Hirdetés
- Ismét az alsó polcot bővíti a Tecno
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-ZeeZee-
senior tag
Sziasztok!
Elakadtam, segítséget kérnék. Tegnap végre rászántam magam, hogy feltelepítsem a HASS az ssd-re. RPi4B 4GB-os modell, sd kártyára kiírtam az usb bootot, megvártam, amíg villog, majd áramtalanítás után rádugtam az ssd-t ebben a házban. Táp vissza és vártam a csodát. Nagyon sokáig...
5-10 perc múlva a pi megjelent a routeromban (már előre fixáltam az ip-t), de csatlakozni nem tudtam rá. Vártam hát tovább. 20 perccel később (vagyis már majdnem fél óra eltelt az első boot óta) próbálkoztam rácsatlakozni, de nem ment. Ekkor újrakezdtem mindent előröl.Eredmény ugyanaz, bár azt láttam, hogy lehet, hogy sok idő, amíg feltelepül (de hát ssd-ről van szó!), ezért elmentem aludni. Reggelre a helyzet nem változott: nem elérhető.
Mindent újra előröl egy másik gépen. Pingelni tudom a pi-t, de a 8123-as port elérhetetlen.
Reboot. Nincs változás. Ezután rákötöttem a pi-t egy monitorra (eddig azért nem, mert a gépet ki kell kapcsolni, amin eddig próbáltam elérni...). Sd kártya be, boot, képernyő zöldre vált, mehet az ssd. Boot. Látom a sorokat pörögni, bár nem túl gyorsan. Aztán:
(a képek több próbálkozásból vannak
)És persze nem lehet elérni, amit nem is csodálok, hiszen nem megy végig a telepítés (több, mint 10 percig futott a telepítő).
Szerintetek mit tehetnék, hogy jó legyen?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Ismét az alsó polcot bővíti a Tecno
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hardcore café
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vicces képek
- Friss alaplapszériát avat az ASRock
- Raspberry Pi
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- FIREBAT MN57 Mini PC, AMD Ryzen 7 5700U, 16GB DDR4, 512GB SSD, WiFi6, Win11, Pár napot használt!
- Eladó erős gamer PC
- Gamer PC - R7 5700, RTX 2080 S és 32gb RAM + GARANCIA
- AORUS PC - i9 9900K, RTX 5070 és 32gb RAM + GARANCIA
- 15.gen! Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) +16-32GB DDR5 +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (nevedre)
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Thunderbolt-dokkoló, 120W G4 (4J0A2AA)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 4070 Ti Super 16GB Zalman T3 Plus 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3904
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)
wassermann