- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
BullZeye
veterán
nem jut eszembe semmi, ami korban neki illene, és szeretne.
ezt meg már évek óta kéri.
Távirányítós autóhoz pici, kapott egyet nagyszülőktől de nem tudja vezetni, gagyi on-off switches. Legot kapott, de nővére rakta össze, játszik vele, de szétesik és az nem tetszik neki.
Semmi képen sem 6km/h max sebességűt vennék neki, hanem valami combosabbat, csak ugye nem értek hozzá, ezért kéne egy topic ahol ezzel foglalkoznak apukák -
peet137
tag
Nekem mondjuk a szervo elég gyors, de jelenleg CS-s a gép, nem RWD, de kíváncsi lennék így is, milyen lehet egy gyro, esetleg tesztre lekötni az első hajtást és meglesni úgy is. Csodát nem várok, nyilván a kormányszögem közelében sincs annak, ami egy RWD drifthez kellene...
De ez kb 12k-ért ajándék... Az egyik monster távja úgyis döglődik, pont rá lehet fogni a "cserét"A gyroját lehet "finomhangolni" is?
-
joocek
aktív tag
Na most gondold el a szitut!!!!!
Az öt éves fiam. "kérlek ne vidd az apró köves Részre van bőven helyed "
"DE APA" és már bent is va a kis autó!!!!mire észbe kapsz már tettön van mert ugye a felboritás az első amit meg tanul hogy csinálja. egy röpke hatos bukfenc
. A gyerek boldog örül ! te meg a gépet látod szépen lessen elhalni....
100ezerért -
ADAM1337
nagyúr
Igen ár érzékeny opcióként elismerem a létezésüket.
De ha az a cél hogy megismerje és akár tovább menjen arra meg nem alkalmas, csak basher kategóriának jók ezek igen.
Az említett Tamiya hpi és maverick-et se tartom én igazán márkának.
De ez nyilván egyéni izlések és pofonok. -
joocek
aktív tag
nem sajnos a 4 Wltoly autó mind 5 szálas. A wltols motor csónak ( nyáklap volt a vezérlő leéget) 3 szálas. A Reely távos csónak 3 szálas a vezérlőt ( Mini rx & esc) van de ilyen vezérlőt nem találok. pontosabban ilyen van [De ez nem tudom hogy jó e?] De meg is van a linkedben a megoldás!!!
Én kerestem 3 napja
Hálás köszönet -
joocek
aktív tag
-
lanszelot
addikt
Köszönöm szépen a választ.
Nem festettem ott ahonnan lejön.
A festettről nem kezdtem el leszedni, azok nagyon apró matricák.
De szerintem arról is lejön.Azt olvastam forró vízbe kellett volna áztatni azért jön le.
Nem puhult fel rendesen mert nem forró volt a víz.
Én csak melegbe raktam nem forróba.
Videón nem mutatták hogy főni kell a víznek.Nagyon elvette a kedvem a modellezéstől.
Revell pocsék minőség.
A matricák nem pontos méretűek.
Rettenet rossz a leírás, pl valamilyen sötét szürke, már majdnem fekete olaj sárgának van jelölve a festék kellékeknél.
Jöjjek rá mi is az. 4 felé szurke van a modellen, így jó lett volna tudni.
A teljes szett negyedét se tartalmazta mint ami kell hozzá.
Matricázás lehetetlen /neten profik se tudták felrakni/.Vettem a 4 revell -el még 3 3d metal modelt is, no az a másik.
Csak egy fogó kell hozzá azt írták. Uhummm, meg még egy szerszámos láda. Azt se tudom megcsinálni.
7 modellből 6 megy a kukába.Pedig olyan örömmel vettem hogy ünnepek alatt és között de jó lesz...
-
Levi123
senior tag
Örülök, hogy segítettem.
Tényleg ki lehet fogni ilyen "jóárasított" termékeket. Szuper cuccokat választottál, nem fogsz unatkozni
Ha esetleg akkumulátor érdekel ezt az oldalt is ajánlom: https://chinahobbyline.com/
innen is rendeltem már akkut, futár hozza megbízható. -
hatala
tag
Köszi az infókat!
Akkor inkább a 12428-at ajánlod a 12427 helyett?
A 144001-ben ugyan olyan akku van mint a 12428-ben?
Csak mert ha megveszem mind a két félét, ki tudom az akkut cserélni egy máséval?
Mennyi + akkut érdemes venni ezekhez kezdésnek?
Aliról ha veszem, jön még hozzá plusz költség?
Köszi! -
chris-v
senior tag
Na igen, utángyártott és gyárihoz teljesen hasonlító másolat
Amúgy ilyen kis fekete "tablettát" ami a gátló belsejében van, szerintetek be lehet valahol szerezni külön? Vagy a 1/10-es valami autó cucca jó lehet vajon?
-
tvamos
nagyúr
A T azt jelenti, hogy hany menet van a forgoreszen. Ha kevesebb a menetszam, akkor nagyobb aram fog rajta folyni, nagyobb lesz a nyomatek is. Szoval de, nagyobb lesz a teljesitmeny is. Akkor meg az ESC is jobban fog melegedni. Jobban terheli a hajtast is.
En ezt igy tudom. -
tvamos
nagyúr
No, ilyen lett, de szerintem meg ez a kamera is tul nagy, meg kusza a sok drot. Nezek egy egybe kamerat. Mondjuk olyan jobb lenne, ami tud SD-re is rogziteni, meg fpv-t is, de most olyat nem talalok, ami meg pici is lenne.
Mondjuk az eleg franko, hogy OBS-ben van kep... kivancsi vagyok, mennyire birja majd menet kozben.
-
gabe_
őstag
Egy 1:12 méretű buggyra gondoltam, kb. 100m hatótávval. Ha jól látom, akkor egy kamerából, egy rádiós egységből és egy akkumulátorból áll az egység, plusz ugye egy mobiltelefon, amire küldi a képet.
Ehhez milyen appot szokás használni?Pl. ez vagy valami hasonló akár jó is lehetne? [link]
-
tvamos
nagyúr
Vettem mar par 5 vezetekes szervot, ugyan az a gagy volt mind, csak volt, ami meg draga is
Csereltem mar ilyen egybe elektronikaban veg FET-eket, de nem er az egesz annyit, hogy elovegyem a pakat. Ez a velemenyem roluk. Az SCX24 egy kellemes meglepetes eddig, de ezt meg ugy tekintem, hogy kivetel erositi a szabalyt. (Ertem, hogy masnak nem szabaly, nekem az.) Annyi azert pozitiv, hogy ennek a szervoja 3 vezetekes, azokbol egyszerubb minosegi darabot talalni, ha kell. -
peet137
tag
Na ez a gyári BL már jobban fest, ráadásul az ára sem annyira veszélyes. Ezek is olyanok, hogy a kefés kapott egy BL-t és cső? Vagyis "tétovázós" induláskor? Erről nem találtam infot így hirtelen, de több ilyen wltoys gépről is olvastam ezt...
Ezt tavaszra szerintem behúzom a fekete homokfutós kasztnival -
tvamos
nagyúr
Igen, de barmi elromlik, akkor mehet a kukaba. Upgrade nincs, nem tudsz bele venni egy gyorsabb szervot, mert ezek altalaban 5 vezetekesek. He elromlik a motor, lehet, hogy mar rendesen motort sem kapsz hozza, ha veszel "valami" motort hozza az Aliexpress-en, az meg mar lehet, hogy kiuti a benne levo ESC-et. En nem szeretem oket. BLDC upgrade meg tuti nincs.
-
Gubu0101
veterán
Ahha koszi
.Bekavart itt,hogy vannak kulombozo belso atmerovel gumik 42,45 mm stb a felnikben is talalhato kulombozo meret asszem.Gondoltam ezek is ossze illenek meretek szerint.De igy okes.
Gondolkozok 2.2-es kerekeken is,de ahoz mar kellene nyomtav szelesites,csak nem tudom,hogy a tengely vege mennyire birja.Nem sok az a menetes resz,ami kapna a terhelest -
JoolsNOS
veterán
Látom, de azért én hanyagolnám. Mint mondtam amíg nem lesz egy normális addig jó.
De azért rámérnék az akksira az első töltés után, hogy hogyan végezte a dolgát.
Nameg gondolom mivel nem lehet állítani a töltőfeszt, pont az egyik legnagyobb előnye ugrik a liponak: 1 óra alatt feltölt. -
chris-v
senior tag
Tehát akkor jó lehet még is csak?
Vagy esetleg egy másik ilyen egyszerű fajta? -
chris-v
senior tag
Köszönöm a választ, igazából nem ért váratlanul. Sejtettem.
Akkor ez volt a tanulópénz......Lenne még egy kérdésem, mielőtt megint valami baromságot rendelek, szeretnék egy plusz akkumulátort. Mit lenne érdemes venni? A max hely az 34 x 96 mm.
Most egy li-ion aksi van benne (mini Tamiya csatlakozós) és gyárilag egy LJ-074 usb töltőt adtak hozzá.
Ha jól nézem lenne nagyobb aksi de azok Lipo aksik és a leírások alapján max 4,2V-al tölthetőek. Ez a kis töltő amit adtak, viszont 7.4V-al tölt a leírás alapján.
Szóval ha jól értem, vagy veszek egy ilyen li-ion aksit mint ami van is benne, vagy Lipo aksi, de akkor kell egy másik töltő is?
Hol érdemes akkumulátorokat nézni hozzá? -
Skillet
addikt
Összeraktam az LG H40, 21700, 4000mAh-ás pakkot.
KATT
KATT
Mivel jobb ötletem nem volt, így szigetelőszalaggal tekertem be. Nagyon koppra fér a helyére (12428).
És most jön a nagyon barkács. Gondolom ez sokaknak nem fog tetszeniPonthegesztő hiányában 800-as papírral megcsiszoltam az akkuk érintkezőit, majd kaptak egy nagyon pici forrasztó krémet. Mini ventilátor alatt forrasztottam (hogy a művelet végén azonnal kapjanak hűtést az akkuk), pár másodperc alatt sikerült, nem volt semmi gond. 20-on éve forrasztottam AA akkukat, emlékeztem, hogy nem egy sétagalopp, de ez most nagyon flottul ment.
Hogyan szokás a pakkokat lezsugorozni, van rá valami spéci cucc?
Illetve akku lefogatásra valami ajánlott tépőzáras megoldás? Alis rendelés előnyben... Köszönöm! -
Skillet
addikt
Valóban N20
KATT
Csak iszonyat halványan van rajta, bizonyos szögből látszik csak. Szóval igen, N20, de pont ilyet nem találtam.
Elvileg sacc 3mm magas kellene legyen a tengely a motortól. 5mm körüliek vannak. Barkácsolás nem tudom mennyire lenne szerencsés. Megnézem majd azt a plusz két mm-t, hátha nem is lenne útban -
-
peet137
tag
Na, ez egy érdekes info, ami a második linken van... A rohadtak, azt sehol sem írták, hogy a "PS" festék a tuti erre, én TS-19-cel festettem 2x is PC bódét, mert abból találtam pont olyan színt, amilyet kerestem. Ezek alapján azt modell/makett cuccokhoz javasolják, a PS a nekem való család. Ki fogom próbálni, köszi a segítséget!
-
peet137
tag
Ezen a videón pont azt mondja, hogy eszembe se jusson az akril (acetátbázisú) festék. Én is erre jutottam amúgy, mert a polikarbonát nagyon nem szereti a szerves oldószert. Nagyjából én is így festettem amúgy, bár azért 15 percet nem vártam a rétegek között, de a következő az lesz
Eddig 2x kék volt a verda, igazi Skyline kék, de most akkor nézek vmi más színt, legyen akkor már változatos, esetleg csíkos. A "füstölve" festés már nagyon megy
.
Bár én eddig fehér, vagy fekete záróréteget nem használtam, ezt is lehet, kipróbálom, mert így lényegében 6 réteg festék lesz rajta, abból baj nem lehet -
Skillet
addikt
Ejjjj, azt gondoltam volna, ha kint van párszázért pici motor, akkor itthonról max egy ezres.
Akkunál az jutott eszembe, hogy egy ILYEN 18650-es akku tartót fixre beépítek a 12428-ba. Nyilván nem ezekkel a pilincka vezetékekkel. Az akkukat tépőzáras valamivel leszorítom, hogy ne ugorjanak ki... Egy marék akkuval ellennék. Tölteni meg lehetne őket az Opus 3100-ban.
Van ennek hátránya azon kívül, hogy a vízállóság ugrik? Ami egyébként nem utolsó szempont... De azt már tényleg bonyolult lenne megoldani. -
Skillet
addikt
Nincsen saját távom...
Nem feltétlenül egyszerűbben szeretném, inkább olcsóbban és talán (nekem) ésszerűbben. A fogaskerekekkel nincsen baj. Tudtommal.
Szóval a motor csere nekem jobb ötletnek tűnik. Olcsóbb.
Nagyon könnyen cserélhető. Kb 5 perc a két pötty forrasztás a motorra. Minél előbb szeretném megoldani, külföldi rendelés hosszú idő. Itthonról találtam műanyag fogaskerekes gyári servot, de akkor már inkább motor. Gondolom sokkal olcsóbb. Közben kintről berendelnék egy fém fogaskerekest is, elrakom, lesz tartalék.
Motort itthonról honnan, hogyan keressek rá?
Motoron amúgy nulla infó. -
peet137
tag
Én speciel kifejezetten utálom a lipo őröket, szerintem az ESC sokkal megbízhatóbb. Már persze, ha lehet rajta állítani Lipo cutoff módot, esetleg akár magát a feszültséget is lépésekben. Nekem az őrrel egy csomót csipog feleslegesen, ha nagy terhelést kap és kicsit leesik a feszkó, aztán simán visszaáll normálra és minden mehet tovább. Mondjuk ezt csak a kefés szettemmel csinálja az offroadnál, mert azon nincs Lipo mód.
-
Skillet
addikt
-
Skillet
addikt
Ha jól értem, akkor nagyjából így fest ez a dolog:
1500mAh akku (1.5Ah) mondjuk lemerül 5 perc alatt ha maxon járatod a 12428-ban. Akkor az 18A óránként.
Mondjuk nem hiszem, hogy 5 perc alatt le lehet meríteni a gyári akkut, gondolom inkább 10... Akkor viszont felkerekítve 10A óránként. De inkább a nagyobbal számolva és felfelé kerekítve az 20A. A 30A túlzónak tűnik... nekem, de passz, mert most számolok ilyet először, az is lehet, hogy teljesen rosszul álltam neki
Amúgy mi inkább fél óra alatt szoktuk lemeríteni a gyárit.
Venni nem hiszem, hogy fogok, ha már úgyis itt van az utángyártott akku, annak az elektronikáját felhasználva valami faja 3000-as pakkot össze lehetne rakni, fele annyiból, mint amibe egy gyári akku pakk fáj.
De akár egy 21700-as szettet is lehetne csinálni. Itt hardveraprón is van LG H40, 4000mAh-ás, 30A-t tud. -
peet137
tag
Köszi az infót. Én eddig 2 cellásokkal nyomtam, kivéve 2 db 2s2p-t, vagyis a cellamentés sajna nem opció. Bár a 4000es-bol van 2 egyforma, abból csak az egyik púpos, megnézem, menthető-e a cella. A többi nyilván teljesen más kapacitás és C-érték... Amit most használok, 5200as, az is kezd púposodni, az is 2s2p. A driftgépben meg egy 6000es van, de az jól bírja, ott frankó lett az áttétel is, meg nem kell a tapadással küzdenie... az nincs
-
ANDROID???
addikt
-
tvamos
nagyúr
Bocs. Ugy ertettem, hogy metal upgrade kit, mint ez: [link]
Nekem a C44KM-ben levo kardan is nagyon jol mukodik, az gondolom WPL. Van CVD-m is, amit te ajanlottal, az is nagyon jo, valoban.
Panhard rud kell, ha hasznalni akarja az ember. Ebben nincs eredetileg? Nem is emlekeztem erre... -
tvamos
nagyúr
Hat ja, de ez, ha jol lattam akkor nem kinabol jon, hanem CZ-bol. De ja, eleg draga. Gyarilag az a pici motor van az autoban, ha jol emlekszem. Amugy nekem egy se ment tonker meg, pedig 3 db 20A-es van hasznalatban. (Fura, hogy nalam se ez, se a Traxxas szervok nem mennek tonkre. Valamit rosszul csinalok.) Aliexpress-es szervom ment mar tonkre, meg talan 1 ESC is. De mas nem igen. Azert az ESC-ekkel ugyelek arra, hogy ez a 20A, ez kinai Amper. Tehat a motor stall currentje legyen max. a fele, inkabb harmada ennek, akkor nem lesz gond.
-
tvamos
nagyúr
Bocs, hogy beleszolok, de nekem a kithez nagyon ergya elektronikat adtak. Csereltem en is Dumbo RC tavra, amit javasoltal, illetve egy ilyen ESC-re. Erdemes egybol 2-t rendelni, mert volt aki panaszkodott a minosegre. (En rendeltem 4-et. Elfer...) Persze, lehet venni minosegi ESC-et is, de ez az olcso nekem jobban illeszkedik az auto minosegehez.
-
Necronom
senior tag
-
Necronom
senior tag
Tovabbra is felretajekoztatod a kerdezoket, mindammelett szvsz fogalmad sincs sem az elektrotechnikahoz, de az rc auto elektronikahoz sem...
Lehet itt jopofizzal, lehet itt irkalni, hogy koszonod a kioktato hangnemet - de barmit irok, neked ez lesz a reakciod erre -, egyetlen lenyeges dolog van: karos vagy, butasagokat terjetesz, anelkul, hogy fogalmad lenne rola, hiszen magad is 100% biztos vagy az igazadban.....De tevedsz, mert a fizika rc -ben is fizika, es mindenutt masutt is....
Ennyi, akik meg isszak a szavaidat, azoknak uzenem, hogyha valaki "bantja" a kis kedvesunket, mert sertodos, jobb hijjan nekiall jelentgetni, ahelyett, hogy eszerveket sorakoztatna....
Aki meg tovabbra sem akarja tudni, mi hogy mukodik a vilagban, az hallgasson ra!
Aki meg akarja, annak ott vannak a discord csatornaink - 20-30 eves rc autos tapasztalattal allnak rendelkezesre a segitokesz emberek!Egy kis magyarazat, hogy mi, hogyan mukodik
Ha otthon van egy olyan lampank, aminek a fenyereje allithato, vajon magat a fenyeroszabalyot a 220-230-as halozati aramhoz, vagy pedig magahoz a fogyasztohoz, azaz a villanyegohoz valasztjuk?
Egyertelmu, hogy semmi koze a halozatnak a mi otthoni fenyeroszabalyzonknak, annyi kell legyen termesztesen, hogy tudja kezelni az adott feszultseget...es ennyi
A fenyeroszabalyozo teljesitmenyet a fogyasztohoz valasztjuk - MINDIG!Ugyanez van az RC autoknal is
Adott az akksink, ami biztositja nekunk a tapellatast, adott egy szabalyzo ami akksi szempontjabol annyit kell tudjon, hogy az akku feszultseget elviselje, azaz 2, 3 vagy 4(neha 1s) cella feszultseget
Innentol pedig a szabalyzot ugy valasztunk, hogy megnezzuk milyen motorunk van, az mekkora aramot fogyaszt, ill mekkora teljesitmennyel bir, hiszen az ESC feladata ezt a motort szabalyozni...
Az akksivalasztas is csak es kizarolag a motortol fuggo, semmi koze az ESC-hez
Csupan itt is annyi, hogy feszultsegeknek megfeleljen, amin akarjuk hasznalni a rendszerunket
Ami viszont fontos, hogy az akkumulatorbol le tudjunk szedni annyi aramot, amit a motor fogyaszt!
Ezt pedig az akku C ertekebol es a kapacitasabol kaphatjuk meg
pl egy 5000mAh 20C-s akksi - 5000x20/1000 = 100A, tehat ennyit tudunk MAX felvenni az akksinkbol....
es termeszetesen ezt a motor fogja megenni, nem a szabalyzo!...es ezt lehete folytatni meg tovabb......akit erdekel, az irjon batran!
-
Necronom
senior tag
-
31GTG89
újonc
Hello
Megnéztem amiket ajánlottál, és mivel nem vagyok járatos a témában ezért kérdeznék párat
ha jól értettem akkor ezeket a tételeket javasoltad plusz az akkumulátor.
A motornál hogy hány kV-os annak van valamilyen befolyása, hogy milyen akku kell hozzá, hány kV-os? Ott volt valami maximális fordulatszám is megadva a motornál is meg a szabályzónál is 20000 RPM. Ha jól értem akkor ez lesz a max akkor is ha nagyobb akksi van hozzá csak tovább fogja bírni? Illetve hogy a 3 cellás LiPo akksikból melyiket javasoljátok mert van dögivel, vagy mi az amire figyelni érdemes vagy össze kell egyeztetni a motor vagy a szabályzó tudásával? Illetve, hogy ezt ki tudom én magamnak cserélni vagy ha nem értek hozzá akkor inkább bízzam olyanra aki szerelt már ilyet vagy nézzek meg pár videot és az alapján menni fog?
Illetve hogy gondolom ehhez a LiPo akkuhoz kell külön töltő, abból mit érdemes?Előre is köszi. Bocs a sok kérdésért, csak inkább megkérdezem olyantól aki ért hozzá mint hogy utána fogjam a fejem
-
Necronom
senior tag
Akkor nezd meg mi mit szoktunk csinalni mar tobb mint 6 eve
https://www.youtube.com/watch?v=R7Dzd5heHW8
csinaltuk ezt mar regebben is, csak akkor meg nem voltak az aautok erre igazan alkalmasak
https://www.youtube.com/watch?v=DyIhy2ngzuk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Adok-veszek tilos a fórum területén.
Használd Hardveraprót erre!
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Delta Force (2024)
- Sorozatok
- Ingatlanos topic!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest