- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JaniS
senior tag
Köszi, ezt is próbáltam már, nem működik. Éppen itt írták a HDMI port kikapcsolást helyette, ez az egy, ami biztosan működik, csak hát ez nem az, amit használni érdemes: [link] Őszintén szólva nem értem miért kellett ezt a funkciót hazavágni. OK, a többség lehet headless használja a Pi-t, de aki ráköti valami kijelzőre az most szívhat vele.
-
JaniS
senior tag
Egy kérdés, bár túl sok reményt nem fűzök hozzá... Pi4, 64 bites OS, HDMI porton lóg egy érintőképernyő. Az xscreensaver szépen működött, a beállításainak megfeleően lekapcsolta kijelzőt egy idő után. Valamikor frissítések után viszont csak elsötétít, de a háttérvilágítás bekapcsolva marad. xset q szerint monitor off, egyébként bármit is próbálok, pl. xset dpms force off, a háttérvilágítás akkor is marad. Próbáltam a config.txt-ben a fake kms driver-rel, ugyanaz a helyzet. Nyilván az xrandr --output HDMI-1 --off lekapcsolja, de ez nem felel meg az elvárásaimnak, mert nem lehet egérrel, billentyűzettel vagy érintve ébreszteni. Kipróbáltam amit már lehetett, de ez most már ilyen. Azért bosszantó, mert egy ideig jó volt. Nem olyan nagy gond a power gombot megnyomni, csak hát ez így kényelmetlen. Van még bármi ötlet?
-
JaniS
senior tag
válasz
wassermann #44705 üzenetére
Köszi, valóban. Akkor tulajdonképpen mindegy, hogy milyen az érintőkijelző... azt olvastam a hid-multitouch modul kellene hozzá, de nem láttam, hogy bárkinek is működött volna.
-
JaniS
senior tag
Tudtok abban segíteni, hogy egy ilyen érintőképernyőt rá lehet venni arra, hogy a pi-vel működjön multitouch módban is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Trollok komolyan
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- One mobilszolgáltatások
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070 12GB!
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest