- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android szakmai topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
MR007RM
addikt
"és az ember pedig nem azzal akar foglalkozni, hogy már megint mi fut amit nem zártam be, nyomassunk egy restartot, hogy megint ne laggoljon a telefon"
Mivel a symbian ezalól kilőve így valszeg wp-ra vagy androidra gondolhattál. Nem is volt neked igazi symbianos telód, vagy nem tudtad használni. Valótlan sületlenségeket hordasz itt össze-vissza.
-
MR007RM
addikt
Mégis lehet valami igazam, mert a dolgok rosszul alakultak. Cáfolni pedig nem tudsz.
Tényleg nem vagyok annyira jártas a témában mint te, de 2010 óta a Nokia N8-as telóm megvétele óta folyamatosan figyeltem minden hírt ami a Nokiával kapcsolatos volt, és úgy alakult ki a véleményem. És volt előtte N97-em is(ami nem volt egy nagy eresztés) meg sok más nokiám, így tudom milyen folyamatok zajlottak a finneknél. A Nokia csődjét a híres nem mondom ki(és kik) okozták, nem pedig azok akikre divat manapság hivatkozni a bizonyos elaludtak gyülekezete, hát nem. Nagyon is tudatos volt minden ami történt, mondhatni mesteri. De hiszem majd késöbb mindenre fény fog derülni. Persze mindig csak utólag, de lesznek akik majd mondanak olyat, ami egészen más megvilágításba helyezi az események menetét.
HWSW
"A felvásárlás keretében Stephen Elop, a Nokia elnök-vezérigazgatója azonnali hatállyal lemond pozíciójáról és a Nokia Devices and Services divízió vezetőjeként folytatja, a vásárlás lezárása után pedig csatlakozik a Microsoft felsővezetői csapatához - vagyis visszatér korábbi cégének kötelékébe." És ennyi.Mint aki ezt csinálta eddig egész életében!
"Szomorú részlet, hogy Marko Ahtisaari, a Nokia formatervező részlegének vezetője november egytől elhagyja a vállalatot, nem csatlakozik a Microsofthoz sem" Na érte aztán igazán nem kár, de talán sokmindent elmond. Ő legalább lemondott és nem húzott hasznot cége vesztéből. Levonta a konzekvenciákat. Szar voltam és távozom.
-
MR007RM
addikt
Szerintem egy kicsit rosszul nézed a dolgot. Isteníted a WP-t pedig a Nokia abba bukott bele. A Nokiának egyszerűen mást kellett volna választania. Nem egy, hanem tobb oprendszert egyszerre mint a többi gyártó, főleg az adott helyzetben. Meg volt hozzá mindene, de Elop és a hozzá tartozó érdekszféra tett érte hogy az meg ne valósuljon, mert.....és ezt már tudjuk miért volt, hisz kederült. És így a valaha volt legnagyobb és utolsó európai mobilgyártó részben a Microsoft kezébe került. A vezír jól végezte a dolgát és jól meg is jutalmazták. De csak véletlenek vannak szerinted.
Szerintem a symbi komolyabb fejlesztésével már a kiszervezés óta leálltak, hisz azért szervezték ki. A MeeGo meg ment a levesbe gyorsan, nehogy siker legyen. A fél világ felfigyelt rá, de azt is kukázni kellett, mert jött az imádott WP és a már megírt forgatóköny nem tartalmazta a MeeGo rendszerét sem. Microsoft bácsiknak valahogy nem kellett.
Az MS háza tájáról nem dolgoztak elég jól a házasság ideje alatt, így a Nokia eladósodott mihez anyagi segítséget kapott rendszeresen, de persze nem ingyen. Ez az utolsó is az volt!! Bizony ügyes volt az MS és piszkosul gazdag is.
-
MR007RM
addikt
"Te ott ültél ezeken a tárgyalásokon, hogy ennyire képbevagy mi, miért volt, vagy csak sokat ittál?"
És te ott voltál a tárgyalásokon? Itt mindenki csak a teóriáit osztja meg azon infók után amit megosztottak velünk. Egyikünk sem látnok, te sem.
A WP-vel kapcsolatban meg annyit, ez lett belőle. És ott a mi lett volna ha......ez bukta lett, aki meg máshogy képzelte volna nyugodtan hőböröghet joggal. Voltak elegen a Nokiánál is és mentek máshová dolgozni. És nem olyanok mint én, hanem ottani szakemberek.
"Felteszek neked egy egyszerű kérdést. Ha a Symbian piaci részesedése folyamatosan csökkent, a WP-é pedig folyamatosan nő, akkor melyik a zsákutca?"
Leírta miért csökkent a részesedés olyan gyorsan. És ez a történet nem csak a symbian-ról szól.
-
MR007RM
addikt
Szerinted belenyugszanak a teljes vereségbe? Szerintem nem. Én a helyükben már most elkezdeném építeni a kis birodalmamat az alapoktól újra, de más utakon. A WP csőd volt számukra, mert ez idő alatt meg volt kötve a kezük. Az MS - Nokia házasság nem működött, talán nem találták az összhangot az együttműködésben. A két vezetőség nem tudott együtt jól, hatékonyan dolgozni. Most ennek vége, megelégelték. Innentől minden a Nokia meglévő pénzén és remélhetőleg az új vezetők zsenialításán fog múlni.
-
MR007RM
addikt
"Nincs szükségük rá."
De van. A legértékesebb kártyától már csak nem válik meg senki önként.
Most az a helyzet ami van. Pár év múlva meg senki sem fogja megmondani mi lesz. A PV-t a Nokia fejlesztette ki és szerintem az mindegy kik pontosan, meg mellesleg senki sem tudja egészében kiket érint. Carl Zeiss és Nokia együtt, ha jól tudom. A mobilpiacra mindig vissza lehet térni megújúlva, ha van mivel. Most egy ideig nyilván nem. Akár összehozhatnak egy kis játékot Jolla-val és a kínaiakkal kezdetben, olyat amiből hasznot húzhatnának. Megegyeznek. Az ex-nokiások részben visszatérhetnének. Találnak majd megoldást a problémára. Szerintem ezért is jött létre a mostani eladás. Ha megújúlna a vezetőség és a szemléletmód, akkor elindulhatnának egy másik úton.
Legalábbis elméletileg.
-
MR007RM
addikt
válasz
Quasi_modo #793 üzenetére
A nem önszántukból távozó és cégüket szerető vezetők és más alkalmazottak biztos gondoltak valami hasonlóra, mint amire utaltam. Az élet megy tovább és mindig lehet újból kezdeni, vagy legalábbis megpróbálni, amíg van mivel. Még van Nokia!
-
MR007RM
addikt
válasz
Teclis1993 #788 üzenetére
Felőlem android is lehet, de én a többséggel ellentétben valami egyedit várnék a Nokiától. Régi vagy új, de legyen olyan amilyen senkinek sincs. Kell egy megkülönböztetés. Persze annak nagyon jól kell szerepelnie.
Ha a Nokia visszatérne arra mindenki felfigyelne, főleg nagy és ismert nevekkel az élen. Kicsiről indulva nem nagy elvárásokkal példányszámilag NOKIA név altt, ami egyértelműen adott.
Feltételezem hogy a kukázott rendszereit a háttérben azért ápolgatták. Sajnos erre építek, hátha. Kezdjék előlről, illetve folytassák ott ahol abbahagyták, találnának rá világszerte elég fanatikust, nosztalgiázót, európai embert kikre lehetne építeni.
(#791) Teclis1993: Úgy van. Üssön csak vissza neki, meg a konkurenciának idővel
-
MR007RM
addikt
"A Nokia kezében nem marad mobiltelefon a gyártására alkalmas létesítmény jelen állapot szerint. Nem is tudnának saját gyár nélkül maguknak gyártani, esetleg bérgyártásban mint mondjuk az Apple.
S40-es telefonokat (is) dobhat piacra az adott dátum utántól, ahogyan semmi nem tiltja más pl. Meego, Android, Symbian, stb. alapú rendszereket sem, de hogy fogunk-e még látni a továbbiakban új, saját fejlesztésű Nokia mobilokat azt talán még a Nokia vezetősége sem tudja biztosan megmondani. Idővel ez is kiderül."
Szerintem fogunk még igazi Nokia telefonokat látni. Végre megszabadultak a Microsofttól, aminél jobban nem is lehetne örülni. Végleg meg kell szakítani velük a kapcsolatot. Kell egy új vezető és visszatérni a régi alapokra. Symbian, MeeGo és más fejlesztés igazi tiszta és független Nokia név mellett. Ez kell a világnak, erre várnak sokan.
Szerintem a vezetőség ezen dolgozik most. Lesz rá idejük. Készülnek valamire.
Sokan vissza fognak térni a Nokiához dolgozni, akik más meggyőződés útján kerültek el onnan. Jolla is köztük lehet. Elop korszaknak vége.
-
MR007RM
addikt
Akkor végszónak. Én egy 808PV telefon utódot szeretnék a Microsofttól hasonló talán még vastagabb formában symbian redszerrel. Van még erre remény ebben az életben? Kinek írjak?
-
MR007RM
addikt
"A csak telefont gyártók pedig értelemszerűen nem lesznek képesek fennmaradni"
Ezt eddig is tudta mindenki. Pontosan ezért nem kellett volna korábban pl. kukázni a saját rendszereit. Szívesen elolvasnám a forgatókönyv további részleteit, amit már pár éve megírtak, csak még nem jött el az ideje.
-
MR007RM
addikt
Bő egy éve mikor regisztráltam már megmondtam hogy ez lesz. Azok a jó kis elméleteim és persze rajtam röhögött mindenki, miket is képzelek. Elop azért került a vállalat élére hogy romboljon, átalakítson, és előkészítse vagyis lehetővé tegye a felvásárlást. Kellett az MS-nak a Nokia szőröstül-bőröstül, ezért át kellett alakítania első lépcsőben, majd lépésenként haladva egyre jobban magához láncolni.
A bekerült vírus elvégezte a megbízatását, megy minden az amerikaiak kezébe. Minden ami finn és európai az kuka. A PV szabadalom is csak Microsoft lehet. Vagyis Elop oda juttatásával a vezéri székbe megpecsételték a Nokia hanyatló sorsát.
És igen maradtak volna a symbian-meego párosnál az intel és az akkori szövetségesek tábora mellett, ma talán a világ egyik meghatározó márkája lenne ismét a Nokia. De ezt a kezdet kezdetén már eldöntötték helyettünk a szinfalak mögött jó sok bőröndnyi usa dollárral.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Dell notebook topic
- Battlefield 6
- Építő/felújító topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- SSD kibeszélő
- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- Nincs kill switch az NVIDIA chipekben
- További aktív témák...
- Apple Watch Midnight Sport Band S/M, M/L méret 45mm - Újszerű
- MOBIL/ Okostelefon Fotós & Videós tartozékok -Állványok, Mikrofonok, Vlog RigCage, SelfieBot, Gimbal
- Xiaomi 120W gyorstöltő, adapter, töltő - Újszerű
- GameSir X2 USB-C mobile controller
- ÚJ marketing TELEFONSZÁMOK - SIM KÁRTYA - könnyen megjegyezhető telefonszámok - TELEKOM, YETTEL, ONE
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- Beszámítás! Lenovo IdeaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GB W11
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra Ultra White Használt, karcmentes állapot, Kamerás csúcsmobil
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest