- Yettel topik
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrojDtroll
veterán
Sziasztok!
4k-s tévéhez keresek rpi-t, smb-share-ről kellene lejátszania, csak kodi üzemelne rajta.
Rpi 4 4gb elég ehhez? -
DrojDtroll
veterán
Milyen kicsi olcsó kamerát ajánlotok a pihez? Láttam, hogy itthon 10k körül van a legújabb verzió. Esetleg a régi is elérhető még valahol? vagy van elfogadható minőségű kínai kópia?
-
DrojDtroll
veterán
Nem csak rpi-t használó tagok vannak jelen a topikban?
-
DrojDtroll
veterán
A zero árazása nagyon bejön az 5 dollárral. Hogyan lehet ehhez a legolcsóbban hozzájutni?
-
DrojDtroll
veterán
A következő probléma van a pi-mmel:
Ha csatlakoztatom az ármarforráshoz nem indul el. Kihúzom a kábelt a pi-ből és újra visszadugom elindul.
Valaki találkozott már ilyesmivel? Mitől lehet ez?
-
DrojDtroll
veterán
Sehol sem találom, hogy nekem milyen pi-m van.
700 mhz
256mb ram
ehernet van rajta és 2 db usb port is -
DrojDtroll
veterán
Egyszer én is meg voltam ijedve mert az általad leírt jelenséget tapasztaltam. A kártya máshol tökéletesen működött szóval, csak arra tudtam gyanakodni, hogy pi lehet rossz. Sok próbálgatás után(ugyanazzal a működő kártyával) feladtam. Feltettem a pi-t a polcra dísznek. Később hozzám került egy másik kártya, gondolom megpróbálom hátha sikerül vele célt érni, és sikerült. Látom te már írtad hogy másik kártyával is próbáltad. Nem tudom mit lehet tenni ilyenkor.
-
DrojDtroll
veterán
válasz
lord.lakli #10050 üzenetére
Dettó ugyan így jártam.
-
DrojDtroll
veterán
válasz
toth_janika #10042 üzenetére
Magyarországon malnapc.hu
-
DrojDtroll
veterán
válasz
toth_janika #10033 üzenetére
Nyugi nem akad a BD50 sem egy kis overclock-kal.
-
DrojDtroll
veterán
válasz
DrojDtroll #10012 üzenetére
Most látom, hogy ugyan akkor valami letöltés is van, de még mindig nem tudom micsoda lehet.
Esetleg valamilyen log, ahol elkezdhetném keresni, mi történik?
-
-
DrojDtroll
veterán
válasz
wassermann #9906 üzenetére
Van is itthon régi alaplap, szóval szerintem az lesz, hogy majd a régi lapot és pi-t együtt viszem be a szervizbe.
-
DrojDtroll
veterán
Igen ezekre gondolok. Olyan ismerősöm nincs aki megcsinálná szerintem.
A fehér kis kerámia, vagy nem is tudom milyen anyagból készül rész tört el bent, a csatlakozó végénél.A garancia felejtős, mert egy ismerősömtől kaptam, aki szintén egy ismerősétől kapta... Szóval én vagyok az első tulajdonos aki tud is mit kezdeni vele, mindenki más túladott rajta.
Az én változatom kínai, gondolom ez is lehet az oka a rosszabb minőségnek.
-
DrojDtroll
veterán
válasz
Ereshkigal #9896 üzenetére
Én cli párti vagyok, mióta megtanultam használni. Számomra rengetegszer gyorsabb mint a gui-s megoldása egy dolognak. Főleg igaz ez rpi-n.
-
DrojDtroll
veterán
Van itt még valaki rajtam kívül akinek eltört a rpi USB csatlakozójának fehér része?
-
DrojDtroll
veterán
Az rpi oldalán milyen gyakran jelenik meg egy os újabb változata?
-
DrojDtroll
veterán
Ilyen lett a sebesség:
-
DrojDtroll
veterán
válasz
Ereshkigal #9804 üzenetére
Nekem is az volt a járható út ha egyszerre csak 1 letöltés ment, szóval úgy kell beállítani a klienst, hogy egyszerre csak 1 letöltés mehessen.
-
DrojDtroll
veterán
Menjönk szépen sorban.
A p2p kliens és hozzá a web gui megoldható, szóval webes felületen tudsz hozzáadni/törilni... stb.
A külső winyóval sincs semmi gond, csak kell egy olan usb elosztó, ami aktív tápos, mivel a pi usb-je nem tud leadni elegendő áramot.Ennyit tudtam segíteni, mivel nincs Ipad-em, és szerintem a többi ettől függ.
-
DrojDtroll
veterán
válasz
wassermann #9796 üzenetére
Abban remenykedtem, hogy elég egy kondi
-
DrojDtroll
veterán
jól gondolom, hogy egy powerbank lehet egy raspi szünetmentese?
-
DrojDtroll
veterán
A raspi menyire bírja a port?
Most 0-24-ben megy egy kis overclokkal. Egy 12 cm-es venti van fölette, emiatt elégé porozódik. Egybe van építve egy dobozban az USB osztóval, szóval nem nagyon szeretném szétszedni gyakran takarítás miatt.
-
DrojDtroll
veterán
Rpi-monitor nem akar menni(nem tölti be az oldalt), mi lehet a gond?
-
DrojDtroll
veterán
Mitől van az, hogy a torrent nem akar seedelni kob 1 nap után?
Folyamatosan ment a pi, kb 1 napig csak seed-elt aztán megállt. Inaktív lett az összes torrent. Újraindítottam a pi-t és a routeremet is, de ez nem oldotta meg a problémát. (kliens: qbittorrent, os: raspbian)
Felraktam a transmission-t seed-elt 1 napig kb, aztán ugyanez a probléma.
Ha bekapcsolom a PC-met akkor ugyan azok a torrentek seedelődnek rendesen.
Mi lehet a gond?
-
DrojDtroll
veterán
Van olyan os a pi-re amit nem kell telepíteni csak felmásolni a kártyára?
-
DrojDtroll
veterán
válasz
stopperos #8269 üzenetére
sonar: köszi
stopperos: de van rajta, ethernet csatlakozó. Most látom, hogy az enyémben 256 mega ram van és van rajta ethernet, és két usb csatlakozó. Lehet én rontottam el valamit a raspbian feltelepítésekor? Az eternet és az USB alapján ez B, de akkor miért nincs meg a ram?
-
DrojDtroll
veterán
Sziasztok.
A pi(A model) elég egy webszerverhez?
Semmi komoly terhelésnek nem lenne kitéve, csak bekonfigurálnám és ha látom hogy működik akkor örülök hogy ezt is meg tudom csinálni.
A cél a tanulás és a gyakorlás lenne. -
DrojDtroll
veterán
válasz
Moon_Walker #8242 üzenetére
Szia.
A torrent, hogy ébreszti fel amikor van kérés seed-re? -
DrojDtroll
veterán
válasz
Cyber_Bird #8232 üzenetére
Köszi
-
DrojDtroll
veterán
Sziasztok.
0-24-es torentezéshez, melyik a legjobb kliens Raspbianra?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Lenovo M900 Mini PC - Core i5 6500T - 8Gb ram - 256GB SSD -több db - ÁFA-s számla is
- vadi új DELL 5090 Micro - Mini PC - Core i5 10500T- 16GB 256GB NVMe SSD -gyári WIFI - több db
- Komplett PC I7-12700KF RTX 4070 TI SUPER! FULL SETUP ASZTAL MINDEN!!
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Maximális teljesítmény és biztonság, csak az ARCTIC mx-4-el! Adj új erőt a gépednek!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest