- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Második bétánál jár a One UI 8
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
Lehet a tápod nem bírja. Nekem egy ilyen tápegységem van [link] ez gyönyörűen viszi az 1TB-os Samsung 2.5"-os külső vinyómat mindenféle extra nélkül. Még a WiFi adapter is be lehet dugva, ami szintén nem ment ahogy néztem az áramerősség emelés nélkül.
Én is OpenELEC alatt próbáltam egyébként, lehet másik image-ben máshol van a config.txt. Sajnos a bootloader működését még nem látom át, hogy pontosan ezeket a fájlokat mi szedi össze (a bootloader vagy a kernel).
RtgLaci: azt hiszem ezt már válaszolták korábban, és nemleges volt a válasz. A Pi-n nincs ATX standby szerű állapot mint a PC-ken. Egyszerűbb ha bekapcsolva hagyod folyamatosan.
-
azbest
félisten
nálam házban futtatva, 0 közeli terheléssel 41.2 C a parancs kimenete
/opt/vc/bin/vcgencmd measure_tempTerhelve nem néztem még, de ha 100% mellett így melegszik, akkor már erősen ajánlott a borda.
JamesH ezt írta a fórumukban: [link]
"No, you cannot void the warranty by making it work hard. The chips themselves are capable of going well over 100c without any real damage but will automatically throttle themselves at 85."A config -ban lehet megadni más értéket is hozzá
temp_limit=80 #Will throttle to default clock speed if hit. [link]
Ha jól emlékszem úgy alapértelmezett frekvenciára állHa viszont force_turbo-val megy, akkor egyrészt a garancia bitet kiüti, másrészt úgy valószínűleg nem vált vissza alacsonyabb frekvenciára.
-
-
Horvi
őstag
Akkor érdemesebb formázni egy részét ext4-re. Saját tapasztalat alapján azzal jobb sebességet lehet elérni letöltés/írás/olvasás szempontjából. Ha meg mégis kell az adat akkor csapsz rá mondjuk egy SMB servert és akkor le tudod szedni ami kell hálón keresztül, csak arra kell figyelni, hogy ez nem egy sebességbajnok megoldás.
-
sztanozs
veterán
Mennyire lenne problémás az ntfs fájlrendszer?
- nem problémás, csak túlzottan erőforrás-igényes (és sérülékeny, ha a PI nem stabil)
Érdemes lenne egy nagyobb partíciót leválasztani és megformázni EXT 4-re?
- igen, ha nem akarod utána visszadugni windows-os PC-be (vannak ext2 kompatibilis driverek, de full ext4 támogatást még nem találtam windows-ra, a toolokkal meg nem tudod drive-ként kezelni, hanem csak az adott programon belül éred el) - bár most, ahogy utánanéztem nemrég jelent meg az ExtFS for Windows -
escape
aktív tag
Torrentet nem fogja elbírni, a médialejátszás viszont szépen megy. Kb egy hónapja van meg és meglepően jól dolgozik. A torrent miatt én beruháztam mellé egy NAS-ra, ami még mindig nincs a helyén festés és egyéb elfoglaltságok miatt. Az elvileg tud torrent szerverként működni, valamint sok más hasznos tulajdonsága is van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Béta iOS-t használók topikja
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- DELL T40 EMC Szerver
- Szerver rack szekrény 42U gurulós zárható 200x100x60
- ASUS PRIME B760M-K D4 + Intel I5 12400F + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 256GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD / ASUS 1660 6GB
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest