- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Google Pixel topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Mobvoi TicWatch Pro 3 - Wearzióproblémák
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Jiayu G2F
- Xiaomi Redmi 4X - Mi-ért hagytál el engem?
- Xiaomi Redmi 4A - ennél nem tudsz jobbat
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
Razzul
üzenetére
Ha tényleg waylandra állnak rá, az desktop teljesítményben sokat hozhat. Nem tudom a pi4-nél miért nem vált alappá, lehet a kevés ram miatt. Úgy emlékszem pi4 esetén is memória mennyiségtől függű volt a raspberry os alatt a grafikánál, hogyan rajzolja az ablakokat. Van aki írt olyat, hogy van pi4-re is működő waylandos rendszer, de valami sántíthat, ha nem az lett az alap (mondjuk azon a rendszeren meg lehet a video hw dekódolás hiányzott).
X11-gyel az a baj, hogy rengetek forráskódot kéne megcsinálni és karbantartani folyamatosan. Erre meg nem akarnak nagy csapatot fenntartani. Még nvidia és amd grafikához sincs opensourcere tökéletes megoldás a gyárihoz képest.
Waylanddel nekem az az értelmezésem, hogy a gui kezelő rész nem hardver specifikus, hanem azt kb minden hardverhez közösen elég karbantartani. A szabványos apikon át a gyártói zárt binárisra tud épülni. De lehet ezzel leegyszerűsítettem a problémát.A tesztelőknél még csak előzetes kiadású rendszer van, nem tudom az mennyire reprezentatív vagy az már a Bookworm korai alapján fut -e. Meg hogy az waylandet használ-e már. Az előzetes rendszeren még úgy tűnt a videókból, hogy nem tökéletes még. Mások felhúzták 3GHzre a procit és úgy már képes volt fullhd-ban youtubeot játszani. Ha az ablakkezelés hw gyorsított, akkor kisebb teljesítménnyel is jól menne.
3d progikat már egész jól tudhat tolni [link] bár külön előzetes mesa driverekkel próbálja azt hiszem.
Amúgy, hogy neten belefutottam x86-os sbc-be és rákerestem minipécékból mik vannak, hát kínából sokminden van, ami lehet olcsóbb és jobb desktopnak. [kép] [kép] (bár az árak napi szinten ugrálnak) és lehet sbc is lesz n100-asból bár fél éve semmi hír róla. Ezeken nincs szoftveres gond.
Új hozzászólás Aktív témák
- Óra topik
- Formula-1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Battlefield 6
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Hobby elektronika
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Gamer PC 2025, Komplett gép, Garanciális alkatrészek, BESZÁMÍTÁS
- Dell OptiPlex 3010 MT , i3-3240, 8Gb RAM, 256GB SSD- KIS HIBÁS!!
- Zotac Magnus One barebone számítógép Core i5 processzor, 32 GB memória és RTX 3060 VGA kártyával
- ÚJ ASUS CORE I5 14400F Gamer MAX PC 10X4.6GHz 32GB DDR5 1.0TB SSD NVIDIA RTX 3060TI 8GB DDR6 2ÉV GAR
- HP Z440 GAMER OPTIMUM WORKSTATION PC 4X3.6GHz 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB DDR6 WIN11 1ÉV GAR!
- Samsung Galaxy Z Fold 6 Silver Shadow Hajlítható csúcstechnológia, AI extrákkal,2028. 01. 24
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s / M920s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- Keresek Zebra TC20 TC21 vagy valamilyen hasonló kaliberű 1D és 2D vonalkódok olvasására alkalmas pda
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Z690 i9 14900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3090 OC 24GB be quiet Pure Base 500 850W
- Apple iPhone 12 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

wassermann