- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- eSIM, a kártyamentes szabadság
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
wassermann
Topikgazda
Ne tekintsd PC-nek a PI-t... a grafikus mag bírja a FullHD-t, de nem Raspbian Desktop-on: szoktam böngészőből megnyitva Youtube videókat nézni, 480 felett néha "sávos" lesz vagy megakad a megjelenítés.
A Kodi való rá lejátszáshoz, mert csak ő tudja kihasználni a grafikus magot ... Ha nem teszik így,vegyél Stick PC-t, de az 5-ször ennyibe kerül
-
LógaGéza
veterán
Valószínű az lesz, most ráraktam egy 2,1A-es tápot, és egyből megy - igaz, hogy folyamatosan 100%-on pörgetve folyamatosan a procit (ntfs-3g
), de legalább ment.
Másik kérdés: ha már újrahúztam a rendszert (utolsó MINIBIAN ment rá), akkor érdekelne, hogy melyik a legminimálisabb DE? Openboxnál van kisebb? Annyira kell, hogy legyen egy X felület, ami felett pqiv tud futni, és omxplayer tud videót játszani.
-
vzoltan
aktív tag
Alkalmas
Kompromisszumokkal
(1max2aktiv letoltes es 30seed, 3-4mb toltessel nem maxon)
Tvd Taviranyitoval vezerelheted vagy akar ios/android appal (xbmc)
Udv.Szerk: ez rpi1B-s tapasztalatom, de mivel az usb kezeles nem valtozott (lan es sub egy vezerlon)
Gondolom h ennel gyorsabb toltest ne akarj -
PeterPH
senior tag
Egyike a gyári viszonteladóknak.
-
csimpas
tag
nekem egy ilyen aktív usb hub-on van egy 500 gigás vinyó,ugyan ez a hub a sparba 3500 huf...)
csak 1080p-s filmeket töltök,transmission-daemon-al. van hogy 5-6 jön le egyszerre,nagy gond sosem volt még, van hogy 30-40 torrent van seed-be, nem tapasztaltam még hibát. persze előfordul hogy fagyogat, de azt úgyis észreveszed, de nem nagyon jellemző, fagyásnál áram ki-be és tölt továbbamikor seedel, akkor meg egyáltalán nem tapasztaltam problémát
-
orbitalion
tag
Szia! Nem akarlak összezavarni, de szerintem az RPi azért nem tud több torrentet elvinni, mert akkor több fájlt kell párhuzamosan írnia az USB-n keresztül, amit nem bír jól kezelni, (mert gondolom mindenki winyóra, vagy Pendrive-ra tölt). Sajnos még nem próbáltam torrentezni a BPi-vel, de szerintem jobban bírná, mivel két USB-je van, vagy SATA-s winyót is rá lehet akasztani. Fut rajta a Raspbian is éppen azzal megy most (de tök hülye vagyok még a linuxhoz, telepíteni se tudok még egy lefordítandó állományt, nem, hogy torrentet állítsak be...) ezért nem próbáltam, csak töprengek. Maga az A20 is bikább, 1G-s a LAN is, elég jó lehet vele netezni, na kell türelem, de nem vész. Android is szépen fut, arra is vannak torrent appok bőven. Ha lesz érkezésem, Android alatt felteszek egyet és kipróbálom, de nem sok időm van, ezért nem akarok ígérgetni!
-
Ereshkigal
őstag
Össze lehet hozni. Doc írt is egy cikket ilyen, és hasonló felhasználásokról. De szerintem tömve is van vele a net. A torrenttel kapcsolatban én azt tapasztaltam, hogy ha egyesével töltöd őket, akkor nincs gond, de ha 4-5-öt ráengedtem egyszerre, akkor bizony csontra fagyott az ethernet/usb vezérlő.
Konfigolni SSH-n keresztül tudod, így nem kell billentyűzetet dugni rá. -
DrojDtroll
veterán
Menjönk szépen sorban.
A p2p kliens és hozzá a web gui megoldható, szóval webes felületen tudsz hozzáadni/törilni... stb.
A külső winyóval sincs semmi gond, csak kell egy olan usb elosztó, ami aktív tápos, mivel a pi usb-je nem tud leadni elegendő áramot.Ennyit tudtam segíteni, mivel nincs Ipad-em, és szerintem a többi ettől függ.
-
lord.lakli
őstag
720p-vel még nem volt gondom. 1080p-t nem próbáltam. Pendrive is necces már, HDD viszont szerintem nem fog menni csak aktív hub-on keresztül. Saját tapasztalat 700mA-os töltővel volt 512 MB-os gépen de ott pendrive esetén már kevés volt az áram. Aktív hubon keresztül minden tökéletes. Lejátszás ment simán pendrive, HDD, hálózati lejátszás notiról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Komplett PC
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Megaport gaming pc + billentyű
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged