Hirdetés
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- 10" alatt maradhat a Samsung harmonikamobilja
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- TCL 50 NxtPaper 5G - átgombolom magam monokrómiába
- Yettel topik
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
-
Mobilarena
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gold007
tag
válasz
Martin97 #2955 üzenetére
Az igen!
Nem rossz eredmények egy ilyen "gyenge" laptól.
Így leírva a 30A tényleg elég rosszul néz ki, főleg, hogy akár még több is lehet ha rendesen adsz neki... De ha egy 80W-os TDP-jű xeont teszel bele az még tuningolva sem fogja átlépni a 135W-ot, amit viszont hivatalosan támogat a lap. Mármint nyilván ha adsz neki 1,8V-ot akkor átlépi de.... Ép ésszel, mondjuk 1,3-1,4volton hajtva szerintem 450 körül mennie kéne, és a MOSFET-jeid se fognak leolvadni tőle.
És van egy 3,8Ghz-es négymagosod amivel évekig nyugodtan elleszelViszont ha a húzott proci mellé egy erősebb VGA-t teszel, akkor a tápot azért csekkold, mert egy régi szemét nem viseli túl jól ha lehúzol 25A-t a 12Voltos ágról.
-
gold007
tag
válasz
Martin97 #2953 üzenetére
Egyrészt 4 magos xeonnal az 500+ FSB nekem kicsit meredeknek tűnik. Másrészt nézd meg a lapod cpu support list-jét, hogy mekkora a legnagyobb TDP amit hivatalosan támogat. Ha a 95 vagy 105 wattosokat (Q6x00) támogatja, akkor nem lesz gond. Vegyél L-es xeont, azok alacsony feszültségen mennek azonos órajelet, tehát kevesebbet is esznek.
Milyen lap az ami bírja az 500-as FSB-t és 3 fázisú a tápja??
-
gold007
tag
válasz
#51482368 #2786 üzenetére
Szia!
Nem tudom milyen a gép, még nem láttam olyat, de gondolom van benne integrált vga. Namost szerintem a lapon van erre vonatkozó jumper, azt próbáltad állítgatni?
Van egy dual 604es supermicro lapom amit egy HD5670-nel használtam egy ideig. Néha az is meghülyült és egy restart után se kép se hang a pcie vga-val. Ilyenkor kivettem a kártyát, áramtalanítottam, elindítottam integrálton, leállítottam, majd vissza a pcie és ment hibátlanul.
-
gold007
tag
válasz
Pécsi gyerek #2757 üzenetére
Elviekben majdhogynem 2db E8400-nak felel meg, de a gyakorlatban csak akkor lesz hasonló teljesítmény növekedés, ha a program ki tudja használni a 4 magot.
Összességében mondjuk 1,5x-es gyorsulást mondanék. Illetve amikor meg van nyitva 10 fül chromeban, zenét hallgatsz, torrentezel és 15 program fut a háttérben, na akkor fogod érezni a jelentős különbségetMindenképp megéri!
-
gold007
tag
-
gold007
tag
Igen, a kapcsoló a szemben lévő pontokat zárja/megszakítja. Ilyen kapcsolót bármelyik elektronikai alkatrész boltban vehetsz kb 150ft-ért. De ha tudod melyiket kell rövidre zárni egyszerűbb egy kis dróttal. A kapcsolót nagy szívás beforrasztani.
A PLL IC: ott van az általad linkelt képen az elem és az említett kapcsoló között. Ha minden igaz, úgy kezdődik a felirata, hogy RTM, és utána számok
-
gold007
tag
SetFSB nevű programmal próbáltad? Windows alatt futtatod, kiválasztod a PLL IC-t ami az alaplapodon van(le kell olvasni, hogy milyen van neked) és ott menet közben tudod állítani az FSB/RAM/PCIe órajeleket. Persze újraindításnál elveszik a beállítás, de arra jó, hogy kiderítsd, hogy a bios szarakodik, vagy tényleg nem megy afölé
-
gold007
tag
válasz
danzas007 #2257 üzenetére
G31/G41 es lapban 350 fölött nem érdemes próbálkozni. Én 3-4 lapot próbáltam, mindnek 358-360 körül volt a vége, de ott már nem 100%ig stabil.
A pcie-t rakd 105-107 környékére és úgy vinni fogja a 350et. Ahhoz, hogy magasabb fsbt bírja az integrált gpu, emelni kell a pcie-t, viszont az meg viszi magával a sata kontrollert meg hasonlókat is, és azok gyorsan elhasalnak. 110 fölött egyik lap se bírta pár percnél tovább. -
gold007
tag
válasz
Scroll Lock #1993 üzenetére
A fogyasztásos kérdésben nem tudok segíteni, sajnos ehhez nem értek. Cpu-zvel vagy hwmonitorral nézd meg a valós feszültséget, hogy mennyit ad a lap. Utolsó tippem még az, hogy hátha nem érintkezik jól a proci és felülbírálja a biosban beállítottat. Vagy csak valamiért nem azt a feszt adja a lap. Ha nagyon melegszik akkor mindenképp több feszt kap, különben nem tud nagyobb teljesítményt felvenni. Vagy esetleg rosszul van rajta a hűtőborda, azt nézted?
-
gold007
tag
válasz
Scroll Lock #1991 üzenetére
Valószínűleg BIOS-ban be kell állítani a feszültséget és a szorzót. Az L5420-nak 1,0V körül el kell mennie, a szorzót pedig rakd vissza 7.5-re.
-
gold007
tag
válasz
Destloler #1867 üzenetére
Igazából nem olyan nagy ügy. Ha van egy tűreszelőd, akkor kb 5 perc az egész. Berakod a fogalatba, megjelölöd hol kell reszelni és belereszelsz az élébe 1-2mm-t. Aztán próbálgatod és addig finomítod, bővíted a lyukat, amíg bele nem megy simán a fogalatba.
Kicsit barbár dolog, de nagy kárt nem tudsz okozni, ha ésszel csinálod. Arra kell figyelni, hogy a lábakba nehogy belereszelj, illetve ne karcold meg a vezetősávokat a proci tetején. -
gold007
tag
az általunk használt és bevált lap+tesztelt CPU párosokat fel lehetne sorolni
Ez jó ötlet! Ha van türelmed megcsinálni
Akkor hozzá is tenném a magam részét: L5408 prímán ment a következő lapokban: Abit IP35, Gigabyte G41MT-S2, Foxconn G31S. Persze mindegyikre kellett microcode update-es BIOS-t rakni.
-
gold007
tag
válasz
bab1987 #1796 üzenetére
Szerintem az időzítéssel lesz gond, ha nem viszi a gyári értéket. 1.8volton 9-9-9-24 időzítéssel tudja az 1600-at. Ez van beállítva neked?
Ha nem tudod mi ez akkor csak állítsd autora, úgy mennie kéne, mert a gyári profilban benne van.
Illetve még azt nézd meg, hogy a lapod viszi e az 1600-as ramokat. Én csináltam már olyat, hogy a világért sem értem miért nem viszi 1066-on a ramokat a gép, aztán megnéztem, és kiderült hogy csak 800ig támogatja a chipset... -
gold007
tag
válasz
LamerGyuri #1746 üzenetére
Ha jól értelmezem, akkor benne van a 1067a mikrokód, ráadásul 04-es platformmal, szóval ezek alalpján mennie kéne.
-
gold007
tag
válasz
MaRTiNuS #1669 üzenetére
Nincsen.
Intel prociknál egyedül a K szériás Core i3/5/7 szorzózármentes. Szerverlapokban pedig 99,9% hogy nem lehet az FSB-t emelni, úgyhogy szerintem a tuningot elfelejthetedHa nagyon nagy szerencséd van, akkor setfsb-vel talán windows alól tudod kicsit emelni, de szerverlapokat nem nagyon támogat, plusz ki tudja a chipset hogy bírja...
A szerverlapokat nem erre találták ki, hanem hogy amit beleraksz az defaulton 24/7-ben hiba és megállás nélkül fusson. -
gold007
tag
válasz
craftsman01 #1573 üzenetére
Nincs mit. Néha én is próbálom ram nélkül indítani a gépet aztán nézem, hogy mi a halálért sípol, meg hasonlók
Egyébként, ha a lapod bírja a 333 fölötti FSB-t, akkor nyugodtan átrakhatod 400-ra, általában feszültségemelés nélkül is viszik ezek a procik. Azonos fogyasztás mellett ingyen plusz teljesítmény -
gold007
tag
válasz
craftsman01 #1571 üzenetére
Escape helyett próbálj meg F10-zel kilépni
Tudtommal az esc nem menti el a beállítást csak kilép
-
gold007
tag
Elvileg olyan bios volt rajta ami bővítve volt. Elvileg...
Most frissítettem egy olyanra, amit a cikkben a linken találtam és tökéletesen megy. Azért furcsa, hogy ha nem ismeri a mikrokódot akkor simán öngyilkos lett volna a lap. Szerintem 200°C közelében volt az a mosfet!Mondjuk lehet, hogy csak 1,35 volton akarta hajtani az 1 voltos procit, és így már a 40 helyett inkább 100 wattot evett, amit nehezen viselt az 50-60 wattra tervezett tápellátás
-
gold007
tag
Újabb érdekes problémába ütköztem:
A Xeon tökéletesen megy az IP35-ben, viszont ha átrakom a Foxconn G31S-be, akkor nem hajlandó elindulni. A G31S viszont másik procival szintén tökéletesen üzemel. Ami furcsa: Két táppal próbáltam, az egyiknek egyből lekapcsol a védelme, csak egyet pördülnek a ventik. A másikkal(gondolom nincs benne ilyen védelem) bekapcsol, viszont a PLL és a procifoglalat között egy 15N03GH jelű FET olyan módon melegszik, hogy egyből megéreztem a szagát, és az ujjamat konkrétan megégette. Szóval mintha valami zárlatos lenne.
Ja és az ujjégetős mutatvány után is a lap megy másik procival, a proci pedig működik másik lapban szóval mindkettő ép. -
gold007
tag
Végülis ez is lehetséges, erre nem is gondoltam. Csak ugye a többi 5400-as xeonok állítólag bírják az 500+ FSB-ket is. Na mindegy, azért ez is szép eredmény, és teljesítményben sem gyenge, akár mindennapi használatra. 3,5Ghz-en 4 magon prime95 alatt ~120W-ot fogyasztott a konnektorból.
-
gold007
tag
válasz
Smktrooper #1548 üzenetére
Hát kár érte :/ Pedig úgy tűnik, hogy elég nagy potenciál van ebben a prociban: 1,19volton viszi a 3600at, és az arctic freezer 13 még csak langyos se lesz tőle, szerintem passzívan elvinné
-
gold007
tag
Nem értem... Lehet, hogy FSB wallos az IP35? Egyszerűen sehogy sem tudok 470 fölé menni. A szorzót visszaveszem, a ramot is visszaosztom és semmi. Egyszerűen meghal. Pedig a ramok 1066-ra vannak specifikálva és 1100-on is vígan mennek alapfeszen. A proci E0-s szóval elvileg mennie kéne annak is tovább.
-
gold007
tag
Hogyha tuningolni szeretnétek mindenképpen ajánlom az L5408-ast! Ugyanazt tudja, mint bármelyik 54XX xeon, csak 40 wattos TDP-vel és 5-6000 forintért. Alapfeszen(1,05V!!) lazán viszi az 1600-as FSB-t, tehát 3,2Ghz-et, feszemeléssel pedig egy jó lappal szerintem a 4Ghz is meglehet. Nekem az IP35 sajnos 460-as FSB körül meghal, mert a ramot már nem tudom visszaosztani és 900 fölött nemigazán eszi meg...
Nyilván világrekordot nem fog senki dönteni a 8x szorzóval, de azért elég szép sebességet el lehet vele érni, és mivel L szériás válogatott példányok, még melegedni se fog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Ha többet szeretnénk kihozni régi LGA775-ös alaplapunkból és nem akarunk sokat költeni, tegyünk bele LGA771-es, négymagos Xeon CPU-t!
- Micro Four Thirds
- Politika
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Kedvenc zene a mai napra
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Diablo IV
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB NZXT H7 Elite GIGABYTE AORUS 850W
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest