- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Mobil flották
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
orbitalion
tag
válasz
azbest #10094 üzenetére
Az uname -a ismerős már, 3.4.90.
Találtam ilyet közben: [link] Érdekes, de még nem értem, hogyan lehetne BPi-n létrehozni egy SD-t, amikor benne van az SD. USB-s olvasóval esetleg? Vagy ezeket a folyamatokat asztali PC-n futó linuxra képzelték? Közben olvasok és tisztul! Köszi az eddigieket, hálás vagyok, hogy van aki érdemben is segíteni akar! -
orbitalion
tag
válasz
azbest #10087 üzenetére
Ezek szerint a mainline kernelt fejlesztik Torvalds-ék? Az RPi Raspbian kernele mainline, mert az nem allwinner, de a BPi-n sunxi van? Egyik BPi, vagy allwinner-ren használt kernel sem mainline?
Szükségem lenne valahogy a forrásra, mert az SPI slave funkcióját el szeretném érni, de egyébként is jó lenne, ha lenne egy biztos alap. Ha úgy indulnék neki, hogy a sunxi-t felrakom valahogy, ahhoz X-et is kéne, bár nem feltétlenül, de ha fel szeretném rakni, azt hogyan tudnám egy SD-re? Mindenhol img-ből rakják fel az OS-eket, nekem egy img-t kéne kreálnom...
Van esetleg egy forrásod, ahol erről lehet olvasni?
-
orbitalion
tag
válasz
azbest #10085 üzenetére
Ez meg is van, csak ez a 103-as és nem tudom, hogy mennyire egyezik azzal, ami a Raspbian alatt van éppen. A 3.4.90 is megvan, de az sem biztos, hogy egyforma. Olyan érzésem van, hogy ezeket úgy tákolják össze. Rosszul gondolom?
Hogyan lehet megtudni, hogy ami fenn van az milyen, a verziószámon kívül gondolom, mert az nem sokat mond...?Ez itt a sunxi 3.4.90 Talán ez van fenn, de a fene tudja...
[link] -
orbitalion
tag
válasz
azbest #10081 üzenetére
Abban tudsz segíteni, hogy lehetséges szerinted, hogy a Banana Pi-re portolt Rasbian-ban a source.list-ben hibás forrásra hivatkoznak? Olyan, mint ha benne hagyták volna az RPi hivatkozását. A 3.2-s kernel jön le, miközben 3.4.90 van fenn. Olyasmit olvastam, hogy a BPi-re nincs is nyílt kernel forrás az A20 gyártója miatt.
A kernelekben benne van az összes támogatott hardver leírója? Egyféle kernel van, vagy platformonként mást kell letölteni? Kész káosz van a fejemben... -
orbitalion
tag
válasz
azbest #10062 üzenetére
A leírásokban említik, hogy FAT32-re kell formázni. Sokszor telepítgettem az OS-eket az ismerkedési fázisban és nem értettem miért nem működnek. A megoldás a tiszta lappal való indulás és némelyiknél a bootolhatóság beállítása volt. Erre az Android verziók voltak érzékenyek és a Banaian. Igaz, nekem BPi-m, van, de ez szerintem itt mindegy.
De olvasom, hogy közben megoldódott a kérdés, érdekes a megoldás...Nem tudom az feltűnt-e valakinek(gondolom ebben te jártas vagy), hogy az iso eldob egy csomó területet az SD-ről. Erről nem olvastam itt kérdéseket, de ha valakit érdekel, vissza lehet nyerni újra partícionálással...
-
orbitalion
tag
válasz
Erdmis #10060 üzenetére
Nem minden OS-t tud a Win32DiskImager felírni. Próbáld meg a PhoenixCard -ot is. Van olyan beállítása is, hogy bootolható lemez, ha az OS nem indulna el az img-ből. Ezen kívül, ezzel szoktam normál formatálni az SD-t, mielőtt a Win32DiskImager-el felírom, mert ha már volt OS az SD-n, akkor már nem a teljes terület és nem a FAT32 van rajta, hanem amit a Win32DiskImager csinált legutóbb. A Windows formázása nem képes visszaállítani a partíciókat, ezért előfordulhat, hogy sikertelen a felírás másodszorra.
-
orbitalion
tag
válasz
vargalex #10006 üzenetére
Hallottam már a JSON-ról, de még nem használtam. Nézegettem, hogy egyszerűbb a struktúrája, de rendszerben még nem tudom hogyan kell használni, gondolok majd rá, ha futja erőmből.
A gcc-t használom, egyszerű kis szösszeneteket már írtam (LED villogtatás, PWM, ilyesmi.) a nano nem egy vágyálom, viszont szépen lehet copy paste-t használni, így PC-n SSH-n keresztül lehet próbálkozni, de csak hardveres programokat, igaz amit akarok az pont ez. A BPi nem olyan lassú, látszik a két 1G-s mag... -
orbitalion
tag
válasz
Proci85 #9999 üzenetére
Szia! BananaPi-m van,de ezt csak azért említem meg, hogy előfordulhat, hogy nem teljesen ugyanúgy kell kezelni a programot, mint RPi-n. Ilyen pl. a hardveres PWM, ami az RPi-n a GPIO1-sen van, a BPi-n a 7-sen. De ezeket a dolgokat meg lehet oldani már. Ami érdekelne, az a wiringPi használata C-ben úgy, hogy eseménykezelten legyen lekezelve a soros port. Erre még nem találtam példát, pedig a SOC képes megszakításokat kezelni, csak a linux nem tudom mennyire támogatja, iletve, ha igen, akkor hogyan. Példakódokat keresgélek, nem sok sikerrel. Raspbiant használok, a wiringBPi fenn van, működik, webszerver megy, SSH is megy. AJAX os weboldal a célom, ahol RAMdrive-on letárolt xls-en keresztül adnám át az adatokat. A RAMdrive kész van. A lényeg a részletekben rejlene, hogy a soros portról, esetleg SPI-ről érkező adatokat hogyan tudom letenni xls-be. Minden területen kicsit jártas vagyok, PIC-en működik egy kis webszerverem ezt szeretném lecserélni. A gondom a helyismeret, azaz linux és a BPi egyedi problémái, mint fejlesztő környezet, ha van ilyen, stb. Persze a webes részt megírom PC-n, de a C-részeket talán linux alatt kéne, bár nem tudom. Pár tanácsot elfogadnék! Köszönöm!
-
orbitalion
tag
válasz
stopperos #9997 üzenetére
Köszönöm, nem szeretnék ilyet építeni, mert van saját rendszerem, csak reméltem, hogy valakit találok, akivel programozásról és megoldásokról is lehet beszélgetni, mondjuk a webes megjelenítés, adatok átvitele a kiszolgáló programba RAMdrive-ról stb. Így elég lassan haladok, de haladok...
-
orbitalion
tag
-
orbitalion
tag
Szia! Nem akarlak összezavarni, de szerintem az RPi azért nem tud több torrentet elvinni, mert akkor több fájlt kell párhuzamosan írnia az USB-n keresztül, amit nem bír jól kezelni, (mert gondolom mindenki winyóra, vagy Pendrive-ra tölt). Sajnos még nem próbáltam torrentezni a BPi-vel, de szerintem jobban bírná, mivel két USB-je van, vagy SATA-s winyót is rá lehet akasztani. Fut rajta a Raspbian is éppen azzal megy most (de tök hülye vagyok még a linuxhoz, telepíteni se tudok még egy lefordítandó állományt, nem, hogy torrentet állítsak be...) ezért nem próbáltam, csak töprengek. Maga az A20 is bikább, 1G-s a LAN is, elég jó lehet vele netezni, na kell türelem, de nem vész. Android is szépen fut, arra is vannak torrent appok bőven. Ha lesz érkezésem, Android alatt felteszek egyet és kipróbálom, de nem sok időm van, ezért nem akarok ígérgetni!
-
orbitalion
tag
Harveresen vitathatatlan, amit írsz, de kíváncsi lennék, hogyan használnál egy RPi-re fejlesztett kiegészítő kártyát olinuxino-n, vagy bármelyi másik kártyán, amin A20 van (eltekintve a fizikai csatlakozás nehézségeitől). Véleményem szerint nem a hardver számít, ahogyan a PC-k világában sem számít, hogy AMD, vagy Intel. Fontosabb, hogy az RPi konkurenciájának szánták, ezért így alakították ki a környezetet.
-
orbitalion
tag
válasz
PumpkinSeed #9696 üzenetére
Banana Pi OS
Ezek között van Debian alapú is, mondjuk mindjárt a Raspbian is az...
Véleményem szerint a BPi alig különbözik a RPi-től, nagyon sok módszer alkalmazható rá, amit az RPi-knél olvastam. Természetesen csak a rá portolt OS-ek mennek rajta, de ezen kívül úgy tűnik működnek a dolgok. Nem tartom szerencsésnek szétszakítani a két mostohatestvért, de ez csak egy vélemény. Azért teszem off-ba, mert itt ez az elfogadott álláspont. A KátyaPC topicban tárgyalt hardverek sokkal távolabb esnek a BPi-től, mint az RPi... -
orbitalion
tag
válasz
vargalex #9674 üzenetére
Most, hogy kiokosítottak, mi értelme olyan módon mérni egy eszköz sebességét, ahogy soha nem fogjuk használni? Így végül is hamis eredményhez jutunk. Persze az elméleti max sebességet megkapjuk, csak nem informatív. A sebesség sokkal inkább függ a céleszköz sebességétől, érdemes lenne így vizsgálni(pl. SATA winyó, USB pendrive, vagy winyó, SD kártya, stb...)
-
orbitalion
tag
...a kérdés megoldódott, bocsi...
-
orbitalion
tag
Valaki kérdezte, hogy banán Pi milyen sebességgel tölt. Mivel 8Mbps-es a netem, ezért csak belső LAN-on tudtam megnézni. Egy 176MB-os fájlt 3,6MBps-el tolt át átlagban (48sec), de volt időszak, amikor 5.8MBps-re is felszaladt, aztán volt mikor lassított 1-re. Szóval ez már elég jónak tűnik szerintem.
-
orbitalion
tag
Szia! Próbáld meg a PhoenixCard 3.1.0-t. Használd a normál formatállást, mert ezek az írók átparticionálják az SD-t, amit a win format nem old fel. Nézd meg, hogy kisebb-e az SD-d területe, mint eddig. Ezt vissza kell állítani a következő image felírása előtt. Legalább is nekem a banán Pi-n így kellett eljárnom, mikor végig próbáltam a OS-eket. Ha magától nem bootol, akkor válaszd a Startup! módot.
-
orbitalion
tag
válasz
norbalia87 #9483 üzenetére
Ja értem, "csak" szervernek használod! Ez is egy jó megközelítés. Ezek szerint a MiniDLNA mindegyik linuxon fut, nem csak az Ubuntun? Eddig Ubuntuval kapcsolatban olvastam róla.
-
orbitalion
tag
Megvan minden, a TFT-is. Van egy tablet-e a feleségemnek (én nem tudom értékelni valahogy), tehát bármi lehetséges lenne, de a driver kihívás, érdekes, tanulságos. Emellett nem szeretek olyan dolgokat használni, amit tölteni kell, foglalkozni kell vele és nem célorientált. Legalább is ilyen helyre nem. Szerintem dobjuk a témát, biztosan megoldom valahogy, ahogy eddig is és nem szeretnék tovább offolni, így is sok van a rovásomon!
-
orbitalion
tag
Az Bpi-m a meglévő házvezérlőm adatbeviteli konzolja lenne, ha az 5"-os touchos TFT-t rá tudnám tenni, emellett webszerver, adatgyűjtő (az utóbbiakra biztosan fogom használni képernyő nélkül). Az adatokat RS485-ön keresztül kapja, nem vezérelne semmit, csak alapjeleket lehetne rajta keresztül beállítani és megjelenítené az állapotokat. Azért nem jó egy táblagép, mert nincsenek soros kimenetei, bár USB-s átalakítóval lehetne szórakozni, de nekem nem szimpi ez a megoldás, maradnék a hardver közeli dolgoknál, mint a Pi, még akkor is, ha ez inkább már PC, de még sem, mert tele van GPIO-val, ami inkább mikrovezérlő tulajdonság. Szóval ez egy öszvér!
-
orbitalion
tag
válasz
orbitalion #9462 üzenetére
Úgy látszik tévedtem SPI-t illetően, a Pi SPI-je igen combos...
-
orbitalion
tag
Szerintem sokan szertnének egy rácsatlakoztatható touch-os 7"-os TFT-t rátolni. Tele van vele az eBay "fillérekért".
Egyébként teljesen igaz, hogy a HDMI és a kompozit, valamint a karakteres LCD az jó dolog, de másra való.
A rajta lévő LCD interfészhez nincs fellelhető, normális árú TFT.
Az SPI nem elég gyors ehhez, még a práhuzamos porton is igen nagy adatforgalom van. Bizonyos felbontás alatt lehet használni, de az messze nem 800*480.Igen, pont egy házvezérlő rendszer beviteli paneljén dolgozom és ha lenne ilyen lehetősége, akkor rátenném a kijelzőmet, ezért terveztem, hogy írok egy drivert, ha lehet kezelni ilyen sebességgel a GPIO-t. Abben viszont nem vagyok teljesen biztos, hogy oprendszer alól ez kellő sebességű lesz. Megnézem az ajánlott projectet, biztosan hasznos, talán még forráskód is lesz! Köszi!
Ja igen, elvileg az LCD portját is lehet kezelni GPIO-ként, csak megfelelően kell konfigolni a SoS-t. Az ehhez szükséges infók még nincsenek meg, de csak szépen lépésenként...
-
orbitalion
tag
Igazad van, de a kérdés nem ez volt.
Egyébként néztem az adatlapját ennek az egységnek, nem vészes, ha lenne hozzá elérhető fejlesztői környezet, jól használható lenne igen komoly, nagysebességű feladatokra, akár LCD panel közvetlen, de legalább is meghajtó szintű meghajtására, ami kisebb mikrovezérlőkkel felejtős megfelelő sebességgel...
A Pi-k legnagyobb hibájának azt látom, hogy nem oldották meg a SSD1963 sorozat kezelését, mert akkor hamar táblagépszerűségeket lehetett volna építeni belőlük, vagy beágyazott rendszereket. Gondolkodok egy ilyen meghajtón, de inkább hardveresen kellett volna támogatni a dolgot... -
orbitalion
tag
válasz
PumpkinSeed #9453 üzenetére
Persze! Ez egy mikrovezérlő kiegészítve memóriával és nyákra van téve. Nézd meg a Broadcom BCM2835 adatlapját és ha megismerted, használd az utasítás készletét a ARM1176JZF-S CPU magnak. Igaz azt nem tudom, mivel lehet fejleszteni, programozni, de erre is választ adhat az adatlap és a kereső.
-
orbitalion
tag
válasz
norbalia87 #9448 üzenetére
Szia! Ez jól hangzik! Milyen lejátszót használsz?
-
orbitalion
tag
A zárlat ellen nem ér sokat, ha jól méretezed (amatőrnél pedig a zárlat mindennapos
). A supressort (vagy egy zenert) nem oda teszem, ahová a másikat kell, amiről te teszel említést. Nem a FET-et védi, hanem a Pi-t.
Izzóról volt szó az utolsó körben, először valóban nem ez volt a felállás. A gate ellenállás lassító hatása sebességfüggő. Itt elég lenne 16KHz is. (Hogy ne lehessen hallani, de ne legyen túl gyors se. Ezt a frekit használtam modell motorok vezérlésére is). -
orbitalion
tag
A FET át tud szakadni részleges zárlat közben, amikor az áram felfutásakor gyorsabban melegszik a réteg, mint amit le tud adni a belső hőellenállásokon keresztül, valamint túlfeszültség esetén is, ami kikapcsoláskori tranziensnél fordulhat elő induktív terhelés esetén(pl. mikor kiég az izzó). Tudom mi miatt van ott az ellenállás, de egyben a supressorral fordított irányú védelmi funkciót is ellát a nélkül, hogy az ellenálláson kívül más sérülne...
-
orbitalion
tag
válasz
Lin3Lord #9439 üzenetére
Szia! IRF3205-öt ajánlok, bár nem logikai gate-es, de a paraméterei szerint sok logikainál jobb (meg kell nézni az adatlapot, hogy mit tud 5V gate fesznél!). Nem drága, ezért nem túlzás, hogy 100A-es. A gate elé kell azért egy 100ohm és a Pi védelmére egy 5,6V-os szupressor dióda(ha jól tudom a Pi kimenetei 5V-osak ? ) a kimenetre kötve közvetlenül az ellenállás elé, mert ha a FET átszakadna, akkor a Pi elszáll! Jobb lenne egy OPTO leválasztó, itt viszont az OPTO kimenete lenne gyenge, erősíteni kéne, ami bonyolítja az egészet...
-
orbitalion
tag
válasz
Lin3Lord #9428 üzenetére
Igaza van wassermannak, annyiban toldanám meg, hogy a RPi-nek elvileg van PWM kimenete, ami az általa leírt megoldáshoz jó. Talán még OPA sem kell, mert egy FET-et meg lehetne hajtani direktben(akár 3V is elég lehet, de 5V biztosan) és a FET után tenni az integrátort (RC tagok).
-
orbitalion
tag
Igazából az nem ettől fogg függeni, egészen másra gondoltam használni, de tény, hogy erre is jó. De most át kell állítanom magam a [Kártya PC] topicba, mert itt már offolok!
-
orbitalion
tag
Megjött a banánom, ígértem, hogy kipróbálom videó ügyileg. Androiddal indítottam, VLC-t rátettem, zakkanás mentesen megy minden, amit találtam. A gép alapból nagyon gyorsnak tűnik, igaz az RPi-t nem próbáltam, itt minden gördülékeny. Sajnos nem sok időm volt rá, 8előtt értem haza és nem is akarok itt zavarogni banán ügyben nagyon, csak belekavarodtunk a Media PC kérdésbe, hát ez már abszolút alkalmas erre, mókolás nélkül...
-
orbitalion
tag
válasz
wassermann #9403 üzenetére
Nem nem, én is próbálom mindig kihangsúlyozni, hogy nem gáz, hogy erre is jó, az gáz, hogy inkább erre használják, nem arra, amire kitalálták, de ez nem nektek gáz, hanem csak úgy elméletben!
Nincs itt semmi gond egyébként, csak szakmázunk! Ez abszolút nem személyes!
-
orbitalion
tag
válasz
sad_Vamp #9397 üzenetére
Talán nem lesz nagy bajom a BPi-vel!
BananaPi GPIO Config
-
orbitalion
tag
válasz
sad_Vamp #9395 üzenetére
Az SPI-vel és a Broadcom bcm2835 SoC-al kapcsolatban ezt nézd meg. Manual Ilyen SoC (System on Chip ) van a RPi-dben. A 20. oldalon van az SPI rész. Ezen keresztül lehet bővítő kártyákat meghajtani a GPIO-ra kivezetett 3 lábon keresztül+a vezérlő lábak (többek között, de ez a legegyszerűbb, mert ilyen bővítő IC-k sokan vannak. Talán még az I2C jöhet még szóba, oda nem kell vezérlő láb, viszont lassabb és bonyolultabb programozni.). A kérdés, hogy a linux, amit protoltak a RPi-re, tartalmazza-e a meghajtó programokat az SPI felkonfigolásához, illetve az a gcc(C fordító), ami szintén a linux-al, vagy mellé települ (hogy lehessen pl kernelt fordítani), ismeri-e az SPI-t (van-e könyvtára(lib)). Boldok lennék, ha ebben valakinek már lenne tapasztalata!
A vicc, hogy linux nélkül tudnám használni, mert ez ugyanaz, mint pl. egy PIC SPI (PIC is egy uC, csak karcsúbb). De itt egy oprendszeren keresztül kéne hozzáférni C ben konfigolva. Azok a fránya tárgyi ismeretek! Na majd kristályosodik! -
orbitalion
tag
válasz
sad_Vamp #9388 üzenetére
Igen, de sajnos a GPIO nem túl széles, ezért ha több dolgot szeretnél érzékelni és vezérelni, akkor bővítőkártyára lesz szükség. Szerencsére rengeteg SPI porttal működő bővítő IC kapható olcsón, csak nyákot kell készíteni hozzá és a programot megírni (vagy venni drágán hozzá valót). Hogy az SPI valójában hogyan kezelhető pl. gcc-ből az még előttem is homályos. Mert a mikrovezérlőben van hardveres SPI, de hogy ezt hogyan kell felkonfigolni, azt ki kell deríteni, valószínűleg a mikrovezérlő (Mert ezekben igazából nem processzor, hanem mikrovezérlő van. A különbség annyi, hogy a processzor tokjába nincsenek perifériák integrálva, annak lábai buszok, nem portok. Az RPi esetében Broadcom BCM2835 tartalmazza a CPU-t is, ami az ARM1176JZF-S és köré van éptve pár dolog(SPI, USART stb.)) adatlapjából kell kibogarászni, hogy melyik regisztert hogyan kell állítani és hogy melyik regiszterbe kell írni, hogy az adat kijusson, illetve melyikből lehet kiolvasni a bejövő adatot. Nem hinném, hogy erre van támogatás a gcc-ben, azaz a kernel tartalmazza a drivert, de lehet (remélem), hogy tévedek! Sokat kell még tanulni, de ha sikerül haladnom és tudok segíteni, akkor szívesen. Igaz, hogy az enyémben más uC lesz, csak akkor tudok konkrét infót adni, ha C lib van rá!
-
orbitalion
tag
Ha még megengeded, szeretném elmondani, hogy elolvastam az egész topicot és láttam, hogy mennyi problémát kellett megoldani az elejétől fogva, az elmúlt 2, lassan 3 évben. Eleinte nem mentek olyan fényesen a dolgok, valamint sokan nem tudták elérni a mai napig azt a szintet, ami szükséges az általad leírt minőséghez. (Kíváncsiságból megnézem, hogy a banán mire képes alapból, trükkök nélkül).
Emellett az Rpi tényleg többre hivatott, tele van lehetőségekkel az én szemszögemből nézve és kicsit sajnálom, hogy a legfontosabb része a multimédiás képessége lett ebben a fórumban. De ez csakis az én bajom, nem ítélkezem senki felett, megértem az indokokat!Remélem majd egyre többen lesznek, akik áramkört építenek köré és programozni is szeretnék!
Ahogy olvasom a szerkesztésedet, te is programozod ezek szerint?
A videót, majd csak otthon tudom megnézni, de ha jól sejtem a GPIO porton keresztül hajtasz meg valami LED meghajtó áramkört? Írnál róla, milyen nyelven és hogyan sikerült elérni a portokat és milyen sebességet lehet elérni rajtuk? Köszi! -
orbitalion
tag
válasz
sad_Vamp #9383 üzenetére
Szia! Nem akartam ítélkezni, remélem sikerült úgy fogalmaznom, hogy nem sértettem meg senkit! Mindenki azt csinál, amit akar és vannak szépségei a küzdelemnek is!
Hasonló cipőben járok mostanában én is, linux folyik a fülemből!
A fentebb bambano által linkelt Kártya PC-s topicban felvázoltam a célomat egy Bananpi-re, sok jó választ kaptam, lehet, hogy egyes részek téged is érdekelhetnek, ami a program fejlesztés környezetét illeti. Ha a GPIO-t is szeretnéd használni programból, akkor arról még nem esett szó, de ami késik nem múlik! Ma kapom meg a banánt, kíváncsi leszek meddig jutok vele estig...
-
orbitalion
tag
XBMC nélkül is lehet videót lejátszani rajta. Előbb utóbb lesz erre is, de nem hinném, hogy a pi-k erre lennének valók, legfeljeb erre próbljátok használni, több kevesebb sikerrel.
Ezzel egyébként nincs baj, csak pont arra,amire kitalálták, alig használja valaki. Tele van IO portokkal, hardveresen erős, amatör elektronikai feladatokra kivállóan alkalmas. Ha mindent megveszel hozzá, ami a médiához kell (vinyó, nagyobb táp, USB gub stb), akkor drágább, mint egy tablet, ami mindent simán lehátszik...
De ilyen a világ, az embereknek szórakozás kell, csak ezért terjedtek el az "okos" cuccok. A hobbim az elektronika és a programozás, kocka vagyok, sokan csodálkozva kérdezik, nincs okos telefonod és tábla géped? Nincs. Én meg azt kérdezem csodálkozva, hogy egy Rpi-t médiacenternek akartok használni?
-
orbitalion
tag
Szia! A banános klón elvileg kompatibilis mindenben, kivéve a méreteit. Itt egy cikk, hogy ne én bezséljek. Banana Pi teszt
Én rendeltem egyet. Sajnos még nincs külön topicja, nem tudom itt szívesen látnának-e, igazából minden működik vele, ami a málnással, apró kivételek vannak, de szerintem nem sok...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Bomba ár! HP 250 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged