Sony.
-
Assdak
őstag
válasz
Quasi_modo
üzenetére
A WP hez képest a 808 csigalassu, laggol, és bármit csinálni kínszenvedés vele. Ez már akkor is így volt.
Nem a funkcionalitással és a szabadsággal volt gond, mert az az összes mobil OS közül kiemelte. Egyszerűen a mai világban mint UI-ra, mint eye candy tekintetben és sebességben szörnyen kevés volt.A kérdés az volt, hogy ha a Symbian piaci részesedése már Elop előtt és a bejelentés előtt is drasztukisan csökkent, míg jelenleg a WP piaci részesedése fokozatosan Nő, akkor melyik rendszer ami ez alapján bukta?
-
BobTail
őstag
válasz
Quasi_modo
üzenetére
Én sem azért vagyok fel mindenhol, hogy közöljem mikor voltam WC-n...
A Nokiás képeimet mindenhol megosztom, és többek közt ennek is köszönhetem hogy most ott lehetek, ahol. -
Kasya
nagyúr
válasz
Quasi_modo
üzenetére
A "szememig se latok", olyan faradt vagyok...de pont ilyenkor nem tudok elaludni

Azert a lenyeg remelem atment
-
Quasi_modo
nagyúr
Ne mond, hogy neked a 808 be tudott lassulni. Egyedül az alkalmazáskezelője kriminélis ha onnan akarsz törölni valamit és van vagy 200 program telepítve. Ott tudd 2-3 másodperc szünetet produkálni. Szerencsére csak a témák törléséhez kell elővenni.
Volt a kezembem WP-s telefon nem keveset. Nem fél órát, napokat.
Mit kérdeztél ?(#959) BobTail Nekem mindig furcsa, ha valakinek egy mobilban a közösségi rész számít. Én valahogy már kinőttem ebből. Van FB accom, de csak azért, hogy legyen .
(#973) Kasya A kamerat emelem az MS alatt is fejlesuteni fogjak Szép mondat

-
Volt mostanabn egy ket otletes reklamjuk
. A droid elleni kampanyolasnak most meg van tetje , lehet hogy a mostani bevetelek meg az ovek, de jovo evtol szerintem mindegy nekik hisz a mobiltelefon piacrol kileptek. A licenszek kiberelve az ms altal meg gondolom azok is fizetnek akik hasznaljak a fejleszteseiket, de mobiltelefont eladniuk nem kell mar. Kar ertuk , de a toketlenkedesukkel a sajat maguk sirasoi voltak. -
Kasya
nagyúr
válasz
this is life
üzenetére
Igazabol maga az arculat valtas tetszik a marketingben, hogy az utobbi idoben atalltak erre a "jelenitsuk meg a konkurenciat a reklamainkban" dologra.
A kamerat emelem az MS alatt is fejlesuteni fogjak...
De azert maga a Nokia ceg meg nem fog megszunni tudtommal, tehat gondolom neki is tobb elonye szarmazik, ha a droid ellen kampanyol.
-
A meego ose [n900] .azon a teren geekeknek valo a maemo , hogy linux es a fejlesztok hozza ero kezek szenne alakithattak maguknak, igaz a droidot is , de az elterjedese miatt a droid nem csak a szakerto, hanem az atlag emberekhez is eljutott, es ott azert kevesebb az igeny a modingra, rom fozesre es tsai.
Kasya
Otletes de kicsit olyan mint egy haldoklo utolso sohaja. Kb mint az elmult rendszer szlogenjei kozt a haldoklo kapitalizmus
-
Kasya
nagyúr
-
Lall
veterán
"A MeeGo elődje a Maemo, a Maemo*-s Nokiát (770) először 2005-ben lehetett venni" és "Nokia név alatt kiadni valamit = volt a sikerrel 2007-ben."
Akkor miert is nem lett siker? Csak én erzem az ellentmondást? Ekkor még Elop pl. a fasorban sem volt. A Nokia szepen ataludta ezt az időt es ilyen fostalicska 5800-al akartak betörni a piacra, ami már akkor viccnek szamitott, mikor kiadtak. És az egész MeeGo vonal is csak a pénzt vitte, hasznot soha nem hozott.
-
HuMarc
veterán
A MeeGo elődje a Maemo, a Maemo*-s Nokiát (770) először 2005-ben lehetett venni. Ezt szerintem teljesen egyértelműen leírtam.
*OS2005 azaz Maemo 1 (csak a Maemo 5 futott ténylegesen a Maemo 5 név alatt, addig OS2005/6/7/8 volt)
@this is life: Nokia név alatt kiadni valamit = volt a sikerrel 2007-ben. btw. az Android is igencsak geek rendszer még most is, hát még mennyire az volt a 2.0/2.1-es Eclair előtt.
-
A maemo hiaba volt mar akkor a piacon (nem 2009 korny2ke), geek rendszer volt, akkoriban még futott a szeker , miert is valtottak volna
mire meg leesett a tantusz mar keso volt. A nokia az elmult 6 eveb2n hibat hibara halmozott, es az egykori trend diktalobol sereghajtova valt. -
HuMarc
veterán
válasz
this is life
üzenetére
MeeGo (Maemo) először 2005 novemberében volt piacon, hol késtek el vele?
Az volt a gond, hogy 2007-ben nem kukázták a Symbiant, és cserélték fokozatosan a csúcsmodellt, majd a gyengébb modelleket is MeeGo-ra. -
A meego hiaba lehetett volna jo, a nokia sokat csuszott vele , kb a szifon 3g megjelenesekor mar a piacon kellett volna lennie...de ok az s60v5-ot nyomattak ami zsakutca volt, az s3 keson jott, a meegot meg kiadtak egy keszuleken, ha mar rengeteg csuszas utan elkeszult. Nem lett volna rossz de tul keson jott, igy utolso mohikan lett.
-
BobTail
őstag
Én a 808-asomat még az N9 idején sem használtam volna fő telefonomnak, mert a közösségi része és az e-mailezés katasztrofális (buherálás nélkül, márpedig én nem vagyok buherálós). A "mi lett volna ha" storyban a MeeGo-nak szurkoltam volna, de jelenleg nagyon boldog vagyok a WP8-as 920 - és tegnap óta az 1020-assal is.
-
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Nem rossz a symbi, funkcionalitas teren nincs is vele gond, tud mindent amit egy mobilnak kell, a belle fp2-vel felnott.. de sem tempoban, sem alkalmazas boltban ,kijelzo felbontasban nem eri el a konkurenciak szintjet, igaz a symbi kb 1.5 eve halott rendszer. Ez a hajo 5 eve elment es sajnos most mar a horizonton sem latni.
-
Jacak
senior tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
...Te édes jószagúatyaúristen...
Már bocs... 
-
HuMarc
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
"Vajon egy Snapi 800-on milyen lenne pl az S^3?" Pont olyan, mint egy fele- vagy negyed olyan erős SoC-on. A Symbi egyik nagy előnye, hogy gyenge hardverrel is sokat tud. Csak ezt a "gyenge hardvert" túlzásba vitték.
-
aprokaroka87
nagyúr
Egyik ismerősőm pl most vett egy Nokia C5-03-at használtan,és elnézve az alkalmazásokat,bizony kimerem jelenteni hogy a Symbian többet tud sokmindenben mint a WP.
Egyébként ha a Symbiant az S^3 útán teljesen újrairják és "meglesik" a konkurenciát...akkor most nagyobb lenne a Nokia részesedése.
Szerintem alapvető gond volt a Hardveres nem támogatással is.Vajon egy Snapi 800-on milyen lenne pl az S^3?
Nokia fanokat kérdezem,szerintetek a Symbian vagy a WP a jobb? -
MR007RM
addikt
Szerintem egy kicsit rosszul nézed a dolgot. Isteníted a WP-t pedig a Nokia abba bukott bele. A Nokiának egyszerűen mást kellett volna választania. Nem egy, hanem tobb oprendszert egyszerre mint a többi gyártó, főleg az adott helyzetben. Meg volt hozzá mindene, de Elop és a hozzá tartozó érdekszféra tett érte hogy az meg ne valósuljon, mert.....és ezt már tudjuk miért volt, hisz kederült. És így a valaha volt legnagyobb és utolsó európai mobilgyártó részben a Microsoft kezébe került. A vezír jól végezte a dolgát és jól meg is jutalmazták. De csak véletlenek vannak szerinted.
Szerintem a symbi komolyabb fejlesztésével már a kiszervezés óta leálltak, hisz azért szervezték ki. A MeeGo meg ment a levesbe gyorsan, nehogy siker legyen. A fél világ felfigyelt rá, de azt is kukázni kellett, mert jött az imádott WP és a már megírt forgatóköny nem tartalmazta a MeeGo rendszerét sem. Microsoft bácsiknak valahogy nem kellett.
Az MS háza tájáról nem dolgoztak elég jól a házasság ideje alatt, így a Nokia eladósodott mihez anyagi segítséget kapott rendszeresen, de persze nem ingyen. Ez az utolsó is az volt!! Bizony ügyes volt az MS és piszkosul gazdag is.
-
Assdak
őstag
válasz
Quasi_modo
üzenetére
Volt N8-am, van PV808-am, van 920 am és 925-öm. Az én véleményem az, hogy a Symbian a WP hez képest kutyafüle. Te magyarázol úgy, hogy abban sem vagyok biztos, hogy volt már a kezedben WP s telefon.
A kérdésemre még azóta sem válaszoltál.
-
válasz
Quasi_modo
üzenetére
Volt Symbianom, eléggé taccsra tudta tenni az egészet, ha sok kép meg videó volt fenn a telefonon. A WP-n nagyságrendekkel több kép, videó van most fenn, nagyobb felbontás (720p videó), mégis gördülékeny. Ez sokat számít a végfelhasználónak. Sőt, onnantól hogy a ceruzát kiszedték, nekem a Symbian meghalt.
-
gerilee
aktív tag
válasz
margithid
üzenetére
"Na igen, de ezt el is kellett volna terjeszteni."
És pont ebben volt a legerősebb a Nokia. Az USA-n kívül a legerősebb telekom brand volt, hatalmas gyártókapacitással, fejlesztési, logisztikai háttérrel, az Applehöz hasonló (bár kevésbé fanatikus) felhasználói bázissal, továbbá kitűnő kapcsolatot ápolt a legjelentősebb operátorokkal, és szinte felfoghatatlan szabadalmi portfólióval. Mi kellene még? Ja, megvan. Egy márkahű CEO és egy olyan részvényesbázis, akiket nem lehet az orruknál fogva vezetni...
-
margithid
veterán
válasz
Set-Comment™
üzenetére
Hát nem tudom, szerintem vállalati szegmensben erős ugyan bb, de iphone is ott van és szeritnem wp is ott lesz.
Sajnálom bb-t ha felvásárolják és eltünik még egy cég, de ez a jelenlegi árfolyamon teljesen elképzelhető.
De szeritnem ez még nem msot lesz, a bb-nek lesz egy haláltánca, több befektetői csoport is rájuk fog cuppani.
Én arra leszek kiváncsi, hogy facebook mikor lép vajon...? -
TOM-202
senior tag
Fenéket, napnál is világosabb hogy rájöttek Balmerék Billel meg Eloppal együtt (talán éppen Komáromban súgtak nekik) hogy a Nokiás doboz az igazi csempész cucc. Hagyóék után szabadon értelmezve szinte észrevétlenül csepészhető be az irodákba vagy onnan ki és rengeteg zseton elfér bennük, csak előtte furfangos módon valahogy meg kellett szerezni a gyárukat ahol azokat nagytételben legyártják. Aztán majd abban viszik ki kézben a "végkielégítésüket" a MS-tól a nyugdíjazáskor.

-
meszike91
senior tag
Szerintem az egészről Obama tehet, le akarja igázni Finnországot majd egész Európát, ennek az összeesküvésnek az első lépése a Nokia fevásárlása.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
margithid
veterán
Na igen, de ezt el is kellett volna terjeszteni.
Egy gyártó nagyon nehezen tud érvényesülni ezen a piacon, hatalmas tőke kell hozzá. Ha ment volna meego akkor szeritnem az is liszenszelhető lett volna. emlékezzünk csak vissza a symbianos sonykra, vagy most a blackberryre akik szintén útolsó mentsvárként liszenszelhetővé akarnák tenni az oprendszerüket. -
gerilee
aktív tag
válasz
Barthezz2
üzenetére
Nem vagyok benne biztos. Amikor megjelent a Meego az Android nagyjából a 2.3.5-nél tartott (a készülékeken meg 1.5/1.6 volt a domináns), ami valljuk be az ingyenességén és nyíltságán kívül sok előnnyel nem rendelkezett. Feszített ütemű fejlesztéssel és a Nokia fejlesztői/felhasználói bázisával sikerre lehetett volna vinni. És itt jön a képbe a részvényesek töketlenkedése, akik hagyták, hogy Elop mindent egy lapra téve a WP-hez láncolja a céget.
-
Воланд
titán
hat erre ismet csak belinkelnem a nokia igazgatosagat. Elop-on kivul mindenki "os"-nokias....
-
margithid
veterán
Azért akkor jött a visszaesés, mert megjelent iphone.
Nokiánál meg csak pislogtak, hogy mi ez...
Nem akarok vitába szállni senkivel, ert tudom, hogy ez indulatokat váltana ki, de ha kezdetektől fogva androiddal is próbálkoznak most nem tartanának itt.
Csak ugye ők meg akarták tartani az egyediségüket, de közben nem fejlődtek, nem vették észre, hogy jön egy új trend.
És ezt a kettőt nem lehet egyszerre. -
gerilee
aktív tag
Közel 1000 hsz után sem világos nekem, hogy mitől lesz jobb most, hogy a MS kezében lesz minden. Az eddigi felállás szerint sem a hardverrel volt a baj, hanem a szoftverrel. A Nokiánál is nyilatkozták, hogy a fejlődés gátja az MS töketlenkedése a WP-vel. Most a gyengén teljesítő megveszi a jól teljesítőt és azok fogják diktálni az iramot és az irányt, akik miatt ott tart a WP, ahol. Számomra ez logikailag nem stimmel. Oké, hogy "olcsóbb" lesz, de szerintem jobb nem...
-
válasz
margithid
üzenetére
Az az érdekes inkább hogy durván 2009-ig a cég nívója felfelé ívelt. Aztán valami történt, történhetett, mert az őt követő -talán alkalmatlan- vezetői Elop úrral egyetemben 3 év alatt hibás vagy inkább és vélhetőleg előre jól megtervezett döntésekkel átjátszották az egészet a Microsoftnak.

Abban igazad van és osztom én is azt hogy az élről mindenkinek csak visszafelé lehet esni.
-
margithid
veterán
Az a baj te elfogult vagy... Ellop-ra úgy tekintesz mint aki tönkretette a nokiát, pedig szerintem igazából nem ő, hanem az előtte lévő vezetés tette tönkre, a lassúságával, fejlődésképtelenségével.
Sajnos ha nokián múlott volna még mindig gombos telefonokat hasznánánk..
Egyben ez lehet jelzés is a mostani élgyártóknak, hogy nagyon gyorsan le lehet esni a csúcsról. -
válasz
margithid
üzenetére
Nocsak, mégsem én vagyok gyenge számtanból hanem csupán a konkrét számokra emlékeztem, azaz időközben valahova elpárolgott 10e dolgozó.
Ugyanis itt még 97,8 vagyis kvázi 98e dolgozóról írnak, míg a világsajtóban mindenhol a maradék 56e Nokia dolgozóról írnak.
Bő egy éve a karcsúsítás előtt voltak ugye 102 ezren.
Tudja valaki hogy mi lett velük? Elpárologtak, vagy El(l)op műve ez is? Én simán kinézem belőle hogy ezt is parádésan elsikkasztotta.
-
Assdak
őstag
válasz
Set-Comment™
üzenetére
A 1520 még 100% nokia néven fog kijönni, és ott már a specbuzik is nyugodtan hümmöghetnek, mert abba meg aztán végképp minden benne lesz.
-
Set-Comment™
senior tag
Szerintem rettento stilusos lezarasa volt 1020 a Nokia telefonos korszakanak. Egy olyat tettek le az asztalra amit eleg nehez HW-sen uberelni - es most a specbuzik uljenek vissza a helyukre, 8 mag nem ubereles, hanem hulyeseg - es SW szinten is ott van ahol ma egy mobilt elkepzel az ember - szaracsempe fuj MS majmok is visszaulhetnek - modern felulet, fasza kamera, elheto felbontas egyszeruen rendben van az egesz.
Haterek maradjatok csondben akinek van nemi objektiv szemlelete az elobb utobb belatja.
-
B1T3
addikt
Bármi is lesz a WP sorsa, én sajnálom a Nokia név (nem is olyan lassú) kikopását a telefonpiacról. Nagyon fura lesz nélkülük (tudom, a háttérben továbbra is velük, hiszen a cég dolgozói kvázi maradtak, csak már másnak és bizonyára másképp dolgoznak majd). Bármennyire is elszúrták az utóbbi éveket, annyira stabil jelenség volt ezen a téren a Nokia, hogy meghökkentem a híreket olvasva még akkor is, ha várható volt bizonyos jelek alapján.
-
Assdak
őstag
válasz
dzsidzsas
üzenetére
És akkor végre alá is támasztod a sületlenségeidet valamivel, vagy így próbálod kivágni magad?
Ugye kb így alakult a részvénytulajdonosok aránya,
Freefloat (96.61%)
KESKINÄINEN TYÖELÄKEVAKUUTUSYHTIÖ VARMA (1.8%)
KESKINÄINEN ELÄKEVAKUUTUSYHTIÖ ILMARINEN (1.59%)De itt vannak lebontva jobban,
http://www.nokia.com/global/about-nokia/investors/stock-information/biggest-shareholders/biggest-shareholders/
Nevezd meg, melyik tartozik az MS hez.
Én sem haragszom rád, mert buta vagy.
-
dzsidzsas
tag
Az hogy te nem tudsz dolgokat, az hogy te nem férsz hozzá infókhoz, és hogy fanatikus vagy az látszik. Ezért nem haragszom rád. Olvass sokat, beszélgess megfelelő emberekkel és látni is megtanulsz nem csak nézni.
NGA nem hinném hogy Dianá-t James Bond tette volna el lábalól ;D, de majd mesélek

-
Blyan
félisten
Nekem is gyanús. Hiszen megvették a mobilüzletágat, hogy mit keres egy volt Nokia CEO a felvásárló MS-nál.
Gyanús ez. Mindenki gyanús!Gyanús az is, ez bizonyítja azt, hogy a Nokia majd saját szakállára fog megint telefonokat gyártani.
Nokia néven, amit egy másik cég is használhat 10 röpke évig.
Gyanús, több mint gyanús! -
Nekem csak az a fura hogy El(l)op máris ott van Redmondban mint MS huszár és éppen nyalja fényesre Balmer hátsóját miközben az szokásához híven őrjöng és ördibál artikulátlan hangon örömében hogy "igeeen, ...megcsináltuk, ...szeretem ezt a céget!"

Nem kevésbé érdekes és nekem felettébb gyanús.
#913 dzsidzsas:

-
dzsidzsas
tag
Ez azért nem így van.
A Ms részvényesei felvásároltak, valamint már rendelkeztek is egy csomó részvénnyel. A részvények széttöredezettsége miatt, már 10-15% irányítani lehet a részvényesek tanácsát. Mivel ők megszerezték, kitették az előző igazgatót és tudatosan behívták Elopot. A többi már ment magától. Hozzá teszem a meegos telefon N 9 eladása nagyon ment, még Elop be nem jelentette, hogy nem lesz több frissítés/teló erre a rendszerre.
Kérdés még az, hogy mennyire sérti ez majd a trösztellenes törvényt. -
Assdak
őstag
Haj értem, mert mielőtt bejelentették a Symbian szárnyalt felfelé....
Világ életemben Nokia Fan voltam, és a privát telefonjaim 100% ban nokia modellek voltak. Volt minden ami sláger volt és a végén N8, PVP808 is. Ettől függetlenül, értelmes ember belátja, hogy a Symbiannak kb akkor létjogosultsága volt, mint süket gyereknek egy zongorakoncerten.
-
Blyan
félisten
válasz
margithid
üzenetére
Mert azt könnyebb belelátni, hogy a Elop egyedüli felelős mindenért és egyedül meghozta a döntéseket, a MS-ról a WP-ről, a MeeGo kukázásáról, az Androidról és később az eladásról.
Ezt könnyebb belelátni, mint azt, hogy a CEO egy alkalmazott, amely bár a cég élén áll, de nem irányítja azt egyedül. -
margithid
veterán
Milyen 56 ezer?

Az a baj lövésed sincs egy ekkora cég müködéséről, a hálózati dolgok gyártásához, müködtetéséhez, karbantartásához is kell pár ember, plussz sok irodai, logisztikai, meg marketinges is ottmaradhat akár.
Lehet ettől függeltenül lesznek leépítések, nem tudom és nem is érdekel nagyon, a nokia ezek után szerintem biztosabb vizekre evezett, jól ellesznek ők.(#907) Blyan
Az a baj az ilyen szintű dolgokba nagyon nehéz belelátni, ki tudja milyen okból vették fel Elopot, hogy gyözték meg a nokia akkori vezetőit.
-
Blyan
félisten
Láttuk, hogy az általam példának hozott Ericsson is mennyi telefont gyárt évek óta, kétszer akkora employee-val a fedélzeten.
Tényleg teljesen logikusnak látod, hogy a Nokia akkor saját maga fog megint telefonokat gyártani árulni?
A MS által 10 évre licencelt (bár használni nem biztos akaró) Nokia névvel?Az lehet, hogy a Nokia majd beszáll valami bizniszbe, de Nokia néven nem volt telefont gyártani arra elég nagy sansz.
-
Blyan
félisten
válasz
margithid
üzenetére
Azt az apróságot felejti el mindenki, hogy az Nokia igazgatótanácsa hívta és vette fel Elopot.
Neki voltak elképzelései, ez tény, de ha ez a vezetőtanács anno annyira k.rvára a MeeGoban látta volna esélyt, akkor Elopot nem veszik fel, vagy ha igen, mert azt hazudta (LOL) hogy ő a Meego jövőjének felfuttatója, akkor rövid úton kib@szták volna, mint macskát szarni.
Nem pedig elköteleződnek a MS-nak.De hát ezt mindenki elfelejti. Szerintük Ellop megcsáklyázta a Nokiát, felkúszott rá, lekardozta a hős finn vitézeket, vasra vert mindenkit, kitűzte a MS zászlót és behajózott vele Redmondba.
-
-
margithid
veterán
Na igen, ez olyan, hogy mi lett volna ha...
Nem biztos, de az intel is kihátrált mögüle ha jól tudom.
Egyébként nem is egy rendszer összerakásához kell sokmidnen (ahhoz is eprsze), hanem a rendszer elterjesztéséhez, marketing stb.
Az kétségtelen, hogy a nokiának lett volna a legnagyobb bázisa a mobilgyártók közül, hogy elterjeszen egy saját oprendszert, de félek a meegoval is úgy jártak volna mint a symbiannal, elment volna mellettük a világ.
Vagy sikeres lett volna, ki tudja ezt igy megmondani ma már. -
Reméljük hogy így lesz. Az első telefonom egy GH198 volt anno amint elérhető volt, aztán egy sor másik modell egészen a Nokia 6110-ig. Nekem csak jó emlékeim vannak az Ericcsonról is.
Viszont azt kevesen tudják hogy az Ericcson gyártja pl. a radarokat a mi Gripen-jeinkbe is, tehát a mobil hálózati technológiákon túl komoly hadiipari üzemei is vannak, voltak és úgy néz ki hogy leszenek.
Ahogy a SAAB sem csak autókat gyártott, hanem gyárt Gripent, tengerjáró hajókat, kisebb sugárhajtású utasszállító gépeket (ugye Ericcson radarokkal és fedélzeti műszeres berendezésekkel).
Őket nem is féltem egyébként, azóta is jól megélnek, viszont a Nokiáról ezt nem tudom jelenlegi állapot szerint gondolni a jövőre nézve.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Hario MINI MILL SLIM PLUS tekerőt keresek, mert elveszett
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3633
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Mint aki ezt csinálta eddig egész életében!
. A droid elleni kampanyolasnak most meg van tetje , lehet hogy a mostani bevetelek meg az ovek, de jovo evtol szerintem mindegy nekik hisz a mobiltelefon piacrol kileptek. A licenszek kiberelve az ms altal meg gondolom azok is fizetnek akik hasznaljak a fejleszteseiket, de mobiltelefont eladniuk nem kell mar. Kar ertuk , de a toketlenkedesukkel a sajat maguk sirasoi voltak.