Új hozzászólás Aktív témák

• vadkörte

addikt

Üdv!
    Én messze nem űzöm ezt a hobbit olyan szinten mint Ti, az eszközök képességeinek talán 1-5%-t ha kihasználom. Talán.

A tanácsotokra - különösen cigam tanácsára - az RPi2-t tartósan streamer szerepkörbe száműztem, egy régebbi moOde-dal egy SMSL PS200Pro DAC-kal szolgáltatja a muzikot. Vettem mellé egy gyári tápot, mivel a 10W-os gagyi mobiltöltő a Pi-t és a DAC-ot már nem tudta üzembiztosan vinni. 600MHz-en járnak a magok, több óra zenehallgatás után is 1-15% közötti kihasználtsággal ketyegnek, alig 150MB RAM foglalással. Amíg meg nem döglik, elleszek vele.

A Pi-vel kiesett a mediaplayer-em, tettem egy próbát a dedikált Android-os lejátszók háza táján, de egyik sem győzött meg (túl sokat tudtak, vagy preneolitikumi HW-rel árulták arany áron)
    Végül a HA-n nézelődve jött szembe egy RockChip-es SBC. Egy 2GB RAM/32GBonboard eMMC-vel szerelt Radxa RockPi4B+-t.
    Mindig fáztam az RK SoC-któl, de ez valahogy érdekesnek tűnt. Utánaolvasva rá kellett jönnöm, hogy ez az RK, már nem az az RK. Némi FoxPost-os szívatás után megérkezett a kütyü. Nos, háát nem RPi... :) A Pi-t beüzemelni gyerekjáték, ezzel azért molyoltam pár napig.
    Érdekes a konfig, mert 2GB RAM-mal nem szerelték 32GB eMMC-vel, csak 16-tal. Kiderült, hogy ezek Wi-Fi router-ek voltak, amikkel mellesleg Helimum-ot bányásztak. Háát nálam már nem bányászik. :) Sikerült kialakítani a számomra ideális dualOS kombót. Az mSD-ről LibreELEC boot-ol mediaplayer lesz, az eMMC-ről meg egy Debian12-vel lehet használni. Ahhoz képest, hogy csak egy ARM SBC nyúlfarknyi 2GB RAM-mal, gyors és gördülékeny. A repók gyárilag kínaiakra vannak állítva, ezeket tervezem áttenni valami európaira. Szükséggépnek, vagy ágybandöglősnezetősnek tökéletes.

Új hozzászólás Aktív témák