-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nunder
őstag
Idő közben újra telepítettem a közepes méretű ROS-t, és a memória/CPU gazdálkodás sokkal jobb lett, midnen flottul és sokkal gyorsabban működik.
Viszont a net nem hagy nyugodni, ethtool-lal gigabitet mutat, speedtest CLI-ből 350Mbps upd/dow n kábelen és wifin is. Ennek ellenére böngészőből már csak 40-50 Mbps jön, letöltés Transmission-nel vagy bárhogy olyan 3-4 MB/sec! Nem értem mi lehet a gond...
-
Nunder
őstag
válasz
akos86 #38414 üzenetére
Pontosan ugyanez a helyzet nálam is (PI4, 2Gb). Ubiquiti alapú az egész hálózat, minden más eszköz normális sebességeket produkál, kivéve a PI. Egészen pontosan egy EdgeRouter X és Digi 1000 net van benn, de meg sem közelíti a sebesség az átlagosan elérhetőt sem. Emellett két AP is van, WIFI simán van 250-300Mbit mindig. Rápróbálok én is az említett tesztekre hátha.
Másik problémám hogy gyötrelmesen lassúcska minden rajta. A full NOOBS-zal jött, erősen gondolkodom rajta hogy a heréltet felteszem rá, mert így számomra használhatatlan. Egy szűz rendszerre próbáltam Plex server-t és egy Kodit próbáltam valamint VLC-zni, de minden kritikus hibákkal száll el és nem értem hogy miért... Mondták már, hogy talán a Ubiquiti Unify Controller lehet a ludas, de egyrészt csak fut, még nincs rendesen konfigurálva, másrészt meg semmilyen nyomát nem látom az erőforrások között. De ez legyen az én bajom, a net sebesség viszont kiakaszt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Lenovo M900 Mini PC - Core i5 6500T - 8Gb ram - 256GB SSD -több db - ÁFA-s számla is
- vadi új DELL 5090 Micro - Mini PC - Core i5 10500T- 16GB 256GB NVMe SSD -gyári WIFI - több db
- Komplett PC I7-12700KF RTX 4070 TI SUPER! FULL SETUP ASZTAL MINDEN!!
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest