- A Honor profi iPhone másolásban
- Milyen okostelefont vegyek?
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Brutális összegeket fektet a Samsung az AI fejlesztésekbe
- Huawei Watch GT Runner 2 – óra a futóra?
- Apple iPhone 17e – mágnesek ereje
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Mobil flották
- Bővül a One UI 8.5 béta, régebbi Galaxy készülékek is csatlakozhatnak
- Tarolt az indiai piacon a Realme P4 Lite 5G
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TA
csendes tag
Nos, helyzetjelentés a GPIO-relé sztorival... Találtam egy olyan leírást, ahol 2,2kOhmos ellenállással a GPIO portot (ami ugye a relé modul IN1-re van kötve) összeköti VCC lábbal.
Kipróbáltam, nem működött ez sem. A laptopomat lecsuktam, kimentem sütöttem grillen egy kis kaját, megittam pár sört, majd kellemeset aludtam. Ezt követően ma meg akartam mutatni egy ismerősömnek, hogy hogyan NEM működik a cucc, és működik...
Nem jöttem rá, hogy miért lett jó, ezért szétszedtem az egészet, és újra összeraktam az elejéről.
Relé modul VCC - Pi +5V
Relé modul GND - Pi GND
Relé modul IN1 - Pi GPIO17
Relé modul IN2 - Pi GPIO27
Jumper rajta van, tehát a relék behúzása a Pi tápjáról megy, és tökéletesen működik.Elképzelésem sincs, hogy mi változhatott, mi történt az éjszaka folyamán, amíg hozzá se nyúltam az egészhez, de örülök, hogy működik.
Ez egy prototipus, rövidesen belekerül a raktárkezelő programba ennek a vezérlése. Ha megfelelően működik, akkor másik 3-5 db szekrényt át kell alakítanom így, és összehozni a Pi-vel. Kíváncsi vagyok, azoknál hogy fog működni...
Mindenesetre köszönök minden segítséget! Ha bármi logikus magyarázatot találom a megjavulásra, le fogom írni, hátha másnak is tanulság.
Üdv.
Ádám
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Építő/felújító topik
- Spórolós topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Sorozatok
- A Honor profi iPhone másolásban
- További aktív témák...
- ASRock AB350M Pro4 PC, Ryzen5-1400 proci, 512 GB MVMe SSD, 4 GB VGA
- 15.gen! Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) +32GB DDR5 kit +ASROCK Z890 PRO-A! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)!
- Eladó! Mac mini M2 & Magic Keyboard
- Eladó gamer PC RTX 3080 / i5-11500 / 32GB RAM/CSERE OK
- Asztali PC , Ultra 225F , RTX 5070 , 32GB DDR5 , 1TB NVME
- GYÁRI TÖLTŐK Macbook Magsafe 1 és 2 Budapest,/MPL/Foxpost
- AKCIÓ! GIGABYTE B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4070 Super 12GB NZXT H510i NZXT 850W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- 27% - ASUS ZenDrive U9M optikai meghajtó DVD RW Ezüst
- Keresünk iPhone 16/16 Plus/16e/16 Pro/16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

wassermann